Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμη. 

Σήμερα χρειαζόταν να κάνω restore το Macbook Air που έχω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Βρήκα στο  site της Apple οτι πρεπει να πατήσω cmd+R ενώ κάνει restart και να σβήσω τον δίσκο. Ενώ βέβαια έλεγε οτι πρέπει να επιλέξω το format MacOS Extended, δεν μου το εβγαζε ως επιλογη και μου εμφάνιζε μονο το format, APFS. Σκέφτηκα οτι απο την στιγμη που είναι η μόνη επιλογή είναι και το σωστό. 
Το format πραγματοποιήθηκε αλλά όταν πήγα να κάνω install το λειτουργικό MacOS High Sierra ενώ στην αρχή κάνει όλη την διαδικασία, αφου περνάει η ώρα που λέει, μου βγάζει οτι "δεν ήταν δυνατή η δημιουργία τόμου προεκκίνησης για εγκατάσταση APFS".

Προφανώς κάτι πάει λάθος με αυτο το  APFS αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι. 

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Για να μπορέσεις και πάλι να περάσεις το High Sierra με clean install θα πρέπει να κάνεις erase τον δίσκο με ένα από τα παρακάτω:

1) Από τον δίσκο του Time Machine. Στην εκκίνηση μετά τον χαρακτηριστικό ήχο κρατάς πατημένο το Option και κάνεις boot σε αυτόν και κατόπιν μέσω του Disk Utility κάνεις το erase σε HFS+ (Mac OS Extended Journaled).

2) Από ένα bootable USB αλλά με το Sierra ή προγενέστερο.

3) Αν δεν διαθέτεις κάποιο από τα παραπάνω, μέσω του Internet Recovery.

Εφόσον γίνει erase ο δίσκος σε Mac OS Extended Journaled τότε κάνεις επανεκκίνηση και κάνεις boot από το στικάκι που έχεις φτιάξει με το High Sierra.

Επεξ/σία από CryptoCSM01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...