marsele Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, έχω μια vdsl σύνδεση 50mbps και χρησιμοποιώ σαν βασικό modem-router αυτό που δίνει ο πάροχος (speedport entry 2i). Το modem βρίσκεται στον 1ο όροφο του σπιτιού και θα ήθελα να εγκαταστήσω ένα router που ήδη έχω (Technicolor TD5130) σαν access point στον δεύτερο όροφο για να έχω καλή κάλυψη μέσω wifi και ethernet. Θα συνδέσω μεταξύ τους τα router μέσω καλωδίου ethernet απλά θα ήθελα να μου υποδείξετε τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να δουλέψουν σωστά στην πράξη.
isay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Θα δεις πρωτα ποια ειναι η gateway για κάθε router (μας ενδιαφέρει να μην ειναι ίδια, πχ 192.168.1.1) Μετα θα συνδεσεις το 5130 με τον υπολογιστη (μονο τα δυο τους). Θα μπεις στις ρυθμισεις του 5130 και θα αλλάξεις το wifi κωδικο/ssid (αν θες), θα αλλάξεις το gateway (ΑΝ ειναι ιδιο με του speedport) και τέλος θα απενεργοποιήσεις το dhcp server. Δωσε εντολή για επανεκκινηση του 5130 και ειναι ετοιμο. Παιρνεις τωρα καλωδιο etheret και συνδεεις speedport-5130 με ethernet αλλά οχι σε port που λεει STB (αν εχει). Αν όλα οκ και αν το 5130 παιζει σαν ap, τοτε αν τώρα συνδεθείς στο 5130 με καλώδιο ή wifi θα εχει internet κανονικα
marsele Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 2 minutes ago, isay said: Θα δεις πρωτα ποια ειναι η gateway για κάθε router (μας ενδιαφέρει να μην ειναι ίδια, πχ 192.168.1.1) Μετα θα συνδεσεις το 5130 με τον υπολογιστη (μονο τα δυο τους). Θα μπεις στις ρυθμισεις του 5130 και θα αλλάξεις το wifi κωδικο/ssid (αν θες), θα αλλάξεις το gateway (ΑΝ ειναι ιδιο με του speedport) και τέλος θα απενεργοποιήσεις το dhcp server. Δωσε εντολή για επανεκκινηση του 5130 και ειναι ετοιμο. Παιρνεις τωρα καλωδιο etheret και συνδεεις speedport-5130 με ethernet αλλά οχι σε port που λεει STB (αν εχει). Αν όλα οκ και αν το 5130 παιζει σαν ap, τοτε αν τώρα συνδεθείς στο 5130 με καλώδιο ή wifi θα εχει internet κανονικα Σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες!! Οι υπόλοιπες θύρες ethernet του 5130, που θα είναι ελεύθερες, θα λειτουργούν κανονικά συνδέοντας πάνω τους οποιαδήποτε συσκευή (pc,laptop,tv box κλπ);;;
isay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 ναι ουσιαστικά το 5130 θα δρα και σαν switch (πολλες συσκευες ενσυρματα ή ασυρματα) και σαν ap, δηλαδη "παροχή internet απο αλλου" Σε υλοποιηση σπιτιου φίλου, κάναμε το εξης Router -> powerline -> άλλος χώρος powerline -> tg585v7 ως access point -> 2 ασυρματες συσκευές, ένα desktop ενσυρματα, ενας ενσυρματος διαδικτυακος εκτυπωτης και ένα tv box ενσυρματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα