vaggelis7172 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Γεια σας παιδια!!Εχω windows 7.Μετα απο αλλαγη γλωσσας με το Vistalizator απο τα ελληνικα στα αγγλικα και κατεβαζοντας μια ενημερωση απο το windows update εκανα επανεκκινηση και στο boot εμεινε ο υπολογιστης κολλημενος με μαυρη οθονη και φαινοταν μονο ο δεικτης του ποντικιου.Κανω boot απο το dvd των windows δοκιμασα επιδιορθωση κατα την εκκινηση,ετρεξα το sfc /scannow,επαναφορα συστηματος αλλα τιποτα.Σημειωτεον στον δισκο που ειναι τα windows ενα κομματι του εχει ubuntu. Τελικα αποφασισα να κανω φορματ,παταω προσαρμοσμενη να μπω στους διαθεσιμους δισκους αλλα κατω μου βγαινει μηνυμα οτι δεν μπορω να εγκαταστησω τα windows σε κανεναν δισκο γιατι δεν ειναι GPT. Τωρα που γραφω κανω system restore με το Αomei Backupper.Να συμπληρωσω οτι το συστημα ξεκινουσε με grub αλλα οταν δοκιμασα να το μπουταρω ακομα μια φορα(αφου στο περιβαλλον εγκαταστασης πατησα φορματ και διαγραφη στο διαμερισμα των 7)και δυστηχως μου βγαινει μηνυμα κατι για grub rescue error. Τι μπορει να φταιει?
vaggelis7172 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Τελικα καταφερα και εκανα φορματ αφου πριν με το Parted Magic εκανα ολικο erase τον δισκο που ειχα τα windows 7 και τα ubuntu.Τωρα ομως δεν μου βγαζει επιλογη για τα windows 10(που ειναι σε αλλο δισκο).Καμια βοηθεια?
jim_p Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Ψαξε για το πως θα επαναφερεις τον bootloader των 10 γιατι τωρα εισαι μονο με αυτον των 7, ο οποιος δεν βλεπει τα 10 αρα δεν σου δινει και επιλογη να εκκινησεις σε αυτα.
vaggelis7172 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Στις 16/3/2018 στις 8:58 ΜΜ, jim_p είπε Ψαξε για το πως θα επαναφερεις τον bootloader των 10 γιατι τωρα εισαι μονο με αυτον των 7, ο οποιος δεν βλεπει τα 10 αρα δεν σου δινει και επιλογη να εκκινησεις σε αυτα. Βαζω να κανω boot απο το dvd των 7 για να δωσω τις εντολες bootrec /fixmbr και bootrec /fixboot σε γραμμη εντολων πατωντας "επιδιορθωση του υπολογιστη σας" και μου βγαζει μηνυμα "Η εκδοση των επιλογων αποκαταστασης δεν ειναι συμβατη με την εκδοση των windows που θελετε να επιδιορθωσετε".Τι μπορει να φταιει?Ειμαι σιγουρος οτι βαζω το σωστο dvd και το path που θα δωσω με μια επιπλεον εντολη(την bcdboot)θα ειναι το γραμμα του δισκου που ειναι τα 10αρια.Καμια βοηθεια?
jim_p Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Απο το δισκακι των 10 θα τα κανεις ολα αυτα που λες γιατι τον bootloader των 10 θες να επαναφερεις, οχι των 7...
vaggelis7172 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Στις 19/3/2018 στις 7:10 ΜΜ, jim_p είπε Απο το δισκακι των 10 θα τα κανεις ολα αυτα που λες γιατι τον bootloader των 10 θες να επαναφερεις, οχι των 7... Συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση.Ελειπα.Λοιπον βαζω και κανω boot απο το dvd των 10 εκτελω τις εντολες αλλα δυστυχως τιποτα, το προβλημα παραμενει.Αν κανω καθαρη εγκατσταση των 10 ξανα στον δισκο που ειναι τα 10 πιστευεις θα μου βγαζει επιλογη για dual boot με τα 7? Αυτη την φορα με το μπλε φοντο ξερεις(περιβαλλον bootloader των 10).Οπως η φωτογραφια πανω πανω στο αρθρο του link: https://www.howtogeek.com/197647/how-to-dual-boot-windows-10-with-windows-7-or-8/
jim_p Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 18 ώρες πριν, vaggelis7172 είπε Αν κανω καθαρη εγκατσταση των 10 ξανα στον δισκο που ειναι τα 10 πιστευεις θα μου βγαζει επιλογη για dual boot με τα 7? Ναι, επειδη τα 10 θα γραψουν τον δικο τους bootloader στον δισκο, ο οποιος θα βλεπει και τα 7, οποτε θα ξαναεχεις dual boot.
vaggelis7172 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Στις 2/5/2018 στις 9:48 ΠΜ, jim_p είπε Ναι, επειδη τα 10 θα γραψουν τον δικο τους bootloader στον δισκο, ο οποιος θα βλεπει και τα 7, οποτε θα ξαναεχεις dual boot. Και γιατι με το φορματ που εκανα ο bootloader των 7 δεν εβλεπε τα 10?
jim_p Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Επειδη ο εκαστοτε bootloader βλεπει μονο λειτουργικα τα οποια ειναι παλιοτερα απο αυτο, οχι νεοτερα. Ο bootloader των 7 βλεπει πχ xp, vista, και 7 αλλα οχι 8 και 10. O bootloader των 10, μιας και ειναι ο νεοτερος ολων, τα βλεπει ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα