3DJIN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 μα και γιαυτο υπαρχει το sn θυμασαι το περιφημο "warranty void if removed" ?
phanispal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, 3DJIN είπε μα και γιαυτο υπαρχει το sn Εξακολουθώ να μη σε πιάνω, και με συγχωρείς. Το SN τι μπορεί να αποδείξει ακριβώς όσον αφορά στην εγγύηση του προϊόντος; 1 λεπτό πριν, 3DJIN είπε θυμασαι το περιφημο "warranty void if removed" ? Το θυμάμαι, αλλά κι αυτό δε βλέπω τι σχέση έχει με την περίπτωσή μου. Εγώ δε θα αλλάξω το SN της κάρτας μου, ούτε θα ξεκολλήσω κάποιο αυτοκόλλητο. Η απόδειξη δεν αναφέρει πουθενά το SN της συγκεκριμένης κάρτας, οπότε δεν καταλαβαίνω πώς συνδέεται ακριβώς με την εγγύηση της κάρτας σε χρονικό επίπεδο. Δηλαδή πώς θα δουν ότι έχουν περάσει 3 χρόνια από το SN; Βάσει της ημερομηνίας κατασκευής; 1
3DJIN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 phanispal ποσο χρονων εισαι παιδι μου? εχουν μηχανογραφηση για ολες τις καρτες και κανουν διασταυρωση σε καθε rma,η αποδειξη ειναι παντελως αχρηστη για τη gb-μονο βασει νομου για τον retailer ειναι χαρτι εγγυησης η αποδειξη,η gb δεν ειναι retailer.
phanispal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεριμένο, κι εσύ απαντάς ότι έχουν μηχανογράφηση και κάνουν διασταύρωση, και μιλάς και απαξιωτικά, επειδή δεν είμαι μέσα στα πράγματα και δε γνωρίζω πώς δουλεύουν οι εταιρείες, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Σε ξαναρωτάω λοιπόν, και αν έχεις την ευγενή καλοσύνη απάντησε ακριβώς σε αυτό που ρωτάω, αν θες και γνωρίζεις: Τι μπορεί να δει η Gigabyte από το SN; Μπορεί να δει πότε αγοράστηκε από τον τελικό καταναλωτή; Η εγγύηση δεν ισχύει από την ημερομηνία αγοράς; Πώς θα της βγάλει το σύστημα ότι πέρασαν 365*3 μέρες από την ημερομηνία αγοράς; 1
3DJIN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 η εγγυηση παρεχεται απο τον retailer στον καταναλωτη,ο εμπορος λιανικης κοιταει την αποδειξη και βλεπει ποσα χρονια περασαν ωστε να σε καλυψει με εγγυηση η gb κοιταει sn απο τοτε που εστειλε την καρτα στον retailer
phanispal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραία, o retailer στη δική μου περίπτωση σήκωσε μπαϊράκι και μετανάστευσε κλείνοντας το μαγαζάκι του. 7 λεπτά πριν, 3DJIN είπε η gb κοιταει sn απο τοτε που εστειλε την καρτα στον retailer Ωραία². Και πες ότι το πλοίο προσάραξε ένα μήνα στην Καλκούτα επειδή είχε μποφώρ στο δρόμο για τον retailer, και ο retailer είχε την κάρτα στο ράφι άλλον ένα μήνα μέχρι να την πάρω εγώ. Αυτό σημαίνει ότι χάνω δύο μήνες απ' την εγγύηση; Ειλικρινά ρωτάω, για να ξέρω τι μου γίνεται. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από phanispal 1
3DJIN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 θα το πω πιο απλα,καμια υποχρεωση δεν εχει η gb να παρεχει εγγυηση στον τελικο καταναλωτη,η εγγυηση βασει νομου παρεχεται απο τον εμπορο λιανικης στον πελατη,δηλαδη απο το καταστημα και γιαυτο κοιταει την αποδειξη,η gb κοιταεi sn για τη δικη της διασφαλιση ,αν το πλοιο που λες προσαραξει καπου-μεσα στα κοστη μεταφορας υπαρχουν τετοιου ειδους ασφαλειες για τους εμπορους,αλλα δεν αφορουν εμας τους τελικους καταναλωτες. Σκεψου,ειναι σα να παρεις ενα πλαστο πενηνταευρο εν γνωση σου και να πας στην τραπεζα να στο χαλασει σε δεκαευρα
dpolal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, 3DJIN είπε θα το πω πιο απλα,καμια υποχρεωση δεν εχει η gb να παρεχει εγγυηση στον τελικο καταναλωτη,η εγγυηση βασει νομου παρεχεται απο τον εμπορο λιανικης στον πελατη,δηλαδη απο το καταστημα και γιαυτο κοιταει την αποδειξη,η gb κοιταεi sn για τη δικη της διασφαλιση ,αν το πλοιο που λες προσαραξει καπου-μεσα στα κοστη μεταφορας υπαρχουν τετοιου ειδους ασφαλειες για τους εμπορους,αλλα δεν αφορουν εμας τους τελικους καταναλωτες. Σκεψου,ειναι σα να παρεις ενα πλαστο πενηνταευρο εν γνωση σου και να πας στην τραπεζα να στο χαλασει σε δεκαευρα Δεν ισχύουν αυτά που λες φίλε. Εγγύηση παρέχει ο κατασκευαστής και όχι το κατάστημα που θα κάνει την πώληση. Αυτό θα αναλάβει απλά να διεκπεραιώσει την αποστολή της κάρτας στον κατασκευστή ή συνηθέστερα στον τοπικό αντιπρόσωπο του για να πάρει τον δρόμο για έλεγχο και επισκευή ή αντικατάσταση. Δηλαδή το κατάστημα από όπου έγινε η αγορά είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία του τελικού καταναλώτή με το εργοστάσιο, όχι για τη νίδια την εγγύηση. Σχετικά με την εγγύηση τώρα, το αν η κάρτα έφυγε από το εργοστάσιο, έκανε το γύρω της γής και κατέληξε ξεχασμένη σε ένα ράφι κάνα δύο χρόνια πάλι δεν παίζει ρόλο. Ο αγοραστής δικαιούτε εγγύηση βάση της ημερομηνίας αγοράς που αναγράφεται στην απόδειξη που έλαβε από τον έμπορο και όχι όποτε το s/n της δείχνει ότι βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Όσον αφορά το ερώτημα του άλλου μέλους τώρα. Φίλε, σόρρυ αλλά δεν έληξε η εγγύηση 4 μέρες ούτε έστω 4 εβδομάδες να πείς άντε χαλάλι να την κάνουμε την στραβή, αλλά 4 ολόκληρους μήνες όπως λες. Δεν δικαιούσε εγγύηση. Πάρε άλλη κάρτα. Με το ίδιο σκεπτικό ένας άλλος αύριο μεθαύριο θα πεί, ντάξη μωρέ, τί είναι 6-8-10 μήνες ;;; Αν βρώ απόδειξη από άλλον θα την κάνω την αλλαγή και δε πα να κουρεύεται η όποια εταιρεία. Αν βρεις απόδειξη κάντω και τσιμουδιά, δεν χρειάζεται να ρωτάς τα αυτονόητα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από dpolal
phanispal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Λες ότι δεν είναι υποχρεωμένη η (κάθε) Gigabyte να παρέχει εγγύηση στον τελικό καταναλωτή. Αν κλείσει ο retailer όμως, τι γίνεται; Θα βρει απ' το SN πότε την έστειλε σ' εκείνον, και αν έχουν περάσει 3 χρόνια, ανεξάρτητα πότε την πήρε ο τελικός καταναλωτής στα χέρια του (με αγορά), τότε θα του ρίξει άκυρο;
3DJIN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dpolal είπε Δεν ισχύουν αυτά που λες φίλε. Εγγύηση παρέχει ο κατασκευαστής και όχι το κατάστημα που θα κάνει την πώληση. Αυτό θα αναλάβει απλά να διεκπεραιώσει την αποστολή της κάρτας στον κατασκευστή ή συνηθέστερα στον τοπικό αντιπρόσωπο του για να πάρει τον δρόμο για έλεγχο και επισκευή ή αντικατάσταση. Δηλαδή το κατάστημα από όπου έγινε η αγορά είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία του τελικού καταναλώτή με το εργοστάσιο, όχι για τη νίδια την εγγύηση. Σχετικά με την εγγύηση τώρα, το αν η κάρτα έφυγε από το εργοστάσιο, έκανε το γύρω της γής και κατέληξε ξεχασμένη σε ένα ράφι κάνα δύο χρόνια πάλι δεν παίζει ρόλο. Ο αγοραστής δικαιούτε εγγύηση βάση της ημερομηνίας αγοράς που αναγράφεται στην απόδειξη που έλαβε από τον έμπορο και όχι όποτε το s/n της δείχνει ότι βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Όσον αφορά το ερώτημα του άλλου μέλους τώρα. Φίλε, σόρρυ αλλά δεν έληξε η εγγύηση 4 μέρες ούτε έστω 4 εβδομάδες να πείς άντε χαλάλι να την κάνουμε την στραβή, αλλά 4 ολόκληρους μήνες όπως λες. Δεν δικαιούσε εγγύηση. Πάρε άλλη κάρτα. Με το ίδιο σκεπτικό ένας άλλος αύριο μεθαύριο θα πεί, ντάξη μωρέ, τί είναι 6-8-10 μήνες ;;; Αν βρώ απόδειξη από άλλον θα την κάνω την αλλαγή και δε πα να κουρεύεται η όποια εταιρεία. Αν βρεις απόδειξη κάντω και τσιμουδιά, δεν χρειάζεται να ρωτάς τα αυτονόητα. διαβασε τους νομους,βαριεμαι να διαβασω το κατεβατο γιατι αρχισες λαθος 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Λες ότι δεν είναι υποχρεωμένη η (κάθε) Gigabyte να παρέχει εγγύηση στον τελικό καταναλωτή. Αν κλείσει ο retailer όμως, τι γίνεται; Θα βρει απ' το SN πότε την έστειλε σ' εκείνον, και αν έχουν περάσει 3 χρόνια, ανεξάρτητα πότε την πήρε ο τελικός καταναλωτής στα χέρια του (με αγορά), τότε θα του ρίξει άκυρο; εχουνε μηχανογραφηση,βλεπουν το sn πανω στην καρτα και τσεκαρουν το συστημα πες οτι σου ριχνει ακυρο η gb και μετα τους πας σε δικη,ποιος θα δικαιωθει μεσω δικαστικης οδου? Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από 3DJIN
dpolal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε διαβασε τους νομους,βαριεμαι να διαβασω το κατεβατο γιατι αρχισες λαθος Συγνώμη, δεν κατάλαβα ότι είσαι του δημοτικού.
3DJIN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, dpolal είπε Συγνώμη, δεν κατάλαβα ότι είσαι του δημοτικού. που να καταλαβεις ..αφου δεν το εχεις τελειωσει καν
phanispal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε εχουνε μηχανογραφηση,βλεπουν το sn πανω στην καρτα και τσεκαρουν το συστημα Ναι, βλέπουν το SN πάνω στην κάρτα και τσεκάρουν το σύστημα, και προφανώς βλέπουν πότε την έστειλαν στον retailer, όχι πότε την αγόρασε ο τελικός καταναλωτής. Οπότε είναι σα να λες, ότι πρακτικά η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία αποστολής του προϊόντος προς τον retailer. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα, για το διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία αποστολής προς τον retailer, έως την ημερομηνία αγοράς από τον τελικό καταναλωτή, πώς ο retailer καλύπτει τον τελικό καταναλωτή, αφού τον retailer δεν τον καλύπτει η Gigabyte; Ας υποθέσουμε ότι στέλνει σήμερα 16/3/18 η Gigabyte στον retailer μια κάρτα. Μέχρι να φτάσει στον retailer και εκείνος να την πουλήσει σε μένα, περνάει 1 μήνας, δηλαδή την παίρνω 16/4/18. Εμένα όμως μου χαλάει 15/4/21, άρα σύμφωνα με την απόδειξη είμαι εντός εγγύησης. Δηλαδή μου λες ότι αν απευθυνθώ στον retailer, θα είναι εντός εγγύησης, αλλά αν εκείνος έχει κλείσει, ή μου τη βαρέσει εμένα να μιλήσω απευθείας με Gigabyte, η τελευταία θα μου τη βγάλει εκτός εγγύησης.
dpolal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, 3DJIN είπε που να καταλαβεις ..αφου δεν το εχεις τελειωσει καν Μπορεί να μην το τελείωσα αλλά τουλάχιστον ξέρω πώς να κάνω συζήτηση σε ένα φόρουμ και να σέβομαι τους υπόλοιπους συνομιλητές μου. Εσύ προφανώς έχεις πολύ δρόμο ακόμα. Άντε γειά. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από dpolal
phanispal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Μην ξεφεύγουμε και κάνουμε σα μικρά παιδιά. dpolal, πλέον συζητάμε κάτι άλλο, όχι πώς θα καταφέρω εγώ συγκεκριμένα να περάσω τη δική μου για εντός εγγύησης. Εδώ όπως φαίνεται δεν είναι σαφές τι ισχύει και τι όχι με την εγγύηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα