orestis000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, Πέρσι έβαλα windows 10 στο λάπτοπ μου. Η οθόνη μου είναι 1080p και μερικές εφαρμογές ήταν θολές. Μετά από λίγο γκουγκάρισμα είδα ότι η λύση ήταν να επιλέξω "παράκαμψη του υψηλού DPI" ή κάτι τέτοιο για κάθε εφαρμογή που μου έβγαζε το πρόβλημα. Το έκανα σε μερικές εφαρμογές που έβγαζαν πρόβλημα. Για έναν χρόνο κι ας είχα κάνει εγκατάσταση πολλές άλλες εφαρμογές δεν χρειάστηκε να ξαναασχοληθώ μέχρι πριν απο 2 βδομάδες. Η οθόνη του λάπτοπ χάλασε και έπρεπε να την αλλάξω. Μετά την αλλαγή αρκετές εφαρμογές άρχισαν τα ίδια. Και πάλι με το "παράκαμψη του υψηλού DPI" διορθώνετε αλλά υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που δεν μπορώ να το κάνω (πχ το τείχος προστασίας του windows defender ). Υπάρχει καμία λύση; Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Πες μας και ποιο λάπτοπ είναι! Οι κάρτα γραφικών είναι εγκατεστημένη σωστά;
orestis000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 acer aspire f5 573g 51l4. οι οδηγοί είναι εγκατεστημενοι από το site της nvidia
camel555 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζω σε desktop μετά από την αλλαγή των 7 και την μετάβαση στα 10. Έχω καταλήξει ότι τα 10 έχουν γενικό πρόβλημα διαχείρισης των custom dpi και έχει αλλάξει ο τρόπος που το διαχειρίζονται σε σχέση με τα 7. Τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα χωρίς όμως αποτέλεσμα: 1)αφαίρεση των drivers της AMD και άφησα τα 10 να τους βρουν αυτόματα, 2)πέρασα χειροκίνητα τους τελευταίους drivers, 3)πέρασα χειροκίνητα παλιότερους drivers, 4)άλλαξα τρόπο σύνδεσης με μόνιτορ, από mini display port σε hdmi με σωρεία διαφορετικών καλωδίων, 5)ενεργοποίησα την ενσωματωμένη στον cpu κάρτα γραφικών απενεργοποιώντας την σε PCI Express, 6)δοκίμασα και ένα πρόγραμμα που βρήκα και κυκλοφορεί ευρέως (.exe) και τέλος 7)πέρασα το τελευταίο bios στην μητρική. Γκουγκλάροντας βρήκα ότι έχει θέμα η AMD R7 370 με τα 10. Είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Nvidia δεν θα είχε θέμα μέχρι που είδα το πόστ σου... Στην άκρη του μυαλού μου πίστευα ότι είχε θέμα ασυμβατότητας με τα 10 και το μόνιτόρ μου, το οποίο είναι το Dell UltraSharp U2515H και το οποίο το έχω στην φυσική ανάλυσή του (2560x1440), με αποτέλεσμα ενώ στο 100% dpi scaling τα fonts να είναι crystal clear αλλά μικρά, οποιαδήποτε αύξηση (από 101% έως 150%) να δημιουργεί θαμπά γράμματα. Μετά είδα από το ποστ σου ότι υπάρχει θέμα και σε HD ανάλυση οπότε καταλλήγω ότι είναι καθαρά θέμα των 10.... Δοκίμασα και αυτό που περιγράφεις με την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά (δεξί κλικ-properties-compatibility-override high dpi scaling behavior etc) αλλά το θεωρώ γελοίο και δεν λειτουργεί πάντα... Έχω διαβάσει σχεδόν κάθε νήμα που σχετίζεται με "win 10 and blurred text/fonts etc" και είναι θέμα χρόνου να περάσω πάλι τα παλιά καλά win 7...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα