voltmod Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Σύμφωνα με μία μακροχρόνια μελέτη Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, η φυσική δραστηριότητα των παιδιών ηλικίας από 9 έως 15 ετών μειώνεται κατά περίπου 40 λεπτά την ημέρα κάθε έτος που περνάει. Στην ηλικία των 19 ετών, είναι τόσο καθιστική η ζωή του νέου, που μοιάζει με εκείνη ενός 60χρονου σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου John Hopkins. Η δημοφιλής κατασκευάστρια fitness trackers και smartwatches Fitbit πιστεύει ότι η καλή υγεία έρχεται με τις υγιεινές συνήθειες, και οι υγιεινές συνήθειες ξεκινούν από το σπίτι. Ακριβώς για αυτό το λόγο, λέει η εταιρεία, δημιούργησε το Fitbit Ace, τον πρώτο fitness tracker που είναι κατάλληλος για παιδιά από 8 ετών και άνω. Αντί να αποσπά την προσοχή, το Ace είναι ο τύπος συσκευής που θα δώσει κίνητρα στα παιδιά να κινηθούν ώστε όλη την οικογένεια να ξεκινήσει να ακολουθεί ένα περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής. Από άποψη design, η συσκευή θυμίζει το Alta HR, αλλά με ένα περισσότερο ανθεκτικό σώμα και πλαστικό λουράκι με την εμπειρία χρήσης να παραμένει όμοια (μετράει βήματα, προσφέρει reminder κ.ά). Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος διαχείρισης της συσκευής από τους γονείς, οι οποίοι θα μπορούν να δημιουργούν οικογενειακούς λογαριασμούς που παρέχουν πληροφορίες με-μία-ματιά για όλα τις συνδεδεμένες συσκευές Fitbit της οικογένειας. Από εκεί και πέρα, μπορούν εκτός από το να μαθαίνουν τον αριθμό των βημάτων που κάνουν τα παιδιά τους, έχουν και δυνατότητα ελέγχου και έγκρισης των αιτημάτων φιλίας, δυνατότητα που αποτελεί μέρος των “Parental Controls”. Επίσης, επειδή η συσκευή είναι COPPA-compatible, όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τα παιδιά παραμένουν απολύτως ασφαλή ενώ ο γονιός, μπορεί να ελέγχει και σε ποια έχουν πρόσβαση τα παιδιά του: έτσι ενώ μπορούν να γνωρίζουν τον αριθμό των βημάτων τους, δεν θα δουν τις θερμίδες που έκαψαν αν το επιθυμείτε, ούτε το ποσοστό λίπους κ.ά. To Fitbit Ace προσφέρει δυνατότητα αλλαγής clock face με δέκα επιλογές, διαθέτει activity tracking (steps tracker, active minutes, sleep tracker, rewards, challenges και family challenges κ.ά. Το νέο Fitbit Ace στοιχίζει $99,95. Engadget Δείτε ολόκληρο το άρθρο
stavrakasgtx Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δηλαδή σαν εταιρία κάτσανε και βρηκανε ηλικια αγοραστικου κοινου, τι λειτουργιες ζηταει, ποσα διαθετουν και αποφασισαν οτι ενα fitness tracker για παιδια των 100 δολλαρίων έλλειπε από την αγορά 2
Whargoul Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, stavrakasgtx είπε Δηλαδή σαν εταιρία κάτσανε και βρηκανε ηλικια αγοραστικου κοινου, τι λειτουργιες ζηταει, ποσα διαθετουν και αποφασισαν οτι ενα fitness tracker για παιδια των 100 δολλαρίων έλλειπε από την αγορά Όχι. Βρήκαν ένα τρόπο να πείσουν τους γονείς ότι το χρειάζονται τα παιδιά τους και πρέπει να τους το πάρουν. Το αγοραστικό κοινό είναι οι γονείς. Το τι λειτουργίες χρειάζονται αυτοί που θα το φορούν (ή εαν το χρειάζονται καθόλου) σημασία δεν έχει. 2
kronos73 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Τα παιδιά, μέσω των γονιών τους πάντα, αποτελούν μεγάλο στόχο των εταιρειών. Ειδικά αν πείσεις τους γονείς ότι το γκατζετάκι που θα τους πάρουν θα τους... κάνει καλό... έπιασες λαχείο. Επιπλέον τα trends πέφτουν σαν επιδημιες στα σχολεία. Εμφανίζονται 2, 3 πιτσιρίκια με κάτι cool και το θέλουν όλα. Τώρα 100 δολάρια... πολλά, αλλά θα βρεθούν πολλοί να το πάρουν μη φοβάστε 1
Kostasspil Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 1 hour ago, kronos73 said: Εμφανίζονται 2, 3 πιτσιρίκια με κάτι cool και το θέλουν όλα Διαχρονικά 1
kgliat Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, kronos73 είπε Τα παιδιά, μέσω των γονιών τους πάντα, αποτελούν μεγάλο στόχο των εταιρειών. Ειδικά αν πείσεις τους γονείς ότι το γκατζετάκι που θα τους πάρουν θα τους... κάνει καλό... έπιασες λαχείο. Επιπλέον τα trends πέφτουν σαν επιδημιες στα σχολεία. Εμφανίζονται 2, 3 πιτσιρίκια με κάτι cool και το θέλουν όλα. Τώρα 100 δολάρια... πολλά, αλλά θα βρεθούν πολλοί να το πάρουν μη φοβάστε Εγώ ψάχνω καιρό κάτι παρόμοιο για το γιο μου, αλλά ούτε η παρουσίαση πιστεύω είναι αναλυτική ούτε η σελίδα και το βίντεο ... Καμία αναφορά για τεχνικά χαρακτηριστικα, αυτονομία, πρωτόκολλα σύνδεσης, αν η συσκευή δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις προσωρινά το bluetooth (ειδικά αυτό αν δεν το έχει δεν το παίρνω ποτέ.. Αν δε σου δίνει τη δυνατότητα να το ανοίγεις όποτε θες εσύ για να συγχρονίσει δεδομένα)
mants118 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 ούτε για μένα ούτε για το παιδί μου θέλω κάτι να εκπέμπει πάνω του όλο το 24ωρο... κι ας είναι bluetooth που είναι πιο αθώο γενικά...
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 13 hours ago, mants118 said: ούτε για μένα ούτε για το παιδί μου θέλω κάτι να εκπέμπει πάνω του όλο το 24ωρο... κι ας είναι bluetooth που είναι πιο αθώο γενικά... το λεω σοβαρα και οχι για να κοροιδεψω αλλα πρεπει να πεισεις και τα υπολοιπα παιδια να μην εχουν κινητα να κλεισεις ολα τα wifi της γειτονιας.να κλεισεις ολα τα ασυρματα τηλεφωνα της γειτονιας.ολες τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας και τηλεορασης.τα.μισα bt ειναι class 2 που τα mw οπως θα δεις ειναι τιποτα ακομα και πανω στο χερι σου αντιθετα με τα 50πλασια του wifi εστω και αμα δεν ειναι στο χερι σου.δεν μιλαω για wifi που μπορει να παιζουν πανω απο 100mw.οπως και αυτο που δεν σκεφτονται πολλοι.οταν πας πχ σε μια καφετερια και εχει ενα wifi δεν ειναι ενα wifi pou εκπεμπει.ειναι 1 το wifi του ρουτερ και αλλα 100 απο τους πελατες αφου η καθε συσκευη ειναι πομπος και δεκτης.και πλεον καλως η κακως παιδια σε αυτην την ηλικια εχουν και κινητα 2
mants118 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, poulinos είπε το λεω σοβαρα και οχι για να κοροιδεψω αλλα πρεπει να πεισεις και τα υπολοιπα παιδια να μην εχουν κινητα να κλεισεις ολα τα wifi της γειτονιας.να κλεισεις ολα τα ασυρματα τηλεφωνα της γειτονιας.ολες τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας και τηλεορασης.τα.μισα bt ειναι class 2 που τα mw οπως θα δεις ειναι τιποτα ακομα και πανω στο χερι σου αντιθετα με τα 50πλασια του wifi εστω και αμα δεν ειναι στο χερι σου.δεν μιλαω για wifi που μπορει να παιζουν πανω απο 100mw.οπως και αυτο που δεν σκεφτονται πολλοι.οταν πας πχ σε μια καφετερια και εχει ενα wifi δεν ειναι ενα wifi pou εκπεμπει.ειναι 1 το wifi του ρουτερ και αλλα 100 απο τους πελατες αφου η καθε συσκευη ειναι πομπος και δεκτης.και πλεον καλως η κακως παιδια σε αυτην την ηλικια εχουν και κινητα δε διαφωνώ και εννοείται ότι έχει παντού κεραίες wifi, tv, κτλ, άλλωστε σε κέντρο πόλης μένω με φανερές και κρυφές κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Όμως προσωπικά δε θέλω να έχω κολλημένο πάνω μου κάτι που να εκπέμπει όπως έγραψα κι εγώ κι ας είναι πιο αθώο.
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 7 minutes ago, mants118 said: δε διαφωνώ και εννοείται ότι έχει παντού κεραίες wifi, tv, κτλ, άλλωστε σε κέντρο πόλης μένω με φανερές και κρυφές κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Όμως προσωπικά δε θέλω να έχω κολλημένο πάνω μου κάτι που να εκπέμπει όπως έγραψα κι εγώ κι ας είναι πιο αθώο. επισης ισως να ειναι και σε κατασταση ψιλο sleep to bt μεχρι να κανει sync οχι για λογους να μην εκπεμπει αλλα οσο για εξοικονονηση μπαταριας
mishka Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Γι αυτό κι εγώ πήρα στην 10χρονη κόρη και τον 8χρονο γιο από ένα Xiaomi Mi band 2 και ξεμπέρδεψα με 45 ευρώ. Και αυτά χάρηκαν και εγώ κορόιδεψα τον εαυτό μου ότι κάτι καλό έκανα...
fingolfingr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Είναι ίδιο με ενα που εχω παρει στην γυναίκα μου με 5€ από κίνα. Ίδιο όμως. Προφανώς θα εχει διαφορές στο software και τις επιλογές που θα γίνει στους γονείς αλλα από δυνατότητες και εμφανιση είναι ίδιο.
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 On 19/3/2018 at 9:42 AM, fingolfingr said: Είναι ίδιο με ενα που εχω παρει στην γυναίκα μου με 5€ από κίνα. Ίδιο όμως. Προφανώς θα εχει διαφορές στο software και τις επιλογές που θα γίνει στους γονείς αλλα από δυνατότητες και εμφανιση είναι ίδιο. Πολλες φορες μπορεις να δεις το ιδιο προιον και να βγαινει σε διαφορες μαρκες.
fingolfingr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε Πολλες φορες μπορεις να δεις το ιδιο προιον και να βγαινει σε διαφορες μαρκες. Κατανοητό αυτό. Αλλα όταν μιλαμε για 95€ διαφορά.... ε όχι. Μπορεί να εχει διαφορες στην ποιοτητα κατασκευής αλλα και παλι η διαφορα είναι πολύ μεγαλη.
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 5 minutes ago, fingolfingr said: Κατανοητό αυτό. Αλλα όταν μιλαμε για 95€ διαφορά.... ε όχι. Μπορεί να εχει διαφορες στην ποιοτητα κατασκευής αλλα και παλι η διαφορα είναι πολύ μεγαλη. ναι δεν το ειπα οτι δικαιολογει την τιμη.το αναποδο ακριβως.δειχνει οτι μια εταιρεια μπορει να βγαζει το ιδιο ακριβως προιον με μικρες διαφορες πχ σε software να το παιρνει απο το ιδιο εργοστασιο που το παιρνει μια αλλη αλλα επειδη εχει το ονομα να το χρεωνει διπλη τριπλη δεκαπλη τιμη.απλα εκανα το Post οτι πραγματι αυτο που εχεις μπορει να ειναι ακριβως το ιδιο με το Fitbit και οτι δεν ειναι παραξενο για μια εταιρεια να βγαζει κατι και αυτο να το χρησιμοποιουν διαφορετικες εταιρειες με το δικο τους ονομα.βλεπε πχ citroen c1,peugeot 107 και toyota aygo αν θυμαμαι καλα.Ιδιο αμαξι και αλλαζει μονο το σημα.το ποσο θα το πουλησει ο καθενας ειναι στο χερι του.μπορει και το ρολοι που πηρες να μην εχει απολυτως καμια διαφορα στο Hardware και απλα η fitbit να αλλαξε λιγο το software για το parental control. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα