astrea966 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 καλημερα.μια γνωστη εχει κατι ενοικιαζομενα διαμερισματα σε σημειο που δεν υπαρχει τηλεφωνο.ο οτε δεν τραβαει γραμμες εκει και δεν βαζει στυλους.οποτε εχει βαλει δορυφορικο ιντερνετ για να παρεχει προσβαση στους πελατες στο διαδικτυο.το προβλημα ειναι οτι επειδη το δορυφορικο εχει περιορισμο στο μηνιαιο bandwidth ψαχνω ενα ρουτερ ωστε να μπορεσει να μπλοκαρει κυριως την προσβαση σε σελιδες με βιντεο.στην ουσια να επιτρεπει σερφαρισμα email και im.δεν μ`ενδιαφερει καποια συγκεκριμενη μαρκα αρκει να κανει αυτο που θελω.καποιοι θα προτεινετε Microtik.αν εχουν και ετοιμο το setup για αυτα που θελω δεν εχω προβλημα να παρω και τετοιο.ξερω οτι δεν ειναι και τα ποιο απλα στη χρηση τους.δεν με πειραζει να ειναι καποιο ρουτερ που να εχει λειτουργια guest αρκει να κανει αυτα που θελουμε και να δουλευει το guest σε μια lan τουλαχιστον ωστε να μοιραστει με καλωδιο στα δωματια.υποψιν το νεο ρουτερ θα μπει πανω στο δορυφορικο μοντεμ και στο ρουτερ πανω θα συνδεθει και το ρουτερ του παροχου ωστε να δουλευει και η τηλεφωνια που εχει.οποτε guest η περιορισμοι οχι σε ολες τις lan.το μεγιστο να ειναι 10 ατομα συνδεμενα ταυτοχρονα οποτε δεν μιλαμε για ιδιαιτερο φορτο εργασιας του ρουτερ.
koufs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 δύσκολο με απλό ρούτερ να τα πετύχεις αυτά, θα πρέπει να δεις σε router firewall όπως το pfsense ή άλλες διανομές ή επαγγελματικά router firewalls εγώ έχω στήσει ένα Sophos XG, και μπορώ κατά 95% να κάνω αυτό που θες, έχω γράψει κάποια πράγματα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/655804-diy-router-firewall/?page=2 το δίνουνε δωρεάν για προσωπική χρήση, αλλοιώς η συνδρομή κοστίζει $$$
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα