Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, rus είπε

Σε ποιον Θεο απ ολους όμως? Εκανες μεν quote αλλα δεν απαντησες.

Δεν ξέρω φιλαράκι. Ο Θεός είναι ένας και μοναδικός. Από όσα έχω διαβάσει και έχω κατανοήσει με το φτωχό μου το μυαλό είναι ένας και τον ερμηνεύουν οι διάφορες φυλές με διαφορετικό τρόπο. Δεν υπάρχει δηλαδή απάντηση φιλαράκι. Σύμφωνα με τους νόμους Του πρέπει να πιστέψεις και να ακολουθήσεις πιστά αυτά που λέει η θρησκεία μας αν θέλεις να τον γνωρίσεις. Φυσικά όπως θεωρώ κανείς δεν είναι αρκετά πιστός ώστε να μπορέσει να δει την αγάπη Του το φως Του και πόσα άλλα μου έρχονται στο μυαλό. 

Δυστυχώς ούτε εγώ είμαι όσο πρέπει πιστός για να μπορέσω να κατανοήσω. Κάπου βαθιά στο υποσυνείδητο μου πάντως πιστεύω γιατί γλύτωσα από μια συγκυρία γεγονότων που αν τα βάλει κανείς όλα μαζί είναι αδύνατον να είναι συμπτώσεις... οπότε για κάποιον λόγο με προστάτεψε... και έχει γίνει 2 φορές στην ζωή μου. Δεν μπορώ να το αγνοήσω. Και είναι πέρα από το φυσικό και το λογικό.

Παρόλα αυτά συνεχίζω και είμαι τα ίδια σκατά με λίγη περισσότερη συνήδειση... προσπαθώ να προσεύχομαι όσο μπορώ, να πηγαίνω εκκλησία τουλάχιστον κάποιες σημαντικές μέρες κλπ.

Και εγώ είμαι κατά της Θρησκείας και όπως έχει καταντήσει... αλλά στην εκκλησία δεν πας για το κτίριο η για τους ιερείς.. πας γιατί εκεί μέσα υπάρχει για μένα περισσότερη ενέργεια.. όσο αμαρτωλός και αν είναι ο ιερέας αισθάνομαι ότι αυτό που κάνει την ώρα που το κάνει δεν είναι αυτός αλλά κάποιος άλλος απεσταλμένος Του... δεν ξέρω πως να το μεταφέρω... 

Μακάρι να είναι όπως τα έχω μέσα στο μυαλό μου. Και μακάρι να με αξιώσει μια μέρα να μπορέσω να Τον δω. Δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει κάτι μετά που το σώμα παύει να λειτουργεί. Αλλά ούτε ξέρω αν δεν υπάρχει... και κανείς μας δεν το ξέρει. Και όσοι είναι εντελώς άπιστοι για μένα είναι κενοί... Αλλά ακόμη και αυτοί όπως είπα ξανά.. μόλις τους κλείσει το μάτι ο θάνατος αυτόματα όποιος και αν είναι ότι και αν είναι όποια και αν είναι η πίστη του έχει δεν έχει... Θα πει.. ΘΕΕ μου.... 

Βαθιά συζήτηση... :)

Επεξ/σία από nectons
  • Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 hours ago, nectons said:

Και πως είμαστε σίγουροι ότι είναι μόνο "ρεύμα" και όχι ένας συνδυασμός ενέργειας? Και δεν είναι απαραίτητο να είχε δίκιο ο Χώκινγκς σε όλα. Ιδιαίτερα όπως είπα στο κομμάτι ζωής και ύπαρξης ίσως οι απόψεις του να ήταν παρερμηνεμένες λόγο θυμού για την κατάστασή του.

Δυο ερωτήσεις έχω.

Πρώτον, η θέση σου πως δεν ξέρουμε άρα τα πάντα μπορεί να συμβούν επηρεάζει γενικά τις αποφάσεις σου στη ζωή ή είναι κάτι που το λες τώρα επειδή βολεύει; Ας πούμε, έχω εδώ το death note και θα γράφω επάνω το όνομα σου. Φοβάσαι; Όχι; Γιατί έτσι; Αφού δεν ξέρεις. Μήπως το σκέτο "δεν ξέρω άρα" είναι τελείως ηλίθιο σα νοοτροπία και εσύ δεν το χρησιμοποιείς σκέτο, αλλά εδώ το παρουσιάζεις σκέτο γιατί η συνέχεια δε βολεύει;

Δεύτερον, αφού όπως βλέπω ξέρεις με βεβαιότητα τι σκεφτόταν ο Hawking κάνε μου μια χάρη και πες ποιο ήταν το αγαπημένο του τραγούδι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nectons είπε

Μακάρι να είναι όπως τα έχω μέσα στο μυαλό μου. Και μακάρι να με αξιώσει μια μέρα να μπορέσω να Τον δω.

Πως ξερεις ότι υπαρχει? Γιατι για να δεις κατι πρεπει και να υπαρχει.

2 ώρες πριν, xaratsi είπε

Πουθενά δεν πάει κανείς και τίποτα ούτε υπάρχει μετέπειτα ζωή.

Δε το ξερουμε αυτό, κανεις δε γυρισε να μας πει τι γινεται μετα θάνατον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, defacer είπε

Δυο ερωτήσεις έχω.

Πρώτον, η θέση σου πως δεν ξέρουμε άρα τα πάντα μπορεί να συμβούν επηρεάζει γενικά τις αποφάσεις σου στη ζωή ή είναι κάτι που το λες τώρα επειδή βολεύει; Ας πούμε, έχω εδώ το death note και θα γράφω επάνω το όνομα σου. Φοβάσαι; Όχι; Γιατί έτσι; Αφού δεν ξέρεις. Μήπως το σκέτο "δεν ξέρω άρα" είναι τελείως ηλίθιο σα νοοτροπία και εσύ δεν το χρησιμοποιείς σκέτο, αλλά εδώ το παρουσιάζεις σκέτο γιατί η συνέχεια δε βολεύει;

Δεύτερον, αφού όπως βλέπω ξέρεις με βεβαιότητα τι σκεφτόταν ο Hawking κάνε μου μια χάρη και πες ποιο ήταν το αγαπημένο του τραγούδι.

Δεν είμαι τόσο διαβασμένος αδερφέ και δεν έχω παρακολουθήσει τόσο στενά την ζωή του... έχω οικογένεια 2 παιδιά και άπειρα προβλήματα και τρέξιμο στην ζωή μου για να έχω αυτήν την πολυτέλεια... Και όχι. Δεν ξέρω πως σκεφτόταν με απόλυτη βεβαιότητα ο Χώκινγ... ένα μόνο ξέρω με ΑΠΟΛΥΤΗ βεβαιότητα... τα τελευταία του λόγια (έστω σκέψεις) είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ήταν... Θεέ μου... 

Για το Death note τώρα... αν φοβάμαι... είμαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΣΤΗΣ... φυσικά και φοβάμαι... ΤΡΕΜΩ για την ζωή μου... κάπου όμως οι σκέψεις μου τρακάρουν και χαμογελώ και λιγάκι και υπάρχει μια ανακούφιση. Μετά από την περιπέτεια υγείας που είχα για ένα χρονικό διάστημα δεν φοβόμουν τίποτε... στο μυαλό μου πέρασε το... αφού δεν πέθανα μετά από αυτό δεν πρόκειται να πεθάνω σύντομα.. ΟΜΩΣ... ο χρόνος φθείρει, γιατρεύει τρώει κλπ κλπ Πλέον πονάω λίγο στο στήθος και τρέχω σαν τρελός στο γιατρό για εξετάσεις καρδιάς κιτρινισμένος από τον φόβο... φυσικά ήταν κάποια ψύξη.. .οπότε? ΔΕΝ είμαι πιστός ούτε εγώ και δεν καυχήθηκα ποτέ σε κανέναν κάτι τέτοιο... το μόνο που λέω σε όλους είναι ΕΝΑ.. .ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύεις... έστω να πιστεύεις κάπου. Τίποτε άλλο.

9 λεπτά πριν, rus είπε

Πως ξερεις ότι υπαρχει? Γιατι για να δεις κατι πρεπει και να υπαρχει.

Τον αέρα τον βλέπεις? (δεν είναι δικό μου το είχα δει σε μια ταινία και μου άρεσε οπότε το χρησιμοποιώ που και που)... 

Αναφορά σε κείμενο

Πουθενά δεν πάει κανείς και τίποτα ούτε υπάρχει μετέπειτα ζωή.

Υπάρχουν 8 δις άνθρωποι πάνω στην Γη. Τους ξέρεις όλους? Επίσης η Γη είναι πολλά εκατομύρια τετρ. χιλίόμετρα.. .τα έχεις γυρίσει όλα?

Επίσης.. όπως δεν το ξέρουμε αυτό άλλο τόσο δεν ξέρουμε το αντίθετο. Γιατί δηλαδή ντε και καλά δεν πρέπει να Υπάρχει? ;)

Επεξ/σία από nectons
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nectons είπε

το μόνο που λέω σε όλους είναι ΕΝΑ.. .ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύεις... έστω να πιστεύεις κάπου. Τίποτε άλλο.

Έχεις σκεφτεί να πιστέψεις στον εαυτό σου και στους συνανθρώπους σου...?

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

17634636_997371403697977_3834782217075814817_n.jpg.e732f09a4fc01ec05e805e5610a3aa18.jpg

Πολύ ανεβασμένο αλλά πάντα επίκαιρο...

Τραγικό. iq πέτρας... λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι να λένε κάτι τόσο χαζό "επίκαιρο"...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nectons είπε

Τραγικό. iq πέτρας... λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι να λένε κάτι τόσο χαζό "επίκαιρο"...

Γιατί??? για την αποδεδειγμένη ιστορία της θρησκείας μιλάει... είναι μια απλή καταγραφή ιστορικών δεδομένων και ανθρώπινης ηλιθιότητας...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Έχεις σκεφτεί να πιστέψεις στον εαυτό σου και στους συνανθρώπους σου...?

Για να κάθομαι με υπομονή και να σου μιλάω φιλαράκι μου πιστεύω ναι. Και με την εξής σειρά στην ζωή μου...

Στην οικογένεια μου πρώτα 

Σε μένα

και φυσικά στους συνανθρώπους μου. Εδώ και 48 χρόνια... γιατί είχα την τύχη να έχω καλή παιδεία στο κομμάτι αυτό.

Αλλά για πολλά χρόνια ήμουν κενός και πιτσιρικάς (στο μυαλό)... μου έκλεισε το μάτι ο ΘΑΝΑΤΟΣ και ξύπνησα κάπως... Τώρα έχει μπει και ο Θεός στην ζωή μου. Και συνέχεια τον παρακαλώ να μπορέσω να είμαι όσο καλύτερος γίνεται.

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Γιατί??? για την αποδεδειγμένη ιστορία της θρησκείας μιλάει... είναι μια απλή καταγραφή ιστορικών δεδομένων και ανθρώπινης ηλιθιότητας...

Εσύ δηλαδή είσαι εκτός ηλιθιότητας έτσι? Εμείς όλοι που πιστεύουμε είμαστε ηλίθιοι. Δεν ξέρω πως να σου μεταφέρω τις σκέψεις μου. Και κρίμα. Είναι λίγος ο χρόνος και το πληκτρολόγιο μικρό όπως τα γράμματα για να μπορέσω να σου εξηγήσω. 

Δεν είσαι κακός και φαντάζομαι ούτε πιτσιρικάς. Απλώς δεν είχες την παιδεία ούτε και την ατυχία να σου κλείσει το μάτι ο Θάνατος... ΠΟΤΕ δεν εύχομαι για κανέναν το τελευταίο εννοείται αν και είναι το μόνο που ξυπνάει το μυαλό αλλά και τα υπόλοιπα μάλλον λίγο αργά για να σου αλλάξω ιδέα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι όπως κάνω πάντα τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής μου.. να προσεύχομαι όλοι οι άνθρωποι έστω να πάρουν μια μικρή γεύση της γαλήνης που σου προσφέρει όταν αρχίσεις να πιστεύεις σε ΚΑΤΙ (άσε την Εκκλησία και την ορθοδοξία) εκτός από αυτόν που βλέπεις στον καθρέπτη κάθε πρωί!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nectons είπε

Τον αέρα τον βλέπεις? (δεν είναι δικό μου το είχα δει σε μια ταινία και μου άρεσε οπότε το χρησιμοποιώ που και που)... 

