kostasbm Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 βλεπω σε καποια σκρουτζομαγαζα τιμες στα 500 ευρω για καινουργιο 7αρι 32gb ειναι αξιοπιστα....εχει καποιος να προτεινει καποιο ????
kormos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, kostasbm είπε βλεπω σε καποια σκρουτζομαγαζα τιμες στα 500 ευρω για καινουργιο 7αρι 32gb ειναι αξιοπιστα....εχει καποιος να προτεινει καποιο ???? Είναι τεράστιο θέμα... Απλά είναι αφορολόγητα τα περισσότερα γι αυτό προκύπτει αυτή η διαφορά τιμών Ρίξε κλήρο (θα έλεγα phonegallery)
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 12 ώρες πριν, kostasbm είπε βλεπω σε καποια σκρουτζομαγαζα τιμες στα 500 ευρω για καινουργιο 7αρι 32gb ειναι αξιοπιστα....εχει καποιος να προτεινει καποιο ???? μια χαρα ειναι απλα προτιμησε καποιο αξιοπιστο μαγαζι με καλες αξιολογήσεις... εχω παρει 3-4 Iphone απο σκρουτζομαγαζα (kaizer, citishop τα θυμαμαι σιγουρα) ουτε αφορολόγητα ουτε τιποτα, ποιος τα λεει αυτα; (εξαιρεση καποια σκρουτζομαγαζα κομμητες που ανοιγουν για 3 μηνες και εξαφανιζονται οπου όντως εχει γινει θέμα, αλλα απο αυτα καλο θα ηταν να μην αγοραζετε τιποτα εκ των πραγματων)
kostasbm Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 βλεπω οτι οι τιμες τους ειναι και φαινονται ποιο σωστες σε παραβολη με την apple στην Αυστραλια οπου τα 7αρια 32gb ειχαν τιμη περιπου 511 ευρω.....σε ερωτηση μου σε μαγαζια σαν Γερμανο Οτε και λοιπα μου ειπαν 740 περιπου και μου εκανε εντυπωση η διαφορα ειμαι κυνηγος περασμενων μοντελων γιαυτο και το ψαξιμο ευχαριστω για τις απαντησεις σας
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 χρονια τώρα γινεται αυτό, τα "επωνυμα" καταστηματα εχουν το καρτελ των 700€....
kormos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, kostasbm είπε βλεπω οτι οι τιμες τους ειναι και φαινονται ποιο σωστες σε παραβολη με την apple στην Αυστραλια οπου τα 7αρια 32gb ειχαν τιμη περιπου 511 ευρω.....σε ερωτηση μου σε μαγαζια σαν Γερμανο Οτε και λοιπα μου ειπαν 740 περιπου και μου εκανε εντυπωση η διαφορα ειμαι κυνηγος περασμενων μοντελων γιαυτο και το ψαξιμο ευχαριστω για τις απαντησεις σας Μια χαρά τιμές είναι στις μεγάλες επώνυμες αλυσίδες γιατί πληρώνουν το φόρο κανονικά και αγοράζουν από Apple GR ενω οι λοιποί τα φέρνουν "μαύρα" αφορολόγητα...με αποτέλεσμα να χτυπάνε τις τιμές.
zourman1981 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ πάλι σου λέω με βεβαιότητα ότι τα επώνυμα καταστήματα έχουν τόσο υψηλότερες τιμές επειδή ψωνίζουν από τον κατάλογο των παροχών Κοινώς την δήθεν επιδότηση που σου δίνουν την πληρώνεις και με το παραπάνω (Τσιμπάμε 200 ευρώ την τιμή σου δίνουμε και 100 150 ευρώ επιδότηση άρα πάμε για win win case) Φόρο πληρώνουν όλοι εκτός από μαγαζιά κομήτες με κύκλο ζωής 6 μηνών για να μην προλάβουν να κάνουν δήλωση κ απόδοση ΦΠΑ κλπ Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από zourman1981
kostasbm Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 μα και η Apple στη Μελβουρνη και οι αλυσιδες καταστηματων οσο τα σκρουτζομαγαζα το εχει ,ομοιως και σιγκαπουρη και τοκυο που ειδα στα καταστηματα Apple με μια μικρη αποκλιση λογω ισοτιμιων αν ειχαμε επισημο Applestore στην Ελλαδα τι τιμη θα ειχε?? υποθετω καπου κοντα στις τιμες που εχει σε ολο το κοσμο
koufs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) προφανώς κάτι παίζει με το φόρο, γιατί αν θελήσεις να αγοράσεις με τιμολόγιο (κανονικό τιμολόγιο που να πληρώσεις και τον ΦΠΑ), δεν σου το δίνουν με αυτήν την τιμή, κάτι που δεν γίνεται πουθενά αλλού ------------------------- και επίσης η τιμή με τιμολόγιο (αλλά χωρίς ΦΠΑ) είναι σχεδόν ίδια με την τιμή της απόδειξης, δηλαδή απόδειξη με ΦΠΑ και τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ περίπου ίδια τιμή, δεν κάνει λογική, απλά πράματα, κάποια "πατέντα" παίζει με τους φόρους, μέχρι να μαθευτεί και μετά πάπαλα Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από koufs
paylidis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 ΤΙποτα δε παιζει, κανονική νομιμη αποδειξη με φπα παιρνεις ως ιδιώτης. Ως ελ. επαγγ. κοβεις επισης τιμολόγιο ειτε με φπα και πληρωνεις οσο λεει στο σαιτ και το παιρνεις επιστροφή είτε χωρις φπα απευθείας με μειωμένη τιμή (όχι σε όλα τα σκρουτζοκαταστηματα - για καποιο λόγο "συστημικό" δε μπορούν)... μη λεμε αυθαιρετα πραγματα ουτε αφορολόγητα ειναι ουτε τιποτα ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ του σκρουτζ
koufs Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paylidis είπε ΤΙποτα δε παιζει, κανονική νομιμη αποδειξη με φπα παιρνεις ως ιδιώτης. Ως ελ. επαγγ. κοβεις επισης τιμολόγιο ειτε με φπα και πληρωνεις οσο λεει στο σαιτ και το παιρνεις επιστροφή είτε χωρις φπα απευθείας με μειωμένη τιμή (όχι σε όλα τα σκρουτζοκαταστηματα - για καποιο λόγο "συστημικό" δε μπορούν)... μη λεμε αυθαιρετα πραγματα ουτε αφορολόγητα ειναι ουτε τιποτα ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ του σκρουτζ η τιμή που το δίνει πχ 500 ευρώ με απόδειξη, άμα το πάρεις με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ (για να τον πληρώσεις ή συμψηφίσεις εσύ σαν επαγγελματίας) είναι κοντά στα 485, άμα το πάρεις με τιμολόγιο ΜΕ ΦΠΑ, βγάινει πολύ παραπάνω, άρα στην ουσία η τιμή με απόδειξη είναι σχεδόν χωρίς ΦΠΑ, πως γίνεται δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον "κανονικό" τρόπο, -------------------------------------------------------- οπουδήποτε πας να αγοράσεις οτιδήποτε (εκτός από λίγα μαγαζιά σκρουτζ για συγκεκριμένα πράγματα) η τιμή απόδειξης και η τιμή τιμολογίου (με ΦΠΑ) είναι ακριβώς η ίδια και δεν διαφέρει ούτε σεντ, και η τιμή τιμολογίου χωρίς ΦΠΑ (που χρωστάς όμως εσύ στο κράτος) είναι χωρίς το 24% ΦΠΑ. ------------------------------------------------------------- οπότε μη με κατηγορείς ότι λέω αυθαίρετα πράγματα, για ρώτησέ τους πόσο θα σου το δώσουν με τιμολόγιο με ΦΠΑ, θα σου πούνε πολύ παραπάνω από την τιμή απόδειξης, δεν είναι νόμιμο αυτό Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από koufs
kostasbm Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 τρελλα πραγματα αφου το φπα το πληρωνουμε ειτε με αποδειξη ειτε με τιμολογιο η κανω λαθος ?
koufs Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) τι εννοείς; απόδειξη ή τιμολόγιο με ΦΠΑ, πληρώνεις το ΦΠΑ στο μαγαζί και τον οφείλει στο κράτος το μαγαζί, η τιμή στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ, δεν πληρώνεις ΦΠΑ, αλλά τον οφείλεις εσύ στο κράτος, η τιμή πρέπει να είναι χαμηλότερη από απόδειξη, όσο αντιστοιχεί στο 24% ΦΠ αυτά είναι τα νόμιμα, από εκεί και πέρα ........................ Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από koufs
paylidis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, koufs είπε η τιμή που το δίνει πχ 500 ευρώ με απόδειξη, άμα το πάρεις με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ (για να τον πληρώσεις ή συμψηφίσεις εσύ σαν επαγγελματίας) είναι κοντά στα 485, άμα το πάρεις με τιμολόγιο ΜΕ ΦΠΑ, βγάινει πολύ παραπάνω, άρα στην ουσία η τιμή με απόδειξη είναι σχεδόν χωρίς ΦΠΑ, πως γίνεται δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον "κανονικό" τρόπο, -------------------------------------------------------- οπουδήποτε πας να αγοράσεις οτιδήποτε (εκτός από λίγα μαγαζιά σκρουτζ για συγκεκριμένα πράγματα) η τιμή απόδειξης και η τιμή τιμολογίου (με ΦΠΑ) είναι ακριβώς η ίδια και δεν διαφέρει ούτε σεντ, και η τιμή τιμολογίου χωρίς ΦΠΑ (που χρωστάς όμως εσύ στο κράτος) είναι χωρίς το 24% ΦΠΑ. ------------------------------------------------------------- οπότε μη με κατηγορείς ότι λέω αυθαίρετα πράγματα, για ρώτησέ τους πόσο θα σου το δώσουν με τιμολόγιο με ΦΠΑ, θα σου πούνε πολύ παραπάνω από την τιμή απόδειξης, δεν είναι νόμιμο αυτό ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ θα μας τρελανεις; Δε παιζουν αυτα που λες... 500€ ειναι η τιμη λιανικής με το φπα 403 ειναι χωρις το φπα αν παει να το παρει επαγγελματίας θα πληρωσει είτε 403 αν παει με τα αναλογα εγγραφα που χρειαζεται για να του κοψουν επιτόπου τιμολόγιο χωρις φπα. αν δε τα εχει θα το πληρωσει όσο και ο ιδιωτης, 500... 19 λεπτά πριν, kostasbm είπε τρελλα πραγματα αφου το φπα το πληρωνουμε ειτε με αποδειξη ειτε με τιμολογιο η κανω λαθος ? τρελα πραγματα λεει, δε πουλαει κανενας αφορολογητα σε ιδιωτη... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ....και σηκωνει καταγγελια και προστιμο φυσικά..! Εν πασει περιπτωση ξεφυγαμε απο το θεμα, υπαρχει ειδικο θεμα για αυτό περι τιμολογίων, ο ανθρωπος ρωτησε αν ειναι τα τηλεφωνα οκ, φυσικά και ειναι οκ, εχεις αποδειξη και εγγυηση που καλυπτεται απο την Infoquest, τέλος... Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από paylidis
koufs Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, paylidis είπε ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ θα μας τρελανεις; Δε παιζουν αυτα που λες... 500€ ειναι η τιμη λιανικής με το φπα 403 ειναι χωρις το φπα αν παει να το παρει επαγγελματίας θα πληρωσει είτε 403 αν παει με τα αναλογα εγγραφα που χρειαζεται για να του κοψουν επιτόπου τιμολόγιο χωρις φπα. αν δε τα εχει θα το πληρωσει όσο και ο ιδιωτης, 500... τρελα πραγματα λεει, τα εχει μπλεξει τελειως... τιποτα δεν ειναι τρελό (με εξαιρεση ξαναλεω τα σκρουτζομαγαζα-κομμητες τριμηνου)! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.... εγώ θα σε τρελλάνω ή εσύ λες ότι θες; σου λέει το μαγαζί iphone 7 με απόδειξη 495 ή τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ 484 (και χρωστάς ή συμψηφίζεις τον ΦΠΑ, αλλά θα τον πληρώσεις και θα σου βγει πολύ παραπάνω) αν ήταν σωστός θα έλεγε ή 495 με ΦΠΑ ή τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ 399 ή τιμολόγιο με ΦΠΑ 495 αυτός σου λέει απόδειξη 495 ή τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ 484, δηλαδή ο ΦΠΑ είναι 11 ευρώ; δεν έχω μπλέξει τίποτα, κόβω πολλά τιμολόγια και σαν πελάτης και σαν επαγγελματίας και τα ξέρω πολύ καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα