Προς το περιεχόμενο

vdsl 50 vofafone και fastpath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες θα "ξεθαψω" το θεμα γιατι μαλλον ειναι σχετικό με το προβλημα μου.

Εδω και περιπου 4+ μηνες ειμαι σε vodafone 50αρι vdsl και ολα ηταν κομπλε. ξαφνικα την Κυριακη αρχισε να "νεκρωνει" το download ενω ειχα κανονικα full upload speed και ping κανονικα. Με reboot το μοντεμ (zte H267A) επανερχεται η γραμμη. Δεν ειναι στανταρ το ποτε το κανει. Εχω την εντυπωση ότι ημουν σε interleaved και τωρα γραφει fast.

παραθετω σκριν που φαινεται σε speedtest που "νεκρωνει" η γραμμη του download (upload επαναλαμβανω παραμενει φουλ ταχυτητα) και το adsl status απο το modem.

261152331_426373055644160_14313383044209

260489760_570583290909877_72652829848620

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, Thresh είπε

Αυτό κι ενσύρματα?

Ναι. Με τον αδερφό μου που μίλησα που είναι συνέχεια σπίτι κ κάνει χρήση της γραμμής, μου είπε ότι σαν να "μπουκωνει" σιγά σιγά η γραμμή μέχρι να μην έχει καθόλου download στο τέλος. Upload συνεχίζει να είναι φουλ.  Τα στατιστικά μου σου φαίνονται φυσιολογικά;

• Super Moderators
55 minutes ago, kallair said:

Ναι. Με τον αδερφό μου που μίλησα που είναι συνέχεια σπίτι κ κάνει χρήση της γραμμής, μου είπε ότι σαν να "μπουκωνει" σιγά σιγά η γραμμή μέχρι να μην έχει καθόλου download στο τέλος. Upload συνεχίζει να είναι φουλ.  Τα στατιστικά μου σου φαίνονται φυσιολογικά;

Χάνει λίγο ο συγχρονισμός στο down. Έχεις κάνα H300s να δοκιμάσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Χάνει λίγο ο συγχρονισμός στο down. Έχεις κάνα H300s να δοκιμάσεις?

δυστυχως οχι. Για αρχη αυριο που εχω χρονο, θα το συνδεσω στην κεντρική μπριζα και θα αφαιρεσω απο πανω ολες τις υπολοιπες καλωδιωσεις. Αν και κανονικα δεν θα επρεπε να εχω θεμα γιατι μια ζωη το ρουτερ το ειχα στην συγκεκριμενη θυρα τηλεφωνου και οχι στην κεντρικη, και δεν ειχα το παραμικρο θεμα. adsl οταν ειχα, κλειδωνα στα 19mbit. και σε vdsl δεν ειχα το παραμικρο θεμα μεχρι την κυριακη.

Επεξ/σία από kallair

• Super Moderators
2 minutes ago, kallair said:

δυστυχως οχι. Για αρχη αυριο που εχω χρονο, θα το συνδεσω στην κεντρική μπριζα και θα αφαιρεσω απο πανω ολες τις υπολοιπες καλωδιωσεις. Αν και κανονικα δεν θα επρεπε να εχω θεμα γιατι μια ζωη το ρουτερ το ειχα στην συγκεκριμενη θυρα τηλεφωνου και οχι στην κεντρικη, και δεν ειχα το παραμικρο θεμα.

To κάνει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή σε τυχαίες στιγμές? Δοκίμασε και την κεντρική πρίζα και μετά δήλωσέ το βλάβη.

Ένα μικρό update.

Τελικά έκανα την αλλαγή σμρ, το έβαλα στην κεντρική πρίζα και έβγαλα τελείως τα υπόλοιπα καλώδια από πάνω. Προς το παρών δείχνει να παίζει καλά. Ίσως είχε τραβηχτεί κάποιο καλώδιο.. ποιος ξέρει.

Παραδόξως άλλαξε και το fast/ fast σε fast/interleaved. Έτσι εύκολα και μόνο του αποφασίζει να αλλάξει από fast σε interleaved; 

Τα στατιστικά όλα βελτιώθηκαν όπως φαίνεται στο σκριν.

Screenshot_2021-11-28-00-27-11-546_com.android.chrome.jpg

• Super Moderators

Τώρα συγχρονίζει και τέρμα, ενώ πριν έχανε λίγο. Άγνωσται αι βουλαί της εσωτερικής καλωδίωσης. :(

• Like 1

14 hours ago, kallair said:

Ένα μικρό update.

Τελικά έκανα την αλλαγή σμρ, το έβαλα στην κεντρική πρίζα και έβγαλα τελείως τα υπόλοιπα καλώδια από πάνω. Προς το παρών δείχνει να παίζει καλά. Ίσως είχε τραβηχτεί κάποιο καλώδιο.. ποιος ξέρει.

Παραδόξως άλλαξε και το fast/ fast σε fast/interleaved. Έτσι εύκολα και μόνο του αποφασίζει να αλλάξει από fast σε interleaved; 

Τα στατιστικά όλα βελτιώθηκαν όπως φαίνεται στο σκριν.

Screenshot_2021-11-28-00-27-11-546_com.android.chrome.jpg

Η σωστη καλωδιωση ειναι χωρις παραλληλα.(bridge taps)

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...