Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Πήρα έναν plextor s3c 128Gb για να αντικαταστήσει τον 5400rpm μηχανικό που έχει το λαπτοπ. Θα του κάνω ένα clean install Ubuntu αλλά το θέμα είναι ότι άπαξ και τον βάλω πάνω στην μητρική δεν bootαρει το λαπτοπ. Προσπαθεί να φορτώσει το bios αλλά μάταια και μετά από λίγο κάνει επανεκκίνηση και ξανά μανα τα ίδια. Όσο είναι πάνω λοιπόν δεν μπορώ ούτε στο bios να μπω ούτε στο boot order. Σε άλλο πισι (με uefi) που τον έβαλα τον διαβάζει κανονικά. Παίζει λοιπόν να θέλει φόρματ σε mbr για να τον δει το bios? Η εφόσον κολλάει τόσο νωρίς είναι κάποιο άλλο θέμα; 

Ευχαριστώ 

FOTO_20180317_144500.jpg

Δημοσ.

Αγόρασα κι εγώ πριν λίγες μέρες τον ίδιο δίσκο για πειραματισμό. Τον έβαλα σε windows και μου ζήτησε διαμόρφωση για να τον δει. Τον έκανα mbr αλλά δεν προχώρησα σε σχηματισμό partitions. Τον έβαλα πριν από λίγο σε ένα αρχαίο laptop και τον είδε στο bios κανονικά. Οπότε, όπως είπες και εσύ, μάλλον θέλει μια προκαταρκτική διαμόρφωση σε mbr για να τον δει το αρχαίο bios.

Δημοσ.

Περασμένο είναι ότι τελευταία εκδοση βρήκα (Είναι ένα quest λαπτοπ και η μητρική είναι oem).  Ο ssd κανονικά δουλεύει στο pc. 

Δημοσ.

Το laptop δουλεύει κανονικά με τον παλιό δίσκο; Γιατί μπορεί να έχει βλάβη η μητρική και όχι ο ssd. Δοκίμασες να του βγάλεις για λίγο τη μπαταρία της μητρικής για να μηδενίσει τις ρυθμίσεις του BIOS;

Δημοσ.

Nαι κανονικά δουλεύει με τον παλιό δίσκο. Ναι την έβγαλα και την άφησα εκτός για ένα δεκάλεπτο χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Έχω πειστεί πλέον ότι αυτή η μητρική δεν είναι για τίποτα άλλο παρά αυτά που έχει ήδη πάνω :lol:

Δημοσ.

Αντίστροφα μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα με τον controller του καινούριου δίσκου.Αν μπορείς να δούν τον υπολογιστή, εκει που πήρες τον δίσκο .Αν έχεις δικαίωμα αλλαγής πάρε και κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Δούλεψε κανονικά δηλ. εν τέλει?

Στο λαπτοπ όχι. Δεν μπορώ να τον καταφέρω με τίποτα. Μάλλον ασυμβατότητα μεταξύ ssd και mb. Τον έβαλα στο pc που ήθελα λίγο έξτρα χώρο και έπαψα να ασχολούμαι. 

Δημοσ.
Στις 3/18/2018 στις 11:02 ΜΜ, nikolakakis είπε

Τον έβαλα στο pc τελικά. Στο eshop δεν ξέρω να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Ευχαριστώ για την βοήθεια @Fotia@fujitsuA530 και @EddieObscurant

Aπο οτι ξερω μαγαζι τους που εχει και σερβις κανουν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...