Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω αποσυνδέσεις του ιντερνέτ πάνω κάτω κάθε μία ωρα, μπορεί και πιο συχνά...

Δεν φταιει συσκευή απλα εμφανίζεται στο ρούτερ ένα κόκκινο φωτακι αντί για πράσινο.

Επίσης έχω παρατηρήσει μεγάλο αριθμό crc erros και στο log history κάθε φορά που γίνεται αποσύνδεση μου εμφανίζει τα εξής πρώτα στην σειρα.Να προσθέσω πως το ρούτερ το αλλάξαμε σήμερα διότι το παλιό δεν άνοιγε καν (άρα δεν πιστεύω να φταίει το ρουτερ) επίσης πήρα τηλέφωνο στην φορτνετ και μου βρήκαν ένα τηλέφωνο να προκαλεί πρόβλημα το οποίο αποσυνδεσα αλλά τα crc erros αυξηθηκαν και οι αποσυνδεσεις εμειναν

Screenshot_20180312-165651.png

Επεξ/σία από Ecklipse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1.  spilter φίλτρα καλώδια άλλαξες ;
  2.  Τι έχεις adsl i vdsl 
  3. Τι ρουτερ έχεις και δοκίμασες το ρουτες μόνο του στη κεντρική πρίζα χωρίς τηλέφωνα ; επίσης δοκίμασες με άλλο ρουτερ;

Επίσης αυτο που αναφέρεις 

Δεν φταιει συσκευή απλα εμφανίζεται στο ρούτερ ένα κόκκινο φωτακι αντί για πράσινο. 

Δέν είναι αποσύνδεση αλλά χάνει την ip αποσύνδεση είναι να αναβοσβήνει το dsl

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαξα και καλωδια και spliter, εχω adsl2+ και το ρουτερ ειναι το technicolor TD5136V2.Τι εννοεις ομως χανει την ip? γτ διαβασα κατι για lease time αλλα δεν ειναι τοσο ακριβης στην ωρα που αποσυνδεεται ( πχ μπορει σε 1 ωρα απο τωρα η σε 2 δεν εχει ακριβεια).Θα το δοκιμασω αυριο στην κεντρικη πριζα αλλα αν ισχυει και εκει τι σημαινει αυτο και τι μπορω να κανω? Και μου εμφανιζει και αυτο το μηνυμα Warning: AdvRDNSSLifetime <= 2*MaxRtrAdvInterval would allow stale DNS servers to be deleted faster 

Επεξ/σία από Ecklipse
Δημοσ.

Το @ γινεται κοκκινο και το b  σβηνει, αν γινοτανε μια φορα την εβδομαδα θα το αντεχα αλλα αυτο γινεται τουλαχιστον 8 φορες την μερα...

Ξανααποσυνδεθηκε και στα logs εχει τα εξης 

Screenshot (86).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το εχω δοκιμασει ... το μονο π μ μενει να κανω ειναι να δω πως θα αντιδρασει στην κυρια πριζα.Το πιο εκνευριστικο ειναι οτι πριν λιγο καιρο δουλευε αψογα χωρις καμια αποσυνδεση :o

Τα στοιχεια της γραμμης

Screenshot (87).png

Επεξ/σία από Ecklipse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον το συνδεσα κεντρικη και χωρις τηλεφωνα και παλι αποσυνδεεται.

*you want please write a subnet6 declaration* στα logs  πρωτη φορα εμφανιζεται αυτο.Και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι οτι τα crc errors στο upstream εκτοξευονται απο 0 στα 65000 (wtf) και τα fec errors στο downstream μεσα σε 5 λεπτα ειναι 4701.Σε 40 λεπτα διαρκεια αυτα ειναι τα στοιχεια

Screenshot (88).png

Επεξ/σία από Ecklipse
Δημοσ.

Το ρούτερ είναι καινούργιο ( 2 ημερών) αν και δοκίμασα και με άλλο ρούτερ της cyta το οποίο συνδέθηκε κανονικά στο κινητό αλλά στο pc δεν το αναγνώριζε και έτσι το έκανα reset και μετά δεν άναβε το λαμπάκι του ιντερνέτ. Πιστεύεις φταίει το ρούτερ?Α επίσης η φορτνετ είχε βρει μια συσκευή στον πάνω όροφο προκαλούσε βραχυκύκλωμα και έτσι την αποσυνδεσα.Παιζει άμα φταιει καμία μπριζα στους πάνω ορόφους να επηρεάζει την κεντρική μπριζα? (Που είναι στο υπόγειο)

Spoiler

Δημοσ.

Λοιπον προσπαθησα και με ενα αλλο ρουτερ αλλα δεν αναβει το λαμπακι του ιντερνετ με τιποτα... Τεσπα ενδιαφερον ειναι το γεγονος οτι αλλαξα channel απο auto στο 6 και δεν βλεπω crc erros :) αλλα ειναι ακομα πολυ νωρις θα το αφησω να δω ποσο θα ειναι τo uptime αυριο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...