panoc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Άρα να προτιμησω crucial mx 500 1tb στα 225 παρά 960 evo στα 190 για gaming εφαρμογές και περαστασιακα ξεζιπαρισμα? Χαίρομαι που υπάρχουν επιλογές πάντως για όλες τις τσέπες και μπορεί ο καθένας να ζυγίσει θετικά αρνητικά και να επιλέξει. Εννοειτε o μχ500 1ΤΒ, πανω κατω εχει τις eπιδοσεις ενος Evo 850, εαν δεν αποσυμπιζεις τιποτα TB καθε μερα δεν νομιζω οτι πρεπει να σκεφτρεσαι τα 500GB λιγοτερα... 1
Heybro Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, panoc είπε Εννοειτε o μχ500 1ΤΒ, πανω κατω εχει τις eπιδοσεις ενος Evo 850, εαν δεν αποσυμπιζεις τιποτα TB καθε μερα δεν νομιζω οτι πρεπει να σκεφτρεσαι τα 500GB λιγοτερα... Έγινε να σε καλά πάω φουλ για mx500. Συγνώμη από τα παιδιά για το off topic αλλά πιστεύω ήταν πολύ ωραία η συζήτηση και μας έμαθες και κάτι χρήσιμο.
Diskimpex Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, 9-11 είπε Τυγχάνω κάτοχος του Adata SP550 που χρησιμοποίησες ως παράδειγμα προς αποφυγή (τον είχα πάρει €59 τον Μάιο του ’16) και σκέφτομαι να επενδύσω σε 480άρη/500άρη. Τον Adata SP550 τον εχει φιλος σε παλιο συστημα .Δεν γινεται αισθητο ευκολα οτι ζοριζεται Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από Diskimpex
vgiozo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Πού έβλεπα κάτι μετρήσεις πρόσφατα κι ο 960γίγα Patriot ήταν πολύ κοντά στον 850evo...
panoc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, 9-11 είπε @panoc Διαφωτιστικά όσα αναφέρεις, ευχαριστούμε. Τυγχάνω κάτοχος του Adata SP550 που χρησιμοποίησες ως παράδειγμα προς αποφυγή (τον είχα πάρει €59 τον Μάιο του ’16) και σκέφτομαι να επενδύσω σε 480άρη/500άρη. Βρίσκομαι ανάμεσα στον MX300 525GB και τον MX500 500GB της Crucial, η τιμή είναι σχεδόν ίδια. Τι προτείνεις; Τον MX500, κυριως γιατι εχει καλυτερα q1t1 reads. 11 λεπτά πριν, vgiozo είπε Πού έβλεπα κάτι μετρήσεις πρόσφατα κι ο 960γίγα Patriot ήταν πολύ κοντά στον 850evo... Ποιος απο ολους τους patriot ; 1
vgiozo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, panoc είπε Τον MX500, κυριως γιατι εχει καλυτερα q1t1 reads. Ποιος απο ολους τους patriot ; Ton Ignite εννοούσα, ξέχασα να το αναφέρω...
panoc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, vgiozo είπε Ton Ignite εννοούσα, ξέχασα να το αναφέρω... Εχεις ενα λινκ; Κυριως μας ενδιαφερει να δουμε cdm σε συνδιασμο με iometer και hdtune curve.
Votritis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Στις 22/3/2018 στις 8:00 ΠΜ, Votritis είπε εχω ενα παλιο ιντελ https://ark.intel.com/products/66248/Intel-SSD-520-Series-120GB-2_5in-SATA-6Gbs-25nm-MLC , ασχολουμε μονο με gaming που τα παιχνιδια ειναι σε "σκληρο" . Θελω να περασω win 10 μιας και τωρα ειμαι ακομα με τα 7 , αξιζει η αλλαγη με τον πατριοτ ?..... τον δισκο τον έχω παραγγείλει αλλα μπορει να τον πλασάρω στον αδερφό μου που εχει λαπτοπ με μηχανικο δισκο. Tελικα εγω αξίζει να χρησιμοποιησω τον πατριοτ σαν κύριο δίσκο η να παω σε κάποιον σε καποιο πιο αξιοπιστο? μιας και δεν κανω συχνά φορματ, και η εγκατασταση που εχω τωρα ειναι πανω απο τρια χρονια και δεν εχω κανενα προβλημα , θα ηθελα κατι που να μην μου δημιουργήσει προβλημα για αρκετό καιρο.
panoc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Προβλημα δε θα δημιουργησει, χωρις φυσικα να αποκλειουμε τυχαιες αστοχειες. Εαν το budget ειναι τοσο σφιχτο γιατι οχι ? Αλλα νομιζω η προσφορα τελειωσε, ο επομενος δισκος που αξιζει απο eshop ειναι αυτος https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-ignite-480gb-25-sata3-p-PER.320007 , http://www.thessdreview.com/our-reviews/patriot-ignite-ssd-review-480gb-asynch-flash-takes-whole-new-look/ o οποιος για τα χρηματα της προσφορας ειναι αψογος, φυσικα οχι top performer πουθενα αλλα τα ξεχνας ολα για τα 95Ε και τα 480GB του. 1
vgiozo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 22 λεπτά πριν, panoc είπε Εχεις ενα λινκ; Κυριως μας ενδιαφερει να δουμε cdm σε συνδιασμο με iometer και hdtune curve. Εδώ στις δύο πρώτες σελίδες του συγκριτικού τα πάει αρκετά καλά, παρακάτω όχι τόσο (περιλαμβάνεται κι ο Ignite 960gb και ο Sandisk ultra 3d που κοίταζα επίσης) https://www.anandtech.com/show/12165/the-crucial-mx500-1tb-ssd-review/2
Votritis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, panoc είπε Προβλημα δε θα δημιουργησει, χωρις φυσικα να αποκλειουμε τυχαιες αστοχειες. Εαν το budget ειναι τοσο σφιχτο γιατι οχι ? Αλλα νομιζω η προσφορα τελειωσε, ο επομενος δισκος που αξιζει απο eshop ειναι αυτος https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-ignite-480gb-25-sata3-p-PER.320007 , http://www.thessdreview.com/our-reviews/patriot-ignite-ssd-review-480gb-asynch-flash-takes-whole-new-look/ o οποιος για τα χρηματα της προσφορας ειναι αψογος, φυσικα οχι top performer πουθενα αλλα τα ξεχνας ολα για τα 95Ε και τα 480GB του. τον δίσκο τον εχω πάρει ήδη ,αλλα θα μπορούσα να τον χρηχρησιμοποιήσω σαν "δευτερο" ,για 250αρι ενδιαφερομουν αλλα θα το σκεφτώ και για τον Ignite που αναφέρεις. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από Votritis
panoc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 9 λεπτά πριν, vgiozo είπε Εδώ στις δύο πρώτες σελίδες του συγκριτικού τα πάει αρκετά καλά, παρακάτω όχι τόσο (περιλαμβάνεται κι ο Ignite 960gb και ο Sandisk ultra 3d που κοίταζα επίσης) https://www.anandtech.com/show/12165/the-crucial-mx500-1tb-ssd-review/2 Ναι δεν ειναι κακος, αλλά πρωτον ειναι ο 960GB που 1000% ειναι ταχυτερος απο τον 240GB (το γιατι ειναι αλλο θεμα συζητησης) και δευτερον τα παντα παιζονται στη τιμη. Επισης τα benchmark του anand ειναι πολυ γενικα... ειναι πολυ consumer Αποψη μου. Με τιμη κοντα πχ στο 10-15% κατω απο εναν evo δεν αξιζει κανενας δισκος αυτων των επιδοσεων. Εαν μιλαμε για διαφορα 95Ε με 130+ οπως ο ignite 480 που εβαλα πιο πριν -αρα κοντα 40% κατω - και ειμαστε σε budget (θελουμε δηλαδη την ευκαιρια και οχι τις απολυτες επιδοσεις) τοτε αγοραζουμε τον ignite χωρις δευτερη σκεψη. 14 λεπτά πριν, Votritis είπε τον δίσκο τον εχω πάρει ήδη ,αλλα θα μπορούσα να τον χρηχρησιμοποιήσω σαν "δευτερο" ,για 250αρι ενδιαφερομουν αλλα θα το σκεφτώ και για τον Ignite που αναφέρεις. Πανω κατω τις ιδιες επιδοσεις εχουν ισως πιο γρηγορος ο patriot σε random read/writes αλλα σιγουρα πιο αργος σε συνηθηκες που εγραψα σε προηγουμενο ποστ. Για δισκο συστηματος να περασεις κανα παιχνιδι κλπ, μια χαρα αναβαθμιση ειναι εαν οχι τοσο στη ταχυτητα οσο στο μεγεθος. 2
vgiozo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι τη χρήση ενός μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκου SSD σε ένα fanless Mini-pc που έχω... ...αλλά ανησυχώ κάπως για τη θερμοκρασία....ανεμιστηράκι δεν υπάρχει, ο δίσκος θα κάθεται ακριβώς πάνω από τις μνήμες RAM και απο΄την άλλη πλευρά είναι ο επεξεργαστής... Ο msata που έχω ήδη μ΄σα κινείται γύρω στους 40 βαθμούς idle, αλλά είναι μακρυά από μνήμες και στην άκρη του pcb... Αν επενδύσω στον δίσκο που σκέφτομαι (1τΒ ΜΧ500) δεν θα ήθελα να θέσω σε κίνδυνο και την ακεραιότητα των δεδομένων μακροπρόθεσμα... ...έχω έναν μηχανικό εξωτερικό στον οποίο έχω αρχεία που χρησιμοποιώ συχνά, αλλά όντας 2.5" πέφτει συνέχεια σε sleep και ο χρόνος επαναφοράς είναι πολύ κουραστικός, όταν θέλεις να αποθηκεύεις εκεί μικρά αρχεία... ...βολεύει βέβαια, γιατί μπορώ εύκολα να τον συνδέω εναλλακτικα στον σταθερό ή τον φορητό, αλλά στη χρήση δοκιμάζει την υπομονή σου... ...εναλλακτικά μπορώ να μεταφέρω τους εν λόγω φακέλους σε έναν άλλο 3.5" εξωτερικό και να αποφύγω το κόστος, δυσχεραίνοντας όμως τη φορητότητα. (αν πάρω τον 1ΤΒ ΜΧ500 Crucial / Patriot 480GB Ignite, όταν χρειάζεται θα τον βγάζω από το min-pc και θα μπαίνει πάλι εσωτερικός στον φορητό, με λίγη παραπάνω φασαρία) ...τί λε΄τε, υπάρχει κίνδυνος αν ο ο ΜΧ500 (ή κι ο Patriot 480GB) λειτουργεί 24/7 σε υψηλή θερμοκρασία (ας πούμε 50+ ) ;; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2018 από vgiozo
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Αν δεν κάνω λάθος, οι ssd αντέχουν περισσότερο από τους μηχανικούς. Μια χαρα θα είναι έως 50.
vgiozo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δεν ξέρω αν θα είναι "έως" 50C ή 50+... Στους SSD νομίζω, λόγω τρόπου λειτουργίας, η θερμοκρασία - τόσο η χαμηλή όσο και η υψηλή κι ακόμη κι εν καιρώ αποθήκευσης (μη χρήσης/έλλειψης ηλεκτρικού φορτίου) παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη διατήρηση/απώλεια δεδομένων. Έτσι θυμάμαι να έχω διαβάσει δλδ, αν και το άρθρο που είχα δει (όπου αναφερόταν δυνατότητα απώλειας δεδομένων από SSD εντός 5 ημερών σε θερμοκρασία 55C σε κατάσταση αποθήκευσης) αφορούσε δίσκους που έχουν ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο TBW από τον κατασκευαστή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις