Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

So?

Was Hawking wrong?

13 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Τον Leonard Susskind τον έχεις ακουστά; Είναι ο τύπος που ανέτρεψε πάνω κάτω όλο το "Έργο" του Hawking.

3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Όλο το έργο; Μιλάμε για την θεωρία που έλεγε ότι η πληροφορία χάνεται για πάντα όταν πέφτει στην μαύρη τρύπα. Σε αυτό "κέρδισε" και ο Hawking σαν μεγάλος επιστήμονας και άνθρωπος με παιδεία, παραδέχθηκε την "ήττα" του και αποδέχθηκε την θεωρία του Leonard. Προφανώς και δεν ξεγύμνωσε κανέναν απατεώνα. Αυτό γίνεται συνέχεια στην επιστήμη σε αντίθεση με τις θρησκείες.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Όλο το έργο; Μιλάμε για την θεωρία που έλεγε ότι η πληροφορία χάνεται για πάντα όταν πέφτει στην μαύρη τρύπα. Σε αυτό "κέρδισε" και ο Hawking σαν μεγάλος επιστήμονας και άνθρωπος με παιδεία, παραδέχθηκε την "ήττα" του και αποδέχθηκε την θεωρία του Leonard. Προφανώς και δεν ξεγύμνωσε κανέναν απατεώνα. Αυτό γίνεται συνέχεια στην επιστήμη σε αντίθεση με τις θρησκείες.

Μα αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο έργο του.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ποιο είναι αυτό το βιβλίο?

Αυτό που λέει για μήλα, κατακλυσμούς, τιμωρίες, μισογυνισμό κτλ

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ajaxmonkey4hire είπε

So?

Was Hawking wrong?

Και αυτό τι σημαίνει? Ότι πέφτει η αξία του επειδή έκανε λάθος επάνω σε ένα κομμάτι της θεωρίας?

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, D.Luffy said:

Ποιο είναι αυτό το βιβλίο?

Νομίζω εννοεί το Silmarillion, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο παλιό. Άσε που νόμιζα ότι είναι παραμυθάκι για παιδάκια. :/

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Και αυτό τι σημαίνει? Ότι πέφτει η αξία του επειδή έκανε λάθος επάνω σε ένα κομμάτι της θεωρίας?

Αυτό που διατύπωσε ο Hawking δεν είναι Θεωρία αλλά Θρησκεία.

• Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, blackraven said:

Τόσο διαπρέπουσα νοημοσύνη που τα τελευταία 20 χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να προφητεύει το τέλος του κόσμου,μια με εξωγήινους,μια με μαύρες τρύπες μέχρι και για το μποζόνιο του Χίγκς τα ίδια έλεγε σε διαλέξεις ανα τον κόσμο και έκοβε χρήμα (χρήμα η λέξη κλειδί!).

Πόσοι απο εμάς θα τον γνωρίζαμε αν δεν ήταν ανάπηρος και πόσοι πιτσιρικάδες αν το όνομα του δεν λατρευόταν σαν Θεός απο ήρωες τηλεοπτικής σειράς;

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας.

Επίσης ο Χίτλερ ήταν βήγκαν, ξέρεις τι σημαίνει αυτό για τους βήγκανς ε.

Γαμάτες γενικεύσεις πάντως, επειδή ήθελε να βγάλει λεφτά και επειδή ήταν άθεος ή τελοσπάντων είχε πάθη εκμηδενίζεται το έργο του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ajaxmonkey4hire είπε

Αυτό που διατύπωσε ο Hawking δεν είναι Θεωρία αλλά Θρησκεία.

Για πιο λόγο είναι Θρησκεία? Για εξήγησε αναλυτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αν διαβάσεις για την πάθησή του, θα δεις ότι υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να ζήσεις πολλά χρόνια

https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/02/24/how-stephen-hawking-survived-longer-than-possibly-any-other-als-patient/?utm_term=.20cc084fd314

Οι γιατροί δεν χρειάζεται να σκίσουν τα πτυχία τους, το 50% πεθαίνει πριν τα 3 και η πλειοψηφία πριν τα 5. Σωστά διέγνωσαν. Όπως δεν χρειάζεται και να σκίσουν τα πτυχία τους όταν κάποιος την σκαπουλάρει από καρκίνο τελικού σταδίου κόντρα σε όλες τι πιθανότητες. Δεν είναι ανεξήγητα, ούτε θαύματα, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η φύση. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που κάτι τόσο πολύπλοκο για το πώς μπορεί να εξελιχθεί. Οπότε αναγκαστικά η πρόγνωση για την εξέλιξη βασίζεται και στην στατιστική (επιστήμη).

Επίσης η google δεν πρόλαβε τον θάνατο του. Τα doodles σχεδιάζονται αρκετές μέρες πριν. Αλλά φαντάζομαι αυτό μπορεί να αλλάξει στην διάρκεια της ημέρα. Φαντάζομαι ότι δεν σκέφτηκες κάτι τέτοιο, αλλά κατευθείαν υπόθεσες ότι η google δεν ασπάζεται την αντίληψη της επιστημονικής κοινότητας και του κόσμου.

Αλλά το εντυπωσιακό είναι που πιστεύεις μία τόσο πραγματικά εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας. Δηλαδή πραγματικά με ξεπερνάει.

Είχε βγάλει το Τρελή Απίθανη Πτήση. Φοβερή ταινία. Μάλλον με τέτοιο υπόβαθρο κρίνεις.

Δεν το παίζω ειδικός σε κανένα θέμα. Ειπα την γνώμη μου, συμφωνείς δεν συμφωνείς το σέβομαι, οπως θα έπρεπε να σεβαστείς και εσυ εμένα. Απο εκει και περα, ποσα ατομα εχουν αυτην την αρρώστια και ποσα εζησαν πανω απο 10 χρόνια, και ποσα απο αυτά ηταν άτομα πολλα υποσχόμενα και μέντορες; γιατι δείχνει νεοτερος το 2017 απο τις φωτος του 20χρονια πριν; εκανε λιφτινγκ; γιατι εχει τα χερια του σταυρωτά οταν πριν 20 χρονια τα χερια του ειχαν κλίση και ανοιγαν σαν φτερα και δεν μπορουσε να τα κουνήσει καλα, ποσο μαλλον να βαζει το ενα χερι πανω απο το αλλο; τα εκοψε και εβαλε ψευτικα; γιατι σε φωτος του πριν 20 χρονια φαινεται οτι τα δοντια του ειναι μέσα στα σφραγισματα, τριμαρισμενα και σχεδον εξαφανισμενα και το 2017 εχει 4 κατω δοντια πιο μεγαλα και απο τα δυο δοντια του bugs bunny; αυτες ειναι οι απορίες μου εξου και το σκεπτικό μου.

Π.σ. μου παραθετεις αρθρο του 2015. Πολυ προσφατο, υπαρχει σχετικο αρθρο του 95;2000;

Επεξ/σία από Spyros_Spy
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Και δεν μου λες εσύ ποια είναι αυτά τα πράγματα που "έδωσε στην επιστήμη";

Singularities in gravitational collapse ,Black hole thermodynamics αυτα τα δυο ξερω με σιγουρια. Το google ειναι φιλος μας και μπορεις να ψαξεις τις συνεισφορες του Stephen στην επιστημη.

10 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Τον Leonard Susskind τον έχεις ακουστά; Είναι ο τύπος που ανέτρεψε πάνω κάτω όλο το "Έργο" του Hawking.

Ο Leonard υποστηριζε οτι ισχυει η αρχη διατηρησης της πληροφοριας  στις μαυρες τρυπες κατι που ειχε αποκλεισει ο Stephen. Οπως φανηκε τελικα ο Stephen εκανε λαθος και μαλιστα παραδεχθηκε το λαθος του. Δεν καταλαβαινω απο που προεκυψε το "ανετρεψε πανω κατω ολο το εργο του Hawking", το εργο του Hawking δεν περιοριστηκε μονο στις μαυρες τρυπες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...