Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν τη θρησκεία του σφραγιδοπατήματος στην Ελλάδα δεν έχει.

Την προσκυνάνε και την ακολουθούν όλοι χωρίς να αμφιβάλλουν ούτε δευτερόλεπτο.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, skiabox είπε

Σαν τη θρησκεία του σφραγιδοπατήματος στην Ελλάδα δεν έχει.

Την προσκυνάνε και την ακολουθούν όλοι χωρίς να αμφιβάλλουν ούτε δευτερόλεπτο.

Ο παππούς μου σφραγίδες έφτιαχνε στην ομονοια στα ενδοξα χρόνια της. Ξέρεις πόσα λεφτά? Εξοχικα και τι γνωριμίες με δικηγόρους, γιατρούς, δικαστικους...😩 

Ποτέ θα ξαναρθουν αυτά τα χρόνια ρε?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Τίποτα στο βίντεο δεν έχει θεολογικό χαρακτήρα.

Αν βλέπεις κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι και εσύ είσαι θύμα της συντριβής της ανυπαρξίας.

Όσο για τις ερωτήσεις, συγγνώμη αλλά είσαι κουραστικός.

Εξακολουθείς και κάνεις σαν τον πρωτόγονο που ο αρχηγός της φυλής δεν του εξηγεί ποιός είναι αυτός που ρίχνει τους κεραυνούς...

Εγώ παρουσιάζω επιχειρήματα εσύ αρκείσαι στο να με αποκαλείς "Πρωτόγονο".

Αυτό και αν δεν είναι προοδευτικό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Εγώ παρουσιάζω επιχειρήματα εσύ αρκείσαι στο να με αποκαλείς "Πρωτόγονο".

Αυτό και αν δεν είναι προοδευτικό!

Δεν έχω διαβάσει κάποιο επιχείρημα ακόμα...

Εξακολουθείς και λες : η θεωρία σας δεν μπορεί να εξηγήσει το Χ άρα υπάρχει θεός, ενώ η απλούστατη εξήγηση είναι ότι δεν έχει ακόμα απάντηση.

Εδώ δεν έχουμε εξηγήσει απλά πράγματα όπως η ψωρίαση και πως να την καταπολεμήσουμε .

Έχουμε δρόμο ακόμα.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Έχω κάνει όλες αυτές τις συζητήσεις ουκ ολίγες φορές αλλά μεγαλόνοντας γίνομαι πιο κινικός μάλλον και δεν βλέπω πλέον το νόημα. Ο λόγος είναι απλός... Τόσο οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει ως ανθρωπότητα όσο και η προσωπική ανθρώπινή μου αντίληψη είναι τραγικά χαμηλές για να κατανοήσουμε τέτοια πράγματα. Φυσικά δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει συνέχεια να προσπαθούμε, αλίμονο, θα μέναμε στάσιμοι.

Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω στα σίγουρα γιατί ακόμα κοντράρονται κάποιοι για το αν υπάρχει κάποια άλλη νοημοσύνη (πείτε το θεός ή όπως σας αρέσει) ή όχι. ΔΕΝ είμαι της θρησκείας. Όμως αφού δεν ξέρω που παν τα 4 (κανείς δεν ξέρει, είπαμε, να εχουμε να λέμε) γιατί μία από τις θεωρίες να μην είναι οτι κάποια νοημοσύνη εκίνησε το (γνωστό σε εμας) σύμπαν? Γιατί να μην διεξάγει καποιο πείραμα? Θα μπορούσε κάλλιστα το σύμπαν μας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κάποιον δοκιμαστικό σωλήνα (όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς). Το αν θέλετε να λέτε την νοημοσύνη αυτή "Θεό" ή κάπως αλλιώς δεν έχει τόσο σημασία. Δεν ενοχλεί ούτε τους θρησκευόμενους πιστεύω ούτε τους υπόλοιπους. Αν φτιάξω αύριο την απόλυτη τεχνιτή νοημοσύνη με φουλ γκάμα ανθρώπινων  συναισθημάτων και κατ εικόνα του ανθρώπου (και τα δύο αυτά πάλι -συναισθήματα και εικόνα - είναι απόρια της ανθρώπινης μόνο αντίληψής μου και δυσκολίας να ξεφύγω από αυτή), θα πρέπει αυτό το δημιούργημα να με λέει Θεό? Μήπως τα παιδιά μου πρέπει να με λένε Θεό χωρίς να μπω σε έξτρα κόπο να φτιάξω ΑΙ?

Δεν ξέρω αν υπάρχει νοημοσύνη που έβαλε το χεράκι της. Δεν ξέρω αν υπήρχε καν big bang (που και πάλι θα έπρεπε να μου εξηγήσει το πριν από αυτό). Δεν ξέρω τίποτα. Δυστυχώς δεν είναι κανείς μας σε θέση να πει τι ακριβώς συμβαίνει. Ωστόσο... απολαμβάνω οποιονδήποτε δίνει θεωρίες με γερές δόσεις... φαντασίας :)

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 17/3/2018 στις 11:06 ΠΜ, liakjim είπε

Πολύ θα το ήθελες.

Η πραγματικότητα είναι ότι είσαι ένα από τα εκατομμύρια είδη που πάτησε πόδι σε αυτή τη γωνιά του σύμπαντος, από τα οποία το 99% εξαφανίστηκε http://www.zo.utexas.edu/faculty/antisense/tree.pdf

Επίσης πραγματικότητα είναι ότι ήρθες στη γη για να αναπαραχθείς και τίποτα άλλο.

Επίσης όταν θα πεθάνεις θα χαθείς για πάντα. Καμία απολύτως σημασία θα έχει αν κάποιος θα σε θυμάται ή όχι . Εσύ θα χαθείς.

Το σύμπαν θα ειναι το ίδιο.

Επειδή οι ανωτέρω αλήθειες , όσο να 'ναι είτε απλά προβληματίζουν είτε ακόμα συνθλίβουν, έδωσαν χώρο σε παραμυθάκια τύπου ζωή μετά θάνατον -> μεταφυσικό -> μεταφυσικά όντα -> θρησκείες. 

Σιγά σιγά φύγαμε από το κέντρο του κόσμου και πήγαμε εκεί που ανήκουμε . Σε μια κλανιά του σύμπαντος.

Αν όλα αυτά σε ενοχλούν, δεν έχει απολύτως καμία σημασία για το σύμπαν. Αλλά καταλαβαίνω γιατί τα σκέφτεσαι. Ψάχνεις να βρεις κάποιο νόημα στη ζωή σου. Ενώ είσαι μονο μια δεξαμενή γονιδίων που οι συνθήκες του περιβάλλοντος θα "κρίνουν" αν αξίζει ο κόπος να περάσουν στην επόμενη γενιά του είδους homo sapiens ,σε έναν πλανητάκο, γύρω από ένα αστεράκι, μέσα σε έναν γαλαξιακο, μέσα σε ένα τοπικό συγκρότημα γαλαξιών, μέσα σε ένα υπερ-συγκρότημα, σε έναν αχανέσταστο χώρο....

Δεν διαφωνω ιδιαιτερα με αυτα που λες απλα θα βαλω στη ζυγαρια και κατι ακομα. Αν υπαρχει η ολικη γνωση του συμπαντος και οχι μονο και ας την προσδιορισουμε ως 100%, αδιαφορο αν καποιος την κατεχει ή οχι, τοτε σε αυτη την κλιμακα η ανθρωπινη γνωση βρισκεται καπου στο 2 με 3%(η θεωρητικη φυσικη ακομα και τωρα βασιζεται κυριως σε υποθεσεις). Οποτε ειναι το λιγοτερο αλαζονικο καποιος που κατεχει τοσο λιγη γνωση να κανει τετοιες απολυτες σκεψεις απολυτης κατανοησης του τι τον περιβαλει.

Με απλα λογια η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν εχουμε  την παραμικρη ιδεα για το τι γινεται.

Φιλικα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το ιδιο ενστερνιζονται και οι περισσοτεροι επιστημονες γιατι ξερουμε αρκετα για το συμπαν αλλα επουδενη τοσα οσο πραγματικα κριβει και το λενε και οι ιδιοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kargo130 είπε

Δεν διαφωνω ιδιαιτερα με αυτα που λες απλα θα βαλω στη ζυγαρια και κατι ακομα. Αν υπαρχει η ολικη γνωση του συμπαντος και οχι μονο και ας την προσδιορισουμε ως 100%, αδιαφορο αν καποιος την κατεχει ή οχι, τοτε σε αυτη την κλιμακα η ανθρωπινη γνωση βρισκεται καπου στο 2 με 3%(η θεωρητικη φυσικη ακομα και τωρα βασιζεται κυριως σε υποθεσεις). Οποτε ειναι το λιγοτερο αλαζονικο καποιος που κατεχει τοσο λιγη γνωση να κανει τετοιες απολυτες σκεψεις απολυτης κατανοησης του τι τον περιβαλει.

Με απλα λογια η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν εχουμε  την παραμικρη ιδεα για το τι γινεται.

Φιλικα

Διαφωνώ.

Προσωπικά θεωρώ λογικό και αυτό κάνω, να κρίνω τον κόσμο με το 100% που ξέρω σήμερα και όχι με το 98% που λες το οποίο είναι άγνωστο και άρα θα μπορούσε να είναι (σχεδόν) οτιδήποτε.

Έτσι πάντα είσαι στο 100%.

Αν αύριο βρεθεί κάτι καινούργιο, τότε πάλι το 100% θα ξέρεις αλλά θα είναι διαφορετικό από το σήμερα.

Διαφορετικά κινδυνεύεις να θεωρήσεις ως γνώση όλο το άγνωστο που απ τη στιγμή που είναι άγνωστο , δεν υπάρχει.

ΥΓ μη θεωρήσει κανείς ότι ισχυρίζομαι ότι ξέρω το 100% της γνώσης, αναφέρομαι στο ανθρώπινο είδος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν έχω διαβάσει κάποιο επιχείρημα ακόμα...

Εξακολουθείς και λες : η θεωρία σας δεν μπορεί να εξηγήσει το Χ άρα υπάρχει θεός, ενώ η απλούστατη εξήγηση είναι ότι δεν έχει ακόμα απάντηση.

Εδώ δεν έχουμε εξηγήσει απλά πράγματα όπως η ψωρίαση και πως να την καταπολεμήσουμε .

Έχουμε δρόμο ακόμα.

Είπα εγώ ότι υπάρχει Θεός;

Τουναντίον: απορρίπτω την ίδια την Πίστη, στο κάθε τι, ως αντίθεση της Γνώσης. 

Πάνω στον ζήλο σου διέφυγε και αυτό. Όπως και τα επιχειρήματα που παρουσίασα.

Αναμενόμενο βέβαια. Σαν Ζηλωτής δεν τα πας με την διαλεκτική. Απλά ευαγγελίζεις.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Διαφωνώ.

Προσωπικά θεωρώ λογικό και αυτό κάνω, να κρίνω τον κόσμο με το 100% που ξέρω σήμερα και όχι με το 98% που λες το οποίο είναι άγνωστο και άρα θα μπορούσε να είναι (σχεδόν) οτιδήποτε.

Έτσι πάντα είσαι στο 100%.

Αν αύριο βρεθεί κάτι καινούργιο, τότε πάλι το 100% θα ξέρεις αλλά θα είναι διαφορετικό από το σήμερα.

Διαφορετικά κινδυνεύεις να θεωρήσεις ως γνώση όλο το άγνωστο που απ τη στιγμή που είναι άγνωστο , δεν υπάρχει.

ΥΓ μη θεωρήσει κανείς ότι ισχυρίζομαι ότι ξέρω το 100% της γνώσης, αναφέρομαι στο ανθρώπινο είδος.

Καταλαβαινω αυτο που λες αλλα αν το 100% του σημερα ειναι το 30% (για παραδειγμα του 2150) τοτε τα συμπερασματα που βγαζεις ειναι λαθος γιατι τα θεμελεια πανω στα οποια στηριζονται τα συμπερασματα σου ειναι βασισμενα σε ημιτελη θεμελια. Προσωπικη αποψη ειναι οτι ο ανθρωπος εχει πολλα πολλα βηματα ακομα να κανει προτου να μπορεσει να κανει μια ασφαλη προβλεψη για αυτα που συμβαινουν γυρω του.

Ενιαια θεωρια

Dark matter

Dark energy

String theory

etc etc

Και οταν γινουν βηματα ως προς αυτα θα δεις και σημαντικα βηματα σε τεχνολογικα θεματα τα οποια θα φερουν νεες αποριες σε θεωρητικα θεματα etc etc

Anyway αποψεις εκφραζουμε δεν χρειαζεται να συμφωνουμε σε ολα....

• Like 1
Δημοσ.

Το 2150 ο άνθρωπος θα βγάζει συμπεράσματα πάντα με το 100% του.

Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kargo130 είπε

Καταλαβαινω αυτο που λες αλλα αν το 100% του σημερα ειναι το 30% (για παραδειγμα του 2150) τοτε τα συμπερασματα που βγαζεις ειναι λαθος γιατι τα θεμελεια πανω στα οποια στηριζονται τα συμπερασματα σου ειναι βασισμενα σε ημιτελη θεμελια. Προσωπικη αποψη ειναι οτι ο ανθρωπος εχει πολλα πολλα βηματα ακομα να κανει προτου να μπορεσει να κανει μια ασφαλη προβλεψη για αυτα που συμβαινουν γυρω του.

Ενιαια θεωρια

Dark matter

Dark energy

String theory

etc etc

Και οταν γινουν βηματα ως προς αυτα θα δεις και σημαντικα βηματα σε τεχνολογικα θεματα τα οποια θα φερουν νεες αποριες σε θεωρητικα θεματα etc etc

Anyway αποψεις εκφραζουμε δεν χρειαζεται να συμφωνουμε σε ολα....

Προσπαθείς να γεμίσεις ένα ήδη γεμάτο ποτήρι...

Επεξ/σία από Stamer
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Αναμενόμενο βέβαια. Σαν Ζηλωτής δεν τα πας με την διαλεκτική. Απλά ευαγγελίζεις.

Βάλτο και αυτό στον κουβά με τα υπόλοιπα "επιχειρήματα" σου...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Δηλαδή, για να καταλάβω από τα λίγα που διάβασα, εσύ ισχυρίζεσαι ότι έχεις βρει κενά στη θεωρία του Big Bang που την καταρρίπτουν?

Αν ναι, μόνο εσύ τα έχεις βρεί ή υπάρχει κάποια αντίστοιχη συζήτηση σε ακαδημαικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο κυρίως άσχετων και ημιμαθών όπως εδώ?

Αν υπάρχει όντως, μπορείς να μας παραπέμψεις με κανένα λινκ να τη δούμε κι εμείς?

Μέχρι να το κάνεις, τα περι ζηλωτών και "δογματικών" που λες για να χαρακτηρίσεις ανθρώπους καταξιωμένους και με υψηλότατου επιπέδου μόρφωση είναι τουλάχιστον γραφικά.

Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον (αν θες) να μας πεις από που πηγάζει αυτή η σιγουρια σου που σου επιτρέπει να "τα χώνεις" σε ολόκληρο επιστημονικό πεδίο. Έχεις κανενα διδακτορικό ή έστω κανένα πτυχίο φυσικής, είναι το χόμπι σου, στα χει πει κανεις που ξέρει?

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το 2150 ο άνθρωπος θα βγάζει συμπεράσματα πάντα με το 100% του.

Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα.

Είναι πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε συμπεράσματα αν ξέρουμε τόσα λίγα γιατί το πιθανότερο είναι να κάνουμε λάθος αφού προσπαθούμε να ταιριάξουμε και να «χωρέσουμε» τα συμπεράσματα σε αυτά που ξέρουμε. Βιαζόμαστε δηλαδή, δεν έχει νόημα να βγάλουμε τώρα μια θεωρία για κάτι που αγνοούμε το 99% του!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...