antonisem Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Στην πολυκατοικία μου εχω τρια φιλαράκια που δεν χρσημοποιουν το internet παρα μόνο για chat/browsing. Και σκέφτηκα αν μπορώ να ενώσω τα 2 + 1 το δικο μου δικτυο 12.00 + 10.00 + 12.00 = 34mb/s downloading με αυτο το ρουτερ TP LINK TL-ER5120 Multi WAN Load Balance Broadband Router. Φυσικά δεν θα γίνετε χρήση πχ παιχνίδιων. Με ενδιαφέρει για downloading kai πχ Netflix ? Τι λέτε καλη ιδέα??? Το έχει δοκιμάσει κανείς? ΥΓ τα δίκτια θα συνδεθουν με εσωτερικη καλοδίοση ethernet.
konstantin1 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Χαίρεται... Η ιδέα σου είναι καλή, αν και νομίζω ότι δεν θα γίνει αυτό που καταλαβαίνω ότι θέλεις... O load balancer δεν θα κάνει merge & τα τρία bandwidth ώστε να κάνεις χρήση της ένωσης... Θα πάρει και τα 3 WANs και θα μοιράζει το φορτίο μεταξ'υ των τριών για να υπάρχει καλύτερη κατανομή του φόρτου.. Φυσικά μπορείς να παρέμβεις ορίζοντας τους κανόνες.. Έτσι μπορείς να έχεις 3 internet connections (και από διαφορετικούς παρόχους) και να μοιράζεις το φορτίο. Το κέρδος είναι να μειώσεις την πιθανότητα να χάσεις τη σύνδεση στο internet, αφού ο balancer θα κάνει failover σε άλλη γραμμή όταν υπάρχει πρόβλημα σε 1 ή 2 συνδέσεις... Επίσης μπορείς να κατανείμεις καλύτερα το φορτίο μεταξύ των 3 γραμμών.... Φυσικά μπορείς να παίζεις και παιχνίδια.. Έχω κάνει το ίδιο στην εταιρεία που δουλεύω, αλλά φυσικά με μεγαλύτερο balancer (Peplink Balance BPL 305) και 2 γραμμές internet από διαφορετικούς παρόχους για να καλυφθούν 120 χρήστες.
jkoukos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Πέραν του Load Balancing, αν κάποια εφαρμογή μπορεί να ανοίξει πολλαπλά connection, μια χαρά θα έχει το συνολικό bandwidth των 3 γραμμών. Π.χ. κατέβασμα με κάποιον Download Manager, Torrent κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα