Προς το περιεχόμενο

BMW 116 vs Alfa Romeo Giulietta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και τα δυο σαν καινούργια δεν θα σε προβληματίσουν διάλεξε αυτό που πραγματικά σ αρέσει σαν σύνολο και όχι καποιο χαρακτηριστικό (πχ κατανάλωση) γιατί μετά από λίγο καιρό θα ψαχνεις αφορμές να το πουλήσεις. Αν μπορείς κάνε και ένα test drive και στα δυο να δεις ποιο ταιριάζει στο στυλ σου. 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Επειδή με ενδιαφέρει η Giullieta, πιστεύετε αξίζει τα λεφτά της στα 10-11 k ως μεταχειρισμένη (με ηλ. οροφή) εώς 100k km;  Το κόστος συντήρησης είναι πιο ακριβό από τον μέσο όρο; Έχω ακούσει γενικά καλές κριτικές για την αξιοπιστία και το ψήνω αρκετά. Τι γνώμη επικρατεί;

• Moderators
Δημοσ.

Το κόστος συντήρησης είναι λιγάκι τσιμπημένο, αλλά όχι λόγω Alfa. Έχουν γενικά ανεβάσει την ποιότητα, ακόμα και Fiat ίδιας εποχής να πάρεις, δεν έχει σχέση με το να έπαιρνες κάτι εποχής 90s-'05. Αυτό είναι κάτι που πληρώνεις, been there done that.

Κατά τ' άλλα είναι αρκετά τίμιο και αξιόπιστο αυτοκίνητο, δεν βγάζει κουλές ή/και σοβαρές βλάβες όπως τα παλαιότερα ή αντίστοιχα άλλων group.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos_90 είπε

Καλημέρα σε όλους. Επειδή με ενδιαφέρει η Giullieta, πιστεύετε αξίζει τα λεφτά της στα 10-11 k ως μεταχειρισμένη (με ηλ. οροφή) εώς 100k km;  Το κόστος συντήρησης είναι πιο ακριβό από τον μέσο όρο; Έχω ακούσει γενικά καλές κριτικές για την αξιοπιστία και το ψήνω αρκετά. Τι γνώμη επικρατεί;

Ποιά έκδοση? Τα 10k-11k ακούγονται σχετικά λίγα για καλό μτχ.

Μιά χαρά αυτοκίνητο είναι. Το κόστος συντήρησης δεν είναι πλέον "ιταλικό" (όπως το υπολογίζαμε μέχρι πρόσφατα) αλλά δεν ξεφεύγει απο το Μ.Ο. (που πάλι πρέπει να προσδιοριστεί)

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί σε αυτή τη τιμή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χλμ. να είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που γράφει, ιδιαίτερα αν μιλάμε για "μάντρα".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Knight of Mercy είπε

Ποιά έκδοση? Τα 10k-11k ακούγονται σχετικά λίγα για καλό μτχ.

Μιά χαρά αυτοκίνητο είναι. Το κόστος συντήρησης δεν είναι πλέον "ιταλικό" (όπως το υπολογίζαμε μέχρι πρόσφατα) αλλά δεν ξεφεύγει απο το Μ.Ο. (που πάλι πρέπει να προσδιοριστεί)

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί σε αυτή τη τιμή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χλμ. να είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που γράφει, ιδιαίτερα αν μιλάμε για "μάντρα".

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αναφέρομαι στην έκδοση Multiair 170 hp. Είναι από ιδιώτη αλλά αγορασμένο από έμπορο εδώ και 4 χρόνια. Αυτό ίσως με κρατάει λίγο πίσω. Να υπολογίζω λέτε κόστος συντήρησης σε πλάισια του Vag group; Γιατί μέχρι στιγμής ως κάτοχος opel, περιμένω πως θα κυμαίνομαι σε μεγαλύτερες τιμές αλλά λογικά επιπέδα. (πχ. Μικρό σέρβις 150 euro μεγάλο σέρβις 300-400 euro)

Δημοσ.

Αν κατάφερες να βρείς 170άρα σε αυτό το εύρος τιμής, ΕΛΕΓΧΟ σε εξουσιοδοτημένο ή μέσω "ΕΙΔΙΚΩΝ" και μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Για τη σύγκριση δεν μπορώ να τοποθετηθώ αφού οι τιμές διαφοροποιούνται τραγικά απο σημείο σε σημείο. Υπάρχουν όμως, στην Αθήνα τουλάχιστον, συνεργεία που τα γνωρίζουν πολύ καλά και είναι οικονομικότερα των εξουσιοδοτημένων (πολλάκις και πιό "διαβασμένα" στη μάρκα - βλ. το γνωστό στο Γέρακα)

Αν δεν κρύβει "εκπλήξεις", πιστεύω ότι θα την χαρείς ιδιαίτερα.

Δημοσ.
Στις 19/3/2018 στις 9:47 ΠΜ, GenesisX είπε

Δεν μπορεί να είναι στημένες όλες οι κριτικές στο ιντερνετ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όταν μιλάμε για συγκριτικά όπου συμμετέχουν μοντέλα της wv μια χαρά μπορεί 🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω άποψη για το BMW αλλά θα σου πω μερικά πράγματα από αυτά που έχω παρατηρήσει από τις μερικές φορές που έχω μπει σε Giulietta.

Επειδή έχω οδηγήσει κιόλας ελάχιστα την 1,6 - 105, έχω να πω ότι είναι τρομερά οδηγοκεντρικό αμάξι. Πολύ καλό στήσιμο, φρένα, κινητήρας κλπ.
Τρομερή εμφάνιση επίσης, και σταματάμε εκεί.

Τα πλαστικά της μέσα είναι επιεικώς χαμηλής ποιότητας. Δεν συγκρίνονται με της VW πχ, οπότε φαντάζεσαι με της BMW.
Οι λαμαρίνες της επίσης. Ήμασταν στο πλυντήριο και πάω να καθαρίσω τον ουρανό και πραγματικά χωρίς να έχω βάλει δύναμη κάνει ένα μπουπ λες και ήταν κουμπωτός και κούμπωνε, έμεινα. Οι πόρτες το ίδιο, το καπό επίσης. Βέβαια αυτά δεν της στερούν σε ασφάλεια σύμφωνα με το NCAP, θετικό αυτό.

Και επειδή κάποιο μέλος πιο πριν ανέφερε ότι παθαίνουν εύκολα ζημιά στο ταμπλό.
Έχουμε στην κατοχή μας Ιταλικό (Lancia) και πήραμε στο χέρι το δερμάτινο ταμπλό του (ήταν και ειδική έκδοση κιόλας, μη χέσω) και το αλλάξαμε με το απλό. Η αντιπροσωπεία δεν βοήθησε στο ελάχιστο, ούτε καν ασχολήθηκαν θα έλεγα. Γενικά δεν έχουμε μείνει καθόλου ευχαριστημένοι από την αντιπροσωπεία (για ευνοήτους λόγους δε λέω πόλη) εδώ, οπότε για εμένα προτίμησε μια συνεργάσιμη αντιπροσωπεία που να είναι συζητήσιμοι, να βοηθάνε όσο μπορούν σε πιθανά προβλήματα που θα βγάλει εντός εγγύησης κλπ ώστε να μην τρέχεις μετά.

Επεξ/σία από ulb
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/6/2018 στις 11:18 ΠΜ, Que sera sera είπε

Avoid like plague 

Ε όχι δα! Τουλάχιστον από τα BMW, σε όλες τις έρευνες ποιο αξιόπιστες βγαίνουν οι Alfa.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sargus είπε

Ε όχι δα! Τουλάχιστον από τα BMW, σε όλες τις έρευνες ποιο αξιόπιστες βγαίνουν οι Alfa.

Τίποτα δεν βγάζει ο άσσος,  άμα δεν ξέρεις μη μιλάς. Και μην ακούσω τίποτα για πολλαπλασιαστες , αστείο και σαν κόστος και σαν πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλά μέτοχε, με συγχωρείς. Σου θίξαμε την περιουσία;

Καταρχάς, έχεις πρόβλημα κατανόησης. Εγώ δεν είπα πουθενά τι βγάζει και τι όχι. Γράφω τι λένε οι έρευνες σε απάντηση του προηγούμενου που είπε μακριά από Giulietta. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sargus είπε

Καλά μέτοχε, με συγχωρείς. Σου θίξαμε την περιουσία;

Καταρχάς, έχεις πρόβλημα κατανόησης. Εγώ δεν είπα πουθενά τι βγάζει και τι όχι. Γράφω τι λένε οι έρευνες σε απάντηση του προηγούμενου που είπε μακριά από Giulietta. 

Οι έρευνες αυτές έχουν κάποιο λινκ? Δεν είναι μέτοχος,  δεν έχω προσωπικά bmw στη κατοχή μου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sargus είπε

Δεν υπάρχουν έρευνες που να συγκρίνουν γενικά BMW με Alfa.Αν εσύ ξερεις,αφού είναι τόσες πολλές ,ανέφερε μια έτσι ενδεικτικά.Συγκρινουν συγκεκριμένα μοντέλα και όλες αυτές οι κριτικές είναι η υποκειμενική άποψη του καθενός.

Δημοσ.

Υπάρχει η ιστοσελίδα της Dekra (κάτι σαν το Γερμανικό ΚΤΕΟ) που παρουσιάζει αναφορές σχετικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων σύμφωνα με τους ελέγχους τους.

Εκεί τα δείχνει και τα δύο αυτοκίνητα γύρω στον μέσο όρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...