Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας!

Πρόσφατα αναβάθμισα σε VDSL μέχρι 50 και πλέον αναβάθμισα ξανά σε fiber μέχρι 100 που ενεργοποιήθηκε χτες! Φοβερή ταχύτητα και κανένα θέμα ως προς το internet για την ώρα! Όμως έχω θέμα με το σταθερό τηλέφωνο και πιο συγκεκριμένα δεν δουλεύει πλέον! 

Μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένο σε άλλη τηλεφωνική πρίζα από αυτή του internet με ένα splitter και λειτουργούσε οκ! Τώρα όμως έπαψε να δουλεύει και όταν το βάζω όπως δείχνει στις οδηγίες του ΟΤΕ πάλι δεν λειτουργεί! Δηλαδή στο διακλαδωτή στην τηλεφωνική πρίζα που είναι και το router με ένα splitter να είναι στη μέση (όπως στη φώτο που ανέβασα)! Αν επιχειρήσω να το συνδέσω πάνω στο router ρίχνει το internet!  Έχει κανείς καμιά ιδέα τι κάνω λάθος? Υπάρχει πιθανότητα να είναι ασύμβατη η συσκευή τηλεφώνου ή να έχει βλάβη?? 

LBIrChR.png

Επεξ/σία από citelis
Δημοσ.

ακόμα και ασυμβατότητα να έχεις δεν πρέπει να σου κάνει αποσύνδεση 

έχεις κάπιο σταθερό φίλου σου να δοκιμάσεις;

Δημοσ.

Δοκίμασα μια παλιά συσκευή αλλά ούτε αυτή δούλεψε. Παίζει αν θέλει κάποιες μέρες να ξαναλειτουργήσει το σταθερό (έτσι άκουσα κάπου) ή να καλέσω ΟΤΕ ?? 

Δημοσ.

a.αν βαλεις το τηλεφωνο πανω στο ρουτερ στην Fxs θα πρεπει να παιξει.αν βαλεις σπλιττερ θα πρεπει το Phone του splitter να συνδεθει με την Fxs ωστε να γυρισει η τηλεφωνια και στο υπολοιπο σπιτι και να βαλεις φιλτρα στα τηλεφωνα.παιζει μεν αλλα θεωρειται λαθος.η σωστη καλωδιωση ειναι ειτε μονο το τηλεφωνο πανω στο ρουτερ ειτε να φτιαχτει σωστα η καλωδιωση 

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν βαλεις μονο ενα τηλεφωνο πανω στο ρουτερ πρεπει στο κεντρικο πριζακι να αποσυνδεθουν τα υπολοιπα πριζακια για να εχεις το μεγιστο της γραμμης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit: Λοιπόν μοιάζει να τα κατάφερα για την ώρα! Φαίνεται να έχει θέμα η συσκευή του σταθερού και βρήκα ένα παλιό εντελώς σταθερό (όχι ασύρματο σταθερό) και συνδέθηκε κανονικά. Δύο ασύρματα δεν συνεργάζεται οπότε παίζει να φταίνε αυτά! Το θέμα είναι ότι τελείως σταθερό τηλέφωνο δε βολεύει με τη καμία οπότε λογικά θα χρειαστώ νέα συσκευή. 

Επεξ/σία από citelis
Δημοσ.

Τα ιδια εχω και εγω τη WIND με VDSL 50γραμμη...ενω εχω φουλ ιντερνετ...δεν εχω σταθερο εδω και 6 μερες....στο σαλονι εχω καλωδιωσει κατευθειαν το ρουτερ απευθειας με το πριζακι τηλεφωνου και στο υπνοδωματιο εχω το ασυρματο με σπλιτερακι VDSL στο αντιστοιχο πριζακι τηλεφωνου του δωματιου...τιποτα απολυτως...θα τσεκαρω το απογευμα οχι ασυρματο αλλα ενσυρματο να δω εαν εχει διαφορά...σημειωση...το ιδιο μου κανει και οταν βαλω στο σπλιτερ στο σαλονι ρουτερ και ασυρματο τηλεφωνο....τι να φταιει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Μίπως τυχων εσύ έχεις voip ?

εγω εννοεις? πως το βλεπω? και τι σημαινει αυτο εαν εχω voip και οχι κανονικη γραμμη?

Επεξ/σία από sgiannios
συμπληρωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...