Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πω κι εγώ τον πόνο μου... :P

Με τις καμπίνες κοντά μου να έχουν τοποθετηθεί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, τους τελευταίους μήνες κοίταζα καθημερινά πότε η Nova θα διαθέσει VDSL στη διεύθυνση κατοικίας μου. ΟΤΕ και Vodafone διέθεσαν πρώτοι, με τη Nova να κάνει την έκπληξη στις 21 Φεβρουαρίου!

Την ίδια μέρα τηλεφωνώ για να κάνω τη μετάβαση από ADSL σε VDSL, ο άνθρωπος της Nova μου λέει «όλα ok» και ενημερώθηκα πως σε περίπου μια εβδομάδα θα έχω VDSL. Τετάρτη έγινε η αίτηση, την επόμενη Δευτέρα (26/02) ήρθε το router, χαρούμενος εγώ το σύνδεσα και όλα κομπλέ. Συγχρόνιζε στην ίδια ταχύτητα με το προηγούμενο, γύρω στα 15-16 Mbps.

Εν τω μεταξύ, στην κατάσταση αίτησης ενεργοποίησης της Nova γράφει από 22/02 πως «To αίτημά σας βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής.».

Περίμενα... και περίμενα... ώσπου πριν περίπου από μια εβδομάδα (07/03) ξεκινά το ίντερνετ να πέφτει και να έρχεται, οι μετρήσεις στο router να αλλάζουν συνεχώς, και λέω «επιτέλους σήμερα έρχεται το VDSL!». Αμ δε!

Το αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας ήταν το ίντερνετ να «κλειδώσει» στο 1 Mbps και από τότε μέχρι σήμερα να μην συγχρονίζει παραπάνω, καθώς επίσης και το ίντερνετ μία να λειτουργεί και μία όχι. Κάποιες φορές είναι πράσινη η ένδειξη «Internet» και απλώς δεν έχουμε ίντερνετ, ενώ άλλες φορές γίνεται αυτόματα επανεκκίνηση των ενδείξεων «DSL» και «Internet».

Έπαιρνα σχεδόν κάθε μέρα τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη της Nova, ακούγοντας τη μία φορά πως η γραμμή έχει βραχυκύκλωμα και πως αν θέλω μπορώ να κάνω αίτηση για τεχνικό, την άλλη πως μου επανεκκινούν τη γραμμή για να διορθωθεί το πρόβλημα, άλλη φορά με συμβούλεψαν να μπω στο router και να σβήσω τα προφίλ του ADSL αφήνοντας μονάχα το VDSL για να το αναγκάσω να συνδεθεί εκεί, κάποια φορά με ρώτησαν αν έχω αλλάξει κωδικό του WiFi(!!!), άκουσα διάφορα κουλά και μη!

Αυτό που άκουγα μονίμως από όλους ήταν πως «το VDSL είναι προγραμματισμένο για ενεργοποίηση σήμερα».

Την τελευταία φορά που κάλεσα μου είπαν πως φταίει ο ΟΤΕ, καθώς τεχνικός του πρέπει να ανοίξει την καμπίνα και να πραγματοποιήσει τη σύνδεση.

Έτσι λοιπόν, έχω βρεθεί σε μία κατάσταση που δε μπορώ να κάνω κάτι εκτός του να περιμένω, με τα νεύρα μου να έχουν τσιτώσει για τα καλά με την όλη αντιμετώπιση!

Υ.Γ. Ορίστε και μια εικόνα από τη σελίδα του router.

router.png.cd4581334fe633844ada8e187b96e3f1.png

Επεξ/σία από konsoulito
Προσθήκη εικόνας router
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να στεναχωρίεσαι σε καταλαβαίνω αλλά δεν αξίζει 

καταρχήν έλενξες τη καλωδίωση σου έβαλες το ρουτερ στην κεντρικη πρίζα μόνο του;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill2015 είπε

Δεν χρειάζεται να στεναχωρίεσαι σε καταλαβαίνω αλλά δεν αξίζει 

καταρχήν έλενξες τη καλωδίωση σου έβαλες το ρουτερ στην κεντρικη πρίζα μόνο του;

Το δοκίμασα και μόνο του το router, πάλι τα ίδια όμως.

Σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την τεχνική υποστήριξη, μου είπαν να αποσυνδέσω όλες τις συσκευές από τις πρίζες τηλεφώνου και με ενημέρωσαν έπειτα πως συνεχίζει να υπάρχει βραχυκύκλωμα στη γραμμή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bill2015 είπε

Με τα στατιστικά φάινεσαι ακόμα οτι έχεις adsl και οχι vdsl 

Αν επιλέξεις συχρονισμό μόνο vdsl συχρονίζει η όχι;

Ισχύει πως έχω ακόμη ADSL, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (δυστυχώς) η μετάβαση στο VDSL. Μου είπαν πως θα λάβω και SMS στο κινητό όταν γίνει, δεν έχω λάβει κάτι. Οπότε λογικό να μη συγχρονίζει ακόμη σε VDSL, το έχω δοκιμάσει κι αυτό που λες.

Δεν έχω βρει άλλη λύση εκτός από το να περιμένω να μου ενεργοποιήσουν το VDSL.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bill2015 είπε

Το παλιο το ρουτεράκι το έβαλες να δεις με εκεέινο τι συχρονισμό θα έχεις

Ααα ναι, το δοκίμασα και αυτό! Ένα Linksys WAG200G είναι και δε συγχρονίζει πια! Μόνο το καινούριο (ZTE ZXHN H168N) λειτουργεί πλέον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Αν απενεργοποιήσεις τα vdsl profile συχρονίζεις ;

Απενεργοποίησα το VDSL2 (βλ. εικόνα) και όχι, δε συγχρόνιζε! Μόνο όταν είναι όλα ενεργά (πλην του SOS) συγχρονίζει.

Παίζει κάποιο ρόλο το φίλτρο που είναι του VDSL και το έχω συνδέσει μεταξύ συσκευής τηλεφώνου και πρίζας τηλεφώνου;

router2.png.1bdb854bb52c404d72f01cc5bc1f97db.png

Επεξ/σία από konsoulito
Δημοσ.

Ενοείς το σπλιτερ όχι φίλτρο ερχετε το καλωδιο μπαίνει εκέι βγαίνει και διαχωρίζει τηλεφωνία απο ιντερνετ 

To vectroring το έχεις τσεκαρει ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill2015 είπε

αχα πιστευω να έβαλες splitter και οχι filter γτ κατι τετοια τρελα τα συνάντησα 

Το τσέκαρα μόλις. Είναι το SP-316A και είναι VDSL Splitter.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, konsoulito είπε

Παίζει κάποιο ρόλο το φίλτρο

Επειδή είπες φίλτρο για αυτό σε ρώτησα 

Παράξενη βλάβη να μην συχρονίζεις με adsl ρουτερ παραμονο με vdsl router και σε adsl 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Επειδή είπες φίλτρο για αυτό σε ρώτησα 

Παράξενη βλάβη να μην συχρονίζεις με adsl ρουτερ παραμονο με vdsl router και σε adsl 

Δικό μου λάθος η λέξη «φίλτρο».

Όντως είναι παράξενο, δεν ξέρω τι να πω! Περιμένω να ολοκληρωθεί η μετάβαση στο VDSL να δω μήπως διορθωθούν τα πράματα.

Το άλλο περίεργο που συμβαίνει και το βλέπω μέσα στη σελίδα του router, είναι πως το Noise Margin με refresh κάθε λίγα δευτερόλεπτα αλλάζει τιμές (στο up παίρνει αρνητικές και θετικές τιμές, μπορεί να είναι 4.0 ή -6.7 ή -8.0, κλπ, ενώ στο down μόνο θετικές γύρω στο 20), καθώς επίσης αλλάζει και το Attainable Rate (τόσο στο up όσο και στο down).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...