tsofras Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 29 λεπτά πριν, rus είπε Χαμηλοτατα σε σχεση με αλλα παλιοτερα στεγαστικα. Υποψιν οτι το πόσο τοκο θα δωσεις εξαρταται και απο τη περιοδο αποπληρωμης. Σημασια εχει το επιτοκιο που θα παρεις για το συγκεκριμενο δανειο σου. Υπαρχει μεν τυπος στο site της Εθνικης, αλλα με ψιλα γραμματα αναφερει Οι δόσεις υπολογίζονται με βάση το ενδεικτικό επιτόκιο για αγορά κατοικίας, όπως ισχύει σήμερα. Το ποσό, η διάρκεια και το επιτόκιο του δανείου, καθώς και οι δόσεις που προκύπτουν από τον συνδυασμό αυτών, μπορεί να μεταβληθούν με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά του δανείου και τα εξατομικευμένα στοιχεία σας. Αν καταφερεις να παρεις στεγαστικο με τους ορους του image θα ειναι τέλεια. και σε περιπτωση που δε πληρωσει ουτε αυτος? Και πως ειναι δηλαδη? Νομιζεις οτι απλα δινεις το σπιτι πισω και μηδενιζεται το δανειο σου? Οι πλειστηριασμοι εχουν τιμη εκκινησης που οριζεται. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει μόνο αν έχεις ένα καλό εισόδημα και μπορείς να δίνεις μεγαλύτερη δόση για μικρότερο χρονικό διάστημα. Στο παράδειγμα που βλέπουμε τα 71000€ σε 10 χρόνια βγάζουν δόση 696€ και συνολικό ποσό 84000€ Εγώ μόνο έτσι θα έπαιρνα αλλά οκ σεβαστό αν κάποιος δεν έχει καλό εισόδημα. Και πάλι βέβαια δεν θα ήθελα να έχω το άγχος 25 χρόνια αν πάει κάτι στραβά μην χάσω το σπίτι , την προκαταβολή και ότι έχω δώσει που τα πρώτα χρόνια το μεγαλύτερο κεφάλαιο είναι οι τόκοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 40 λεπτά πριν, rus είπε 5 ώρες πριν, AristidisZ είπε Και πως ειναι δηλαδη? Νομιζεις οτι απλα δινεις το σπιτι πισω και μηδενιζεται το δανειο σου? Οι πλειστηριασμοι εχουν τιμη εκκινησης που οριζεται. Δε νομίζω τίποτα, ξέρω ότι κρίνεται άγονος ο πλειστηριασμός και το χρέος εξακολουθεί Παμε παρακάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, AristidisZ είπε Δε νομίζω τίποτα, ξέρω ότι κρίνεται άγονος ο πλειστηριασμός και το χρέος εξακολουθεί Παμε παρακάτω Να παμε παρακατω χωρις να το ξεκαθαρισουμε? Οταν ο πλειστηριασμος δεν κρινεται αγονος και προχωραει, τοτε τι γινεται με το χρεος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cool9999 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 11 ώρες πριν, dtzgr είπε Είσαι πραγματικά τυχερός που έχεις τέτοιο εγγυητή. 3 ώρες πριν, rus είπε Να παμε παρακατω χωρις να το ξεκαθαρισουμε? Οταν ο πλειστηριασμος δεν κρινεται αγονος και προχωραει, τοτε τι γινεται με το χρεος? εμενα θα μου πιτε τι πεζει με την προκαταβολη και τι κανω μετα την προεγκριση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rus είπε Να παμε παρακατω χωρις να το ξεκαθαρισουμε? Οταν ο πλειστηριασμος δεν κρινεται αγονος και προχωραει, τοτε τι γινεται με το χρεος? Tι να ξεκαθαρίσουμε ; Αφού οι τιμές εκκίνησης είναι το ποσό του χρέους προς την τράπεζα Αν δεν ολοκληρωθεί ο πλειστηριασμός το χρέος παραμένει, και ο οφειλέτης εξακολουθεί να χρωστάει στην τράπεζα Αν πάρουμε το σενάριο που χρωστάει κάποιος πχ 100 χιλιάρικα και πουληθεί το σπίτι του 50, οκ τότε θα χρωστάει 50 στην τράπεζα αντί για 100 Μεσα δεν πάει (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι και δε το γνωρίζω) και η ζωή συνεχίζεται Εκτός αν εσύ ξέρεις ότι γίνεται κάτι άλλο Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από AristidisZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
primeragt Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, Cool9999 είπε εμενα θα μου πιτε τι πεζει με την προκαταβολη και τι κανω μετα την προεγκριση Πας παίρνεις προέγκριση να σου πουν πόσο δικαιούσαι με βάση τα οικονομικά και μετά κάνεις τις διεργασίες για την αγορά του σπιτιού ( προκαταβολή κλπ κλπ.) Μετά έρχεται η τράπεζα κάνει εκτίμηση του ακίνητου και σου δίνει το 70% περίπου αυτής τα υπόλοιπα τα βάζεις εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cool9999 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, primeragt είπε Πας παίρνεις προέγκριση να σου πουν πόσο δικαιούσαι με βάση τα οικονομικά και μετά κάνεις τις διεργασίες για την αγορά του σπιτιού ( προκαταβολή κλπ κλπ.) Μετά έρχεται η τράπεζα κάνει εκτίμηση του ακίνητου και σου δίνει το 70% περίπου αυτής τα υπόλοιπα τα βάζεις εσύ. μαι αυτο που δεν καταλαβα ειναι πχ περνω προεγκριση μετα απλος λεω στην στραπεζα το τηλεφονο του μεσιτικου και σε πιον δινω την προκαταβολη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 52 λεπτά πριν, Cool9999 είπε μαι αυτο που δεν καταλαβα ειναι πχ περνω προεγκριση μετα απλος λεω στην στραπεζα το τηλεφονο του μεσιτικου και σε πιον δινω την προκαταβολη αφου εχεις την προεγκριση τους πας τα χαρτια που θα σου ζητησουν (αδειες, συμβολαια κλπ) για να ερθει μηχανικος και δικηγορος της τραπεζας για ελεγχο του ακινητου και εκτιμηση. το μεσιτικο δεν μπλεκει πουθενα. Προκαταβολη δινεις στον πωλητη για να κλεισεις το ακινητο, υπογραφοντας ταυτοχρονα και προσυμφωνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niktac Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, primeragt είπε Πας παίρνεις προέγκριση να σου πουν πόσο δικαιούσαι με βάση τα οικονομικά και μετά κάνεις τις διεργασίες για την αγορά του σπιτιού ( προκαταβολή κλπ κλπ.) Μετά έρχεται η τράπεζα κάνει εκτίμηση του ακίνητου και σου δίνει το 70% περίπου αυτής τα υπόλοιπα τα βάζεις εσύ. Αυτό το 70% είναι δυνατόνν να γίνει 80% ή και παραπάνω με κανέναν τρόπο? και από τι εξαρτάται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, AristidisZ είπε Αφού οι τιμές εκκίνησης είναι το ποσό του χρέους προς την τράπεζα Οχι βεβαια, ποιος θα το "χτυπησει" τοτε? Τα "κορακια" γιατι υπαρχουν? Εγω πχ. πηρα στεγαστικο 100χιλ. για ενα σπιτι που αγορασα 150χιλ. και σημερα η αντικειμενικη αξια του ειναι 60-70χιλ. ενω το υπολειπομενο χρεος μου 105χιλ. Ειναι δυνατον η τιμη εκκινησης πλειστηριασμου να ειναι τα 105χιλ?... Με τοσα λεφτα σημερα παιρνεις καινουργιο και καλυτερο σπιτι. 6 ώρες πριν, AristidisZ είπε Μεσα δεν πάει (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι και δε το γνωρίζω) και η ζωή συνεχίζεται Μιλησε κανεις για προσωποκρατηση? Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, rus είπε Μα αυτο ειπα κι εγω. Οχι βεβαια, ποιος θα το "χτυπησει" τοτε? Τα "κορακια" γιατι υπαρχουν? Εγω πχ. πηρα στεγαστικο 100χιλ. για ενα σπιτι που αγορασα 150χιλ. και σημερα η αντικειμενικη αξια του ειναι 60-70χιλ. ενω το υπολειπομενο χρεος μου 105χιλ. Ειναι δυνατον η τιμη εκκινησης πλειστηριασμου να ειναι τα 105χιλ?... Με τοσα λεφτα σημερα παιρνεις καινουργιο και καλυτερο σπιτι. Μιλησε κανεις για προσωποκρατηση? Έχεις δει τιμές πλειστηριασμών σε ακίνητα που ξέρεις ; Δεν εννοώ να έχεις μπει μέσα, εννοώ να πας να δεις απέξω σε τι κατάσταση είναι, να δεις την περιοχή κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Έχεις δει τιμές πλειστηριασμών σε ακίνητα που ξέρεις ; Δεν εννοώ να έχεις μπει μέσα, εννοώ να πας να δεις απέξω σε τι κατάσταση είναι, να δεις την περιοχή κτλ Οχι, αλλα ολοι εχουμε ακουσει απ τις ειδησεις. Ξερουμε οτι στους πλειστηριασμους τα ακινητα φευγουν σε ευτελη τιμη. Ειναι και λογικο, σε ενα παλιο μεταχειρισμενο σπιτι τι να δωσεις? Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
primeragt Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 36 λεπτά πριν, niktac είπε Αυτό το 70% είναι δυνατόνν να γίνει 80% ή και παραπάνω με κανέναν τρόπο? και από τι εξαρτάται? Από την εκτίμηση της τράπεζας και το ποσό τους έχεις πει να το βάλλουν. Αν το σπίτι κάνει πχ 100000 και τους πεις ότι κάνει 120000 και το εκτιμήσουν τόσο μπορεις τελευταία ώρα στα συμβόλαια να προφασιστεις κάποιο λόγο έκπτωσης και να βάλεις μικρότερο ποσό αλλά θα πάρεις τα λεφτά από την τράπεζα με βάση αυτά που ζήτησες, δλδ το ποσοστο για τα 120Κ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, rus είπε Οχι, αλλα ολοι ξερουμε οτι στους πλειστηριασμους τα ακινητα φευγουν σε ευτελη τιμη. Ειναι και λογικο, σε ενα παλιο μεταχειρισμενο σπιτι τι να δωσεις? Καλά εντάξει "Όλοι ξέρουμε" Είναι προσωπικά δεδομένα στη μέση, και δε θέλω να μπω στη διαδικασία να ανεβάζω σπίτια προς πλειστηριασμό, να δεις γειτονιές, να δεις τιμές εκκίνησης, και να σου δείξω μετά αγγελίες από σπίτια στην ίδια περιοχή / κατάσταση που πωλούνται 30-40% κάτω, και δεν φεύγουν κιόλας Παράδειγμα στον Πειραιά, διαμέρισμα 20ετίας στα Καμίνια (η πιο φτηνή γειτονιά), με τιμή εκκίνησης πάνω από 1600€ / τ.μ., χωρίς γκαράζ, χωρίς αποθήκη και χωρίς να ξέρεις τι γίνεται μέσα, αν είναι ερείπιο 150 χιλιάρικα (ελάχιστη τιμή) για 90 τ.μ. σε αυτή τη περιοχή δε το λες και ευτελή τιμή... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από AristidisZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Καλά εντάξει "Όλοι ξέρουμε" Είναι προσωπικά δεδομένα στη μέση, και δε θέλω να μπω στη διαδικασία να ανεβάζω σπίτια προς πλειστηριασμό, να δεις γειτονιές, να δεις τιμές εκκίνησης, και να σου δείξω μετά αγγελίες από σπίτια στην ίδια περιοχή / κατάσταση που πωλούνται 30-40% κάτω, και δεν φεύγουν κιόλας Παράδειγμα στον Πειραιά, διαμέρισμα 20ετίας στα Καμίνια (η πιο φτηνή γειτονιά), με τιμή εκκίνησης πάνω από 1600€ / τ.μ., χωρίς γκαράζ, χωρίς αποθήκη και χωρίς να ξέρεις τι γίνεται μέσα, αν είναι ερείπιο 150 χιλιάρικα (ελάχιστη τιμή) για 90 τ.μ. σε αυτή τη περιοχή δε το λες και ευτελή τιμή... Κατι που ειναι ευρεως γνωστο δεν αμφισβητειται, σα να μου λες οτι ολοι οσοι χασαν το σπιτι τους για ενα κομματι ψωμι ειναι ενα παραμυθι. Με 150χιλ. αγοραζεις σημερα καινουργιο σπιτι, γιατι να παρεις ενα 20ετιας? Δεστο λογικα. Και να ξεκινησει ετσι πλειστηριασμος, το αποτελεσμα ειναι να μη βρεθει ενδιαφερομενος οποτε θα ξαναξεκινησει με χαμηλοτερη τιμη κ.ο.κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα