popopo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Μπορώ να βρω προγραμματάκι - excel Στο οποίο να του ορίζω ποσό δανείου, διάρκεια σταθερού επιτοκίου και στη συνέχεια διάρκεια κυμαινόμενου επιτοκίου για να μου βγάλει τις δόσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xdanger Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, popopo είπε Μπορώ να βρω προγραμματάκι - excel Στο οποίο να του ορίζω ποσό δανείου, διάρκεια σταθερού επιτοκίου και στη συνέχεια διάρκεια κυμαινόμενου επιτοκίου για να μου βγάλει τις δόσεις; https://www.calculator.net/loan-calculator.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Ευχαριστώ όμως ψάχνω tool να μπορώ να ορίσω διάρκεια πχ 20 ετών εκ των οποίων τα 3 πρώτα με άλλο επιτόκιο και τα υπόλοιπα με άλλο. Δε βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο στην ιστοσελίδα αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δεν νομίζω να βρεις. Γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου; Στο Εξέλ 1 συνάρτηση είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, popopo είπε Ευχαριστώ όμως ψάχνω tool να μπορώ να ορίσω διάρκεια πχ 20 ετών εκ των οποίων τα 3 πρώτα με άλλο επιτόκιο και τα υπόλοιπα με άλλο. Δε βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο στην ιστοσελίδα αυτή. Οι τραπεζες στα sites τους εχουν τετοιο εργαλειο. Βαζεις ποστα χρονια θες σταθερο ας πουμε επιτοκιο και μετα εμφανιζει το κυμαινομενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlos-ice Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Έχουν οι τράπεζες στην σελίδα τους... Για παράδειγμα η eurobank : https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/daneia/stegastika/stegastiko-daneio?utm_source=search&utm_medium=cpc&utm_campaign=stegastiko-daneio&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw0Oq2BhCCARIsAA5hubXBs4bf_AM15uQNlwMOSuiwTSI1WbMOQYzPe9sBLgaaqijV343JdGYaAsN8EALw_wcB Η εθνική : https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/online-trapezika-ergaleia/upologistis-stegastikou-daneiou?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw0Oq2BhCCARIsAA5hubVAujpLqG-u-fbbBgTVPBzPbCvWgpMqnEeJF17axHX9OrdWo3j4eb4aAovDEALw_wcB Η Πειραιώς https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/daneia/stegastiko-daneio/upologistis-stegastikou-daneiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jpsih Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου https://www.econcba.gr/2016/05/loan_amortization/ Κοιταξε και αυτο. Μπορεις ευκολα να υπολογισεις σε 2 αρχεια βαζοντας διαφορετικες διαρκειες/επιτοκια/κεφαλαια κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kid2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Τρεις ερωτήσεις σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια για όποιον γνωρίζει παρακαλώ: 1. Ας πούμε ότι μου εγκρίνουν 100.000 αλλά τελικά χρειαστώ 90.000. Τα 10.000 που δε θα εκταμιευθούν θα μπουν στη διαδικασία τοκισμού αρχικά ή δε θα υπολογιστούν καθόλου σαν δάνειο; 2. Ας πούμε ότι παίρνω στεγαστικό 100.000 για 20 χρόνια και σε 2-3 χρόνια έχω να δώσω τα 50.000 (από πώληση άλλου ακινήτου) . Τα 50.000 αυτά θα αφαιρεθούν από το αρχικό δάνειο συν τους τόκους των 2-3 ετών ή θα πληρώσω ουσιαστικά τους τόκους των 20 ετων (αφού τα πρώτα χρόνια η δόση αποτελείται κυρίως απο τόκους κ λιγότερο από κεφάλαιο) ; 3. Από τράπεζα μου είπαν ότι ακόμα και όλα το ποσό να προεξοφληθεί θα μείνει έστω 1 ευρώ για να κλείσει το δάνειο στη διάρκεια που αρχικά έχει οριστεί (πχ 20 έτη). Ευχαριστώ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlos-ice Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, Kid2023 είπε Τρεις ερωτήσεις σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια για όποιον γνωρίζει παρακαλώ: 1. Ας πούμε ότι μου εγκρίνουν 100.000 αλλά τελικά χρειαστώ 90.000. Τα 10.000 που δε θα εκταμιευθούν θα μπουν στη διαδικασία τοκισμού αρχικά ή δε θα υπολογιστούν καθόλου σαν δάνειο; 2. Ας πούμε ότι παίρνω στεγαστικό 100.000 για 20 χρόνια και σε 2-3 χρόνια έχω να δώσω τα 50.000 (από πώληση άλλου ακινήτου) . Τα 50.000 αυτά θα αφαιρεθούν από το αρχικό δάνειο συν τους τόκους των 2-3 ετών ή θα πληρώσω ουσιαστικά τους τόκους των 20 ετων (αφού τα πρώτα χρόνια η δόση αποτελείται κυρίως απο τόκους κ λιγότερο από κεφάλαιο) ; 3. Από τράπεζα μου είπαν ότι ακόμα και όλα το ποσό να προεξοφληθεί θα μείνει έστω 1 ευρώ για να κλείσει το δάνειο στη διάρκεια που αρχικά έχει οριστεί (πχ 20 έτη). Ευχαριστώ προκαταβολικά Ότι χρήματα δώσεις επιπλέον στην πορεία μειώνεται το κεφάλαιο και ανατοκιζεται εκ νέου το υπόλοιπο ποσό.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Kid2023 είπε Τρεις ερωτήσεις σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια για όποιον γνωρίζει παρακαλώ: 1. Ας πούμε ότι μου εγκρίνουν 100.000 αλλά τελικά χρειαστώ 90.000. Τα 10.000 που δε θα εκταμιευθούν θα μπουν στη διαδικασία τοκισμού αρχικά ή δε θα υπολογιστούν καθόλου σαν δάνειο; 2. Ας πούμε ότι παίρνω στεγαστικό 100.000 για 20 χρόνια και σε 2-3 χρόνια έχω να δώσω τα 50.000 (από πώληση άλλου ακινήτου) . Τα 50.000 αυτά θα αφαιρεθούν από το αρχικό δάνειο συν τους τόκους των 2-3 ετών ή θα πληρώσω ουσιαστικά τους τόκους των 20 ετων (αφού τα πρώτα χρόνια η δόση αποτελείται κυρίως απο τόκους κ λιγότερο από κεφάλαιο) ; 3. Από τράπεζα μου είπαν ότι ακόμα και όλα το ποσό να προεξοφληθεί θα μείνει έστω 1 ευρώ για να κλείσει το δάνειο στη διάρκεια που αρχικά έχει οριστεί (πχ 20 έτη). Ευχαριστώ προκαταβολικά Και τις τρεις ερωτήσεις σου τις είχα στο δικό μου δάνειο. 1. Δεν θα υπολογιστούν. Μπορεί το ποσό της προέγκρισης να είναι μεγαλύτερο αλλά το ποσό της σύμβασης του δανείου θα καταβάλει η τράπεζα. 2. Οι δόσεις είναι τοκοχρεωλητικές και στα πρώτα χρόνια πληρώνεις περισσότερους τόκους και λιγότερο καφάλαιο, το αντίθετο συμβαίνει στις τελευταίες. Τα 50.000 που θα δώσεις στον 3ο χρόνο θα υπολογιστεί ως προεξόφλημα και θα αναχθούν οι δόσεις που προεξοφλείς σε παρούσα αξία. Προφανώς γλυτώνεις τους τόκους. 3. Σωστό. Οταν ζήτησα να προεξοφλήσω πλήρως το δάνειό μου 5 χρόνια πριν την λήξη του και να κάνω άρση προσημείωσης κλπ μου είπαν ότι το δάνειο θα παραμήνει εως την αρχική του διάρκεια και μόνο μετά την λήξη θα μπορώ να κάνω τις διαδικασίες αυτές. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από costas_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Ρώτησε κανείς σας γιατί συμβαίνει αυτό στο 3, και δεν ολοκληρώνεται το δάνειο νωρίτερα με την αποπληρωμή του; Τι κεδίζει η τράπεζα με το να το έχει σε προσημείωση στα έξτρα χρόνια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 29/9/2024 στις 2:44 ΠΜ, thanasis00 είπε Ρώτησε κανείς σας γιατί συμβαίνει αυτό στο 3, και δεν ολοκληρώνεται το δάνειο νωρίτερα με την αποπληρωμή του; Τι κεδίζει η τράπεζα με το να το έχει σε προσημείωση στα έξτρα χρόνια; Προφανώς κρατά κάποιες δεσμεύσεις σε ισχύ επειδή αποτελούν στοιχεία του ενεργητικού της. Και όπως κάνουν συνήθως επι αυτών βγαίνουν εγγυήσεις που δίνονται σε τρίτους. Και το δικαιώμα επι ενός ακινήτου είναι ένα πολύ μεγάλο και υπολογίσιμο ποσό. Εγώ τότε που ζήτησα να κάνω την προεξόφληση, ήθελα εκτός από την άρση της προσημείωσης, να σταματίσω να πληρώνω τα ασφάλιστρα του ακινήτου (με πρώτο δικαιούχο την τράπεζα παρακαλώ!!) καθώς και να αποδεσμευτώ από κάθε όρο της σύμβασης δανείου. Και μου το αρνήθηκαν. Παρήλθε λοιπόν ο χρόνος και όταν ήλθε η εκπνοή της διάρκειας του δανείου και πλήρωσα και την τελευταία δόση, δεν φαντάζεστε τι βάρος έφυγε από πάνω μου. Εκανα όλα τα δικαστικά έγγραφα και είπα ΤΕΛΟΣ, δεν θα ξαναπατήσω σε Τράπεζα!! Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου από costas_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kid2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Στις 29/9/2024 στις 12:23 ΠΜ, costas_ είπε Και τις τρεις ερωτήσεις σου τις είχα στο δικό μου δάνειο. 1. Δεν θα υπολογιστούν. Μπορεί το ποσό της προέγκρισης να είναι μεγαλύτερο αλλά το ποσό της σύμβασης του δανείου θα καταβάλει η τράπεζα. 2. Οι δόσεις είναι τοκοχρεωλητικές και στα πρώτα χρόνια πληρώνεις περισσότερους τόκους και λιγότερο καφάλαιο, το αντίθετο συμβαίνει στις τελευταίες. Τα 50.000 που θα δώσεις στον 3ο χρόνο θα υπολογιστεί ως προεξόφλημα και θα αναχθούν οι δόσεις που προεξοφλείς σε παρούσα αξία. Προφανώς γλυτώνεις τους τόκους. 3. Σωστό. Οταν ζήτησα να προεξοφλήσω πλήρως το δάνειό μου 5 χρόνια πριν την λήξη του και να κάνω άρση προσημείωσης κλπ μου είπαν ότι το δάνειο θα παραμήνει εως την αρχική του διάρκεια και μόνο μετά την λήξη θα μπορώ να κάνω τις διαδικασίες αυτές. Σε ευχαριστώ πολύ @costas_ για τις απαντήσεις σου ! Μερικές διευκρινήσεις ακόμα θα ζητήσω αν είναι εύκολο. 1. Η ερώτησή μου διατυπωμένη καλύτερα: Έχω πχ έγκριση και σύμβαση για 100.000 αλλά κάνω ανάληψη πχ τα 90.000. Τι γίνεται με τα 10.000 που δε θα χρειαστώ; Θα τα επιστρέψω ως προεξόφληση με ουσιαστικά μηδενικό επιτόκιο αφού θα γίνει σχεδόν άμεσα ή δε θα λογιστούν καν στο δάνειο; 2. Επομένως μετά από 3 χρόνια αν κάνω αυτή την κίνηση θα χρωστάω 100.000-50.000= 50.000 ευρώ με τα αντίστοιχα συμφωνηθέντα επιτόκια και καμία άλλη επιβάρυνση. Σωστά; 3. Αυτή την τακτική την εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες ; Υπάρχει κατα τη γνώμη σου τρόπος να ζητήσει κάποιος εξαρχής να μη γίνει κάτι τέτοιο; Και τέλος, Αυτή η μη άρση προσημείωσης του ακινήτου (που ουσιαστικά έχει εξοφληθεί) τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον δανειολήπτη; Πχ δε θα μπορεί να πάρει άλλο δάνειο ή δε θα μπορεί να πουλήσει το ακίνητο Ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 1.Οταν θα συνάψεις την σύμβαση του δανείου, δεν θα έχεις πρόσβαση στα χρήματα. Το δάνειο εκδίδεται με δικαιούχο τον πωλητή του ακινήτου και όχι τον δανειολήπτη. 2.Σωστά. Με την παραδοχή ότι το δάνειο είναι με κυμενώμενο επιτόκιο και προβλέπεται στους όρους η προεξόφληση. 3.Το ποιό σημαντικό είναι ότι η κυριότητα του ακινήτου παραμένει δεσμευμένη από την Τράπεζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwfys Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δηλαδη δεν μπορεις να το πουλησεις ακομα και αν το εχεις εξοφλησει και σου μενει αυτο το 1 ευρω?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα