Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, mobile-bomber said:

Τώρα που είναι η ψυχή του..;αρνητής του Θείου και χωρίς δυνατότητα μετάνοιας..θα μείνουν μόνο οι θεωρίες που μετά απο 50-100 χρονια θα καταρριφθούν από άλλες.. Εντυπωσιακό είναι η απαισιοδοξία και καταστροφολογία που εξέπεμπε τα τελευταία χρόνια..Απ-ελπισμένος και αρνητικός..

Σίγουρα η ψυχολογία ενός ανθρώπου καθηλωμένου σε πλήρη αναπηρία δεν αφήνει άλλα περιθώρια όμως είχα την ευλογία να γνωρίσω ενα μοναχό αγιορείτη με ταυτόσημη σωματική κατάσταση που δοξολογεί καθημερινά και χαμογελά με τα μάτια του με μια δύναμη ψυχής σπάνια και άφθαστη.

Αυτή η σύγκριση μου λέει πολλά για το μεγαλείο του Χριστού και των πιστών Του.

Από πότε ένας άθεος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καλός άνθρωπος, επιστήμονας, κλπ?

• Like 1
  • Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Από πότε ένας άθεος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καλός άνθρωπος, επιστήμονας, κλπ?

Έτσι πιστεύουν ότι δεν μπορείς να είσαι καλός μακρυά από την θεό. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους, που έχουν μαυρίσει την ιστορία με τις θρησκείες τους.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Retromaniac said:

Έτσι πιστεύουν ότι δεν μπορείς να είσαι καλός μακρυά από την θεό. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους, που έχουν μαυρίσει την ιστορία με τις θρησκείες τους.

Δεν κρίνω καμία θρησκεία. Απλά αναρωτιέμαι γιατί ένας που δεν πιστεύει, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καλός άνθρωπος που σέβεται τους υπόλοιπους και προσφέρει στην ανθρωπότητα. Και γιατί η οποιαδήποτε θρησκεία, να θέλει έναν τέτοιο άνθρωπο να "τιμωρείται" (σύμφωνα με την εκάστοτε θεωρία για το "μετά").

Ο φόβος της "τιμωρίας" χωρίς καμία ρεαλιστική εξήγηση, ανέκαθεν δεν μου ταίριαζε σε καμία θρησκεία... :) 

Δημοσ.
14 minutes ago, billdanos said:

Γιατί μήπως έχει την παραμικρή ιδέα πώς ήταν ο Hawking σαν άνθρωπος; Αμα δεν ήταν τα πρωτοσέλιδα παίζει να μην ήξερε καν ότι υπάρχει.

4 minutes ago, PlaystationMaster said:

• Super Moderators
Δημοσ.

Η διαφορετική άποψη έχει τεράστια απόσταση από την προσβολή. Οι προσβολές δεν έχουν θέση εδώ και δεν είναι τόσο δύσκολο να διατυπώνει ο καθένας τις απόψεις του χωρίς να επιτίθεται στους άλλους...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν κρίνω καμία θρησκεία. Απλά αναρωτιέμαι γιατί ένας που δεν πιστεύει, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καλός άνθρωπος που σέβεται τους υπόλοιπους και προσφέρει στην ανθρωπότητα. Και γιατί η οποιαδήποτε θρησκεία, να θέλει έναν τέτοιο άνθρωπο να "τιμωρείται" (σύμφωνα με την εκάστοτε θεωρία για το "μετά").

Ο φόβος της "τιμωρίας" χωρίς καμία ρεαλιστική εξήγηση, ανέκαθεν δεν μου ταίριαζε σε καμία θρησκεία... :) 

Κατά τα άλλα έχεις ελεύθερη βούληση αλλά αν δεν πιστέψεις σε περιμένει η κόλαση.

Δημοσ.
2 hours ago, nectons said:

Όλοι οι βιαστικοί άπιστοι και Άθεοι όπως ήμουν και εγώ κάποτε μόλις αποκτήσουν το πρώτο πρόβλημα υγείας που θα κινδυνέψει η ζωή τους και τελικά συνεχίσουν να ζουν τότε να δεις πόσο εύκολα αλλάζεις από άπιστος σε πιστό.

Για πες το στον Stephen αυτό...

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, CheOnWeb said:

Τώρα θα ακούσεις ότι αυτός ήταν άθεος διότι θύμωσε με το θεό επειδή του έστειλε αυτή την αρρώστια για να τον δοκιμάσει... :P

Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Πρακτικά δεν μπορούμε να το ξέρουμε ούτε τότε, μιας και η σκέψη μας είναι αποτέλεσμα ηλεκτροχημικών διαδικασιών μέσα στον εγκέφαλό μας. Οπότε όπως έλεγε και ο Hawking, όταν θα πεθάνουμε θα γίνει απλά ένα ωραιότατο shut down και εμείς οι ίδιοι θα πάψουμε να σκεφτόμαστε και να αξιολογούμε την κατάστασή μας (του στυλ "πω πωωω τώρα δηλαδή έχω πεθάνει?") και θα "ζούμε" μόνο μέσα στις σκέψεις των άλλων. :) 

Ξέρω πως δεν είναι εντυπωσιακό "φινάλε" και πάντα προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πως δεν θα υπάρξει ποτέ το τέλος, αλλά...

Σίγουρα σεβαστή αλλά άλλη μια θεωρία. Και εγώ έχω άλλη μια θεωρία στο μυαλό μου. Από που προέρχεται αυτή η ηλεκτροχημική διαδικασία? αυτή η ενέργεια? Το σώμα είναι ύλη. Η ενέργεια? Που πάει μετά? Γιατί να μην προσγειώνεται σε κάποιο άλλο σώμα που μόλις σχηματίστηκε ο εγκέφαλος του? (Μετενσάρκωση κάπως). Γιατί όχι αυτή η ενέργεια να μην περιπλανηθεί σε κάποια άλλη διάσταση η σε κάποιον άλλον πλανήτη η η η... (παράδεισος/κόλαση) ανάλογα με τις εδώ πράξεις μας αφού θα έχει κάποιου είδους ταυτότητα/συχνότητα η συγκεκριμένη ενέργεια και θα είναι όλα αποθηκευμένα σε κάποιο "σέρβερ"?

Θεωρίες.. από την στιγμή που δεν μπορούμε να δούμε παρά μόνον μερικά έτη φωτός από το(α) άπειρο(α) σύμπαν(τα) που περιβάλλουν τον κόσμο μας δεν πρέπει να μιλάμε... 

29 minutes ago, CheOnWeb said:

Άλλο τι έλεγε και τι άφηνε να δει ο κόσμος άλλο είχε στο μυαλό του την ώρα που έφευγε πριν μέρες... Μην ξεχνάς και την οργή που είχε αποκτήσει λόγο της κατάστασης του... είναι απόλυτα λογικό να φώναζε δεν πιστεύω στον Θεό... 

15 minutes ago, ThReSh said:

Τώρα θα ακούσεις ότι αυτός ήταν άθεος διότι θύμωσε με το θεό επειδή του έστειλε αυτή την αρρώστια για να τον δοκιμάσει... :P

Αυτοί είναι φανατισμοί. Και δεν θέλω να πιστεύω ούτε ο Θεός ούτε ο υιός Του να ήθελε αυτόν τον φανατισμό. Ο Θεός δεν κανονίζει ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει. Είναι όλα τυχαία γεγονότα. Και όμως.. γιατί να μην συμβαίνει και αυτό? Ξέρεις κάτι με σιγουριά και μας το κρύβεις? 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, nectons said:

Σίγουρα σεβαστή αλλά άλλη μια θεωρία. Και εγώ έχω άλλη μια θεωρία στο μυαλό μου. Από που προέρχεται αυτή η ηλεκτροχημική διαδικασία? αυτή η ενέργεια? Το σώμα είναι ύλη. Η ενέργεια? Που πάει μετά? Γιατί να μην προσγειώνεται σε κάποιο άλλο σώμα που μόλις σχηματίστηκε ο εγκέφαλος του? (Μετενσάρκωση κάπως). Γιατί όχι αυτή η ενέργεια να μην περιπλανηθεί σε κάποια άλλη διάσταση η σε κάποιον άλλον πλανήτη η η η... (παράδεισος/κόλαση) ανάλογα με τις εδώ πράξεις μας αφού θα έχει κάποιου είδους ταυτότητα/συχνότητα η συγκεκριμένη ενέργεια και θα είναι όλα αποθηκευμένα σε κάποιο "σέρβερ"?

Η "ενέργεια" δεν έχει ικανότητα σκέψης και αντίληψης ώστε να συνεχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Οπότε ακόμη κι αν πάει κάπου, δεν κουβαλάει τίποτα από το "εγώ" μου (σαν τον Παπανούτσο ακούγομαι... :P ).

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Η "ενέργεια" δεν έχει ικανότητα σκέψης και αντίληψης ώστε να συνεχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Οπότε ακόμη κι αν πάει κάπου, δεν κουβαλάει τίποτα από το "εγώ" μου (σαν τον Παπανούτσο ακούγομαι... :P ).

Όχι όχι.. όμορφα τα λες.

Αλλά πως είσαι σίγουρος ότι η "ενέργεια" αυτή δεν έχει ικανότητα αποθήκευσης σε μοριακό/ατομικό επίπεδο? Ούτε αυτό το ξέρουμε. Όπως είπα.. όλα θεωρίες μόνο. 

Δημοσ.

Πουθενά δεν πάει κανείς και τίποτα ούτε υπάρχει μετέπειτα ζωή . Και μόνο το ότι υπάρχεις αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα δισεκατομμυριων συγγυριων γι αυτό απόλαυσε το όσο διαρκεί 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 14/3/2018 στις 11:39 ΠΜ, Retromaniac είπε

Άνθρωποι χωρίς παιδεία, σκοταδιστές που ανήκουν στο μεσαίωνα και θα ήταν άνετα μέλη της ιεράς εξέτασης. Δυστυχώς το 2018, ακόμη να εξαλειφθούν. 

Στις 14/3/2018 στις 12:14 ΜΜ, Retromaniac είπε

Δηλαδή όσοι δεν πιστεύουν δεν είναι νοήμονες;

Στις 14/3/2018 στις 12:32 ΜΜ, Retromaniac είπε

Έτσι, στην πόρτα είμαστε και περιμένουμε πότε θα έρθει...

Στις 14/3/2018 στις 2:19 ΜΜ, Retromaniac είπε

Αυτό που λέει για μήλα, κατακλυσμούς, τιμωρίες, μισογυνισμό κτλ

Στις 14/3/2018 στις 2:42 ΜΜ, Retromaniac είπε

Γιατί έτσι τους βολεύει.

Στις 14/3/2018 στις 3:20 ΜΜ, Retromaniac είπε

Από την παγκόσμια θρησκευτική κοινότητα, κάτι καλύτερο έχει να επιδείξει. Δεν το λέω για σένα προσωπικά.

22 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Για να πάει κάποιος πάνω πρέπει να υπάρχει κιόλας :P Οπότε και αυτοί που λες μάλλον δεν πήγαν.

21 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Γεγονότα;

20 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Και εσύ τι θες να μας πεις;

8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εμείς Δία ;) Είναι ο αρχηγός. Έχουμε άλλους 11. Προχθές είχε εμφανιστεί μπροστά μας και έκανε μπάφο μαζί μας. Αλάνι.

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Ο μόνος πραγματικά ανάπηρος είναι ο θρησκόληπτος.

Κατά τα άλλα έχεις ελεύθερη βούληση αλλά αν δεν πιστέψεις σε περιμένει η κόλαση.

Αν ημουν mod θα ειχες φαει ban εχθες. Αλλα οχι γιατι θίγεις τα πιστευω καποιον. Αλλα γιατι πανω απο τα μισα μηνύματα που αφησες εδω ειναι γεματα ειρωνεία και δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα μας εδώ. Ειναι τραγικα ακομα κ σαν πλακα αν το παρουμε ολα οσα γραφεις. Εγω θα ντρεπόμουν.

Εσβησα πολλα απο τα σχολια που αφησες εδω γιατι θα..εβγαινε τεράστιο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, nectons said:

Όχι όχι.. όμορφα τα λες.

Αλλά πως είσαι σίγουρος ότι η "ενέργεια" αυτή δεν έχει ικανότητα αποθήκευσης σε μοριακό/ατομικό επίπεδο? Ούτε αυτό το ξέρουμε. Όπως είπα.. όλα θεωρίες μόνο. 

Επανέρχομαι στις απόψεις του Hawking (σε ελεύθερη απόδοση): 

Χωρίς το hardware το pc δεν μπορεί να υπάρξει. Αν καταστρέψω λοιπόν τη cpu, τη ram, τον ssd, τη mobo, κλπ κλπ, το ρεύμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα και δεν κουβαλάει επίσης τίποτα από τις ικανότητες του PC. :) 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...