vairass Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Το αν πιστεύω και σε τι, δεν έχει καμία σχέση με το να επικαλούμαι δοξασίες... Άρα δεν ξέρουμε τι υπάρχει και αν υπάρχει πάνω κάτω δεξιά και αριστερά. Εξάλλου εγώ ξέρω μας θάβουν δεν μας στέλνουν στο διάστημα. Άρα ο συγκεκριμένος δύσκολα να πήγε κάπου, εκεί κάτω είναι.
Retromaniac Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, vairass είπε Εσύ πόσο αξιόπιστος είσαι και λες ότι δεν υπάρχει τίποτα; όσο είσαι εσύ άλλο τόσο ήταν αυτοί.. Προσοχή δεν λέω ότι υπάρχει, γεγονότα παραθέτω. Γεγονότα;
AtiX Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, vairass είπε Άρα δεν ξέρουμε τι υπάρχει και αν υπάρχει πάνω κάτω δεξιά και αριστερά. Εξάλλου εγώ ξέρω μας θάβουν δεν μας στέλνουν στο διάστημα. Άρα ο συγκεκριμένος δύσκολα να πήγε κάπου, εκεί κάτω είναι. Σύμφωνα με τις αισθήσεις μας υπάρχει πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, μπρος-πίσω και χθες-τώρα-αύριο... αν εσύ θέλεις να πιστεύεις και κάπου αλλού δικαίωμά σου... απλά χωρίς αποδείξεις μην περιμένεις να γίνεις πιστευτός, επειδή κάποιος το είπε σε κάποιους κλπ κλπ κλπ... 15 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Γεγονότα; Στην δεκαπεντάτομη μη λογοκριμένη έκδοση, εγκεκριμένη όμως από την κεφαλή, με σκαλιστό χρυσοποίκιλτο τελείωμα στο εξώφυλλο και δώρο ένα κομμάτι ξύλου και τα άπαντα του Γαϊτάνου... Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από AtiX
liakjim Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε Εγραψες: Εσύ με τα ανοιχτά τα μάτια δεν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά μεταξύ Newton και Hawking; Η θεωρία του πρώτου παραμένει σε εφαρμογή 300 χρόνια μετά τον θάνατο του. Η θεωρίες του δεύτερου ανατράπηκαν όσο αυτός ακόμα ζούσε. Την επόμενη φορά που θα βρεις τον δρόμο με το gps του κινητού σου, έλα πες μου για τον Newton 😉
Kostasspil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Αυτο που γινεται στις τελευταιες σελιδες, θεωρειται συζητηση πανω στο εργο του Χοκινγκ?
petros_samurai Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 9 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Τι να κάνουμε, κανείς δέν είναι τέλειος. Και ο James Watson που ανακάλυψε το DNA είναι τέρμα ρατσιστής. Η προσφορά του Hawking στην επιστήμη είναι τόσο μεγάλη που του συγχωρούμε τις περίεργες θεωρίες του. Βρε, ζει αυτος ακομα. Τον πέθανες
defacer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 1 hour ago, parlapipas25 said: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ένα όριο στο τι μπορεί να κατανοήσει για το συμπαν.Οπως τα μυρμήγκια έτσι και εμείς και παει λέγοντας.Δεν έχουμε τις ικανοτητες να κατανοήσουμε πλήρως το σύμπαν.Ολα θεωρίες είναι .Κάπου η εξέλιξη σταματάει για το ανθρώπινο είδος . Η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ παρά μόνο με τον αφανισμό. Το πολύ πολύ κάποια στιγμή στο μέλλον να κοιτάνε πίσω και να μη συμφωνούν ποιό ακριβώς σημείο είναι που διαχωρίζει τον homo sapiens από αυτό που θα υπάρξει μετά. Έχω πει πάρα πολλές φορές και θα το ξαναπώ τώρα, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε επιστημονική φαντασία, ιδιαίτερα παλαιάς κοπής, και θα καταλάβετε πως κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα. Στο παρελθόν ο άνθρωπος μπορούσε να εξελιχθεί μόνο βιολογικά. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Κάποια στιγμή αποκτήσαμε γραφή, ιστορία, και όλα τα υπόλοιπα που απαρτίζουν μια κοινωνία και αποκτήσαμε έτσι τη δυνατότητα να εξελισσόμαστε κοινωνικά. Φάση μπαίνεις σε ένα σχολείο παιδάκι που δεν ξέρει τίποτα και σε 15-20 χρόνια (που ακούγεται πολύ αλλά στα πλαίσια της εξέλιξης των ειδών είναι αστείο) βγαίνεις ξέροντας πώς να χτίζεις σπίτια και να πετάς αεροπλάνα, πράγμα που μας επιτρέπει να λέμε σήμερα ότι θα στείλουμε πύραυλο στον Άρη. Πολύ πρόσφατα (1960) αποκτήσαμε τρανζίστορ και ολοκληρωμένα κυκλώματα. Αυτά μας επιτρέπουν να έχουμε σήμερα σκυλιά με τσιπάκι, κάρτες με τσιπάκι, κινητά με τσιπάκι, είναι προφανές ότι στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον θα έχουμε και μεις τσιπάκι (και ναι, ως τεχνολογία το θεωρώ όχι μόνο αναπόφευκτο αλλά και προφανώς σωστή κίνηση). Μετά θα βρούμε και μερικές τεχνολογίες ακόμα και αυτό το ας το πούμε τσιπάκι θα είναι σαν expansion card για ανθρώπους. Φάση μπορεί να μην "ξέρω" Γαλλικά αλλά ποιός θα καταλάβει τη διαφορά αν το expansion card μου αυτόματα κατεβάζει/μιλάει με το internet και αποκτά γνώσεις Γαλλικών, ακούγοντας τι μου λένε και μεταφράζοντας αυτόματα π.χ. στο αυτί μου; Ο πυρήνας αυτής της τεχνολογίας υπάρχει σε σημείο που όχι απλά γίνεται αλλά είναι δωρεάν για το ευρύ κοινό, δηλαδή ξεφτίλα. Όταν ακόμα πιο μετά όλα αυτά τα έχουμε ενσωματώσει μέσα στη βιολογική μας υπόσταση, και μια μέρα ξυπνήσω στην Κίνα και κάποιος μου μιλήσει κινέζικα και το cyberware μου καταλάβει ότι μου μιλάνε κινέζικα και αρχίσει να μου παρέχει αυτόματα όλη τη βοήθεια που χρειάζομαι και τελικά for all practical purposes "έμαθα επί τόπου να χειρίζομαι τα κινέζικα", δε νομίζω ότι θα μιλάμε για στάση της εξέλιξης. Και κάποια στιγμή στο ακόμα πιο μακρινό μέλλον, όταν θα έχουμε την τεχνολογία για να κλωνοποιούμε εγκεφάλους και την πληροφορία που βρίσκεται κωδικοποιημένη μέσα τους (όχι απαραίτητα με βιολογικά μέσα), και όταν τα προβλήματα υλικής φύσεως θα είναι λυμένα για πάντα, το επόμενο προφανές ερώτημα είναι: το κρέας που κουβαλάμε γύρω από τον εγκέφαλο σε τι ακριβώς μας χρειάζεται πέρα από το να μας κάνει τη ζωή δύσκολη; Γιατί να μην το αφήσουμε απλά πίσω; Και στο τέλος θα το αφήσουμε. Δε με ενδιαφέρει να τα ψειρίσω όλα αυτά, αν διαφωνεί κάποιος με γειά του, αλλά όλα αυτά στο δικό μου μυαλό είναι προφανές ότι αναπόφευκτα θα συμβούν. Κρίμα που δε θα είμαι εδώ να τα γλεντήσω.
Suzumebachi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 57 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Μην το βλέπεις έτσι, εφόσον βλέπεις ότι το μαχαίρι προκαλεί περισσότερα αρνητικά από ότι θετικά το καταργείς. Το ίδιο και η επιστήμη. Δυστυχώς σήμερα η επιστήμη περισσότερα αρνητικά παρά θετικά έχει προσφέρει. Και όπως λένε και οι ίδιοι, όταν την εξουσία θα την πάρουν τα μηχανήματα τότε τελείωσε ο άνθρωπος. Μήπως λοιπόν έχουν δημιουργήσει έναν δράκο που δεν μπορούν να ελέγξουν?! Έχεις σκεφτεί γιατί τα ζώα δεν έχουν μυαλό? Ας το δούμε φιλοσοφικά, εγώ πιστεύω ότι εάν είχαν, θα είχαν ξεπαστρέψει τον άνθρωπο και αυτό γιατί ο άνθρωπος στο μόνο που υπερτερεί είναι στον νου. Ούτε δύναμη έχει, ούτε τίποτα για να αντιμετωπίσει τα ζώα σε περίπτωση που και εκείνα είχαν μυαλό. Ακόμα και οι επιστήμονες βλέπουν τα αρνητικά που πρόκειται να έρθουν κατά αυτούς και για τα οποία φταίει η επιστήμη που δεν αρκείτε σε αυτά που έχει και συνέχεια θέλει όλο και περισσότερα. Παραβλέποντας του τι πρόκειται να έρθει. Σε πρακτικό επίπεδο στα παιδιά της Αφρικής εάν τους πεις για επιστήμη θα γελάνε. Εννοώντας ότι δεν μας λείπει κάτι του οποίου αγνοούμε την ύπαρξη του. Εάν για παράδειγμα είχαμε άλογα θα ήμασταν ίσως και περισσότεροι ικανοποιημένοι από τώρα που έχουμε αυτοκίνητα, έχοντας πάντα άγνοια για τα τελευταία. Δηλαδη μας αρέσει η ηλεκτρική σκούπα, οι επόμενες γενιές όμως μπορεί να γελούν μαζί μας εάν τα σπίτια τους καθαρίζονται αυτόματα. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιστήμη δεν μας ωφέλησε καθόλου, μιας και δεν άλλαξε κάτι σε αυτά που βρήκαμε από τους προκατόχους μας. 1) Δεν υπαρχει κανενα "εφοσον" (συμπερασματικο). Αυτο ειναι δικη σου αποψη. Δεν εχει μετρησει κανεις ποσοτικα και ποιοτικα "ποσο" καλο εχει κανει η επιστημη και σε ποιους τομεις. Προσωπικα θεωρω οτι πηγαινουμε, συνολικα, μπροστα.Και ειμαστε πολλοι.... 2)Κανεις δε λεει οτι καποτε την εξουσια θα παρουν εξολοκληρου τα μηχανηματα.Μηπως λοιπον λες ο,τι θελεις? 3)Εννοεις οτι δεν εχουν την ιδια νοημοσυνη μαλλον,διοτι μυαλο εχουν. Φιλοσοφικα??? Οχι, πρακτικα θα το δουμε...μαλλον εννουσες θεωρητικα. Παλι λες ο,τι θελεις, ο ανθρωπος δεν υπερτερει μονο στη νοημοσυνη.Αν εννοεις τη δυναμη, αλλα ζωα ειναι πιο δυνατα μυικα και αλλα οχι, απο τον ανθρωπο. 4)Τι προκειται να ερθει? Ποιος το ειπε ποτε? 5)Δε τα βλεπω τα παιδακια της Αφρικης να γελανε οταν τους δινουν ενα ipad, ενθουσιασμενα τα βλεπω.(υπαρχει σχετικο βιντεο). Αρα εσυ λες οτι ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ ολα οσα παμε να κανουμε upgrade ,οποτε καλα ειμαστε εδω, στοπ.Σωστα? Το οτι θα γελανε δε σημαινει οτι η ηλεκτρικη σκουπα ειναι αχρηστη ΤΩΡΑ....περαν του οτι για να παμε στο σπιτι που καθαριζεται μονο του βασιζομαστε (ΚΑΙ) στην ηλεκτρικη σκουπα.Σε τεχνολογιες δηλαδη. Δεν εχει αλλαξει δηλαδη εσενα η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ε? ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ.....εφοσον , οπως λες ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ ολα...ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟ -ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-LAPTOP/PC κλπκλπκπκπλκ? Ε μετα απο αυτα που λες, να μη το ξαναπω? Διαβαζεις αυτα που γραφεις?
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Την επόμενη φορά που θα βρεις τον δρόμο με το gps του κινητού σου, έλα πες μου για τον Newton 😉 Βλέπω ξέρεις και από GPS. Για πες μου λοιπόν τι είναι το ECF, τι είναι η Sagnac Correction, τι είναι to Heferle Keating Experiment, τι είδους relativistic correction εφαρμόζετε στα GPS transmitters. Το 95% του GPS όπως οι τροχιές των δορυφόρων, οι μηχανισμοί που ανεβάζουν τους δορυφόρους στο διάστημα και τους κρατάνε σε τροχιά υπολογίζονται καθαρά βάση NEWTON. Το μόνο που υπολογίζεται βάση Γενικής Σχετικότητας είναι η Gravitational time dilation στα χρονόμετρα των δορυφόρων. Για αυτό και, αν πρόσεξες, είπα ότι η Γενική σχετικότητα δεν ανατρέπει άλλα επεκτείνει τον Newton. Και τελικά: τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Hawking; Ποια η προσφορά του στο GPS;
Suzumebachi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Αυτο που γινεται στις τελευταιες σελιδες, θεωρειται συζητηση πανω στο εργο του Χοκινγκ? Ξεκινησε απο το οτι καποιοι ειπαν "ΣΙΓΑ ΤΟ ΧΟΚΙΝΓΚ ΝΑΟΥΜΕ" . Ε δε θελουμε και πολυ....
defacer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 1 hour ago, Kostasallinone said: Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιστήμη δεν μας ωφέλησε καθόλου, μιας και δεν άλλαξε κάτι σε αυτά που βρήκαμε από τους προκατόχους μας. Σοβαρά; Πες λίγο πόσα αδέρφια έχεις και πόσα από αυτά πέθαναν σε παιδική ηλικία να το συζητήσουμε, μπορεί και να έχεις δίκιο. Θα μου πεις τώρα, στο τέλος όλοι πεθαίνουν οπότε αυτοί που σήμερα είναι ζωντανοί αλλά πριν 100 χρόνια δε θα ήταν δεν ωφελήθηκαν καθόλου στην ουσία.
Suzumebachi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, defacer είπε Σοβαρά; Πες λίγο πόσα αδέρφια έχεις και πόσα από αυτά πέθαναν σε παιδική ηλικία να το συζητήσουμε, μπορεί και να έχεις δίκιο. Θα μου πεις τώρα, στο τέλος όλοι πεθαίνουν οπότε αυτοί που σήμερα είναι ζωντανοί αλλά πριν 100 χρόνια δε θα ήταν δεν ωφελήθηκαν καθόλου στην ουσία. Eμενα με τρολαρει εδω και ωρες, θες και συ? Διοτι δε μπορει να τα λεει σοβαρα ανθρωπος αυτα...
panosthess81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Μεχρι τα 79 εμεις δεν θα ζησουμε, και θελετε να μου πειτε οτι ζουσε αυτος με τετοια ασθενια;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Τι μας πιάνει και θέλουμε να λέμε και να λέμε (είτε θετικά είτε αρνητικά) για κάποιον, όταν πεθάνει; Είναι φάση "ας τα πω τώρα που δεν μ'ακούει, καρατσεκαρισμένα" ;;;
Retromaniac Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, panosthess81 είπε Μεχρι τα 79 εμεις δεν θα ζησουμε, και θελετε να μου πειτε οτι ζουσε αυτος με τετοια ασθενια; Και εσύ τι θες να μας πεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις