ippokampos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, θέλω λίγη βοήθεια για το αν πάω ή έχω υπερφορτώσει την πρίζα που χρησιμοποιώ. Εχω μετακομίσει σε νέο σπίτι , στο σαλόνι του οποίου υπάρχουν μόνο 2 πρίζες, οι οποίες δεν είναι πάνω στην ίδια γραμμή. Η αριστερή, αυτή που χρησιμοποιώ για τις συσκευές είναι σε 10άρα ασφάλεια ΜΟΝΟ μαζί με το φως του σαλονιού. Η άλλη πρίζα (η δεξια) είναι μόνη της στον πινακα πάνω σε16αρα ασφάλεια (ίσως με το φως του μπαλκονιου μαζί απλα εχει καει η λαμπα και δε μπορω να δω) στην οποια συνδεονται το a/c 12άρι και ενα φωτιστικό δαπέδου. Από την πρίζα λοιπόν που χρησιμοποιώ έχω τραβήξει μπαλαντέζα μονή 5m , γιατι ειναι και στην αλλη ακρη το pc και έχω συνδέσει πάνω της ένα καλό πολύπριζο 6άρι , ασφαλείας. Πάνω σε αυτό συνδέονται , το pc μου ( Τροφοδοτικό 600W) , η οθόνη (LCD - 40W) , Ηχεία 2.1, μια τιμονιέρα και το σταθερο ασυρματο τηλέφωνο. Επισης στην τελευταία πρίζα έχω βάλει ένα απλό 5άρι πολύπριζο πιο δίπλα γιατί δουλεύει η γυναίκα στην άλλη μεριά του γραφείου που συνδέεται ένας εκτυπωτής (εως 15W) , ενα φωτιστικό γραφείου (12W), ένας φορτιστής τηλεφώνου καθε τόσο και που και που ένα πιστόλι σιλικόνης κι ενας λιγότερο συχνά ένας πλαστικοποιητής Α4. Μέχρι τώρα δεν έιχα κανένα πρόβλημα. Έλα όμως που τώρα πρέπει να συνδέσω TV (Μέγιστη κατανάλωση 140W) και μια κονσόλα (Wii). Θα αντέξει η ασφάλεια ή θα πάρουμε φωτιά λέτε;;; Έχω κάνει πατάτα με τόσες προεκτάσεις και πολύπριζα;;; Στις προδιαγραφές της ασφάλειας (Hager mwn110 c10) είδα ότι όσο ζεσταίνεται τόσο λιγότερα A αντέχει. Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να τραβήξω προέκταση (άλλα 4-5 μέτρα) από την άλλη πρίζα που πρέπει να περάσει γύρω γύρω από το παράθυρο σε κανάλια μέσα για να μην ... φάω παντόφλα που φαίνονται, και να συνδέσω TV και wii μαζι με A/C και φωτιστικό δαπέδου. Φυσικά αν είναι για θέμα ασφάλειας θα το κάνω εννοείται. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από ippokampos
cabdik Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 επειδη κανεις δεν ειναι σε θεση να βλεπει το δικτυο του σπιτιου σου, μηπως να ελεγες σε καναν ηλεκτρολογο να ερθε να κανει εναν επιτοπιο ελεγχο, και να σου πει τι βελτιωσεις-διορθωσεις πρεπει να κανεις, ωστε να μην εχεις προβληματα..??? δεν παιζει ρολο μονο το τι ασφαλειες εχει ο πινακας, αλλα και η διατομη των καλωδιων..!! αλλο ρευμα αντεχει να περασει ενα καλωδιο παχους 1mm , αλλο το 1.5mm, και αλλο το 2,5mm.....!! γι αυτο, κανε την χαρη στον εαυτο σου και καλεσε εναν ηλεκτρολογο να κανει επιτοπιο ελεγχο. οτι και να σου πουμε εδω, ειναι θεωρια, και κανενας δεν ξερει πως ακριβως ειναι στημενο το ηλεκτρολογικο δικτυο του σπιτιου σου...!!!
orck Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Πάντως φωτιά δεν περνεις εάν έχεις σωστές ασφαλειες και έχει γίνει σωστή εγκατάσταση. Ότι βλακεια και να κάνεις. Βασικά αυτή είναι η δουλειά τους, να μας προστατεύουν από την βλακεία μας. Εάν ο ηλεκτρολόγος έβαλε 16αρα ασφαλεια με λεπτό καλώδιο τοτε και μόνο εάν το φορτώσεις πολύ θα πάρεις φωτιά.
SeXBOX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Just now, ippokampos said: Θα αντέξει η ασφάλεια ή θα πάρουμε φωτιά λέτε;;; Έχω κάνει πατάτα με τόσες προεκτάσεις και πολύπριζα;;; Δεν μπορείς να γνωρίζεις, οι περισσότεροι λένε ότι δεν πρέπει να φορτώνουμε την πρίζα. Εγώ στην Ελλάδα σε μια πρίζα σε ένα δωμάτιο εχω 21 συσκευές, από Laptops, PCs, Monitors, TV, Phones, Printer, Aircondition, Thermal Solution, Game Consoles, Home Cinema... δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποια τους φορτιστές κινητών δεν τους μετράω... όλα τα χρονια δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Για μια μέρα τα έβαλα όλα σε λειτουργία να δω τι θα γίνει και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το μόνο που "πιάνει φωτιά" είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ.
Qless Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν τραβάει από τις ανωτέρω συσκευές κάποια τέτοιο φορτίο που να σου ρίχνει την ασφάλεια, ενώ το καλώδιο το μινιμουμ θα είναι διατομής 1,5mm έστω και σε κατασκευή του 60, αν θές να δείς αν παίρνει κάτι φωτιά βάλε σε πρίζα ένα απλό πολύπριζο και συνέδεσε εκεί το πλυντήριο και την ηλεκτρική σκούπα και άναψε τα μαζί, "κανένας όσο ανόητος και να είναι δεν το κάνει αυτό" Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από Qless 1
orck Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Θα πέσει η ασφάλεια. Εάν είστε άι σωστά υπολογισμένη όπως ανσφερα παραπάνω.
ippokampos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Μ εναν προχειρο συλλογισμο και λιγο ψαξιμο στην καταναλωση της καθε συκευης(διορθωστε με αν ειναι λαθος) 230Vx 10A μας κανει 2300 Watt η μεγιστη ας πουμε ισχυς που αντεχει η γραμμη πριν πεσει η ασφαλεια. Οι συσκευες που προειπα αν δουλευουν στη μεγιστη ισχυ τους ταυτοχρονα, τραβανε λιγο πανω απο τη μεση και αν... Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από ippokampos 1
SeXBOX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Just now, ippokampos said: Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Μ εναν προχειρο συλλογισμο και λιγο ψαξιμο(διορθωστε με αν ειναι λαθος) 230Vx 10A μας κανει 2300 Watt η μεγιστη ας πουμε ισχυς που αντεχει. πριν πεσει η ασφαλεια. Οι συσκευες που προειπα αν δουλευουν στη μεγιστη ισχυ τους ταυτοχρονα, τραβανε λιγο πανω απο τη μεση και αν... Να σου πω από ηλεκτρολογικά δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά όλα τα PCs μου που δουλεύουν load 100% έχουν 1200watt τροφοδοτικά οπότε μόνο αυτά 4x 1200 = 4800...7x Monitors, 2x λάπτοπ ταυτόχρονα, 1x TV 43' 4Κ, 1x Σόμπα αλογόνου, 2x τηλέφωνα, 1x Router σε μια πρίζα ταυτόχρονα και σε άλλες πρίζες στο σπίτι 1x Ηλεκτρική Κουζίνα, 1x πλυντήριο, 2x ψυγεία, 2x ηλεκτρικές κουβέρτες, 1x Αερόθερμο + 2x τηλεοράσεις... Όλα ταυτόχρονα δεν μου έπεσε ποτέ η ασφάλεια... δεν ξέρω τι να πω, η πολυκατοικία είναι του 70'... πραγματικά δεν γνωρίζω όπως είπα δεν σκαμπάζω από ηλεκτρολογικά πολλά, τόσα χρονια τρέχουν τα ίδια, ποτέ η ασφάλεια δεν έπεσε. Όπως είπα το μόνο που με τρομάζει κάθε φορά είναι οι λογαριασμοί στην Ελλάδα που μπορεί να έρθουν Έναντι και Εκκαθαριστικός μαζί 1200€+ Υ.Γ. Φωτιστικά δεν βάζω. Αυτά είναι καθαρά εμπειρία δική μου, σε άλλα σπίτια δεν ξέρω τι παίζει με τις ασφάλειες. Απλά σου τα λέω για να καταλάβεις. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από SeXBOX
ippokampos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Σίγουρα βέβαια , δεν έχει φτιάξει ο ίδιο ηλεκτρολόγος την κάθε πολυκατοικία. Κι ούτε κάνουν την ίδια δουλειά. Κι επειδή Ελλάδα είμαστε , κι η τσαπατσουλιά πάει σύννεφο, είπα να ρωτήσω 2 πράγματα , όχι για να μαι σίγουρος. Απλα να έχω μια ιδέα.
tarantules Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αγόρασε ένα μετρητή ενέργειας όπως πχ αυτόν και βάλε πάνω του το πολύπριζο και άναψε όλες τις συσκευές που έχεις συνδέσει με το πολύπριζο. Αν δεις στο μετρητή ενέργειας τα συνολικά αμπέρ κάτω από αυτά της ασφάλειας του πίνακα για τη συγκεκριμένη πρίζα , τότε είσαι οκ. Καλό επίσης είναι να μην είσαι οριακά γιατί δεν ξέρεις τη διατομή του καλωδίου.Πχ αν είναι ασφαλισμένη η πρίζα με 10Α καλό θα ήταν να μην φτάνεις συνολικά κατανάλωση 8Α. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από tarantules 1
ippokampos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Σ'ευχαριστώ tarantules. Ηταν στα υπόψιν μου ο μετρητής όχι μόνο για τη συγκεκριμένη δουλειά. Γενικά να δω τι ρεύμα καίνε οι μεγάλες συσκευές.
orck Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 45 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Να σου πω από ηλεκτρολογικά δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά όλα τα PCs μου που δουλεύουν load 100% έχουν 1200watt τροφοδοτικά οπότε μόνο αυτά 4x 1200 = 4800... Αυτό δεν ισχύει ποτέ. Τα τροφοδοτικά σου είναι μέγιστης ισχύος 1200watt, μέχρι εκεί δίνει εντός ορίων, παραπάνω καεί την δικιά του ασφάλεια, και σου λέει ότι έκανες βλακεια. Υπολογιστής να καταναλωσει 1200watt δύσκολο έως ακατορθωτο, ούτε με δύο σούπερ τούμπανο κάρτες γραφικών και 10 σκληρούς δίσκους δεν φτάνεις τόσο πολύ. Με άλλα λόγια θα πρέπει να το προσπαθήσεις. Στο γράφω για να μην μένεις με την εντύπωση ότι καταναλωνείς πραγματικά τόσο πολύ. 2
andrapos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Καλά ο φίλος παραπάνω μάλλον τα παραλεει.Σε full load 4 pc καίνε γύρω στα 2kw το λιγότερο.Μαζι με αλλά 2 η σόμπα αλογόνου πάμε στα 4.Και άλλο 1 το λιγότερο όλα τα άλλα πάμε στα 5 kw.Τοσο πολλά φορτία θα έριχναν και 20 αμπέρ ασφαλεια οπότε ή έχει τίποτα 4αρια καλώδια με 25αρα ασφάλεια ή δεν δουλεύουν όλα αυτά ταυτόχρονα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα