Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Μόνο που ο Hawkings έχει γράψει βιβλία και πολλές θεωρίες του είναι αποδεκτές στον επιστημονικό κόσμο.

Το να τα απορρίψει κάποιος άγνωστος στο Insomnia μόνο και μόνο επειδή έχει ασχοληθεί πολύ περισσότερο από αυτά που προτείνει ο Malthador, δεν λέει απολύτως τίποτα.

Όταν αναπτύξετε τις δικές σας θεωρίες και τις δημοσιεύσετε στην επιστημονική κοινότητα (και σας πάρουν στα σοβαρά) τότε μπράβο. Προς το παρόν τα σχόλια σας (αναφέρομαι και σε άλλους) μόνο γέλια προκαλούν εδώ μέσα.

οκ μεγάλε επιστήμονα, οταν οι θεωρίες αποδειχθούν τοτε οκ.

Μεχρι στιγμης ειναι μονο θεωριες και μεχρι στιγμης αυτο ειναι ενα forum γενικου τεχνολογικου ενδιαφέροντος και καθε αλλο απο βαθιά επιστημονικού (κβαντικού, αστροφυσικού κτλ κτλ)

με respect παντα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Θεωρείς την "Κοσμολογία" του Hawking επιστήμη;

Σε προηγούμενο post συγκρίνεις τον Newton με τον Hawking! 

Επιστήμονας ο πρώτος, ιερέας του παράλογου ο δεύτερος. Αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τραίνα, πλοία.... όλα βασίζονται στη μηχανική του Newton.

Που εφαρμόζονται οι "Θεωρίες" του Hawking;

Πουθενά!

Άρα ποια η άξια της "επιστήμης" του;

Ωραία προσπάθεια straw man argument φίλε μου. 

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Γιατί κατά έναν παράδοξο τρόπο αυτοί προωθούνται, με αποτέλεσμα να έχουν και επιρροή στον κόσμο. Σαφώς και υπάρχουν αφανείς που είναι πιο άξιοι και από τους άξιους.

Παντού γίνεται αυτό... Στο χέρι σου/μου/μας είναι να ξεκαθαρίσουμε το ουσιώδες από το ανούσιο και τους άξιους από τους μη... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Μιλάω για την επιστήμη που ασχολείται με το σύμπαν.Ποσα εκατομμύρια ξοδεύονται κάθε χρόνο για εκτόξευση πυραύλων κλπ;Αυτό δεν βοηθάει στα ουσιαστικά των ανθρώπων που υπάρχουν σήμερα.Μπορει να γίνει στο μέλλον όταν έχει δημιουργηθεί η τέλεια κοινωνια.Μπορει να περιμένει δεν είναι κάτι που επίγεια 

Οι άλλες επιστημες σίγουρα έχουν βοηθήσει και καλώς γίνονται.Δεν είπα το αντίθετο.

Και κάτι τελευταίο που θέλω να σας πω:πιστεύετε ότι όλα αυτά που γίνονται για το σύμπαν έχουν νόημα;Μια μέρα ο ήλιος και η γη θα πεθάνουν.Πιστευετε ότι άνθρωπος είναι ικανός να βρει την τεχνολογια να μεταναστεύσει σε άλλο ηλιακό σύστημα πριν προλάβει να εξαφανιστεί;Μήπως είναι ανούσια όλα αυτά που γίνονται;

Μια μέρα όλα θα τελειώσουν....

NATΟΣ!!! ΑΥΤΟ εννοω οταν λεω οτι καποιοι κατανοουν τον κοσμο και θεωρουν οτι ΕΤΣΙ θα επρεπε να ειναι συμφωνα με οτι καταλαβαινουν και πιστευουν αυτοι!!!(σορυ @parlapipas25 τιποτε προσωπικο, απλα το ποστ σου πεφτει πανω σαυτο που ειπα καποια post πριν.)

Επεξ/σία από Suzumebachi
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mader είπε

οκ μεγάλε επιστήμονα, οταν οι θεωρίες αποδειχθούν τοτε οκ.

Είπα εγώ πουθενά ότι είμαι μεγάλος επιστήμονας ή αυτό είναι η αποτυχημένη σου προσπάθεια για ειρωνία?

Δημοσ.

Κριμα και για τη ζωη που εκανε και εφυγε...εξηγηστε μου κατι πως γινεται να ειχε "τεραστιο" μυαλο και ολοι οι αλλοι επιστημονες ακολουθουσαν?? Μηπως βλεπουμε πολλη τηλεοραση -νετ- εφημεριδες..  μμε γενικα δηλαδη ??

Δημοσ.

Αρχικά, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δε θεωρώ λυτρωτρικό τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Κανείς θάνατος δεν ξέπλυνε καμία κακία/ανοησία. Ούτε ο Χίτλερ έγινε καλούλης επειδή πέθανε, ούτε ο Χόκινγκ περίμενε το θάνατο του για να αναγνωριστεί ως επιστήμονας, άρα και να μην δέχεται κριτική για το "έργο" του (με τη γενικότερη έννοια, από συγγραφή και έρευνες σπουδαίου περιεχομένου έως φλού δηλώσεις περί ούφο). Απλά πριν μπείτε στον κόπο να σχολιάσετε αρνητικά (για να μην πω "κράξετε") το έργο του εν λόγω ανθρώπου, μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε 5 πράγματα. Τον άνθρωπο τον λες ακραίο, γραφικό και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς αλλά ΟΧΙ κακό επιστήμονα. Ή άχρηστο επιστήμονα.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε κινούμαι σε φάση "αυτός ήταν σπουδαίος, άρα μπροστά του είσαι ένα τίποτα, άρα δε μπορείς να μιλάς". Αυτό δε στέκει. Και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν καταδίκαζε μέχρι το τέλος της ζωής του την Κβαντομηχανική αλλά έκανε λάθος. Αυτό δεν αναιρεί όλο του το έργο. Και όχι, στην επιστήμη τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα. Ακόμα και σε ένα σύλλαθο έργο, μία σπιθαμή σωστής πληροφορίας μπορεί να βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα να κάνει άλματα προόδου. Άρα, σε ότι ειπώνεται από επιστήμονες, κρατάτε επιφυλακτική (γιατί ντάξ, παίζει και η κονόμα στον κλάδο) στάση αλλά και θετική, γιατί ποτέ δε ξέρεις που θα βγάλει. Όπως το 'να έφερε τ' άλλο και σήμερα είμαστε εδώ που είμαστε ως ανθρωπότητα (με ό,τι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό).

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tsamjunior είπε

Ο Hawking ασχολούταν με την θεωρητική φυσική και όχι με την εφαρμοσμένη. Αυτο το ξέρεις έτσι; Επειδή δεν βλέπεις το αυτοκίνητο να κινείται κτλ δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξία η επιστήμη του. Αν εσύ δεν δέχεσαι τον κλάδο της θεωρητικής φυσικής, αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση:

Ποια η άξια της επιστήμης του;

Η θεωρητική φυσική έχει δώσει πολλές εφαρμογές και έχει την αξία της. Εγώ σε ρωτάω όχι γενικά αλλά ειδικά για την "επιστήμη" του Hawking.

Μπορείς να μου δώσεις μια συγκεκριμένη απάντηση;

4 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ωραία προσπάθεια straw man argument φίλε μου. 

Για εξήγα που βλέπεις τον straw man

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

Γενικά η δωρεάν τροφή (από όπου και αν προέρχεται) θα δημιουργούσε άλλα κοινωνικά προβλήματα εάν διατείθονταν σε ποσότητες τέτοιες έτσι ώστε να καλύψουν σημαντική μερίδα πληθυσμού.

Κατά τη γνώμη μου, όσο περισσότερη δωρεάν τροφή διατείθεται, τόσο περισσότεροι φτωχοί και άποροι άνθρωποι εμφανίζονται. Δεν πολεμάς το πρόβλημα που είναι η φτώχια σε αυτή την περίπτωση αλλά τη συνέπεια αυτής. Η πραγματική λύση δεν είναι το δωρεάν φαγητό αλλά κάποιος τρόπος επανένταξης αυτών των ανθρώπων στο εργατικό δυναμικό...

Αυτό να το πεις στην εγκεκριμένη παγκόσμια κοινότητα των απανταχού απόρων. Εδώ είναι το site του insomnia.

Μόλις τώρα, Suzumebachi είπε

Ωραια....εφοσον δε θες να καταλαβεις κατι που σε ρωταω πολυ σοβαρα και αποφευγεις να απαντησεις επι της ουσιας...Γιατι στελνεις sms, προιον τεχνολογιας που χρησιμοποιησε πορους που θα μπορουσαν να εχουν δωθει σε ο,τι ανεφερες παραπανω, και δε στελνεις γραμμα ?

Στέλνω sms γιατί στον τόπο μας αναπτύχθηκε η τεχνολογία και η επιστήμη. Ακριβώς αυτό λέω, γιατί να υπάρχει κατευθυνόμενη επιστήμη και τεχνολογία? Γιατί να εργαστώ στον υπερκορεσμό πχ να στέλνω 50 sms αντί για 1, όταν στα άλλα κράτη δεν έχουν καν τηλέφωνο? Γιατί να αναπτύξω την τεχνολογία σε μεγαλύτερο βαθμό όταν μπορώ να βοηθήσω χώρες που δεν έχουν. Εκεί εστιάζω το θέμα, προσωπικά όσο μπορώ βοηθάω, είτε με χρήματα, είτε με ρούχα ή και έμπρακτα με την εργασία μου.

Δεν λέω από έναν ποδοσφαιριστή παράδειγμα να πάει στην Αφρική να παίξει τον επιστήμονα, αλλά ο καθένας όπως μπορεί στον τομέα του. Εάν οργανωμένα όλα τα κράτη ήθελαν τα λυθεί το πρόβλημα θα το είχαν κάνει. Αλλά η βοήθεια ποτέ δεν γίνετε για ανταπόδοση, ούτε για κέρδος.

• Like 1
Δημοσ.

Αντίο σε έναν μεγάλο κατά τη γνώμη μου επιστήμονα.

Κάθε φορά που έβγαζε ανακοινώσεις τις διάβαζα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasallinone είπε

Αυτό να το πεις στην εγκεκριμένη παγκόσμια κοινότητα των απανταχού απόρων. Εδώ είναι το site του insomnia.

Στέλνω sms γιατί στον τόπο μας αναπτύχθηκε η τεχνολογία και η επιστήμη. Ακριβώς αυτό λέω, γιατί να υπάρχει κατευθυνόμενη επιστήμη και τεχνολογία? Γιατί να εργαστώ στον υπερκορεσμό πχ να στέλνω 50 sms αντί για 1, όταν στα άλλα κράτη δεν έχουν καν τηλέφωνο? Γιατί να αναπτύξω την τεχνολογία σε μεγαλύτερο βαθμό όταν μπορώ να βοηθήσω χώρες που δεν έχουν. Εκεί εστιάζω το θέμα, προσωπικά όσο μπορώ βοηθάω, είτε με χρήματα, είτε με ρούχα ή και έμπρακτα με την εργασία μου.

Δεν λέω από έναν ποδοσφαιριστή παράδειγμα να πάει στην Αφρική να παίξει τον επιστήμονα, αλλά ο καθένας όπως μπορεί στον τομέα του. Εάν οργανωμένα όλα τα κράτη ήθελαν τα λυθεί το πρόβλημα θα το είχαν κάνει. Αλλά η βοήθεια ποτέ δεν γίνετε για ανταπόδοση, ούτε για κέρδος.

ΝΑΙ ακριβως το ιδιο σου λεω και γω, γιατι να στειλεις ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ!!!? Που σταματαει δηλαδη η γραμμη του "εινναι οκ να το χρησιμοποιω" και ποιος την "τραβαει" και που? Δε σε ειρωνευομαι, σε ρωταω σοβαρα...εφοσον το πρεσβευεις ως αποψη, πες μου πρακτικα την εφαρμογη της.Ουτοπικες θεωριες τις εχω απορριψει απο τοτε που γραφαμε εκθεση στο δημοτικο και ευχομασταν παγκοσμια ειρηνη. Θελω πρακτικα πραγματα που δουλευουν.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Επαναλαμβάνω την ερώτηση:

Ποια η άξια της επιστήμης του;

Η θεωρητική φυσική έχει δώσει πολλές εφαρμογές και έχει την αξία της. Εγώ σε ρωτάω όχι γενικά αλλά ειδικά για την "επιστήμη" του Hawking.

Μπορείς να μου δώσεις μια συγκεκριμένη απάντηση;

Για εξήγα που βλέπεις τον straw man

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι σαν πεδίο έρευνας (φυσική-κοσμολογία) δεν γίνεται να διασταυρωθεί αν είναι κάτι σωστό ή λάθος μέσα σε λίγες δεκαετίες...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Είπα εγώ πουθενά ότι είμαι μεγάλος επιστήμονας ή αυτό είναι η αποτυχημένη σου προσπάθεια για ειρωνία?

Μπορείς να το πεις κ έτσι... LoL

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Μιλάω για την επιστήμη που ασχολείται με το σύμπαν.Ποσα εκατομμύρια ξοδεύονται κάθε χρόνο για εκτόξευση πυραύλων κλπ;Αυτό δεν βοηθάει στα ουσιαστικά των ανθρώπων που υπάρχουν σήμερα.Μπορει να γίνει στο μέλλον όταν έχει δημιουργηθεί η τέλεια κοινωνια.Μπορει να περιμένει δεν είναι κάτι που επίγεια 

Οι άλλες επιστημες σίγουρα έχουν βοηθήσει και καλώς γίνονται.Δεν είπα το αντίθετο.

Και κάτι τελευταίο που θέλω να σας πω:πιστεύετε ότι όλα αυτά που γίνονται για το σύμπαν έχουν νόημα;Μια μέρα ο ήλιος και η γη θα πεθάνουν.Πιστευετε ότι άνθρωπος είναι ικανός να βρει την τεχνολογια να μεταναστεύσει σε άλλο ηλιακό σύστημα πριν προλάβει να εξαφανιστεί;Μήπως είναι ανούσια όλα αυτά που γίνονται;

Μια μέρα όλα θα τελειώσουν....

Τεχνολογία που αναπτύσσεται πχ για την εκτόξευση πυραύλων όπως λες, θα μπορούσε να βρει πρακτική εφαρμογή για τη βελτίωση άλλων αγαθών της κοινωνίας.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα είναι χρήσιμο στο μέλλον για το Α ή το Β. 

Και το internet αναπτύχθηκε αρχικά για επικοινωνία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν νομίζω κανείς να πρόβλεψε τότε την πορεία που θα ακολουθούσε αργότερα.

Όσο για το τελευταίο που γράφεις ότι κάποτε όλα θα τελειώσουν, αντικρούεις το βασικό σου επιχείρημα. Πρέπει να αρχίσει η ανάπτυξη λοιπόν της τεχνολογίας που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε όταν έρθει εκείνη η εποχή. Πως θα μάθουμε αν είμαστε ικανοί αν δεν προσπαθήσουμε?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...