Προς το περιεχόμενο

Laser ή inkjet για αραιή εκτύπωση στο σπίτι;

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

https://www.e-shop.gr/polymixanima-hp-ink-tank-wireless-415-aio-z4b53a-p-PER.450205

Δεν βαζει αλλα 80-100€ να παρει ink tank και να μην ξαναγορασει μελανια;

Με άλλα 150€ αγοράζει επίσης έγχρωμο laser.
Οι inkjet με ink tank συνήθως είναι για μεγάλη χρήση, με μικρή χρήση θα φράξει η κεφαλή. Στα χαρακτηριστικά του μηχανήματος αναφέρει

Recommended monthly page volume
400 to 800 pages
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την ιστορία, τελικά παραγγείλαμε σήμερα αυτόν τον Brother:

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00CN5KGQS

Τρομερό overkill για την χρήση που κάνουμε αλλά...ας όψεται που με έπιασε όψιμη γκατζετο-μάνια. Προσευχές και ευχέλαια να μη βγάλει καμιά απροσδόκητη βλάβη, γιατί η παντόφλα θα πάει σύννεφο. :mrgreen:

• 1 χρόνο αργότερα...
Στις 8/4/2018 στις 2:28 ΠΜ, John31 είπε

Με άλλα 150€ αγοράζει επίσης έγχρωμο laser.
Οι inkjet με ink tank συνήθως είναι για μεγάλη χρήση, με μικρή χρήση θα φράξει η κεφαλή. Στα χαρακτηριστικά του μηχανήματος αναφέρει

Recommended monthly page volume
400 to 800 pages

Σκεφτομαι να αγορασω κι εγω εναν τετοιο ink tank της HP.

Δηλαδη, αν τυπωνω μια test page με ολα τα βασικα χρωματα μια φορα τη βδομαδα/καθε βδομαδα(σε περιπτωσης αραιης χρησης, που δεν χρειαζεται να τυπωνω, κι ο printer θα ειναι στην απραξια), θα φραξουν παλι οι κεφαλες; Εγω παντως με εναν απλο hp που εχω τωρα, αυτο κανω, μια φορα τη βδομαδα δινω μια εκτυπωση με 5 γραμμες με χρωματα τα βασικα, και ετσι δεν φραζουν οι κεφαλες. Οταν δεν το εκανα, οντως εφραζαν. Αν κανω το ιδιο σε εναν ink tank, δεν θα διατηρηθει με την κεφαλη χωρις προβλημα-χωρις να φραξει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα brother inkjet dcp-j315w αγορασμενο απο προσφορα amazon uk το 12 αν δεν κανω λαθος. Χρησιμοποιω μονο συμβατα ( 32 xl μελανια 20 € απο bay) για εκτυπωσεις βιβλιων κυριως και μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος. Το μονο κακο ειναι η ελλειψη duplex  που ενοχλει.

Κατα τα αλλα συνιστω τετοιες μαρκες που παιρνουν συμβατα χωρις τσιπακια και refill, καθως η τιμη ανα μελανι ειναι χωμα, ενω μπορουν να παρουν και ink tank που ξεφευγουν σε οικονομια. 

Edit: Εμενα ακομα και κλειστος μια στο τοσο (2-3 μερες ) δουλευει τις κεφαλες για να μην βουλωσει. Ποτε δεν ασχοληθηκα με προληπτικη συντηρηση

Επεξ/σία από dionysg
  • Like 1

Στις 27/3/2018 στις 11:24 ΠΜ, mary είπε

Μ.Ο 100 σελιδες το χρονο. Και πολλές λεω.

xaxaxaxaxa 100 το χρόνο.Πάρε ότι νάναι. Εμένα τόσες τις βγάζει η εγγονή και μάλιστα έγχρωμες σε ένα μήνα.Συν ότι βγάζω εγώ.

Στις 8/4/2018 στις 1:48 ΠΜ, Zerg13 είπε

https://www.e-shop.gr/polymixanima-hp-ink-tank-wireless-415-aio-z4b53a-p-PER.450205

Δεν βαζει αλλα 80-100€ να παρει ink tank και να μην ξαναγορασει μελανια;

Πεταμένα λεφτά.Αν χαλάσει η κεφαλή πάει στην ανακύκλωση.Με τους απλούς inkjet η κεφαλή είναι πάνω στο τάνκ  το πετάς παίρνεις άλλο συμβατό με 15 ευρών XL μάλιστα και συνεχίζεις. Μου χάλασε δύο φορές το έγχρωμο στα 4 χρόνια πήρα καινούργιο συμβατό και συνεχίζω.Γεμίζω μόνος με χύμα Κινέζικο μελάνι του λίτρου και δεν αγχώνομαι αν αδειάσει το τανκ.

Θα σας πω ότι είχα αγοράσει παλιά τα έγχρωμα σε δοχεία του μισού λίτρου με 1,50 ευρώ το ένα.Ευτυχώς πήρα διπλά γιατί τώρα πήγαν 8,5 και θα έχω για χρόνια.Δεν παθαίνει τίποτε λένε και σε 15 χρόνια.:D

Για μενα δεν εχει νοημα πια, τιποτε αλλο παρα αγορα ink tank inkjet.

Πολλες εκτυπωσεις δεν κανω, αλλα βαρεθηκα καθε λιγους μηνες, να πρεπει να αγοραζω μελανια.

Θα παρω εναν ink tank, πιθανως τον hp 415, και θα εχω το κεφαλι μου ησυχο, θα τυπωνω οτι θελω, οσες σελιδες θελω, σχεδον τσαμπα, κι ουτε θα με νοιαζει για μελανια ή αλλα εξτρα χρηματα, ή αν θα μου φτασουν να εκτυπωσω κλπ. Καποτε, οταν ειχαν πρωτοβγει οι inkjet, ειχαν μελανια 40ml! Εκανες δουλεια! Μετα το ξεφτιλισαν.

Ink tank και τελος!

• Thanks 1

Καλημέρα και εγώ μετά από το ίδιο δίλημμα επέλεξα laser ασπρόμαυρο. Συγκεκριμένα πήρα τον Samsung 2026w , δεν λυπάμαι να εκτυπώσω και βρήκα συμβατό τονερ 1500 σελ στα 14 ευρώ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ψαγμενος φιλος μου ελεγε οτι ναι μεν πλεον με τους ink tank το μελανι καταληγει να ειναι σχεδον το ιδιο φτηνο ανα σελιδα με εναν laser, αλλα οτι δεν αντεχει να πρεπει να κανει align/ευθυγραμμιση τις κεφαλες των inkjet καθε λιγο καιρο....το 'εκπαιδευμενο' ματι του βλεπει τις γραμμες οτι δεν ειναι πλεον εντελως ισιες, και θελει align...

Στις 1/7/2019 στις 8:33 ΠΜ, mindreader είπε

Ψαγμενος φιλος μου ελεγε οτι ναι μεν πλεον με τους ink tank το μελανι καταληγει να ειναι σχεδον το ιδιο φτηνο ανα σελιδα με εναν laser, αλλα οτι δεν αντεχει να πρεπει να κανει align/ευθυγραμμιση τις κεφαλες των inkjet καθε λιγο καιρο....το 'εκπαιδευμενο' ματι του βλεπει τις γραμμες οτι δεν ειναι πλεον εντελως ισιες, και θελει align...

Το τι έχω πάθει από ζημιές σε εκτυπωτές με ink τανκ δε λέγεται. Έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά μοντέλα της Epson (σειρές L3xx και L8xx) και ένα της Canon (σειρά G3xxx) και όλες παρουσίαζαν πρόβλημα. Δεν είχα πρόβλημα ευθυγράμμισης αλλά σοβαρών χρωματικών αλλοιώσεων. Αλλά για να τα λέμε όλα, σε οικονομία είναι αξεπέραστοι.

Πάντως ο τελευταίος εκτυπωτής που πήρα ήταν ένας Laser της Brother. της σειράς L23xx. Μικρός, γρήγορος και αξιόπιστος.

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/3/2018 στις 10:36 ΜΜ, mary είπε

Πρέπει να αλλάξουμε εκτυπωτή γιατί ο hp 6310 office jet μετά από 10 χρόνια τα έχει φτύσει.

Το μεγα ερώτημα είναι :  Speed Test Scrabble Word Finder Solitaire να πάμε σε ασπρόμαυρο laser μιας και δεν εκτυπωνουμε πολλά ή σε ένα μέτριο έγχρωμο inkjet και να ξοδεύουμε τα μαλλιοκεφαλα μας σε μελάνια;

Η χρήση είναι περιστασιακή αλλά θέλουμε σίγουρα πολυμηχανημα.

Λυπάμαι να δώσουμε 150+€ σε laser που θα ναι και γκουμουτσα και ασπρόμαυρο, μιας και για έγχρωμο ξεφεύγει πολύ από το budget μας.

Θα προτιμούσα δλδ πάλι ένα καλό inkjet αλλά αν κάθε φορά ακριβοπληρώνουμε το μελάνι νομίζω ούτε αυτό αξίζει σα λύση.

Νομίζω ότι ο laser σίγουρα είναι ο καλύτερος για κάποιον που τον θέλει για επαγγελματική χρήση και εκτύπωση κειμένων μικρή ή μεγάλη.Για οικιακή χρήση όμως που θέλεις κάποια στιγμή να εκτυπώσεις και μία φωτογραφία τι γίνεται;;; Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά πολυμηχανήματα inkjet σε πολύ καλές τιμές.

Επεξ/σία από hanifanze

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πήρα τον 3835 της HP προσφορά 40 ευρώ από Κωτσοβολο. Τα μελάνια κάνουν γύρω στα 20 ευρώ. Για απλή χρήση μια χαρά είναι μέχρι στιγμής..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Στις 8/4/2018 στις 6:59 ΜΜ, parsifal είπε

Για την ιστορία, τελικά παραγγείλαμε σήμερα αυτόν τον Brother:

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00CN5KGQS

Τρομερό overkill για την χρήση που κάνουμε αλλά...ας όψεται που με έπιασε όψιμη γκατζετο-μάνια. Προσευχές και ευχέλαια να μη βγάλει καμιά απροσδόκητη βλάβη, γιατί η παντόφλα θα πάει σύννεφο. :mrgreen:

Με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά παρόμοιου πολυμηχανήματος .

Στο Amazon μπορούμε να κόψουμε τιμολόγιο , και τα μεταφορικά πως υπολογίζονται ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...