Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Τριτοετής φοιτητής Πληροφορικής εδώ και σκεπτόμενος ότι του χρόνου μάλλον θα τελειώσω με τη σχολή(χρωστάω 1 μάθημα), είναι η ώρα να αναπτύξω τα skills μου όσο περισσότερο γίνεται. Έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με software οπότε θα δώσω έμφαση στο να γίνω καλύτερος στη Java (έχω κάνει κάποια projects για τη σχολή μέχρι τώρα) και περιμένω να ανοίξει ο Εύδοξος για να πάρω το CLRS και να μάθω καλύτερα Δομές Δεδομένων & Αλγορίθμους. Μπήκα πριν λίγο από περιέργεια να δω Software Engineer Jobs στη Google για να έχω μια ιδέα για τα minimum qualifications και έφτασα σε αυτό: Quote Experience working with two or more from the following: web application development, Unix/Linux environments, mobile application development, distributed and parallel systems, machine learning, information retrieval, natural language processing, networking, developing large software systems, and/or security software development. Ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ με Linux αλλά δε το έκανα σοβαρά ποτέ. Μου δόθηκε η ευκαιρία στο προηγούμενο εξάμηνο στα πλαίσια μιας εργασίας στα Λειτουργικά Συστήματα να στήσω VM και να πειραματιστώ λίγο εκεί (έφτιαξα λίγα shell scripts για την εργασία). Οπότε, μάλλον τις επόμενες μέρες θα εγκαταστήσω Ubuntu. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής, από τα παραπάνω, θα ΄λεγα ότι μάλλον θα με ενδιέφερε το Web App Dev οπότε θα ήθελα γνώμες για επιλογή κάποιας γλώσσας για να τη δω λίγο και άμα μου αρέσει, να ασχοληθώ (Παράλληλα με τη Java πάντα). Αν δε κάνω λάθος, η Rails είναι μια καλή και ευχάριστη προσέγγιση για ανάπτυξη web εφαρμογών. Ποια είναι η άποψη σας; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
kaliakman Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Αν απλά θέλεις να ακολουθήσεις την μόδα των ημερών απλά κοίτα προς JavaScript. Πλέον έχουν βγάλει τόσα frameworks από ReactNative για mobile μέχρι Electron για desktop εφαρμογές που χρόνο να έχεις να ασχολείσαι. Rails δεν είναι γλώσσα αλλά framework της Ruby (Ruby on Rails) για ανάπτυξη web apps αλλά πλεόν υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στο front-end τρέχουν "όλοι" JS και αλλάζει λίγο στο back-end που υπάρχουν πολλές επιλογές όπως: Java,Python,PHP,JS(Node.js),.Net, κτλ. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις είναι να σκεφτείς κάτι που θέλεις να κάνεις (να είναι πιο περίπλοκο από hello world) και να τριφτείς με την γλώσσα που θα διαλέξεις. Υπάρχουν καλά site για να μάθεις αυτό που θέλεις, ενδεικτικά: Udacity,Coursera κ.α. Λάβε επίσης υπόψην ότι μεγάλες εταιρίες (όπως πχ η Google που quoteαρες) δεν τους νοιάζει τόσο πολύ (σχεδόν καθόλου) για intern/graduate jobs τι γλώσσες ξέρεις αλλά η αλγοριθμική σκέψη και να ξέρεις καλά δομές δεδομένων. Σε μικρότερες εταιρίες/σε πιο advanced θέσεις αλλάζουν τα πράγματα. Το CLRS είναι κορυφαίο βιβλίο απλά ίσως σου πέσει βαρύ για πρώτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα kaliakman. Είχα σκεφτεί τη JavaScript αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα πρέπει να πάρω πακέτο μαζί μετά όλα τα άλλα που αφορούν Web Development (HTML, CSS, PHP, SQL) κάτι που δε θέλω να κάνω μιας και δεν ενδιαφέρομαι να γίνω Web Developer. Μου αρέσει το WordPress, έχω στήσει κάποια siteάκια με αυτό αλλά ως εκεί. Δεν έχω γράψει γραμμή κώδικα σε αυτά, με εξαίρεση κάτι αστεία sites που έκανα με HTML όταν ήμουν 15 και χαιρόμουν. Γνωρίζω για το framework, για αυτό σκεφτόμουν Ruby και έπειτα Rails (btw ακόμη δεν έχω καταλάβει τι είναι τα frameworks). Ναι έχω κατασταλάξει ως προς το ότι θα ασχοληθώ με ανάπτυξη software, για αυτό και δουλεύω πάνω στη Java. Απλώς επειδή τα χρόνια πέρασαν γρήγορα και δε το πήρα χαμπάρι θέλω τώρα όσο προλαβαίνω να δοκιμάζω και άλλα πράγματα που μου τραβάνε το ενδιαφέρον και να δω αν μ΄αρέσουν. Με αφορμή το παραπάνω post που ανέφερα, θα ήθελα να δω λίγο τι παίζει με τα web apps και γι΄αυτό ψάχνω μια καλή λύση γλώσσας για να τριφτώ με το αντικείμενο. Όσο για το CLRS, δεν είμαι αμαθής τελείως, έχω κάνει και Δομές Δεδομένων και Αλγορίθμους στη σχολή και αυτό το εξάμηνο πήρα ως επιλογής ένα μάθημα Προχωρημένων Δομών Δεδομένων οπότε βλέπουν διάφορα τα μάτια μου. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
ZauZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Εάν σε ενδιαφέρει η ανάπτυξη web apps τότε θα πρέπει υποχρεωτικά νομίζω να δεις τη Javascript. Μην την υποτιμάς. Πλέον τα μηχανήματα είναι τόσο ισχυρά που μπορείς να κάνεις παπάδες με τη javascript, πόσο μάλιστα με τα διάφορα frameworks και libraries (π.χ. jQuery) που κυκλοφορούν εκεί έξω. Το αν πακετάκι θα μάθεις και τα συνοδευτικά εργαλεία (γιατί δεν είναι γλώσσες προγραμματισμού) HTML και CSS μόνο καλό θα σου κάνει και θα διευρύνει τους ορίζοντες σου. Στο backend όπως είπε και ο Kaliakman έχεις πολλές διαφορετικές επιλογές σε γλώσσες προγραμματισμού να επιλέξεις. Με όλες θα κάνεις τη δουλειά σου απλά ανάλογα με το τι web app θέλεις να φτιάξεις κάποιες ίσως υπερτερούν σε σχέση με κάποιες άλλες. Προσωπικά θα σου έλεγα να ασχοληθείς με Javascript και PHP και να δεις και λίγο CSS/HTML
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ για τη γνώμη ZauZ. Οπότε, ίσως η πιο σοφή επιλογή είναι Basic HTML/CSS για να μπορέσω να πιάσω JavaScript. Για backend απ'ότι διαβάζω μπορώ να χρησιμοποιήσω και το framework node.js για να αποφύγω την εκμάθηση νέας γλώσσας.
NickSym Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 5 ώρες πριν, Gambron είπε Ευχαριστώ για τη γνώμη ZauZ. Οπότε, ίσως η πιο σοφή επιλογή είναι Basic HTML/CSS για να μπορέσω να πιάσω JavaScript. Για backend απ'ότι διαβάζω μπορώ να χρησιμοποιήσω και το framework node.js για να αποφύγω την εκμάθηση νέας γλώσσας. Ή nodejs ή Java(JSP) που σε ενδιαφέρει. Γενικά για το Web δεν γίνεται να κάνεις τα πάντα με μια γλώσσα. Θέλεις κάποια για το ui, για τον client, για τον server και για την βάση δεδομένων.
TheDarkKnight Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Η Java EE είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών. Τα Java Server Faces(JSF) αποτελούν την τεχνολογία που αντικατέστησε τις Java Server Pages(JSP). Όλα όμως ξεκίνησαν από τα servlets, κλάσεις java με σκοπό την απάντηση στα αιτήματα που γίνονται σε ένα server, και συνεχίζουν και βασίζονται πάνω σε αυτά. Ωστόσο, σε περίπτωση που θες να παραλήψεις τα jsf και να χρησιμοποιήσεις τεχνολογίες client-side rendering, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα restful web services της java. Αν θες, επίσης, μπορείς να κοιτάξεις και προς nodejs, php, python και ruby. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2018 από TheDarkKnight 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον προς JavaScript (αφ'ότου δω βασική HTML/CSS) με βλέπω. Έμαθα και βασική SQL στη σχολή, κάτι θα κάνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα