Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Suzumebachi said:

Η ασιτια ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ με τις φαρμακοβιομηχανιες?

Μάλλον κολλάει στην υπόθεση «δε δίνουν τζάμπα φάρμακα και φαγητό σε αυτούς που πεθαίνουν/πεινάνε» μαζί με το συσχετισμό βιομηχανίας και επιστήμης.

Που, αν όντως το ψάχναμε λίγο, θα βλέπαμε πως μάλλον η ευθύνη για αυτό δεν βαραίνει την επιστημονική κοινότητα. Η οποία άλλωστε έχει κάνει πολλά για να καταπολεμήσει με τον τρόπο της τέτοια φαινόμενα (βλέπε Norman Borlaug).

Επεξ/σία από akpe
  • Like 1
  • Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akpe είπε

Μάλλον κολλάει στην υπόθεση «δε δίνουν τζάμπα φάρμακα και φαγητό σε αυτούς που πεθαίνουν/πεινάνε».

Που, αν όντως το ψάχναμε λίγο, θα βλέπαμε πως μάλλον η ευθύνη για αυτό δεν βαραίνει την επιστημονική κοινότητα. Η οποία άλλωστε έχει κάνει πολλά για να καταπολεμήσει με τον τρόπο της τέτοια φαινόμενα (βλέπε Norman Borlaug).

Nαι , ισως...στο μυαλο ενος απο των πολλων που λενε παρομοια πραγματα, διοτι ο καθενας πιστευει οτι ο κοσμος θα ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργει με τη δικη του λογικη. Το παρατηρω πολυ συχνα εδω μεσα αυτο ως state of mind.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Suzumebachi είπε

A τωρα ΚΑΙ ο Αινσταιν!!! Ωραια!

Αρα εσυ οταν χρειαστεις φαρμακα απο φαρμακοβιομηχανια δε θα τα παρεις ...
Η ασιτια ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ με τις φαρμακοβιομηχανιες?

Σαφώς, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα γίνονται εις βάρος των ανθρώπων. Θέλω να πω πως δαπανάς χρήματα για το καλό τις ανθρωπότητας (επιστήμη) όταν δεν έχεις εξαλείψει το βασικότερο που είναι η τροφή και το νερό. Συνεπώς η επιστήμη έχει πάψει να είναι λειτούργημα και κατάντησε ποιος θα βγάλει περισσότερα (είτε χρήματα) είτε δυνατότερο εξοπλισμό (πχ στρατός, δορυφόρους)κοκ. Άρα σε μια κατευθυνόμενη επιστήμη γιατί να ενστερνιστώ τις όποιες απόψεις που θα μου πουν, αφού επί του πρακτέου δεν γνωρίζω την αλήθεια για να την συγκρίνω, δηλαδή δεν θα ήμουν σε θέση να ξέρω εάν αυτά που λένε οι επιστήμονες είναι όντος έτσι ή όχι. Μπορεί να είναι, μπορεί όμως και όχι.  

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

RIP  Σε ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που πέρασαν ποτέ,

όλα όσα πρόσφερε είναι η πλούσια παρακαταθήκη του που πολλές μελλοντικές έρευνες θα βασιστούν επάνω.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του

''Nothing is perfect, perfection simply does not exist'' 

Stephen Hawking

Επεξ/σία από stryder
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasallinone είπε

Σαφώς, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα γίνονται εις βάρος των ανθρώπων. Θέλω να πω πως δαπανάς χρήματα για το καλό τις ανθρωπότητας (επιστήμη) όταν δεν έχεις εξαλείψει το βασικότερο που είναι η τροφή και το νερό. Συνεπώς η επιστήμη έχει πάψει να είναι λειτούργημα και κατάντησε ποιος θα βγάλει περισσότερα (είτε χρήματα) είτε δυνατότερο εξοπλισμό (πχ στρατός, δορυφόρους)κοκ. Άρα σε μια κατευθυνόμενη επιστήμη γιατί να ενστερνιστώ τις όποιες απόψεις που θα μου πουν, αφού επί του πρακτέου δεν γνωρίζω την αλήθεια για να την συγκρίνω, δηλαδή δεν θα ήμουν σε θέση να ξέρω εάν αυτά που λένε οι επιστήμονες είναι όντος έτσι ή όχι. Μπορεί να είναι, μπορεί όμως και όχι.  

Eιναι πως το εκλαμβανει κανεις....ποτε δε δουλευει κανεις για να φτιαξει καποιο φαρμακο για να ΒΛΑΨΕΙ τους ανθρωπους...παρα για να καταπολεμησει την ασθενεια. Υπο αυτο το πρισμα , η επιστημη δουλευει ΥΠΕΡ των ανθρωπων. Τωρα, το να συγχεεις το ο,τι υπαρχει η αναγκη/δυστυχια σε καποια μερη στον κοσμο, για εμενα, ειναι ασχετο.Δε θα επρεπε να ειναι ,αλλα ειναι. Εσυ δηλαδη που καταναλωνεις πλαστικα και αγοραζεις υπολογιστες κινητα κλπ....θεωρεις οτι α)κανεις κακο σε αυτους που πεινανε/διψανε εφοσον ξοδευεις τα λεφτα σου στην ευημερια σου? β) αν ναι, γιατι δε κανεις το αντιθετο?

Εγω που ειμαι μαγειρας συγκεκριμενα, κανω κακο οταν δουλευω και εχω μια συγκεκριμενη ποιοτητα φαγητου και πεταω κατι που τρωγεται μεν αλλα δεν ειναι αποδεκτο στο εστιατοριο που δουλευω?Ειναι και αυτο στοχευμενο, συμφωνα με τη λογικη σου? Αρα και εσυ, οταν θα φας την επομενη φορα ΚΑΙ σαλατα, ΚΑΙ κυριως ΚΑΙ ορεκτικο, αυτοματως δε σκεφτεσαι αυτους που προανεφερες? Γιατι εχεις αυτοκινητο και οχι αλογο πχ?
Και τελος, εφοσον δε ξερεις εαν λενε την αληθεια η οχι, γιατι υιοθετεις ενα απο τα δυο και για ποιους λογους?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Φαντάζομαι καταλαβαινεις ότι χάριν της επιστήμης δεν πεινάνε και τα επτά δις ανθρώπων σημερα... 

Επεξ/σία από AtiX
Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akiz90 είπε

Έφυγε ο άνθρωπος, αλλά ο κομπλεξικός ελληνάκος (ναι με μικρό ε) βρήκε και πάλι την ευκαιρία να κράξει.

Θα μας λείψει! R.I.P.

29243948_776518965892561_3008593804522422272_n.jpg

Αυτό μου θυμίζει την φράση του Αινσταιν που είπε "ο θεός δεν παίζει ζάρια" και αμέσως όλοι συμπέραναν ότι ο Αινσταιν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και ότι υπάρχει θεός.

Είναι το ο κλασικό επιχείρημα... αφού το είπε ο Αινσταιν είναι σωστό.. εσύ είσαι πιο έξυπνος;

Ο Αινσταιν ή ο Χοκινγκ δεν είναι αυθεντίες σε όλες τις επιστήμες. Ούτε είναι άγιοι που θα πρέπει να προσκηνάμε τα λείψανά τους.

Επίσης πρέπει να διαχωρίζουμε το ερευνητικό έργο τους από τις δημόσιες δηλώσεις. Το ότι λένε κάτι δημόσια και αναπόδεικτα, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Δεν έχει κάνει καμία επιστημονική μελέτη ή δημοσίευση ο Hawking για τον καπιταλισμό ή για τους εξωγήινους.

Μετά από μελέτη των διαφόρων αθειστικών blog- fb group δυστυχώς συμπέρανα ότι και οι άθεοι πέφτουν στην ίδια παγίδα με τους φανατικούς την θρησκειών.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Πολύ ωραία. Εμείς εδώ δεν απαξιώνουμε ούτε τον Hawking ούτε τον Susskind. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που καταρρίπτονται θεωρίες στην επιστημονική κοινότητα και αυτό δεν μειώνει την συνεισφορά των επιστημόνων.

Με τη λογική σου και ο Newton δεν θα έπρεπε καν να αναφέρεται σήμερα εφόσον τελικά κάποιες από τις θεωρίες του καταρρίφθηκαν... Δεν αποτέλεσε κανένα έργο και δεν έδωσε τίποτα στην επιστήμη.

Αυτός ο μηδενισμός δεν ταιριάζει σε ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό... 

Μα η θεωρία του Newton δεν ανατράπηκε. Παραμένει σε ισχύ σαν first order approximation της Γενικής Σχετικότητας του Eistein. Η τελευταία είναι επέκταση της πρώτης σε ακραίες (από άποψη βαρυτικού δυναμικού, ταχύτητας) καταστάσεις. Όλοι η πρακτικοί υπολογισμοί στον τομέα της μηχανικής γίνονται βάση του Newton. 

Στην περίπτωση του Hawking έχουμε ανατροπή. Η πληροφορία δεν χάνετε.

Δημοσ.

Πρώτα να λυθούν τα προβλήματα των κατοίκων της γης και μετά όλα τα άλλα.

Πόσοι άνθρωποι της Αφρικής πάνε χαμένοι κάθε χρόνο;Αν είχανε τροφή σχολεία κλπ μπορεί κάποιος από αυτούς να εξελισσόταν σε καλύτερο επιστήμονα ακόμα κι από τον hawking.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Ωραία κάτσε πίστευε τον αδαή Αϊνστάιν που πίστευε ότι τον εκμεταλλεύτηκαν για την δημιουργία της πυρηνικής βόμβας τι στιγμή που όλες οι μεγάλες δύναμης βρίσκονταν σε αγώνα δρόμου για το ποια θα την υλοποιήσει πρώτη. Δεδομένου ότι ο Αϊνστάιν ήταν εβραίος και ο Χίτλερ είχε ήδη σαπουνοποιείσει του κατατρεγμένους εβραίους. Από την άλλη αυτό να το πεις στους χιλιάδες που πεθάνουν από ασιτία, από αρρώστιες και ασθένειες που οι φαρμακοβιομηχανίες τα παίρνουν αδρά εις βάρος τους. Να την βράσω την επιστήμη.

Η επιστήμη δεν έχει καλό και κακό. Ο τρόπος που την χρησιμοποιούμε, ναι. Διασπάσαμε το άτομο και χρησιμοποιήσαμε την γνώση αυτή για την κατασκευή βόμβας τρομακτικής ισχύος.  

Μην βράζεις την επιστήμη. Να βράζεις αυτούς που την χειραγωγούν.

• Like 3
Δημοσ.
1 minute ago, Kostasallinone said:

Αρχικά, άλλο επιστήμη άλλο τεχνολογία. Η επιστήμη σχετίζεται με την τεχνολογία περισσότερο όσον αφορά την ανάπτυξη της, όχι την εφαρμογή της. 

Η επιστήμη είναι απλά μια μέθοδος, που βασίζεται στην έρευνα και μελέτη του κόσμου, και στην απόκτηση γνώσης μέσω παρατήρησης, πειράματος, και επαλήθευσης. Το πως χρησιμοποιείται και το αν και πως κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή τη μέθοδο είναι άλλο θέμα. Στο κάτω κάτω αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον ή κάτι, θα κατηγορήσουμε αυτόν που την εκμεταλλεύεται, όχι το σύνολο της κοινότητας, έτσι;

Σε γενικές γραμμές η ευθύνη για όλα αυτά που γράφεις δεν βαραίνει την επιστημονική κοινότητα. Η οποία μια χαρά έχει προτάσεις για το πως θα λύσει καίρια ζητήματα (από όλα όσα δεν έχει λύσει μέχρι τώρα). Κάποιες σε θεωρητικό στάδιο, κάποιες σε πρακτικό. Οι λόγοι που αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν παγκοσμίως ή τοπικά δεν έχουν να κάνει με την ίδια, αλλά με ένα σωρό θέματα που μάλλον δεν είναι της παρούσης (και η συζήτηση τους δεν επιτρέπεται και από τη διαχείριση).

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Θα σε παραπέμψω πάλι στην ερώτηση που σου έκανα και πριν.

16 λεπτά πριν, Tsamjunior είπε

Συνειδητοποιείς ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή καθόμαστε και γράφουμε σχόλια σε ένα μαγικό κουτί και φτάνουμε τα 80+ έτη ηλικίας, και δεν κρεμόμαστε από τα δέντρα λόγω των επιστημών, έτσι;

Επίσης, τι ακριβώς εννοείς δεν ξέρεις αν όντως είναι έτσι ή όχι; Για αυτό ακριβώς το λόγο λέγεται επιστήμη και όχι καφενειακή συζήτηση, γιατί ό,τι έχει καθιερωθεί έχει καθιερωθεί μετά από πολλά χρόνια ερευνών, παρατηρήσεων, πειραματισμών και ούτω καθεξής. Με λίγα λόγια, κάποιοι άνθρωποι αφιέρωσαν μία ολόκληρη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς κάποια αγαθά, που μπορεί πλέον να σου φαίνονται τιποτένια, έχοντας τεκμηριώσει τις επιστημονικά τις απόψεις τους. Μπορείς πάρα μα πάρα πολύ εύκολα να ανατρέξεις σε σχετικές βιβλιογραφίες για να βρεις αποδείξεις σε όοοοοο,τι τραβάει η ψυχή σου. Μην τα μαυρίζεις όλα με το σκεπτικό, αφού δεν το είδα με τα μάτια μου να γίνεται τότε είναι ψέμματα. Διάβασε πρώτα και μετά πες μας.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, parlapipas25 said:

Πόσοι άνθρωποι της Αφρικής πάνε χαμένοι κάθε χρόνο;Αν είχανε τροφή σχολεία κλπ μπορεί κάποιος από αυτούς να εξελισσόταν σε καλύτερο επιστήμονα ακόμα κι από τον hawking.

Τα προβλήματα των ανθρώπων χρειάζονται τη βοήθεια της επιστήμης για να λυθούν. Τρελή λούπα... :P 

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Και το σχέση έχει αυτό που αναφέρεις με τον θάνατο ενός επιστήμονα? :wacko:

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Με την ίδια λογική, αν είχαμε δώσει όλα τα χρήματα μας στην Αφρική, δεν θα μπορούσε ο κάθε Αινσταιν ή Χωκινγκ να έχει χρήματα για να κάνει έρευνα. Η επιστήμη δεν θα είχε προοδεύσει αν έβαζε ο άνθρωπος όρια ανάπτυξης.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...