Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και έτσι να το πω φίλε μου, πάλι στο μονοπάτι της θρησκείες θα πάει γιατι είναι στην φύση μας να νιώθουμε υποδουλομένοι σε κάποιον... 

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο "εφευρέτης" του Big Bang ήταν ο Georg Lemaitre. Αστρονόμος και Φυσικός στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven. Και πέρα από αυτά ήταν και Καθολικός Ιερέας. Στην ουσία η Big Bang Cosmology δεν είναι τίποτε άλλο από την Βιβλική Γένεση ντυμένη σε μαθηματικούς όρους. Το αν τώρα την "Prima Causa" την λες Θεό, Primordial Singularity, Quantum Fluctuation δεν παίζει κανένα ρόλο. Την στιγμή που "Πιστεύεις", ναι περί πίστης πρόκειται, ότι η "Ύπαρξη" έχει αρχή έχεις προϋποθέσει ένα αίτιο (Prima Causa) το οποίο υπήρχε προ και επόμενος εκτός της ύπαρξης και των νόμων που την διέπουν. Όποτε περνάς στον τομέα της πίστης.

Προσωπικά θεωρό την εκδοχή του Ηρακλείτου πολλή ποιο λογική από την  Big Bang Cosmology.

Αναφορά σε κείμενο

κόσμον τόνδε, τὸν αὐτὸν ἁπάντων, οὔτε τις θεῶν οὐτε ἀνθρώπων ἐποίησεν, ἀλλ' ἦν ἀεὶ καὶ ἔστιν καὶ ἔσται πῦρ ἀείζωον, ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, zio10 said:

Πες το νοημοσύνη αν δε σου αρέσει το δύναμη, δεν ξέρω.

Και αυτή η νοημοσύνη από που βρέθηκε? 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, zio10 είπε

Όχι δεν είναι καθόλου αλλά οκ, το βλέπουμε εντελώς διαφορετικά και μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε...:)

Ας το γράφω λίγο καλύτερα.

Λένε μερικοί : το γεγονός ότι μετά από άπειρους δυνατούς συνδυασμούς αρχικών συνθηκών κατά τη δημιουργία του σύμπαντος, φτάσαμε να έχουμε ζωή άρα κάτι από πίσω τα καθοδήγησε όλα ώστε να φτάσουμε εδώ , άρα σε εμένα, άρα η ύπαρξή μου έχει νόημα και σκοπό.

Και λέω : το γεγονός ότι υπάρχω, σημαίνει απλά ότι το σύμπαν αυτό , είχε τυχαία τις συνθήκες που επιτρέπουν τη ζωή.

Όχι το ανάποδο.

Δημοσ.

Μην πιστεύετε σε bing bang και θεωριες.Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.Ειμαστε τόσο μικροί και περαστικοί όσο δεν φανταζεσαι!!Εδώ δεν μπορούμε να πάμε στο δίπλα πλανήτη αλλά κατά αλλά ξέρουμε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν..

Το ανθρώπινο είδος μια μέρα θα εξαφανισθεί είναι μαθηματικά δεδομένο.Οποτε κοιτάξτε να περνάτε καλά και μην έχετε μεγάλη ιδέα για τον άνθρωπο.Ειναι προβληματικό είδος που θα εξαφανισθεί.Αυτα.

Δημοσ.

For the next 5 billion years let's party hard! XD 

Εντυπωσιακό το βιντεο, και με την μουσικη που εδενε τοσο ωραια με εκανε να ανατριχιασω. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NickTG είπε

Και αυτή η νοημοσύνη από που βρέθηκε? 

Είναι πέρα από την αντίληψή μας αυτό. Ούτε η επιστήμη μπορεί να κατανοήσει τι και πως υπήρχε πριν τη μεγάλη έκρηξη, αν έγινε. Προφανώς κάτι, κάπως, άρχει υπεράνω χρόνου και χώρου. Αλλά δεν μπορούμε, πάλι προφανώς, να το αντιληφθούμε.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ας το γράφω λίγο καλύτερα.

Λένε μερικοί : το γεγονός ότι μετά από άπειρους δυνατούς συνδυασμούς αρχικών συνθηκών κατά τη δημιουργία του σύμπαντος, φτάσαμε να έχουμε ζωή άρα κάτι από πίσω τα καθοδήγησε όλα ώστε να φτάσουμε εδώ , άρα σε εμένα, άρα η ύπαρξή μου έχει νόημα και σκοπό.

Και λέω : το γεγονός ότι υπάρχω, σημαίνει απλά ότι το σύμπαν αυτό , είχε τυχαία τις συνθήκες που επιτρέπουν τη ζωή.

Όχι το ανάποδο.

Τι να σου πω δεν το βλέπω έτσι. Δεν μπορώ να δεχτώ δηλαδή τόση τύχη μαζεμένη! :) 

12 ώρες πριν, AtiX είπε

και έτσι να το πω φίλε μου, πάλι στο μονοπάτι της θρησκείες θα πάει γιατι είναι στην φύση μας να νιώθουμε υποδουλομένοι σε κάποιον... 

Δεν είναι υποδούλωση να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο, ίσα ίσα μπορεί να βγει σε πολύ καλό!

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Πριν την "είπες"στον φίλο για τις μέλισσες και τις ζωγραφιές, και καλά έκανες γιατι αυτά είναι πράγματα ανυπόστατα. Τώρα όμως μιλάς για "το σύππαν αυτό" και για "είχε τυχαία τις αρχικές συνθήκες το σύμπαν", πράγματα που δεν ξέρει κανείς ακόμα δεν έχει αποδείξει κανείς ακόμα, άρα είναι το ίδιο ανυπόστατα.

Δημοσ.
1 hour ago, zio10 said:

Είναι πέρα από την αντίληψή μας αυτό. Ούτε η επιστήμη μπορεί να κατανοήσει τι και πως υπήρχε πριν τη μεγάλη έκρηξη, αν έγινε. Προφανώς κάτι, κάπως, άρχει υπεράνω χρόνου και χώρου. Αλλά δεν μπορούμε, πάλι προφανώς, να το αντιληφθούμε.

Τι να σου πω δεν το βλέπω έτσι. Δεν μπορώ να δεχτώ δηλαδή τόση τύχη μαζεμένη! :) 

Δεν είναι υποδούλωση να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο, ίσα ίσα μπορεί να βγει σε πολύ καλό!

Άρα αυτή η νοημοσύνη μπορεί να υπάρχει χωρίς ανάγκη δημιουργού ενώ το σύμπαν όχι? 

Γιατί έτσι? 

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, BabyRage είπε

Πριν την "είπες"στον φίλο για τις μέλισσες και τις ζωγραφιές, και καλά έκανες γιατι αυτά είναι πράγματα ανυπόστατα. Τώρα όμως μιλάς για "το σύππαν αυτό" και για "είχε τυχαία τις αρχικές συνθήκες το σύμπαν", πράγματα που δεν ξέρει κανείς ακόμα δεν έχει αποδείξει κανείς ακόμα, άρα είναι το ίδιο ανυπόστατα.

Δεν είναι ανυπόστατα.

Αυτό το σύμπαν : ξέρουμε άλλο;

Τυχαίες συνθήκες : ξέρουμε κάτι άλλο;

Ώσπου να βρεθεί κάτι που να τα εξηγεί καλύτερα, τα ανωτέρω είναι τα ως σήμερα αποδεκτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NickTG είπε

Άρα αυτή η νοημοσύνη μπορεί να υπάρχει χωρίς ανάγκη δημιουργού ενώ το σύμπαν όχι? 

Γιατί έτσι? 

Ναι! Δεν γίνεται κι αλλιώς.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν είναι ανυπόστατα.

Αυτό το σύμπαν : ξέρουμε άλλο;

Τυχαίες συνθήκες : ξέρουμε κάτι άλλο;

Ώσπου να βρεθεί κάτι που να τα εξηγεί καλύτερα, τα ανωτέρω είναι τα ως σήμερα αποδεκτά.

Καλύτερα να πούμε ότι δεν ξέρουμε, παρά να προσπαθούμε με το ζόρι να το χωρέσουμε σε αυτά που ξέρουμε - καταλαβαίνουμε!

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Beerloah είπε

Φίλε davidcas,

Έδωσες θετική στις προσβολές περί πλύση εγκεφάλου, τι ακριβώς επιθυμείς να συζητήσεις τότε; Αν σε ο, τι διαφωνείτε το μηδενιζετε, πράγματι περί φασισμού πρόκειται.

Όπως και να έχει, δεν ευνοεί το περιβάλλον για να γίνει πραγματική συζήτηση, αν και η συγκεκριμένη μπορεί να πάρει και ώρες. 

Καλή συνέχεια.

Φίλε beerloah, 

θετική δίνουμε στα posts που πιστευουμε πως λενε κατι που μας εκφραζει, ναι. Το συγκεκριμένο post δεν εγραφε κατι προσβλητικο. Δεν αναφέρθηκε με χαρακτηρισμους ή επίθετα απεναντί σου. Για την ιστορία, αυτο για το οποιο εδωσα θετικη ήταν το "ώστε να φτάσεις στο συμπέρασμα που τόσο πολύ θα 'ηθελες να συμβαίνει" . Αλλα ας δουμε και το θεμα της πλυσης εγκεφάλου. Ναι, ακουγεται ακομψο επειδή της εχουμε προσδωσει μια πολυ αρνητική εννοια, αλλα ειναι απλα κατι που συμβαινει. Αν δεν ειχε πει αυτες τις λεξεις αλλα ειχε γραψει "απο μικρος σου ελεγαν συνεχεια κατι τετοιο μεχρι που το εκανες κτημα σου" ισως να μη σου χτύπαγε τοσο ασχημα. Επιπλέον, γιατι η πλύση εγκεφάλου σου χτυπησε τοσο ασχημα; Πιστευεις οτι δεν ειναι ενα γενικο φαινομενο; Πιστευεις οτι εσυ εισαι απυροβλητος σε καθε ειδους πλυση εγκεφάλου; Πιστευεις οτι ο περιγυρος σου εχει τοσο αρτιες και αληθινες αξιες και ιδεες και ο τροπος που τις περναει στερείται προσωπικών συμφερόντων, ιδεολογιων ή δογματισμου;  Αν η αυθορμητη σου απαντηση ειναι ναι σε οποιαδηποτε απο αυτες τις ερωτησεις, τοτε θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις.

Δεν υπηρχε προσβολη σε αυτο που γραφτηκε παραπανω. Εσυ το νοηματοδότησες ετσι. Οπως νοηματοδότεις και το θέμα των μελισσών στην εικόνα. (εδωσα αλλη μια θετικη σ αυτον που ειπε οτι δεν ειναι να συζητας με καποιον που μιλαει για μελισσες και εικονες by the way, αλλα εδω ειμαι και χαίρομαι να κάνω διάλογο). 

Βλεπω να εχεις σηκωσει αμυνες για να υπεραμυνθεις των πιστευω σου. Τι ειναι αυτο που σε κανει να το κανεις αυτο; Αναρωτηθηκες; 

Κανε στον εαυτο σου τις εξης ερωτησεις:

- Αν θα επρεπε ξαφνικα να δεχτω πως τα πιστευω μου ειναι λανθασμενα, τι θα σημαινει αυτο για μενα; 

- Ποσο ανοιχτος ειμαι στο να σκεφτω πως τα πιστευω μου μπορει να ειναι λανθασμενα; 

- Σκεφτηκα εστω και ενα δευτερολεπτο "Ωχ, λες να μου εχουν κανει πλυση εγκεφαλου;;" ;

- Μιλησα για απολυτους ανθρωπους. Ποσο απολυτο θεωρω τον εαυτο μου;

Δεν θελω να μου απαντησεις, ουτε τα λεω για να σε πεισω για κατι. 

Γενικα θελω να σημειωσω πως οτιδηποτε μας φερνει εναν κομπο μεσα μας και ενα συναισθημα οτι πρεπει να αμυνθουμε γι αυτο, αυτο σημαινει πως συνδεομαστε μαζι του με εναν μη υγειη τροπο. Αγκιστρωνομαστε σε αυτα. 

Τελος, να πω πως η Αληθεια (το α κεφαλαιο) ειναι ανεξαρτητη απο σημεια αναφορα και απο οποιαδηποτε νοηματοδοτηση. Δεν ποικίλει για τον καθένα. Αν εσενα σου αρεσει ή σε βολευει ή σε κανει να χαμογελας ή σου δινει νοημα το να βλεπεις οτι οι μελισσες δεν εκατσαν πανω στο προσωπο της εικονας, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ετσι. Αν δηλαδη οι μελισσες καθοντουσαν πανω στην εικονα καποιου που αντιτιθεται στα πιστευω σου ισως να σκεφτοσουν "ετσι πρεπει ναι, αυτος δεν ειανι σεβαστος" κλπ. 

Δεν σου επιτεθηκε κανεις. Εσυ εχεις μια "ιδιαιτερη" σχεση με τα συγκεκριμενα θεματα την οποια πρεπει να προστατεψεις γιατι αλλιως κατι διακυβεβεται...

Ισως να υπαρχει κατι πολυτιμο να παρεις απο την κουβεντα εδω μεσα, αλλα δεν ανοιγεις τον εαυτο σου αρκετα για να το δει.

.

.

.

.

.

.

Ειναι κατι περισσοτερο και τελειως αντιθετο απο αυτο που φαινεται

Επεξ/σία από davidcas
  • Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Pm ή δημιουργια thread για πιστη και θρησκείες ισως να βοηθουσε την κατασταση. 

Πολλα off topic μηνυνατα συμφωνα παντα με τον τιτλο/θεμα του συγκεκριμένου thread... 

Μη σου πω να πάει κανείς για έναν καφέ να τα πει καλύτερα... 

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, zio10 said:

Ναι! Δεν γίνεται κι αλλιώς.

Δηλαδή αυτή η νοημοσύνη μπορεί να έχει μια ιδιότητα που σκιζομαστε ότι το σύμπαν δεν μπορεί απλά γιατί έτσι. 

Μάλιστα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...