Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία

gsisr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Guys, ακουσα το εξής από κατασκευαστή νεόχτιστης πολυκατοικιας όταν πηγα να μιλησω μαζι του για την αγορά κατοικίας: 

Μέσα στα έξοδα που θα έχω για την αγορά του σπιτιου (συμβολαιογράφο, κτηματολογιο, δικηγορο κτλ.) θα πληρωσω και τις παροχες ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ / ΔΕΗ που θα εγκατασταθουν. Στην ουσία θα τα πληρώσει αυτός και μετά θα επιμεριστει η χρέωση σε ολα τα διαμερισματα. Είπε ότι θα είναι λίγο παραπάνω από 2.000€!!

Το έχετε ξανακουσει αυτο? Και για ποιο λόγο δεν είναι αυτά τα χρήματα μέσα στην τιμή της πώλησης? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, 11Martiou1987 είπε

Guys, ακουσα το εξής από κατασκευαστή νεόχτιστης πολυκατοικιας όταν πηγα να μιλησω μαζι του για την αγορά κατοικίας: 

Μέσα στα έξοδα που θα έχω για την αγορά του σπιτιου (συμβολαιογράφο, κτηματολογιο, δικηγορο κτλ.) θα πληρωσω και τις παροχες ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ / ΔΕΗ που θα εγκατασταθουν. Στην ουσία θα τα πληρώσει αυτός και μετά θα επιμεριστει η χρέωση σε ολα τα διαμερισματα. Είπε ότι θα είναι λίγο παραπάνω από 2.000€!!

Το έχετε ξανακουσει αυτο? Και για ποιο λόγο δεν είναι αυτά τα χρήματα μέσα στην τιμή της πώλησης? 

Ε καλά, τι πάει να πει δεν είναι μέσα στην τιμή ; 

Τα συμβολαιογραφικά είναι δηλαδή ; 

Ότι θέλει βάζει μέσα στην τιμή, ότι άλλο θέλει το βάζει εξτρά, και εσύ πράτεις αναλόγως 

• Like 1

Η εγκατασταση των παροχων δεν εχει καποια σχέση με τα συμβολαια. Ο συμβολαιογράφος πληρώνεται για μία ξεχωριστή υπηρεσία που παρέχει. Η αποχέτευση και το νερό στα καινούργια κτίρια συμπεριλαμβάνεται στις διαδικασίες που αναλαμβάνει ο καταστευαστής.  Αν ειναι έτσι, ας μου βάλει και στα έξτρα την εγκατασταση των air condition (τα οποία τα παρέχει). Δεν έχει λογική.

2 λεπτά πριν, 11Martiou1987 είπε

Η εγκατασταση των παροχων δεν εχει καποια σχέση με τα συμβολαια. Ο συμβολαιογράφος πληρώνεται για μία ξεχωριστή υπηρεσία που παρέχει. Η αποχέτευση και το νερό στα καινούργια κτίρια συμπεριλαμβάνεται στις διαδικασίες που αναλαμβάνει ο καταστευαστής.  Αν ειναι έτσι, ας μου βάλει και στα έξτρα την εγκατασταση των air condition (τα οποία τα παρέχει). Δεν έχει λογική.

Δεν υπάρχει λογική, εσύ θεώρησε ότι η τιμή του σπιτιού είναι +2000€ από αυτήν που σου είπε 

Κακό μάρκετινγκ βασικά από πλευράς του, αλλά λίγη σημασία έχει

• Like 4

1 ώρα πριν, 11Martiou1987 είπε

Εμένα ένας κατασκευαστής μου ζητούσε + 5.000 γι' αυτά και μάλιστα ήταν ήδη φτιαγμένα καθώς όλα τα διαμερίσματα του συγκροτήματος πολυκατοικιών που είχε φτιάξει τα είχε ήδη νοικιασμένα για κάποια χρόνια. Βάλε και το ότι το ένα υπνοδωμάτιο ήταν ημιυπαίθριος (σε όλα τα διαμερίσματα) και ότι ήθελε σχεδόν τα μισά μαύρα, έφυγα τρέχοντας.

• Confused 1

Ετσι ειναι. 

Μαλλον δεν εχεις αγορασει νεόδμητο ποτε....... απο το 1ο που αγορασα το 2000 (με δραχμες) αυτα τα πληρωνε ο αγοραστης.......

• Like 1

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Δεν υπάρχει λογική, εσύ θεώρησε ότι η τιμή του σπιτιού είναι +2000€ από αυτήν που σου είπε 

Κακό μάρκετινγκ βασικά από πλευράς του, αλλά λίγη σημασία έχει

Ακριβώς αυτό.

• Like 3

Στις 17/5/2021 στις 10:10 ΜΜ, georgioskio είπε

Εγω αγορασα πριν ενα 6 μηνο 128.000 ευρω  σπιτι 75 τμ στην Νίκαια ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ(τελειωσε το 2020 και μπηκα πρωτος) με αποθηκη,παρκινγκ, ηλιακο,ατομικο λεβητα φυσικου αεριου,διαμπερες με δυο μεγαλα μπαλκονια, Β ενεργειακης κλασης…

Εαν ψαχτει καποιος υπαρχουν περιπτωσεις!

Οσο για τα σχολια που γραφουν μερικοι σε αρκετες σελιδες πριν γελαω!

Γραφουν οτι εχουν πολιτικη οι τραπεζες να υποεκτιμουν!Κατι τετοιο δεν ισχυει γτ εγω περα απο τα διαδικαστικα δεν πκηρωσα τιποτα απο την τσεπη μου γτ δεν ειχα!

μου εκτιμησαν το σπιτι πολλα παραπανω και μου βγηκε ολο το δανειο…

Οποτε πειτε την αποψη σας μερικοι αλλα μην ειστε απολυτοι και απογοητευετε τον κοσμο!

Επισης για να μην φανει διαφημιση, για οποιον ενδιαφερετε για αγορα υπαρχει μια εταιρεια σαν μεσιτης της τραπεζας που σου βγαζει δανειο(απλα τρεχει για σενα τα διαδικαστικα ολα,σου τα εξηγει με το Ν και με το Σ) και μαλιστα χωρις δικο σου κοστος…Οποιος ενδιαφερετε πμ σε μενα.

Αγαπητέ Γιώργο θα μπορούσες να στείλεις και σε μένα τις σχετικές πληροφορίες για την Τράπεζα, την Εταιρία μεσιτικού τύπου καθώς και την διαδικασία με τον εκτιμητή μηχανικό? Επειδή κι εγώ βρίσκομαι σε όμοια θέση που ήσουν κι εσύ πριν μερικούς μήνες. Δεν υπάρχει επιπλέον ίδιο κεφάλαιο και επιδιώκω αν μπορέσω να πάρω το 80% του ποσού με Στεγαστικό Δάνειο (το οποίο μου δίνει η τράπεζα - έχω ήδη προέγκριση) και το υπόλοιπο 20% του ποσού με κάποιο Επισκευαστικό (το οποίο δεν ξέρω αν θα μου το εγκρίνουν και πόσο θα με καλύψει). Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι διαμερίσματα να αναζητώ ώστε να εξασφαλίσω μεγαλύτερο ποσό. Για παράδειγμα, κάποιο διαμέρισμα που ναι μεν είναι πιο ακριβό πχ 170.000 αλλά όντως είναι κάπου εκεί η πραγματική εμπορική του αξία, ώστε ο μηχανικός της τράπεζας να το εκτιμήσει εκεί περίπου κι έτσι να πάρω μεγαλύτερο χρηματικό ποσό με το ίδιο ποσοστό (170x80%=136.000 ) ή να αναζητώ φθηνότερα σε τιμή πώλησης αλλά ο μηχανικός θα τα εκτιμήσει πολύ χαμηλά (πχ  130x80%=104.000 και μάλιστα η εκτίμηση του μηχανικού να είναι και μικρότερη απο τα 130.000 που αυτό θα συνεπάγεται ακόμη λιγότερο ποσό πχ εκτίμηση για 110x80%=88) ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Στις 21/5/2021 στις 11:07 ΠΜ, georgioskio είπε

Σωστος! ΤΟ 80% της εκτίμησης παιρνεις…Αναλογα το εισοδημα μπορει να σου δωσουν το 75 και οχι το 80%!Ετσι ειναι αν και δωρακια μου ειπαν οτι εχουν κοπει!

Εγω δεν εδωσα τιποτα…Βεβαια με τον τροπο του ο εκτιμητης ελεγε δωσε οτι θελεις αν θελεις…Αλλα οχι οτι το απαιτουν οπως παλια!

Μια πληροφορία ακόμη σε παρακαλώ αγαπητέ Γιώργο.

Στην διαδικασία της εκτίμησης είσαι παρών? Πως γίνεται ακριβώς? Αυτό με το δωράκι πως γίνεται ακριβώς? Εννοούμε για 50-100 ευρώ ή πολύ παραπάνω ποσά? Δεν έχω τέτοια πρόθεση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!

4 ώρες πριν, mellontikosagorastis είπε

Αγαπητέ Γιώργο θα μπορούσες να στείλεις και σε μένα τις σχετικές πληροφορίες για την Τράπεζα, την Εταιρία μεσιτικού τύπου καθώς και την διαδικασία με τον εκτιμητή μηχανικό? Επειδή κι εγώ βρίσκομαι σε όμοια θέση που ήσουν κι εσύ πριν μερικούς μήνες. Δεν υπάρχει επιπλέον ίδιο κεφάλαιο και επιδιώκω αν μπορέσω να πάρω το 80% του ποσού με Στεγαστικό Δάνειο (το οποίο μου δίνει η τράπεζα - έχω ήδη προέγκριση) και το υπόλοιπο 20% του ποσού με κάποιο Επισκευαστικό (το οποίο δεν ξέρω αν θα μου το εγκρίνουν και πόσο θα με καλύψει). Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι διαμερίσματα να αναζητώ ώστε να εξασφαλίσω μεγαλύτερο ποσό. Για παράδειγμα, κάποιο διαμέρισμα που ναι μεν είναι πιο ακριβό πχ 170.000 αλλά όντως είναι κάπου εκεί η πραγματική εμπορική του αξία, ώστε ο μηχανικός της τράπεζας να το εκτιμήσει εκεί περίπου κι έτσι να πάρω μεγαλύτερο χρηματικό ποσό με το ίδιο ποσοστό (170x80%=136.000 ) ή να αναζητώ φθηνότερα σε τιμή πώλησης αλλά ο μηχανικός θα τα εκτιμήσει πολύ χαμηλά (πχ  130x80%=104.000 και μάλιστα η εκτίμηση του μηχανικού να είναι και μικρότερη απο τα 130.000 που αυτό θα συνεπάγεται ακόμη λιγότερο ποσό πχ εκτίμηση για 110x80%=88) ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Μια πληροφορία ακόμη σε παρακαλώ αγαπητέ Γιώργο.

Στην διαδικασία της εκτίμησης είσαι παρών? Πως γίνεται ακριβώς? Αυτό με το δωράκι πως γίνεται ακριβώς? Εννοούμε για 50-100 ευρώ ή πολύ παραπάνω ποσά? Δεν έχω τέτοια πρόθεση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!

Υπολόγισε για αρχή μόνος σου (online calculator)  (η πήγαινε σε τράπεζα) πόσο περίπου θα πάρεις με βάση το εισόδημά σου , πχ στην Εθνική σε εισόδημα περίπου 10.000 το μέγιστο ποσό δανείου βγαίνει περίπου 35.000 χωρίς εγγυητή. Αν πας σε τράπεζα δεν είναι προέγκριση απλά σου λέει θα σου δώσω max τόσα.

Με βάση λοιπόν το μέγιστο θεωρητικό ποσό που μπορείς να λάβεις ψάχνεις για σπίτι (αν υπάρχει).

Σε ευχαριστώ dark nightfall αλλά μάλλον δεν διαβάσεις το μηνυμa μου. Έχω ήδη πάρει προεγκριση από τράπεζα. Έχω κάνει την διαδικασία. Οι απορίες μου είναι κυρίως για την διαδικασία με εκτιμητή και γενικά πως να κοιμηθώ για την αναζήτηση του διαμερίσματος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...