Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παλιο σχετικα υπολογιστη με ssd ομως δισκο στον ιδιο δισκο εχω windows 7 και εβαλα και τα 10αρια .

Η απεικονιση στα 7αρια και γενικα η αισθηση χρωματων ειναι πιο καλη και η γραμματοσειρα ας πουμε εδω στην insomnia αλλα και γενικοτερα πιο ευκρινης σε αναγνωση .

Εκανα αυτοματη αναβαθμιση drivers της καρτας γραφικων nvidia GT 610 αλλα χωρις διαφορα .

Μνημη 3GB και επεξεργαστης Intel Q6600 στα  2.4

Καποια ιδεα ? Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Για δες λίγο για το cleartype και έλεγξε ότι η ανάλυση είναι η σωστή για το monitor σου.

Επίσης δοκίμασε άλλον browser για να δεις αν έχει αλλαγή στην εμφάνιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για δες λίγο για το cleartype και έλεγξε ότι η ανάλυση είναι η σωστή για το monitor σου.

Επίσης δοκίμασε άλλον browser για να δεις αν έχει αλλαγή στην εμφάνιση.

Ευχαριστω.Αλλο browser δοκιμασα χωρις αλλαγη .Θα δοκιμασω .

Edit: Ειμαι τωρα σε windows 10 αλλα καμμια διαφορα .Αναλυση 1920Χ1080 που ειναι και προτεινομενη .

Κατι αλλο...Αλλαγη ακολουθιας πληκτρων για εναλλαγη γλωσσας δεν γινεται ? Αντι για Sfift+Alt παντα εχω κανει την αλλαγη σε Shift+CTRL.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Πας στον πίνακα ελέγχου -> Γλώσσα -> Προχωρημένες Ρυθμίσεις (δεν ξέρω αν τα λένε έτσι ακριβώς) και εκεί το αλλάζειςlang.png.ed640acd7d57243e08e0b9207e2db043.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Philippe είπε

Πας στον πίνακα ελέγχου -> Γλώσσα -> Προχωρημένες Ρυθμίσεις (δεν ξέρω αν τα λένε έτσι ακριβώς) και εκεί το αλλάζειςlang.png.ed640acd7d57243e08e0b9207e2db043.png

Ακριβως ετσι .Ευχαριστω.

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα σε σχετικά καινούργιο σύστημα.... Σου μεταφέρω την απάντησή μου από άλλο σχετικό νήμα, για να μην την ξαναγράφω, ελπίζω να βοηθήσω....

Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζω σε desktop μετά από την αλλαγή των 7 και την μετάβαση στα 10. Έχω καταλήξει ότι τα 10 έχουν γενικό πρόβλημα διαχείρισης των custom dpi και έχει αλλάξει ο τρόπος που το διαχειρίζονται σε σχέση με τα 7. Τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα χωρίς όμως αποτέλεσμα:

1)αφαίρεση των drivers της AMD και άφησα τα 10 να τους βρουν αυτόματα,

2)πέρασα χειροκίνητα τους τελευταίους drivers,

3)πέρασα χειροκίνητα παλιότερους drivers,

4)άλλαξα τρόπο σύνδεσης με μόνιτορ, από mini display port σε hdmi με σωρεία διαφορετικών καλωδίων,

5)ενεργοποίησα την ενσωματωμένη στον cpu κάρτα γραφικών απενεργοποιώντας την σε PCI Express,

6)δοκίμασα και ένα πρόγραμμα που βρήκα και κυκλοφορεί ευρέως (.exe) και τέλος

7)πέρασα το τελευταίο bios στην μητρική.

Γκουγκλάροντας βρήκα ότι έχει θέμα η AMD R7 370 με τα 10. Είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Nvidia δεν θα είχε θέμα μέχρι που είδα το πόστ σου...

Στην άκρη του μυαλού μου πίστευα ότι είχε θέμα ασυμβατότητας με τα 10 και το μόνιτόρ μου, το οποίο είναι το Dell UltraSharp U2515H και το οποίο το έχω στην φυσική ανάλυσή του (2560x1440), με αποτέλεσμα ενώ στο 100% dpi scaling τα fonts να είναι crystal clear αλλά μικρά, οποιαδήποτε αύξηση (από 101% έως 150%) να δημιουργεί θαμπά γράμματα.

Μετά είδα από το ποστ σου ότι υπάρχει θέμα και σε HD ανάλυση οπότε καταλλήγω ότι είναι καθαρά θέμα των 10....

Δοκίμασα και αυτό που περιγράφεις με την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά (δεξί κλικ-properties-compatibility-override high dpi scaling behavior etc) αλλά το θεωρώ γελοίο και δεν λειτουργεί πάντα...

Έχω διαβάσει σχεδόν κάθε νήμα που σχετίζεται με "win 10 and blurred text/fonts etc" και είναι θέμα χρόνου να περάσω πάλι τα παλιά καλά win 7...

Δημοσ.

Σε εμενα ηταν πιο ευολο και ευχαριστω το μελος Philipe που μου εδωσε την λυση.

Ηθελε λιγο πειραγμα ο πινακας ελεγχου της nvidia επειδη η οθονη ειναι συνδεδεμενη με hdmi.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Σε εμενα ηταν πιο ευολο και ευχαριστω το μελος Philipe που μου εδωσε την λυση.

Ηθελε λιγο πειραγμα ο πινακας ελεγχου της nvidia επειδη η οθονη ειναι συνδεδεμενη με hdmi.

Αν μπορείς να μου πεις ποιές ρυθμίσεις πείραξες στον πίνακα ελέγχου της nVidia μηπως βρω κάτι αντίστοιχο στης AMD? Σε ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...