Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Αν ο Hawking ήταν ο Kardashian του τομέα, δεν θα είχε την καταξίωση και την αποδοχή που έχει σήμερα. Ειδικά αν αναλογιστούμε και την επιπλέον δυσκολία που είχε λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Σε κάθε περίπτωση κάποιοι εδώ μέσα επιλέγουμε να σεβαστούμε αυτό τον άνθρωπο έστω και αν κάποιες θεωρίες του αποδειχθούν λάθος.

Αναρωτιέμαι σε τι ακριβώς αποσκοπείς μπαίνοντας σε ένα γενικό φόρουμ τεχνολογίας για να βγάλεις άχρηστη μια τέτοια φυσιογνωμία... Πλανάσαι τόσο πολύ που περιμένεις να σε πάρουμε στα σοβαρά? Τα arguments σου αν είχαν κάποια πραγματική βάση θα τα έκανες σε ανάλογη κοινότητα. Εδώ μόνο φανφάρες λες.

Αποδοχή έχουν και οι Kardashians.

4.000.000.000 κοσμάκης δέχεται την ύπαρξη του Θεού του Αβραάμ.

Τι σημασία έχει η "Αποδοχή";

Το παράλογο δεν γίνετε λογικό επειδή έχει "Αποδοχή". Εγώ κρίνω με βάση την λογική. Τα δικά σου επιχειρήματα έχουν βάση την αποδοχή. Science ain't no popularity contest my friend.

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • Like 1
  • Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Η θεωρία του πρώτου παραμένει σε εφαρμογή 300 χρόνια μετά τον θάνατο του. Η θεωρίες του δεύτερου ανατράπηκαν όσο αυτός ακόμα ζούσε. 

Πες μας ακριβώς ποιες από τις θεωρίες του Hawking ανατράπηκαν, από ποιους, με ποιο τρόπο και αν όλα αυτά τα δέχεται ο ευρύς επιστημονικός κόσμος σήμερα.

Αναφορικά στην Wikipedia υπάρχουν πληροφορίες για διάφορες ανακαλύψεις και συνεισφορές που έκανε στην επιστήμη.

Αν διαφωνείς με όλα αυτά, όπως είπα και προηγουμένως, μη τα λες σε μας. Πες τα εκεί που πρέπει. 

11 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ένα όριο στο τι μπορεί να κατανοήσει για το συμπαν.Οπως τα μυρμήγκια έτσι και εμείς και παει λέγοντας.Δεν έχουμε τις ικανοτητες να κατανοήσουμε πλήρως το σύμπαν.Ολα θεωρίες είναι .Κάπου η εξέλιξη σταματάει για το ανθρώπινο είδος .

Δεν λέω ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει όρια κατανόησης αλλά εσύ από που κατάλαβες ότι τα φτάσαμε ήδη?

6 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Αποδοχή έχουν και οι Kardashians.

4.000.000.000 κοσμάκης δέχεται την ύπαρξη του Θεού του Αβραάμ.

Τι σημασία έχει η "Αποδοχή";

Το παράλογο δεν γίνετε λογικό επειδή έχει "Αποδοχή". Εγώ κρίνω με βάση την λογική. Τα δικά σου επιχειρήματα έχουν βάση την αποδοχή. Science ain't no popularity contest my friend.

Από την επιστημονική κοινότητα έχει την αποδοχή ο Hawking.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.

1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

Πες μας ακριβώς ποιες από τις θεωρίες του Hawking ανατράπηκαν, από ποιους, με ποιο τρόπο και αν όλα αυτά τα δέχεται ο ευρύς επιστημονικός κόσμος σήμερα.

Αναφορικά στην Wikipedia υπάρχουν πληροφορίες για διάφορες ανακαλύψεις και συνεισφορές που έκανε στην επιστήμη.

Αν διαφωνείς με όλα αυτά, όπως είπα και προηγουμένως, μη τα λες σε μας. Πες τα εκεί που πρέπει. 

Πάσχεις από άνοια; Σου είπα και μάλιστα έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε προηγούμενο post.

Δημοσ.

Πάντως αυτό το "πήγε πάνω" που λέτε μην το δένετε και κόμπο.. 

Δεν τον κόβω να πήγε πάνω, πάνω πήγαν λίγοι άνθρωποι... Μετρημένοι που λένε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vairass είπε

Για να πάει κάποιος πάνω πρέπει να υπάρχει κιόλας :P Οπότε και αυτοί που λες μάλλον δεν πήγαν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Πάσχεις από άνοια; Σου είπα και μάλιστα έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε προηγούμενο post.

Το μόνο που είπες ήταν για την πληροφορία και τον Susskind.

Εάν αυτό από μόνο του αρκεί να καταρρίψει τα πάντα για την συνεισφορά του Hawking στη θεωρητική φυσική, μένει να το δούμε. Είμαι σίγουρος ότι στην εποχή που ζούμε δεν θα μείνει κρυφό.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Suzumebachi είπε

Εγω και εσυ ειμαστε παραδειγματα, περιμενα να το καταλαβεις και να μη το παρεις οπως το πηρες.

Το καλο της ανθρωποτητας ποιος το οριζει και πως ακριβως? Να εχουν τροφη νερο ολοι ? Η και σπιτι? Τί σπιτι, με πληθια η με τουβλα? Με μονωση κατσε καλα η χωρις? Διοτι ολα αυτα απαιτουν τεχνολογια και φυσικα πορους που, κλεβεις απο τη γη, κανεις κακο στα ζωακια και στο πρασινο....τσιμεντο,πετρελαιο κλπ... Γιατι να μη ζουμε ολοι σε σπηλιες και να εχουμε φαγητο ισα ισα για να ζουμε λοιπον? (επεκτινω τη λογικη σου, δε λεω κατι δικο μου). 

Καλο αυτο που λες αλλα δε γινεται.Ειναι κατηγοριας ουτοπια/παγκοσμια ειρηνη. Η ζωη που ζουμε ειναι ο θανατος σου η ζωη μου σε ΠΟΛΛΕΣ περιπτωσεις, καθε μερα, που απλα δε τις αντιλαμβανομαστε παντα. Εαν ειμασταν οι 2 τελευταιοι υποψηφιοι σε μια μαματη θεση εργασιας και εσυ εισαι σε μετρια κατασταση και εγω αστεγος...και το μαθαινες..θα εκανες πισω για να παρω τη θεση?

Σωστά, άρα η επιστήμη για να είναι στην απέξω και αυτή μέρος του κόσμου που περιγράφεις είναι. Θέλω να πω σε έναν τέτοιο κόσμος που ο καθένας νοιάζετε για τον πισινό του, γιατί να πάρω σαν αυθεντία αυτά που λέει η επιστήμη αφού και αυτή για το δικό της συμφέρων νοιάζεται?

Ναι θα το έκανα, γιατί όπως είπα στην αρχή όλα θέμα νοοτροπίας είναι, και έχω κάνει κάτι αντίστοιχο σε αναρρίχηση μιας δουλειάς σε άτομο που μόλις είχα γνωρίσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες που εργάζονται κάθε μέρα βελτιώνοντας βήμα προς βήμα την αποτελεσματικότητα φάρμακων, αυξάνουν την ταχύτητα ασυρμάτων συστημάτων, την αποδοτικότητα κινητήρων, και, και, και......

Πόσοι από αυτούς είναι γνωστοί;  

Ποιος έχει καιρό να ασχοληθεί με αυτούς και την προσφορά της πραγματικής Επιστήμης όταν έχεις τους Kardashians του τομέα σαν τον Hawking. 

Για να καταλάβεις πόσο λάθος είναι οι σκέψεις σου:

α) μπερδεύεις επιστήμονες που έχουν νόμους να βασιστούν και να εξελίξουν τον τομέα τους με επιστήμονες που τώρα "εξερευνούν"και ανοίγουν νέους ορίζοντες...

β) υποβιβάζεις με το να τους λες αγνώστους ή χωρίς φήμη, επιστήμονες που για κάποιους είναι γνωστοί... το ότι εσύ δεν τους ξέρεις δεν σημαίνει ότι και ο υπόλοιπος κόσμος δεν τουν γνωρίζει... παράδειγμα... πόσοι ξέρουν τον Turing ή τον Μοντελέγιεφ...? πόσοι ασχολούνται με τα βραβεία νομπέλ ή έστω ενημερώνονται...?

γ) τέλος και μόνο που μιλάς για πραγματική επιστήμη, φανερώνει το πόσο κοντόφθαλμα βλέπεις τον ορό επιστήμη...

Επεξ/σία από AtiX
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vairass είπε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν γύρισε πίσω για να μας πει αν υπάρχει τίποτα :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasallinone είπε

Σωστά, άρα η επιστήμη για να είναι στην απέξω και αυτή μέρος του κόσμου που περιγράφεις είναι. Θέλω να πω σε έναν τέτοιο κόσμος που ο καθένας νοιάζετε για τον πισινό του, γιατί να πάρω σαν αυθεντία αυτά που λέει η επιστήμη αφού και αυτή για το δικό της συμφέρων νοιάζεται?

Ναι θα το έκανα, γιατί όπως είπα στην αρχή όλα θέμα νοοτροπίας είναι, και έχω κάνει κάτι αντίστοιχο σε αναρρίχηση μιας δουλειάς σε άτομο που μόλις είχα γνωρίσει.

Διοτι ως τωρα η επιστημη εχει κινηθει μονο για να σε παει μπροστα. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ της επιστημης ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα και κατεπεκταση, οι επιπτωσεις.

Εαν θα το εκανες η οντως το εκανες, μπραβο σου. Προσωπικα δε σε πιστευω. Οπως ακριβως δε πιστευεις εσυ οτι η επιστημη νοιαζεται για το δικο της συμφερον. Το βρισκεις δικαιο προς το προσωπο σου?

Περα απο αυτο, πιστευεις οτι ολοι οσοι εργαζονται στον τομεα της επιστημης η εστω η πλειοψηφια τους, εργαζονται στοχευμενα για τα λεφτα? Αν ναι, λυπαμαι αλλα ειναι πολυ υποτιμιτικο για αυτους.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Το μόνο που είπες ήταν για την πληροφορία και τον Susskind.

Εάν αυτό από μόνο του αρκεί να καταρρίψει τα πάντα για την συνεισφορά του Hawking στη θεωρητική φυσική, μένει να το δούμε. Είμαι σίγουρος ότι στην εποχή που ζούμε δεν θα μείνει κρυφό.

Αν το καταλαβαίνεις επαρκεί.

Hawking: All information about it is lost from the universe when matter enters a black hole.

What determines the size of a black hole?

The radius of its event horizon.

How do we calculate the radius of the event horizon?

Through the Schwartzshield equation.

Rs = 2MG/c^2

What does the Schwartzschield radius depend on?

The mass contained in the black hole.

So the "universe" curves spacetime around a black hole to the Schwartzshield radius which depends on the mass within the black hole.

Ergo: At the very least the information about the mass that has entered the black hole remains in the universe and can be calculated from the effects of the gravitational well of the black hole.

You could be polite and call that "The Information Paradox" or be blunt about it and call it a logical fallacy. Your call.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Κάθε άνθρωπος που εκστομίζει την λέξη "Πιστεύω" είναι, κατά την γνώμη μουπιστευω ανόητος.

Φιξντ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...