Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft θέλει να επιβάλει τη χρήση του Edge για συνδέσμους από το Windows Mail app

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Στις 19/3/2018 στις 9:19 ΠΜ, marios28 είπε

Και 'γω είμαι ευχαριστημένος. Αρκετοί δεν είναι ευχαριστημένοι. Ευτυχώς για αυτούς υπάρχουν αρκετές καλές επιλογές. Λειτουργικά, mail clients, browsers. Πάντως δε με απασχολεί γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις.

Όσον αφορά την επιλογή της MS να ανοίγουν τα links από δική της εφαρμογή με δική της εφαρμογή... 

Νομίζω ότι είναι δικαίωμά της. Αν θα γίνει δεκτή από τους χρήστες είναι άλλο θέμα. 

Αντίστοιχη συμπεριφορά μπορεί να έχουν άλλες εφαρμογές όπως π.χ. μια εφαρμογή τύπου file manager. Τα αρχεία να ανοίγουν με προκαθορισμένες εφαρμογές. 

Π.χ. μια εταιρία μπορεί να έχει εφαρμογές τύπου file manager, media player και pdf reader. Είναι δικαίωμά της να επιλέξει από τη δική της εφαρμογή file manager, να ανοίγουν αρχεία συγκεκριμένου τύπου με τις αντίστοιχες δικές της εφαρμογές και όχι με άλλες ανταγωνιστικές.

Έτσι ακριβώς. Να προσθέσω ότι είναι δικιά της εφαρμογή και ο File Explorer, άρα μια καλή κίνηση θα ήταν όταν ανοίγεις με διπλό κλικ αρχεία,πχ βίντεο, να ανοίγουν με τη δικιά της εφαρμογή αγνοώντας την προεπιλογή. Αν θες VLC τότε File~Open.

Κι ο Edge  είναι δικιά τής εφαρμογή, οπότε δικαίωμα της να μην σ' αφήνει να μπεις στο Google και να ψάχνει μόνο με Bing. 

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;; Χμμμμ,ααα ναι, δικό της το λειτουργικό, άρα θα μπορούσε να σ αφήνει να εγκαθιστας Chrome αλλά όλες οι συντομεύσεις να άνοιγαν τον Edge, δικαίωμα της, δικά της δεν είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gnsX είπε

Έτσι ακριβώς. Να προσθέσω ότι είναι δικιά της εφαρμογή και ο File Explorer, άρα μια καλή κίνηση θα ήταν όταν ανοίγεις με διπλό κλικ αρχεία,πχ βίντεο, να ανοίγουν με τη δικιά της εφαρμογή αγνοώντας την προεπιλογή. Αν θες VLC τότε File~Open.

Κι ο Edge  είναι δικιά τής εφαρμογή, οπότε δικαίωμα της να μην σ' αφήνει να μπεις στο Google και να ψάχνει μόνο με Bing. 

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;; Χμμμμ,ααα ναι, δικό της το λειτουργικό, άρα θα μπορούσε να σ αφήνει να εγκαθιστας Chrome αλλά όλες οι συντομεύσεις να άνοιγαν τον Edge, δικαίωμα της, δικά της δεν είναι;

Έτσι ακριβώς. Είναι δικαίωμά της. Το δεύτερο που γράφεις ισχύει εδώ και αρκετό καιρό.

Επαναλαμβάνω όμως (για τρίτη φορά) γιατί μάλλον δεν κατάλαβες: Το αν θα γίνει αποδεκτό ή όχι....,  ή το τι πιστεύει ο καθένας από μας είναι άλλο θέμα. Εγώ δεν εξέφρασα τη γνώμη μου.

Έγραψα τι ισχύει. Τόσο από τη μεριά της MS, αλλά και από τη μεριά της Google. Διάβασε παραπίσω. Δράση, αντίδραση. Αν η Google ακολουθούσε άλλη τακτική πιθανόν να μην υπήρχε αυτή η αντίδραση. Δεν το ξέρω... Εικάζω.

Οπότε αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από τις κινήσεις της αλλάζει λειτουργικό (ή δεν ασχολείται καν με αυτό της MS), mail client η browser. Τα πράγματα είναι απλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπα αυτό που λες ότι ισχύει αλλά άλλο πράγμα, και μιλάς για ένα άλλο OS ή καλύτερα μια συγκεκριμένη έκδοση την S η οποία διέπεται από άλλο πλαίσιο.

Στο ξαναλέω κι εγώ για πολλοστή φορά ότι επειδή είναι δικό της το OS ΔΕΝ μπορεί να κάνει ότι θέλει, υπάρχουν κανόνες, μονοπωλιακές θέσεις, εκμετάλλευση θέσης σε έναν τομέα για ισχυροποίηση θέσης σε άλλο 2ο τομέα κοκ. Κανόνες και νόμοι που υπάρχουν για να ρυθμίζουν την αγορά, βουτάτε το χέρι στον κουβά με τις μαλακίες και τις πετάτε αβερτα κι έχετε και ύφος, τα πράγματα είναι απλά λέει.

Η διαφωνία μου και η ένσταση μου δεν αφορά το Mail app αυτό κάθε αυτό αλλά την άποψη "δικό της είναι ότι θέλει κάνει",δεν μπορεί.

Για να το κάνει πρέπει να είναι ειδική έκδοση με λιγότερα χαρακτηριστικά πχ Bing Edition ή να ισχύουν άλλες προϋποθέσεις κ.α πολλά που δεν  ενδιαφέρει και κανέναν.

Επεξ/σία από gnsX

11 λεπτά πριν, gnsX είπε

Δεν είπα αυτό που λες ότι ισχύει αλλά άλλο πράγμα, και μιλάς για ένα άλλο OS ή καλύτερα μια συγκεκριμένη έκδοση την S η οποία διέπεται από άλλο πλαίσιο.

Στο ξαναλέω κι εγώ για πολλοστή φορά ότι επειδή είναι δικό της το OS ΔΕΝ μπορεί να κάνει ότι θέλει, υπάρχουν κανόνες, μονοπωλιακές θέσεις, εκμετάλλευση θέσης σε έναν τομέα για ισχυροποίηση θέσης σε άλλο 2ο τομέα κοκ. Κανόνες και νόμοι που υπάρχουν για να ρυθμίζουν την αγορά, βουτάτε το χέρι στον κουβά με τις μαλακίες και τις πετάτε αβερτα κι έχετε και ύφος, τα πράγματα είναι απλά λέει.

Η διαφωνία μου και η ένσταση μου δεν αφορά το Mail app αυτό κάθε αυτό αλλά την άποψη "δικό της είναι ότι θέλει κάνει",δεν μπορεί.

Για να το κάνει πρέπει να είναι ειδική έκδοση με λιγότερα χαρακτηριστικά πχ Bing Edition ή να ισχύουν άλλες προϋποθέσεις κ.α πολλά που δεν  ενδιαφέρει και κανέναν.

Μετά την ειρωνεία περάσαμε σε άλλο επίπεδο. Τελωσπάντων.

Φίλε μου έχω καταλάβει την ένστασή σου. Μαζί σου είμαι. Επαναλαμβάνω δεν εκφράζω τη δική μου άποψη.

Εσύ δεν έχεις καταλάβει για ποιον χτυπά η καμπάνα σε ό,τι έχει να κάνει με τη φράση:

«δικό της είναι ό,τι θέλει κάνει». Δεν αφορά το VLC, αλλά τη Google.

Ό,τι πλαίσιο διέπει την έκδοση Windows 10 S, διέπει και τις εφαρμογές από το Store. Δε μίλησα για τις Win32 εφαρμογές. 

Κάλλιστα η MS μπορεί να ισχυριστεί, ότι εφόσον η Google δεν έχει δική της εφαρμογή στο MS Store, τα links θα ανοίγουν με όποια εφαρμογή γουστάρει εκείνη.

Η τελευταία δική σου πρόταση: ....να ισχύουν άλλες προϋποθέσεις κ.α. πολλά που δεν ενδιαφέρει και κανέναν..

Αυτό έγραψα πριν.. Ότι στο σημείο που δεν πειράζει εμάς, δεν τρέχει αν η Google έχει γραμμένη τη MS, αρκεί η MS να συνεχίσει να μας εξυπηρετεί. Δηλαδή δε μας ενδιαφέρει η έκδοση Windows 10  S, αλλά μας ενδιαφέρει η έκδοση Windows 10 Pro, γιατί κάνουμε τη δουλειά μας. Έλα όμως που ενδιαφέρει τη MS. Οπότε τέτοιου τύπου (δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω) επιλογές από τη MS είναι λογικό να αρχίσουν να είναι εμφανείς και στις εκδόσεις που ενδιαφέρουν αρκετούς. Ελπίζω να κατάλαβες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...