Πως ξερεις ότι υπαρχει σε ρωτησα, όχι αν τον εχεις δει (τον=Τον)

18 λεπτά πριν, palawiaris είπε

rus,Μην βλασθημεις τις θεωρίες του Stephen

Ποια ακριβως θεωρια, γιατι δεν τις ξερω ολες.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nectons είπε

Για να κάθομαι με υπομονή και να σου μιλάω φιλαράκι μου πιστεύω ναι. Και με την εξής σειρά στην ζωή μου...

Στην οικογένεια μου πρώτα 

Σε μένα

και φυσικά στους συνανθρώπους μου. Εδώ και 48 χρόνια... γιατί είχα την τύχη να έχω καλή παιδεία στο κομμάτι αυτό.

Αλλά για πολλά χρόνια ήμουν κενός και πιτσιρικάς (στο μυαλό)... μου έκλεισε το μάτι ο ΘΑΝΑΤΟΣ και ξύπνησα κάπως... Τώρα έχει μπει και ο Θεός στην ζωή μου. Και συνέχεια τον παρακαλώ να μπορέσω να είμαι όσο καλύτερος γίνεται.

Εσύ δηλαδή είσαι εκτός ηλιθιότητας έτσι? Εμείς όλοι που πιστεύουμε είμαστε ηλίθιοι. Δεν ξέρω πως να σου μεταφέρω τις σκέψεις μου. Και κρίμα. Είναι λίγος ο χρόνος και το πληκτρολόγιο μικρό όπως τα γράμματα για να μπορέσω να σου εξηγήσω. 

Δεν είσαι κακός και φαντάζομαι ούτε πιτσιρικάς. Απλώς δεν είχες την παιδεία ούτε και την ατυχία να σου κλείσει το μάτι ο Θάνατος... ΠΟΤΕ δεν εύχομαι για κανέναν το τελευταίο εννοείται αν και είναι το μόνο που ξυπνάει το μυαλό αλλά και τα υπόλοιπα μάλλον λίγο αργά για να σου αλλάξω ιδέα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι όπως κάνω πάντα τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής μου.. να προσεύχομαι όλοι οι άνθρωποι έστω να πάρουν μια μικρή γεύση της γαλήνης που σου προσφέρει όταν αρχίσεις να πιστεύεις σε ΚΑΤΙ (άσε την Εκκλησία και την ορθοδοξία) εκτός από αυτόν που βλέπεις στον καθρέπτη κάθε πρωί!

Κάτσε για να καταλάβω... τι σχέση έχει ο θάνατος με τον θεό... πως μπορεί να φτάσεις στο χείλος του θανάτου, να επιζήσεις και αντί να δυναμώσει η θέληση σου για ζωή... βάζεις πατερίτσες έναν άγνωστο, που εκμεταλλεύεται τον συγκεκριμένο φόβο, σε καθοδηγεί και να σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος...

και ξανά λέω... από την στιγμή που όλοι μας έχουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε και υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάμε... και γενικότερα δεν ήμαστε μονοί και αγράμματοι... δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε σε κάτι που στην καλύτερη περίπτωση δεν δηλώνει παρόν...

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Vosinakis είπε

Ηταν  δίκαιο, έγινε πράξη. 

Ότι είναι νομιμο είναι και ηθικο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Κάτσε για να καταλάβω... τι σχέση έχει ο θάνατος με τον θεό... πως μπορεί να φτάσεις στο χείλος του θανάτου, να επιζήσεις και αντί να δυναμώσει η θέληση σου για ζωή... βάζεις πατερίτσες έναν άγνωστο, που εκμεταλλεύεται τον συγκεκριμένο φόβο, σε καθοδηγεί και να σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος...

και ξανά λέω... από την στιγμή που όλοι μας έχουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε και υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάμε... και γενικότερα δεν ήμαστε μονοί και αγράμματοι... δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε σε κάτι που στην καλύτερη περίπτωση δεν δηλώνει παρόν...

Αχ... η εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω η εσύ είσαι ...και δεν με καταλαβαίνεις τι λέω... Ο θάνατος ΑΦΟΥ την γλυτώσεις και απλά σου κλείσει το μάτι αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αθάνατος και ότι ΟΝΤΩΣ κάποια στιγμή θα ΄φυγεις από την ζωή. Όσο είσαι πιτσιρικάς δεν το καταλαβαίνεις αυτό γιατί δεν έχεις περάσει τίποτε που να σε φοβίζει. Τώρα το κατάλαβες?

Δεν δηλώνει παρόν σε σένα που είσαι τυφλός η που δεν θέλεις να δεις γιατί είσαι απασχολημένος να κοιτάζεις μόνον τον καθρέπτη σου. Αν αφήσεις λίγο τον εαυτό σου ελεύθερο τότε θα δεις ότι όντως κάτι υπάρχει εκτός από τους ανθρώπους και ΣΕΝΑ φυσικά....Όσο αν υπάρχει λόγος. ΥΠΑΡΧΕΙ.. γιατί έτσι είσαι κενός... δεν βλέπεις το φως παρά μόνον το σκοτάδι... νόμίζεις ότι ζεις... ΔΕΝ ΖΕΙΣ στην πραγματικότητα. Απλά περνάνε οι μέρες και ο χρόνος σου.

Σου ξαναλέω λοιπόν και εγώ. ΕΤΣΙ ήμουν και εγώ. ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ιδεολογία με σένα είχα... Άλλαξα όμως.. και σε πληροφορώ ότι είναι ΠΟΛΥ ποιο όμορφα έτσι.. καταλαβαίνω και ζω με περισσότερη υπομονή δίχως να με επηρεάζει το παραμικρό που με επηρέαζε πριν.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nectons είπε

Αχ... η εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω η εσύ είσαι ...και δεν με καταλαβαίνεις τι λέω... Ο θάνατος ΑΦΟΥ την γλυτώσεις και απλά σου κλείσει το μάτι αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αθάνατος και ότι ΟΝΤΩΣ κάποια στιγμή θα ΄φυγεις από την ζωή. Όσο είσαι πιτσιρικάς δεν το καταλαβαίνεις αυτό γιατί δεν έχεις περάσει τίποτε που να σε φοβίζει. Τώρα το κατάλαβες?

Δεν δηλώνει παρόν σε σένα που είσαι τυφλός η που δεν θέλεις να δεις γιατί είσαι απασχολημένος να κοιτάζεις μόνον τον καθρέπτη σου. Αν αφήσεις λίγο τον εαυτό σου ελεύθερο τότε θα δεις ότι όντως κάτι υπάρχει εκτός από τους ανθρώπους και ΣΕΝΑ φυσικά....Όσο αν υπάρχει λόγος. ΥΠΑΡΧΕΙ.. γιατί έτσι είσαι κενός... δεν βλέπεις το φως παρά μόνον το σκοτάδι... νόμίζεις ότι ζεις... ΔΕΝ ΖΕΙΣ στην πραγματικότητα. Απλά περνάνε οι μέρες και ο χρόνος σου.

Σου ξαναλέω λοιπόν και εγώ. ΕΤΣΙ ήμουν και εγώ. ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ιδεολογία με σένα είχα... Άλλαξα όμως.. και σε πληροφορώ ότι είναι ΠΟΛΥ ποιο όμορφα έτσι.. καταλαβαίνω και ζω με περισσότερη υπομονή δίχως να με επηρεάζει το παραμικρό που με επηρέαζε πριν.

Δεν θέλει πολύ ωριμότητα για να καταλάβεις ότι υπάρχει ο θάνατος... στα έξη μου έφυγε ο παππούς μου... όπως καταλαβαίνεις δεν περίμενα τα άντα μου για να μάθω για τον θάνατο... Αν εσύ έπρεπε να φτάσεις προσωπικά κοντά του για να αναθεωρήσεις τον τρόπο ζωής σου, δικό σου πρόβλημα... όχι δικό μου...

Τέλος και γιατί το πήγες στο προσωπικό... εγώ μια χαρά τα πηγαίνω και με την συνείδηση και με τις πράξεις μου... ακόμα και αν υπάρχει θεός, είναι τόσο απλοί και βασικοί οι κανόνες για να τα πηγαίνεις καλά με τον εαυτό σου και τους γύρο σου, που μην ανησυχείς κάπου θα αναπαυθώ και εγώ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...