Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν το έκανες? Σε έκανα quote το ξεχνάς?

Μίλησες περί πλύσης εγκεφάλου. Και στο επέστρεψα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προσβάλεις με αυτή την έκφραση κάποιον που τυγχάνει να έχει διαφορετική άποψη.

Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία σας, αρχίζει τις προσβολές σε όποιον δεν είναι τυφλά λάτρης των ορθολογιστικών σας απόψεων. 

• Sad 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Beerloah είπε

Μίλησες περί πλύσης εγκεφάλου.

Τί άλλο μπορεί να είναι?

Μέλισσες σε ζωγραφιές... Αυτά χωράνε σε άλλους χώρους. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Noreak είπε

Καταρχην φασκεις και αντιφασκεις γιατι αρχικα δεχεσαι οτι προσβαλεις και μετα αναιρεις λεγοντας οτι ειναι δικα μου συμπερασματα.Αν σου ελεγα εγω καλο σκοταδι για τις πεποιθησεις σου πως θα το παιρνες?Κοπλιμεντο?Το καλο σκοταδι ειναι παρομοιος ισως και χειροτερος χαρακτηρισμος της πλυσης εγκεφαλου.Πως ξεχωριζεις τον εαυτο σου απο αυτους που λες φασιστες οταν και συ με τη σειρα σου ειναι φανερο πως εχεις σε αντιστοιχη "υποληψη" οσους διαφωνουν μαζι σου.Καλο θα ηταν επισης να μη γενικευεις, αν σε προσβαλε ενας δε σημαινει οτι εχεις δικαιωμα να προσβαλεις τους παντες, παλικαρε.

Αγαπητέ είσαι σε παροξυσμό. Δεν βλέπω να σε πειραξε ο χαρακτηρισμός περί πλύση εγκεφάλου, αντίθετα σε πειραξε που υπερασπίστηκα στην προσβολή τον εαυτό μου. Είσαι υποκριτής.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Τί άλλο μπορεί να είναι?

Μέλισσες σε ζωγραφιές... Αυτά χωράνε σε άλλους χώρους. 

Καλή συνέχεια.

7 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αυτό μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση! Ας πει κάποιος ότι το θεωρεί πολύ δύσκολο ή το βρίσκει πιο πιθανό να μην υπάρχει κάτι. Να λες έτσι απόλυτα ότι δεν υπάρχει τίποτα ενώ εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να ξέρεις γιατί το μυαλό σου δεν φτάνει ως εκεί δεν μπορώ να το καταλάβω.

Τα φαινόμενα της κβαντικής φυσικής πως θα φαινόταν σε κάποιον πριν 50-100 χρόνια; Τρελά και απίθανα! Τώρα όμως;

Άρτια τοποθέτηση και εξαιρετικό ερώτημα. Δυστυχώς άκρη δεν βγαίνει όταν κάποιος είναι απόλυτος και δεν δέχεται την αντίθετη άποψη.

Εμείς θα συνεχίσουμε την αναζήτηση, σεβόμενοι τόσο την επιστήμη, όσο και απόψεις / εμπειρίες συνανθρώπων μας. Άλλοι πάλι μπορούν να προσκολληθούν σε κάποιο δόγμα ή μια έρευνα και να χαραμησουν την όποια εξέλιξη θα μπορούσαν να έχουν μέσα τους. Είτε εγκεφαλικά, είτε πνευματικά.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Beerloah είπε

Αγαπητέ είσαι σε παροξυσμό. Δεν βλέπω να σε πειραξε ο χαρακτηρισμός περί πλύση εγκεφάλου, αντίθετα σε πειραξε που υπερασπίστηκα στην προσβολή τον εαυτό μου. Είσαι υποκριτής.

Αγαπητε εσυ εισαι σε παροξυσμο.Ο χαρακτηρισμος πλυση εγκεφαλου δεν απευθυνοταν σε μενα για να με πειραξει.Αντιθετως ο χαρακτηρισμος καλο σκοταδι απευθυνοταν σε ολους οσους εχουν αντιθετη αποψη απο σενα.Υποκριτης εισαι εσυ που κανεις σε μεγαλυτερο βαθμο αυτα που δεν σου αρεσει να σου κανουν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Noreak είπε

Αγαπητε εσυ εισαι σε παροξυσμο.Ο χαρακτηρισμος πλυση εγκεφαλου δεν απευθυνοταν σε μενα για να με πειραξει.Αντιθετως ο χαρακτηρισμος καλο σκοταδι απευθυνοταν σε ολους οσους εχουν αντιθετη αποψη απο σενα.Υποκριτης εισαι εσυ που κανεις σε μεγαλυτερο βαθμο αυτα που δεν σου αρεσει να σου κανουν.

Το σχόλιο μου πήγε σε συγκεκριμένο άτομο. Αν εσύ έχεις τη μύγα ή προσωπικές ανασφάλειες, δεν σου φταίει κανένας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ας αφήσουμε έξω τις θρησκείες όπως έγραψα και πριν. Ας ψάχνανε με πιο ανοιχτή ματιά, αυτό λέω. Αν αποκλείεις κάτι είναι και πολύ πιο δύσκολο να το βρεις! Για την τυχαιότητα δεν το λέω εγώ. νομίζω πως όσοι είναι αυτής της άποψης λένε ότι είμαστε το αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων και συμπτώσεων.

Ναι ειναι τυχαιο να πετυχεις 6αρες 100 φορες στη σειρα, αλλα αμα εχεις απειρο χρονο τοτε ειναι σιγουρο ;)

Τα γεγονοτα που οδηγησαν στη δημιουργια ζωης ηταν τυχαια, η υπαρξη ζωης ομως ειναι σιγουρη

Δημοσ.

εικόνες και είδωλα υπάρχουν πολλά. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει αυτό που γουστάρει. Δεν υπάρχει λόγος για προσβολές. Διαφορές απόψεων μπορούν να συζητηθούν και με πολιτισμένο τρόπο.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Beerloah είπε

Το σχόλιο μου πήγε σε συγκεκριμένο άτομο. Αν εσύ έχεις τη μύγα ή προσωπικές ανασφάλειες, δεν σου φταίει κανένας.

"Αυτό ποικίλει για τον καθένα. Διακρίνω όμως έναν φασισμό, σε όποιον είναι αντιθέτως με τον τυφλό ορθολογισμό σας, οπότε, καλό σκοτάδι."

Θελεις μηπως να το αναλυσω?Το ποιος εχει τη μυγα φανηκε οταν σε απλη ερωτηση συμφορουμιτη αρχισες να βγαζεις αυθεραιτα συμπερασματα και να αμυνεσαι επιθετικα.Σχετικα με την υποκρισια παλι φανηκε οταν παραπανω επιβεβαιωνεις και αναιρεις πραγματα.Προσωπικες ανασφαλειες εχει οποιος επιλεγει να αμυνεται προκαταβολικα με συνεχεις χαρακτηρισμους αντι να κανει διαλογο.Δεν βλεπω να υπαρχει περιπτωση διαλογου, καλο φως αγαπητε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν εν έτη 2018 , σου λέει κάποιος ότι επειδή είδε μέλισσες να μην ακουμπάνε ζωγραφιές  = εντολή εκ των άνωθεν, τότε 2 μόνο λογικές εξηγήσεις δίνεις:

1. Είναι τρελός.

2. Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου (θρησκείες).

Το 2ο ξεκάθαρα ΔΕΝ είναι προσβολή.

Φυσικά το άτομο επέλεξε αυτήν την ύπουλη μέθοδο, λέγοντας ότι και καλά προσβλήθηκε προκειμένου να ξεγλιστρίσει από μια συζήτηση στην οποία επί της ουσίας δεν προσέφερε τίποτα άλλο παρά παράθεση αυτά που τού έχουν διδάξει στη διαδικασία της πλύσης.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Noreak είπε

Καταρχην φασκεις και αντιφασκεις γιατι αρχικα δεχεσαι οτι προσβαλεις και μετα αναιρεις λεγοντας οτι ειναι δικα μου συμπερασματα.Αν σου ελεγα εγω καλο σκοταδι για τις πεποιθησεις σου πως θα το παιρνες?Κοπλιμεντο?Το καλο σκοταδι ειναι παρομοιος ισως και χειροτερος χαρακτηρισμος της πλυσης εγκεφαλου.Πως ξεχωριζεις τον εαυτο σου απο αυτους που λες φασιστες οταν και συ με τη σειρα σου ειναι φανερο πως εχεις σε αντιστοιχη "υποληψη" οσους διαφωνουν μαζι σου.Καλο θα ηταν επισης να μη γενικευεις, αν σε προσβαλε ενας δε σημαινει οτι εχεις δικαιωμα να προσβαλεις τους παντες, παλικαρε.

Δικά σου συμπεράσματα είναι τα περί χαζων, αμαρτωλών κτλπ. Σε αυτό το κομμάτι αναφέρθηκα. Όσο για το σκοτάδι, εννοούσα το σκοτάδι γνώσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το εκλαβες.

Δεν θα μου το έλεγες, διότι δεν πρόκειται να έδινα αντίστοιχο πάτημα (ασέβεια) αγαπητέ. Καθόλη τη διάρκεια τη συζήτησης δεν υπήρξε το παραμικρό, μέχρι που άρχισαν οι προσβολές και εκεί φυσικά δόθηκε ανάλογη απάντηση. Καλός ή κακώς.

• Sad 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Ναι ειναι τυχαιο να πετυχεις 6αρες 100 φορες στη σειρα, αλλα αμα εχεις απειρο χρονο τοτε ειναι σιγουρο ;)

Τα γεγονοτα που οδηγησαν στη δημιουργια ζωης ηταν τυχαια, η υπαρξη ζωης ομως ειναι σιγουρη

Τι να σου πω, δεν το πιστεύω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όταν εν έτη 2018 , σου λέει κάποιος ότι επειδή είδε μέλισσες να μην ακουμπάνε ζωγραφιές  = εντολή εκ των άνωθεν, τότε 2 μόνο λογικές εξηγήσεις δίνεις:

1. Είναι τρελός.

2. Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου (θρησκείες).

Το 2ο ξεκάθαρα ΔΕΝ είναι προσβολή.

Φυσικά το άτομο επέλεξε αυτήν την ύπουλη μέθοδο, λέγοντας ότι και καλά προσβλήθηκε προκειμένου να ξεγλιστρίσει από μια συζήτηση στην οποία επί της ουσίας δεν προσέφερε τίποτα άλλο παρά παράθεση αυτά που τού έχουν διδάξει στη διαδικασία της πλύσης.

Συνεχίζεις. Είμαστε και ύπουλοι επειδή δεν συμφωνούμε μαζί σου! Επειδή δηλώσαμε πως μας προσβάλεις! Έχεις μεγάλο θράσος τελικά. 

Συνέχισε να πιστεύεις ο,τι ανακοινώνει η NASA λοιπόν και μέσα από τις προσβολές σε εμάς, προσπάθησε να αποδείξεις στον κακόμοιρο εαυτό σου, πως έχει άποψη και πραγματική γνώση του σύμπαντος. 

Επεξ/σία από Beerloah
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Beerloah said:

Συνεχίζεις.

Αφού του έχεις πει πόσες φορές καλή συνέχεια. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...