Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα προ εβδομαδος ενεργοποιηθηκε το 100ρι και ενω το ειχαν ενεργοποιησει μεσω της Wind το ρουτερ συνεχιζε να συγχρονιζει σαν 50ρι επακριβως.
Μετα απο 2 μερες τηλεφωνων στην Wind τη 2η μερα το βραδυ αλλαξε ο συγχρονισμος σε 10Mbps Up και 69.900Mbps Down.
Ηρθε και τεχνικος, αποδειχτηκε τελικα οτι στο καλωδιο του Οτε οπως φτανει εξωτερικα σπιτι, η γραμμη φτανει 117+ Down, oποτε και με περαιτερω μετρησεις αποδειχτηκε οτι  μεχρι το ΜΕΣΑ κουτι στο σπιτι φτανει 99+Mbps Down.Aπο κει μεχρι τη πριζα φτανει 94Mbps... Απο την πριζα μεχρι το router (vdsl φιλτρακι και 2 καλωδια rj11) φτανει 93Mbps Down MAX.

To θεμα ειναι ομως αλλο. Ενω συγχρονιζει σε αυτα τα 93Mbps Down "εστω", τα download test σε διαφορα sites οπως του speedtest ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με της 50ρας γραμμης που ειχα πριν. Τα upload ειναι μια χαρα και στο ρουτερ 10Mbps και στις μετρησεις 9.5+Mbps .

Στα download speeds τωρα, με ενα αρχειο απο ftp φτανει τα ~5.6MΒ/s και με πολλαπλα αγγιζιε με πολυ δυσκολια και οχι σταθερα τα 6MΒ/s.

Δηλαδη τα ιδια με αυτα που ειχα με 50ρα...
Σε ερωτηση μου και στον τεχνικο και επειτα στην Wind σε νεα κληση, δεν εφαρμοζουν καποια προφιλ ταχυτητων.

Δεν ειχα αυταπατες download 12+MB/s, αλλα στην οχι τελεια εσωτερικη καλωδιωση μου και ΕΦΟΣΟΝ κλειδωνει σαν 93ρι, περιμενα κατι στα πλαισια του 8-9+ MΒ/s κατεβασματα και στα test αντιστοιχα 80-90+Mbps.

Απο εξοπλισμο εχω το ιδιο ρουτερ που ειχα και με την 50ρα το ZyXEL VMG1312-B10D VDSL2 το οποιο παιζει προφανως σε 17a προφιλ για 100ρι.
Ειχα βαλει τοτ ελευταιο firmware απο Zyxel και ελεγα μηπως για καποιο λογο εχουν κανει καμμια customia απο wind και δεν συνεργαζεται με το νεο firmware οποτε εβαλα το τελευταιο μαμα της Wind, αλλα ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα.

Ολες οι δοκιμες γινοντε ενσυρματα απο 2 διαφορετικα σταθερα pc και με διαφορετικα καλωδια-θεσεις εθερνετ στο ρουτερ.

Η Wind το εχει σημειωσει ως βλαβη, αλλα 2 πραγματα μου περνανε απο το νου, ειτε για καποιο λογο το ρουτερ την "εχει ακουσει" και θελει αλλαγη, ή στο καφαο (το οποιο ειναι απιστευτα κοντα στο σπιτι μου και ειναι προσφατα εγκατεστημενο απο τα καινουρια) ο Οτε εχει ξεχωριστες θεσεις αναλογως των ταχυτητων; π.χ. με εχουν ακομη καρφωμενο στο 50ρι καλωδιακα;

Eυχαριστω και οποιος/α γνωριζει η περναει/περασε κατι αντιστοιχο πειτε καμμια ιδεα...

5aa98cbc2ba36_2018-3-14Speedtest.png.76f4af4e6da043c496331d590e1b4d36.png5aa98cbbdc16d_routersigxronismos.jpg.fdc5296b32708ba2481398a9b656b713.jpg
5aa98cbb25081_routersigxronismos2.jpg.1784756cc089a670619f527592fc3971.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, s3irios είπε

Ολες οι δοκιμες γινοντε ενσυρματα απο 2 διαφορετικα σταθερα pc και με διαφορετικα καλωδια-θεσεις εθερνετ στο ρουτερ.

Εννοειται

Δημοσ.

ο οτε δεν σε εχει αλλου για 50 αρι αλλου για 100 αρι.το Profile εφαρμοζεται στην εκαστοτε πορτα οποτε οταν πας 100αρι δεν σε αλλαζει θεση.

14 hours ago, s3irios said:

Η Wind το εχει σημειωσει ως βλαβη, αλλα 2 πραγματα μου περνανε απο το νου, ειτε για καποιο λογο το ρουτερ την "εχει ακουσει" και θελει αλλαγη, ή στο καφαο (το οποιο ειναι απιστευτα κοντα στο σπιτι μου και ειναι προσφατα εγκατεστημενο απο τα καινουρια) ο Οτε εχει ξεχωριστες θεσεις αναλογως των ταχυτητων; π.χ. με εχουν ακομη καρφωμενο στο 50ρι καλωδιακα;

Δημοσ.

Eυχαριστω για την απαντηση.

Προ μισης ωρας το πηρα αποφαση και πηγα πηρα ενα CAT6 εξωτερικου χωρου και τραβηξα εξωτερικα απο τον πανω οροφο που ερχεται το καλωδιο του ΟΤΕ απο τον στυλο τους, κατευθειαν μεχρι το ρουτερ στο σπιτι μου.

Η αλλαγη στο συγχρονισμο μεγαλη τωρα πιανει 100Mbps Down στο ρουτερ και δειχνει μεχρι 120 attainable.

Alλλαγη στα speedtest KAΜΜΙΑ απολυτως. Στα download απο ftp επισης καμμια, λιγο πιο σταθερες ταχυτητες αλλα ακριβως οι ιδιες...

Τι κανουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

ο οτε δεν σε εχει αλλου για 50 αρι αλλου για 100 αρι.το Profile εφαρμοζεται στην εκαστοτε πορτα οποτε οταν πας 100αρι δεν σε αλλαζει θεση.

δλδ με λιγα λογια εχει το παιδι 100 και πιανει 50?

τοτε τι πληρωνει 100?

το λεω επειδη οταν ενεργοποιηθει και σε μενα το 100 θα εχω το ιδιο θεμα?(wind)

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ.

TI να σου πω βρε φιλε μου, για μενα το μονο που εχει μεινει ειναι το ρουτερ να εχει προβλημα, το εχω και 1,5 χρονο τι να πω.

Τωρα μολις μιλησα με την Wind παλι και δεν μου το ανοιγανε ως βλαβη διοτι αντι να τους πω οτι ηρθε ηλεκτρολογος και το κανε, εκανα τη βλακεια και τους ειπα οτι το καινουριο καλωδιο το περασα μονος μου!
Μετα απο 2 primal κραυγες μου οπου εφτασα στο σημειο να της προτεινω να της στειλω μεσω email η viber τις αποδειξεις αγορας του καλωδιου και φωτογραφιες απο το καλωδιο πανω στον τοιχο και ΟΛΕΣ τις συνδεσεις που εκανα, το δεχτηκε και το καταχωρησε.

Δημοσ.

φιλε με αυτα που μου λες με βαζεις σε σκεψεις και μενα που εχω wind

δλδ οταν βαλουνε και σε μενα 100αρι θα παιζω στο 50?

τοτε τι σκατα πληρωνεις 100?

απο περιεργεια φιλε μπες στο σαιτ της nvidia.com και κανε ενα download και πες με ποσο κατεβαζει

καλο ειναι να εχει idm

Δημοσ.

Για μενα ειναι θεμα ρουτερ, δεν υπαρχει κατι αλλο.

Τωρα μολις με πηραν απο το τεχνικο τμημα και μου το παιζαν εξυπνοι οταν ειδαν οτι σκαμπαζω 5 πραγμματα.
Με εβαλαν να κατεβαζω απο ftp 7-8 αρχεια και οταν ειδε οτι το αρθροισμα εβγαινε στα 5+ MB/s

Το βουλωσε αν μου επιτρετεται την εκφραση και ειπε θα το προωθησει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν μπορεις κατεβασε κατι απο nvidia να δουμε

δλδ παιζει να σου εχουν αλλαξει το προφιλ και να εισαι με 50 χαλκο?

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ.

Δεν εχουν προφιλ μου ειπαν, ειναι "ελευθερο". Τους εχω ρωτησει πολλακις.
Δεν υπαρχει καμμια διαφορα με nvidia καθοτι τα τεστ που κανω και που με εβαλαν να κανω ειναι απο ftp εσωτερικου. ΑΝ το ftp εσωτερικου δεν αποδιδει φαντασου με του εξωτερικου.5aaa84b2bd584_nvidiatest.jpg.d031c0ed7893e45dee046fd2207faf7a.jpg

Δημοσ.

σαν να εχεις 50αρα ειναι

οποτε αναμενεις τι θα σου πουν

ελπιζω να διορθωθει γιατι δεν με βλεπω και εμενα καλα με wind

Δημοσ.

Δοκίμασες με άλλο Ethernet καλώδιο από το PC στο Router εκτός του εξωτερικού που άλλαξες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, s3irios είπε

Yeap!

ΚΑΙ ενσυρματα απο android Tv-box!

Επεξ/σία από s3irios
ξεχασα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...