Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H πηγή και η αντιγραφή του άρθρου είναι ελλειπή. 

Τα Xbox One S & X θα λάβουν Freesync 2 με HDR υποστήριξη στα 4Κ. 

Το Χbox One (απλό) θα λάβει υποστήριξη Freesync 1 μόνο για 1080p.  Μιας και έχει μόνο HDMI 1.4a port. 
Επίσης με το patch θα ενεργοποιείται αυτόματα το  low latency mode στις τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

μπερδευτηκες,αναποδα ειναι οσο εισαι κατω απο τα hz της οθονης δεν εχεις θεμα με tearing,οταν εισαι πανω τοτε θες freesynch,πολυ απλα -ωραια κοροιδια οι κονσολες και το freesynch,λες και μπορουν να κρατησουν πανω απο 60 σε πολλα games....

Δεν ισχύει αυτό.  Αν ένα μόνιτορ έχει 30 45 60 75 90 100 Hz και η κάρτα δώσει οτιδήποτε νούμερο εκτός αυτόν που μπορεί το πάνελ να δώσει υπάρχει tearing.  Όταν το μόνιτορ έχει 60 Hz και η κάρτα δώσει περισσότερα λέγεται frame skipping .

Όταν λοιπόν ένα παιχνίδι είναι κλειδωμένο στα 60fps και το πάνελ είναι 60hz αν το παιχνίδι έχει μεγάλο φόρτο σε ένα σημείο και πέσουν εστο και 5 fps υπάρχει tearing.

Όσο έχει να κάνει αν οι κονσόλες μπορούν  η όχι στα 60 fps , ακόμα και 30 να έχουν  αν πέσουν  στα 22 24 fps  πάλη υπάρχει tearing . Οπότε δεν έχει να κάνει με το ποσό ομαλό είναι το παιχνίδι ανάλογα τα frame έχει να κάνει να κάνει να συμβαδίζει το render τις gpu με την οθόνη. Όταν λοιπόν υπάρχει gsync πχ ... Η οθόνη on he fly ακόλουθα τα fps τις κάρτας οπότε δεν υπάρχει περίμενε ούτε περισσότερα fps από καμία από τις 2 πλευρές.  Το εύρος συνεργασίας έχει να κάνει ανάλογα το μοντέλο πχ 45-75 fps freesync σημαίνει ότι σε αυτά τα fps το πάνελ κάνει οn the fly render ότι παίρνει από την gpu στο πάνελ αν πάει κάτω από 45 η πάνω από 75 υπάρχει tearing.

Εγώ αυτά ξέρω.. . Προσωπική άποψη μην πέσετε να με φάτε:)

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Αδερφέ όταν πέφτει κάτω από τα 60, αν έχεις ενεργοποιημένο vsync έχεις stuttering, αν δεν έχεις τότε έχεις tearing.  Το tearing συμβαίνει και όταν αφήσεις ελεύθερο το frame rate. Για τις κονσόλες έχει σούπερ νόημα. Δες και τα περισσότερα free sync monitor δουλεύουν 30 εώς 60.

Ακόμη και τώρα χωρίς freesync οι κονσόλες έχουν το λεγόμενο adaptive sync, το οποίο όταν πιάσει 60 ενεργοποιεί το vsync, και όταν πέσει κάτω από 60 αφαιρεί το vsync και έχεις tearing. Είναι ένα ημίμετρο. Το freesync έρχεται να αντικαταστήσει το adaptive sync. Δηλαδή συνεχίζει να έχει ενεργοποιημένο το vsync και κάτω από τα 60 χωρίς να έχεις stuttering και αυτό το κάνει με συγχρονισμό frame rate και οθόνης.

Σωστός stutering όταν είναι κάτω κ

εγώ έγραψα και τα 2 tearing λαθος.μου.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Agony είπε

Δεν ισχύει αυτό.  Αν ένα μόνιτορ έχει 30 45 60 75 90 100 Hz και η κάρτα δώσει οτιδήποτε νούμερο εκτός αυτόν που μπορεί το πάνελ να δώσει υπάρχει tearing.  Όταν το μόνιτορ έχει 60 Hz και η κάρτα δώσει περισσότερα λέγεται frame skipping .

Όταν λοιπόν ένα παιχνίδι είναι κλειδωμένο στα 60fps και το πάνελ είναι 60hz αν το παιχνίδι έχει μεγάλο φόρτο σε ένα σημείο και πέσουν εστο και 5 fps υπάρχει tearing.

Όσο έχει να κάνει αν οι κονσόλες μπορούν  η όχι στα 60 fps , ακόμα και 30 να έχουν  αν πέσουν  στα 22 24 fps  πάλη υπάρχει tearing . Οπότε δεν έχει να κάνει με το ποσό ομαλό είναι το παιχνίδι ανάλογα τα frame έχει να κάνει να κάνει να συμβαδίζει το render τις gpu με την οθόνη. Όταν λοιπόν υπάρχει gsync πχ ... Η οθόνη on he fly ακόλουθα τα fps τις κάρτας οπότε δεν υπάρχει περίμενε ούτε περισσότερα fps από καμία από τις 2 πλευρές.  Το εύρος συνεργασίας έχει να κάνει ανάλογα το μοντέλο πχ 45-75 fps freesync σημαίνει ότι σε αυτά τα fps το πάνελ κάνει οn the fly render ότι παίρνει από την gpu στο πάνελ αν πάει κάτω από 45 η πάνω από 75 υπάρχει tearing.

Εγώ αυτά ξέρω.. . Προσωπική άποψη μην πέσετε να με φάτε:)

Σωστός stutering όταν είναι κάτω κ

εγώ έγραψα και τα 2 tearing λαθος.μου.

αν εχεις δει εσυ ποτε tearing  κατω απο τα hz της οθονης,τοτε εγω εχω δει το χριστο φανταρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

αν εχεις δει εσυ ποτε tearing  κατω απο τα hz της οθονης,τοτε εγω εχω δει το χριστο φανταρο

Δες κάνα βίντεο στο youtube για να δεις πως βοηθάει, διάβασε και κανένα αρθρο και αν καταλήξεις ότι είναι άχρηστο κάτω από τα hz της οθόνης τοτε κάνεις δεν μπορει, και δεν υποχρεούται, να σε πείσει. Η  ο γυαλός είναι στραβος ή στραβά αρμενιζεις.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.

δεν οφειλεται σε αυτο αν βλεπεις tearing τοσο χαμηλα,40 χρονια εχω tearing μονο οταν ειμαι πανω απο 60,το tearing που βλεπετε εσεις ειναι γιατι η οθονη-τηλεοραση ειναι σαβουρα και δε μπορει να προλαβει την vga ουτε στα 30-35

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

δεν οφειλεται σε αυτο αν βλεπεις tearing τοσο χαμηλα,40 χρονια εχω tearing μονο οταν ειμαι πανω απο 60,το tearing που βλεπετε εσεις ειναι γιατι η οθονη-τηλεοραση ειναι σαβουρα και δε μπορει να προλαβει την vga ουτε στα 30-35

Οταν έχεις κλειστό το vsync το update του backbuffer μπορεί να προκύψει εκτός του vertical sync, οπότε μπορείς δεις 2 εικόνες μέσα στο frame. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είσαι πάνω ή κάτω από τα hz της οθόνης. Αν έχεις το vsync ανοικτό τότε αναγκαστικά το frame rate θα πέσει στο μισό. Οπότε θα έχεις stuttering. Για αυτό πολλά παιχνίδια προτιμούν να είναι στα 30 αντί να έχουν 60 με vsync off και tearing ή 60 με vsync on και stuttering.

Έχω oled 55" του 17, 1600 ευρώ και όχι σάπιο μονιτορ. Επίσης είμαι προγραμματιστής και ασχολούμαι χρόνια με το refresh rate, vsync και τις επιπτώσεις του. Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια να σε κάνω να καταλάβεις ότι το freesync βοηθάει κάτω από τα 60hz σε ένα διάλογο που το επιχείρημα είναι "έχετε σάπιο μονιτορ". Αν δεν σε έπεισα απλα γοογκλαρε και βρες.

23 λεπτά πριν, razorblade334 είπε

η δικη μου samsung full hd το εχει το game mode.το low latency σαφως οχι αφου θα κυκλοφορισει αργοτερα εκτος αν γινεται μεε καποιο update...

Πολλες τηλεοράσεις έχουν και μπορείς να το επιλέξεις μόνος. Η διαφορά εδώ είναι ότι το Xbox θα το κάνει αυτόματα όταν παίζει παιχνίδι, και θα ξαναγυρίσει κανονικά όταν δεν παιζει, ώστε να έχεις το post processing της TV όταν δεν παίζεις παιχνίδια. Κάτι τέτοιο έχω καταλάβει. Άλλο νόημα δεν βρίσκω αν δεν γυρίζει αυτόματα σε κανονικό mode. Μόνο το ότι θα βοηθούσε αυτούς που δεν ξέρουν να ενεργοποιήσουν το game mode.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Πολλες τηλεοράσεις έχουν και μπορείς να το επιλέξεις μόνος. Η διαφορά εδώ είναι ότι το Xbox θα το κάνει αυτόματα όταν παίζει παιχνίδι, και θα ξαναγυρίσει κανονικά όταν δεν παιζει, ώστε να έχεις το post processing της TV όταν δεν παίζεις παιχνίδια. Κάτι τέτοιο έχω καταλάβει. Άλλο νόημα δεν βρίσκω αν δεν γυρίζει αυτόματα σε κανονικό mode. Μόνο το ότι θα βοηθούσε αυτούς που δεν ξέρουν να ενεργοποιήσουν το game mode.

ναι αυτο καταλαβα κι εγω. εκτος αν εχει κι αλλα features που δεν γνωριζουμε

Δημοσ.

Το freesync αξιζει, ειδικα οταν προκειται για games που πιανουν πολλα frames.

Επιτελους ηρθε και στις κονσολες.

Επενδυσα τα χρηματα μου σε μονιτορ και καρτα γραφικων και πλεον δεν εχω ξαναδει ποτε σπασιμο στην εικονα.

Πλεον μια τιμια καρτα με freesync την βρισκεις και με ~100€ κι οι τιμες στις οθονες εχουν πεσει γενικα.

ΥΓ: Για gsync δεν το συζητω, ελαχιστες διαφορες με πολλαπλασιο κοστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ χρήσιμο Feature εχω μονιτορ freesync LG και είναι καλό που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Οσον αφορά τα Hz ενοείται πως είναι χρήσιμο για κάτω απο τα 60 αλλά και για πάνω όταν παίζεις πιο παλιά παιχνίδια και το μόνιτορ σου δεν μπορεί να φτάνει πάνω απο 60-70 hz και η κάρτα σου είναι τόσο δυνατή που να κρατάει πολύ πάνω απο τα 60  πχ 90η120 hz χρειάζεται σίγουρα να κάνεις ανάλογες ρυθμίσεις,συνήθως όμως δεν έχεις κάποιο θέμα,αυτό που είπε πιο πάνω ο Retromaniac ισχύει και είναι συνήθως για κατώτερα hz όταν δηλ πάνε κάτω (η αρκετά πάνω) απο τις προδιαγραφές του εκάστοτε monitor και φυσικά εφόσον δεν έχεις ενεργοποιήσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις "ανανέωσης" εντός παιχνιδιού η αυτές για κάποιο λόγο δεν σε καλύπτουν.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
13 ώρες πριν, 3DJIN είπε

Εγω προσωπικα εχω δει αρκετες φορες stuttering ,tearing η όπως θελουν να το πουν.  Που υπηρετήσατε ? Να αναψω κανα κερακι.

13 ώρες πριν, 3DJIN είπε

Αν μια οθονη 1.000 ευρο είναι σαβουρα . Όπως LG UC98  η τωρα Samsung se790 , τοτε ποιες δεν είναι σαβουρες ??? Όταν μια οθονη δεν είναι καρφωμένη στα εργοστασιακα τις HZ τοτε θα εχει θεμα με τα frames και αν είναι περισσοτερα και αν είναι λιγοτερα .

Αν εσεις ξερετε κατι περισσοτερο να πατε στην Nvidia, AMD , SAMSUNG κτλ κτλ να τους δωσετε τα φωτα σας , να μην παλευουν τοσα χρονια να βρουν λυσεις όπως adaptive vsync ,freesync,gsync  

11 ώρες πριν, Hetfield είπε

Το freesync αξιζει, ειδικα οταν προκειται για games που πιανουν πολλα frames.

Επιτελους ηρθε και στις κονσολες.

Επενδυσα τα χρηματα μου σε μονιτορ και καρτα γραφικων και πλεον δεν εχω ξαναδει ποτε σπασιμο στην εικονα.

Πλεον μια τιμια καρτα με freesync την βρισκεις και με ~100€ κι οι τιμες στις οθονες εχουν πεσει γενικα.

ΥΓ: Για gsync δεν το συζητω, ελαχιστες διαφορες με πολλαπλασιο κοστος.

Αν το freesync εχει συχνοτητα 75-100HZ και πας πανω από 100 Fps παλη υπαρχει θεμα ... Για αυτό και όταν αγοράζουμε μόνιτορ εχουν RANGE OF FREESYNC .... διαφορετικα από 1 FPS εως 200 FPS δεν θα υπηρχε πρόβλημα . 

Δημοσ.

παιδια ειναι πολυ καλο που υπαρχουν οι πληροφοριες στο νετ ,τις εχω βρει κι εγω παλαιοτερα.

Παλι ομως πρεπει να διαφωνησω,γιατι διαβαζω για στατερ  επειδη κλειδωνει στο μισο απο τα 60(μη βαλεις vsynch) 

δε μπορω να διανοηθω να εχετε tearing (vsynch off παντα) κατω απο το ρυθμο της οθονης,δεν το δει ,προσπαθω να το δω για βιωσω την εμπειρια σας αλλα δεν

οποτε αφηστε με να μην υπολογιζω και να λαμβανω υποψιν τις θεωριες σας,απο οπου και αν προερχονται,γιατι οπως ειπα και εγω googlaρω και  βλεπω τι εχει γραφτει στο διαδικτυο για αυτο το θεμα,αυτα που λετε στη θεωρια τα βλεπουμε στην πραξη γιοκ

ε οχι και tearing κατω απο τα της οθονης ελεος πια...μας εχει κανει κακο η υπερπληροφορηση του google

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως είδα διαφορά όταν πήγα από 60hz non-freesync σε 75hz freesync οταν πέφτει κάτω από 60fps φαίνεται ποιο smooth ή ειναι ιδέα μου?

Επεξ/σία από Psaris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...