Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα (είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή - αρκεί να έχει trial) το οποίο να μετατρέπει εικόνες TIFF σε αρχεία Excel?

Κάτι Online εφαρμογές που δοκίμασα δεν είναι αποτελεσματικές...

Ευχαριστώ κάθε βοήθεια!

Δημοσ.

Φίλε, για να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις πρέπει να καταλάβει τις διαφορές ενός tiff αρχείου και ενός excel.
Το 1ο είναι αρχείο εικόνας, προφανώς από κάποιο σκανάρισμα και το 2ο είναι επεξεργάσιμο αρχείο δεδομένων και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Ο μόνος τρόπος για να πάρεις κάποια κείμενα σε αρχείο από το tiff είναι να το περάσεις από ocr και ότι βγει. Έχει και online και προγράμματα π.χ. ένα πολύ καλό είναι το finereader το οποίο λέει ότι μπορεί να μετατρέψει σε excel, δοκίμασε το. Πρέπει όμως το tiff να είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς μουνταζούρες.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Φίλε, για να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις πρέπει να καταλάβει τις διαφορές ενός tiff αρχείου και ενός excel.
Το 1ο είναι αρχείο εικόνας, προφανώς από κάποιο σκανάρισμα και το 2ο είναι επεξεργάσιμο αρχείο δεδομένων και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Ο μόνος τρόπος για να πάρεις κάποια κείμενα σε αρχείο από το tiff είναι να το περάσεις από ocr και ότι βγει. Έχει και online και προγράμματα π.χ. ένα πολύ καλό είναι το finereader το οποίο λέει ότι μπορεί να μετατρέψει σε excel, δοκίμασε το. Πρέπει όμως το tiff να είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς μουνταζούρες.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Γνωρίζω σχετικά με το .tiff τι είδους αρχείο είναι. Επιπλέον δεν έχω εξωφρενικές απαιτήσεις, όπως να σκανάρω ένα ταλαιπωρημένο φύλλο εικόνας tiff και να πάρω ένα άψογο excel... Σίγουρα αυτό δεν γίνεται, έχεις απόλυτο δίκιο, και άλλωστε δεν ζητώ κάτι τέτοιο.

Σε online λύσεις που δοκίμασα, δημιούργησα με prtscn ένα .tiff αρχείο που να απεικονίζει ένα πολύ απλό αρχείο xls και το αποτέλεσμα των online 'λύσεων' ήταν απαράδεκτο για αυτό και ζητώ βοήθεια μέσω του forum, μήπως κανείς έχει δοκιμάσει και τεστάρει κάποιο πρόγραμμα το οποίο πράγματι να λειτουργεί καλά (με προϋπόθεση την πολύ καλή ποιότητα του tiff φυσικά!).

Θα δοκιμάσω τις προτάσεις που μου έκανες. Και πάλι σε ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το finereader το έχω δουλέψει κατά καιρούς για σκαναρισμένα έγγραφα και τα αποτελέσματα του ήταν πολύ καλά. Το λινκ για το online είναι πάλι για το ίδιο πρόγραμμα σε online έκδοση.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, micos000 είπε

Το finereader το έχω δουλέψει κατά καιρούς για σκαναρισμένα έγγραφα και τα αποτελέσματα του ήταν πολύ καλά. Το λινκ για το online είναι πάλι για το ίδιο πρόγραμμα σε online έκδοση.

Πράγματι, εγκατέστησα τη δοκιμαστική έκδοση του finereader και λειτούργησε αρκετά καλά αρκεί να έχουν εφαρμοστεί έντονα περιγράμματα στα κελιά του λογιστικού φύλλου! Να αναφέρω ότι λειτουργεί εξαιρετικά ακόμα και αν η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο λογιστικό φύλλο είναι τα ελληνικά! Πολύ καλό πρόγραμμα... Θα το αγοράσω μιας και το χρειάζομαι για την εργασία μου!

Ευχαριστώ για την πρότασή σου micos000!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...