Προς το περιεχόμενο

Laptop Quest Slimbook Plus, Panel 14.1" 1600 x 900, CPU Intel Atom X5-Z8350, RAM 4 GB, SSD 32 GB, Windows 10 169 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O επεξ/στής με σκορ 1300 είναι οκ για web, office και το ίδιο και η μνήμη ram 4gb αλλά τα 32gb ssd αμα/εφόσον ο δίσκος δεν αλλάζει (είναι σίγουρο?) θα δημιουργήσει πολύ σύντομα πρόβλημα.

Τα win 10 όταν κάνουν major update πχ creators update (κάτι άνοιξη κάτι φθινόπωρο) χρησιμοποιούν πάρα πολύ χώρο και τα 32 είναι οριακά και χωρίς να βάλεις τίποτα για να σου φτάσουν ειδικά αν βάλεις και κανένα office και λίγο ακόμα λογισμικό. Με άλλα λόγια εμένα μου κάνει ότι θα υπάρχει πρόβλημα στις "αναβαθμίσεις" λόγω μη επαρκούς δίσκου. Αυτό εκτιμώ και δε θα πρότεινα τίποτα κάτω από 64gb.

Κρίμα γιατί αλλιώς θα ήταν κάπως ενδιαφέρον ειδικά αν ήταν και κάτι σε 11.6-12''

Επεξ/σία από keysmith
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zacharis1955 είπε

Αν ψάχνεις καλύτερο και λίγο ακριβότερο από εξωτερικό πας σ' αυτό https://www.gearbest.com/laptops/pp_803489.html?wid=21, εκτός από κλασσική υπόδοχη SATA για 2.5" HDD / SSD διαθέττει και M.2 SSD slot που σημαίνει ότι δέχεται δύο σκληρούς δίσκους, αναβαθμίσιμο σε μνήμη και δίσκο...

Εγγυείται η Quest για 2 χρόνια , αρκεί νομίζω...

Μια χαρά φαίνεται και το DERE, ψάχνω για κανένα review αλλά δεν είδα κάτι, το μόνο αρνητικό φαίνεται η πλαστική κατασκευή του... Για την quest δεν έχω ακούσει τα καλύτερα.

Επεξ/σία από xristoslet
Δημοσ.

Αυτά που έχουν αναφερθεί στο νήμα δεν σέρνονται;

Με 2 -3 tab ανοιχτά θα είναι απελπισία ή όχι;

Για 1η λυκείου κάνουν;

Mε χρήση office (όχι μόνο word), πολύ web και χαζοπαιχνίδια (minecraft, sims) τι κάνουν;

Έχω κακή εμπειρία με κάτι φτηνά netbook (amd, atom) που σε κάτι ειδησιογραφικά site δεν παλεύονται ακόμα και με adblock.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επεξεργαστή με σκορ πάνω από 1000 αρχίζει και γίνεται "αποδεκτός" και μάλιστα χωρίς ssd (δλδ ακόμα καλύτερα με ssd). Αυτός εδώ έχει 1300 που θα πει είναι στο safe zone να μην σέρνεται (ούτε και να πετάει βεβαια). Οι πρώτοι i3 είχαν 1700 για να καταλάβεις. Από εκεί και πέρα ισχύει το γνωστό. Αν το φορτώσεις με ότι σαβούρα υπάρχει να τρέχει στο υπόβαθρο θα γονατίσεις και i7.

Edit. Βέβαια το θέμα είναι σε τι βάθος χρόνου το θέλεις και μπορεί οι απαιτήσεις να μην ανεβαίνουν με ρυθμό όπως παλαιότερα αλλά ανεβαίνουν και εκεί έχεις θέμα. Το 2013 αυτός ο επε/στης θα ήταν ότι πρέπει και μέχρι σήμερα θα πήγαινε "καλά". Αν τον πάρεις σήμερα για πόσο θα ανταποκρίνεται ακόμα;

Το μεγάλο πρόβλημά του όμως είναι τα μόνο 32gb (πόσα άραγε να είναι "καθαρά" δλδ ελεύθερα μετά το πρώτο update) για τα οποία όπως έχω γράψει "ΔΕΝ κάνουν".. και αφού δεν αλλάζουν για μένα είναι deal breaker

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papars είπε

Το DERE έχει 64Gb και δέχεται και δίσκο....

ασφαλώς ανώτερη και πολύ καλύτερη σε όλα (cpu 2100 σκορ full hd οθόνη) επιλογή με μόνο θέμα την εγγύηση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, keysmith είπε

ασφαλώς ανώτερη και πολύ καλύτερη σε όλα (cpu 2100 σκορ full hd οθόνη) επιλογή με μόνο θέμα την εγγύηση. 

Τελωνείο δεν έχει;

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, papars είπε

Τελωνείο δεν έχει;

σωστά.. Το πρώτο ήταν eu warehouse. Αυτό είναι κίνα τώρα το πρόσεξα.. Κάτι θα χει και θέλει τα διάφορα "κόλπα" αποστολής και έχει τα διάφορα "ρίσκα".. :(  Δεν ξέρω περισσότερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papars είπε

Τελωνείο δεν έχει;

1 ώρα πριν, keysmith είπε

...Αυτό είναι κίνα τώρα το πρόσεξα.. Κάτι θα χει και θέλει τα διάφορα "κόλπα" αποστολής και έχει τα διάφορα "ρίσκα".. :(  Δεν ξέρω περισσότερα. 

Για αγορές από Gearbest τσεκάρεις αποστολή πάντα με Priority line = EU Εxpress δηλαδή μέσω κάποιας Ευρωπαϊκής χώρας (Αγγλίας συνήθως) χωρίς transit που δεν έχει σίγουρα τελωνείο!

P.S: To αντίστοιχο του Priority Line για αγορές από Bangood είναι το Priority Direct Mail, για αγορές από Geekbuying το EU Priority Line, για αγορές από Lightinthebox το Duty & tax insurance & για αγορές από TomTop το ZDP (ζητάς εσύ αυτή την αποστολή)...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

32GB για κανεναν μα κανεναν λόγο.. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, απλά δεν μπορεις να κάνεις major  windows updates. και γενικα ο χωρος που σου αφήνει ειναι ελάχιστος.. Δε θα πρεπε να πωλούνταν καν 32GB μηχανάκια...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, LEFteriz είπε

32GB για κανεναν μα κανεναν λόγο.. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, απλά δεν μπορεις να κάνεις major  windows updates. και γενικα ο χωρος που σου αφήνει ειναι ελάχιστος.. Δε θα πρεπε να πωλούνταν καν 32GB μηχανάκια...

Eγκαθιστάς στον SSD Windows 10 32 BIT (μάλλον 32μπιτα είναι τα προεγκατεστημένα) τα παραμετροποιείς σωστά, προσθέττεις και μια γρήγορη microSD για τα προγράμματα κλπ και όλα ΟΚ με ταχύτητα, χώρο κλπ...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Σε μηχανάκια αυτού του τύπου (όπως αυτό εδω)  παίζει εγκατάσταση  λειτουργικών που βασίζονται σε Linux ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδή βρέθηκα με ένα slimbook gold, να αναφέρω πως η Quest δίνει ένα έτος εγγύηση σε αυτό το μηχανάκι, και αν έχουν το θεό τους, το εφοδίασαν με 64bit Windows 10... ενώ έχει μόνο 2gb RAM!!!!!

Μοιάζει πολύ (τι πολύ, ίδιο είναι) με τα κινέζικα σασί που χρησιμοποιεί και η Vero.

Light-bleed παντού γύρω στην οθόνη (ίσως είναι και το δικό μου κομμάτι) σε μαυρο φόντο, πληκτρολόγιο χωρίς home & end, να κάνουμε τη δουλειά μας, το παλιό,πλαστικό Asus X205 δίπλα του δείχνει πιο ποιοτικό στα μάτια του γνώστη, κι ας μην είναι μεταλλικό το σασί του.

Αυτό το μηχανάκι το δίνει το public 239€.... εμένα μου βγήκε 115 τριών μηνών μτχ...

Μπορώ να ενεργοποιήσω 32bit Windows 10 σε αυτό το μηχάνημα; Έτσι κι αλλιώς, clean install έκανα ηδη, δεν ξέρω γιατί, τα 32bit δεν τα ξεκινούσε καν εγκατάσταση, μόνο όταν εβαλα 64 ξεκίνησε...

Μετα την εγκατάσταση, ένα open office και πέντε ακόμη απαραίτητες (π.χ. chrome) εφαρμογες, έμειναν 5,3gb ελεύθερος χώρος...... 

Το σασί του από κάτω, έχει ένα καπάκι που ανοίγει... ίσως είναι αναβαθμίσιμο σε δίσκο;

Επεξ/σία από deadp
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...