nikolakakis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Χαίρεται, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Πήρα έναν plextor s3c 128Gb για να αντικαταστήσει τον 5400rpm μηχανικό που έχει το λαπτοπ. Θα του κάνω ένα clean install Ubuntu αλλά το θέμα είναι ότι άπαξ και τον βάλω πάνω στην μητρική δεν bootαρει το λαπτοπ. Προσπαθεί να φορτώσει το bios αλλά μάταια και μετά από λίγο κάνει επανεκκίνηση και ξανά μανα τα ίδια. Όσο είναι πάνω λοιπόν δεν μπορώ ούτε στο bios να μπω ούτε στο boot order. Σε άλλο πισι (με uefi) που τον έβαλα τον διαβάζει κανονικά. Παίζει λοιπόν να θέλει φόρματ σε mbr για να τον δει το bios? Η εφόσον κολλάει τόσο νωρίς είναι κάποιο άλλο θέμα; Ευχαριστώ
fujitsuA530 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Αγόρασα κι εγώ πριν λίγες μέρες τον ίδιο δίσκο για πειραματισμό. Τον έβαλα σε windows και μου ζήτησε διαμόρφωση για να τον δει. Τον έκανα mbr αλλά δεν προχώρησα σε σχηματισμό partitions. Τον έβαλα πριν από λίγο σε ένα αρχαίο laptop και τον είδε στο bios κανονικά. Οπότε, όπως είπες και εσύ, μάλλον θέλει μια προκαταρκτική διαμόρφωση σε mbr για να τον δει το αρχαίο bios.
nikolakakis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Τον έκανα. Ούτε έτσι δούλεψε. Απλά σκαλώνει το bios με αυτόν τον δίσκο πάνω. Και δεν έχω και άλλον ssd να δοκιμάσω.
EddieObscurant Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 αν δεν εχει θεμα ο ssd , δοκίμασε το τελευταιο bios για το λαπτοπ σου αν δεν το χεις περασμένο
nikolakakis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Περασμένο είναι ότι τελευταία εκδοση βρήκα (Είναι ένα quest λαπτοπ και η μητρική είναι oem). Ο ssd κανονικά δουλεύει στο pc.
fujitsuA530 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Το laptop δουλεύει κανονικά με τον παλιό δίσκο; Γιατί μπορεί να έχει βλάβη η μητρική και όχι ο ssd. Δοκίμασες να του βγάλεις για λίγο τη μπαταρία της μητρικής για να μηδενίσει τις ρυθμίσεις του BIOS;
nikolakakis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Nαι κανονικά δουλεύει με τον παλιό δίσκο. Ναι την έβγαλα και την άφησα εκτός για ένα δεκάλεπτο χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Έχω πειστεί πλέον ότι αυτή η μητρική δεν είναι για τίποτα άλλο παρά αυτά που έχει ήδη πάνω
Fotia Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Αντίστροφα μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα με τον controller του καινούριου δίσκου.Αν μπορείς να δούν τον υπολογιστή, εκει που πήρες τον δίσκο .Αν έχεις δικαίωμα αλλαγής πάρε και κάτι άλλο. 1
nikolakakis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Τον έβαλα στο pc τελικά. Στο eshop δεν ξέρω να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Ευχαριστώ για την βοήθεια @Fotia@fujitsuA530 και @EddieObscurant
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, nikolakakis είπε Τον έβαλα στο pc τελικά. Στο eshop δεν ξέρω να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Ευχαριστώ για την βοήθεια @Fotia@fujitsuA530 και @EddieObscurant Δούλεψε κανονικά δηλ. εν τέλει?
nikolakakis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε Δούλεψε κανονικά δηλ. εν τέλει? Στο λαπτοπ όχι. Δεν μπορώ να τον καταφέρω με τίποτα. Μάλλον ασυμβατότητα μεταξύ ssd και mb. Τον έβαλα στο pc που ήθελα λίγο έξτρα χώρο και έπαψα να ασχολούμαι.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Χάλια mobo. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Τσέκαρε και την υγεία του ssd με το HD Sentinel 1
Diskimpex Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 3/18/2018 στις 11:02 ΜΜ, nikolakakis είπε Τον έβαλα στο pc τελικά. Στο eshop δεν ξέρω να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Ευχαριστώ για την βοήθεια @Fotia@fujitsuA530 και @EddieObscurant Aπο οτι ξερω μαγαζι τους που εχει και σερβις κανουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα