Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μολις εβαλα 30αρα ΟΤΕ , απο απλη HOL/Vodafone (κλειδωνε 22)παιζω games ,(overwatch πχ)και παρατηρησα οτι ενω ειμαι σε game αμα ανοιξω ενα twitch stream το οποιο τρωει max 6000kbps ανεβαζω ping , ενω θεορητικα δεν θα επρεπε , εχει παρατηρησει τιποτα τετοιο κανεις αλλος ?

Στην 24αρα δεν γινοταν αυτο μεχρι ενα σημειο δεν "μπουκωνε" (ας πουμε ειχα torrent να κατεβαινει με οριο στα 1 mb/s ) και επαιζα με σταθερο ping , εχω ανοιχτο και ενα cmd να κανει ping σε google(το οποιο επισης ειναι υψηλο 90ms αντι 60που ήταν με την vodafone (αλλα αυτο παιζει να ειναι και πλασματικο γιατι in-game ειμαι καλύτερά απο πριν).

Θα αιτηθω fastpath αυριο αλλα αμα ειναι να μπαινει ο αδερφος μου να δει ενα video youtube απο κινητο και εγω να ανεβαζω ping ειναι προβλημα , απλα θελω να δω αν συμβαινει γενικα η να κοιταξω καμια ρυθμιση στο router (qos κλπ).

Τα stats της γραμμης ειναι γενικα πολυ καλα και περασα και νεο δικλωνο απο την ρεκλετα στο σπιτι , cat6 απο το router στο pc κλπ.

1.jpg

Επεξ/σία από christos_0b
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι θεμα routing του ΟΤΕ.

Γενικα ο ΟΤΕ εχει σηκωσει πολυ τον Αμανε σε αυτο το θεμα. 

Θα δεις διαφορα στο fastpath, οχι ομως στο routing.

Επεξ/σία από Hetfield
Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Ειναι θεμα routing του ΟΤΕ.

Γενικα ο ΟΤΕ εχει σηκωσει πολυ τον Αμανε σε αυτο το θεμα. 

Θα δεις διαφορα στο fastpath, οχι ομως στο routing.

Ψηλά τον αμανέ? Τι δηλαδή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη εχω δει αρκετους πελατες του ΟΤΕ να εχουνε το συγκεκριμενο προβλημα με το routing και τα ανεξηγητα υψηλα pings.

Στο τηλεφωνικο κεντρο κανουν τις παπιες αλλα αμα κανεις εντονα παραπονα και απειλησεις με διακοπη τοτε μπορει να σε ριξουν σε αξιοπρεπη δρομολογηση. 

Πονταρουν στο οτι ο μεσος καταναλωτης δεν ασχολειται με τετοια.

Επεξ/σία από Hetfield
Δημοσ.
1 hour ago, Hetfield said:

Δηλαδη εχω δει αρκετους πελατες του ΟΤΕ να εχουνε το συγκεκριμενο προβλημα με το routing και τα ανεξηγητα υψηλα pings.

Στο τηλεφωνικο κεντρο κανουν τις παπιες αλλα αμα κανεις εντονα παραπονα και απειλησεις με διακοπη τοτε μπορει να σε ριξουν σε αξιοπρεπη δρομολογηση. 

Πονταρουν στο οτι ο μεσος καταναλωτης δεν ασχολειται με τετοια.

Δεν νομίζω να είναι θέμα routing αφού από ότι λέει το ping ανεβαίνει μόνο όταν χρησιμοποιούν ιντερνέτ οι άλλοι. Το πιθανότερο είναι να είναι θέμα QoS. Δοκίμασε να το ρυθμίσεις  δίνοντας προτεραιότητα στα πακέτα του παιχνιδιού που θέλεις  αν και το πιθανότερο είναι να μην φτάσεις στο ιδανικό αποτέλεσμα αφού το συγκεκριμένο μόντεμ/ρούτερ υποστηρίζει QoS μόνο στο upload. Προσωπικά για εμένα η λύση ήταν αγορά ξεχωριστού ρούτερ με υποστήριξη SQM (fqcodel, cake κτλ). 

Υ.Γ Προς hetflield Προσωπικά εδώ και 1 χρόνο που έχω οτε παίζω με ακριβώς το ίδιο ping 45ms Γερμανία και μέγιστο 70ms Σουηδία. Και όσοι φίλοι μου έχουν ΟΤΕ fastpath έχουν ακριβώς το ίδιο ping. Οπότε ίσως και τα άτομα που αναφέρεις να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...