Muchacho Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Anorymous εγώ από τα 39 bmi έπεσα σε 27.5.Πήγα σε γιατρό για να βεβαιωθώ πως είμαι "υγιής" και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας(έκανα έλεγχο για θυροειδής,δυσλιπιδαιμία,διαβήτη,ορμονικές κτλ) και το μόνο που είχα ήταν τσιμπημένες οι τιμές του σάκχαρου και χοληστερίνης(πλέον σε φυσιολογικά επίπεδα).Ποτέ μου δεν έτρεξα(αν και πλέον τρέχω επειδή μου αρέσει) γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται τόσος κόπος για να χάσεις βάρος(άσε που θα επιβάρυνα τα γόνατα μου).Η καύση λίπους γίνεται αν διατηρήσεις τους καρδιακούς σου παλμούς σε κάποια συγκεκριμένα όρια(ανάλογα την ηλικία σου) και ουσιαστικά ένα ζωηρό περπάτημα επαρκούσε.Κατά τα άλλα το μόνο που χρειάζεται για να χάσει κάποιος βάρος είναι η διατροφή.Λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να διατηρήσεις το βάρος σου και χάνεις τόσο απλό(ακούγεται...).Αν κάποιος είναι υγιής και με υποθερμιδική διατροφή δεν χάνει τότε μάλλον πρέπει να ασχοληθούν μαζί του όχι οι γιατροί αλλά οι φυσικοί.Μικρά βήματα πρέπει να γίνουν στο σύνολο της καθημερινότητας,δεν χρειάζονται άλματα. Εγώ το πρώτο που έκανα ήταν να κόψω το delivery,πήγαινα από εκεί και τα έπαιρνα.Ήταν μία αρχή... Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από Muchacho 1
xgol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, Anorymous είπε κανω εξετασεις τακτικα μεχρι τωρα δεν εχω κατι εκτος λιγο ανεβασμενη χολυστερινη που το βλεπω λογικο, θελω να χασω βαρος ξερω οτι ειμαι σε δυσκολη θεση για αυτο θελω να δοκιμασω αυτο πριν παω σε βαριατρικη επεμβαση η καλυτερη γυμναστικη λογο βαρους που μου ειπαν για να μην καταπονω τις αρθρωσεις ειναι κολυμπι και το σκεφτομαι αρκετα Δε σου μιλησα για χειρουργείο. Σου μιλησα για την σωστη αντιμετώπιση ενος τετοιου προβλήματος. Που ξεκινα απο την διερεύνηση των αιτιων του.
meletis_m Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα σου πω και εγω τη γνώμη. Εάν το πάρεις απόφαση όλα γίνονται. Λοιπόν είχα και εγώ αρκετά κιλά (125) , ύψος 1.87 BMI=35=Παχυσαρκος Ήταν άλλοι οι παράγοντες , και το έριξα στο φαγητό. Ελπίζω να μην καπνίζεις, και εάν καπνίζεις να το κόψεις μαχαίρι, το ξέρω είναι αρκετά δύσκολα αλλά . Αποτέλεσμα ήταν η καθιστική ζωή και τα απέξω φαγητά. Εγω εξετάσεις δέν έκανα δέν είχα και κάποιο ιστορικό.Εάν θές να κάνεις 1 έλεγχο καλό θα κάνει. Θα πάς σε διατροφολόγο , να σου βγάλει πρόγραμμα βάσει των αναγκών σου. Θα κάνεις μικρά γεύματα , και φρούτα αρκετά. Εδώ είναι και η ουσία , 80& ειναι διατροφή. Θα πάρεις ενα ζευγάρι αθλητικά και θα ξεκινήσεις απλό περπάτημα. Στην αρχή όσο μπορείς.Είναι φυσιολογικό να μην μπορείς, λόγω των παραπάνω κιλών Σιγά-σιγά θα δείς να λύνεται το σώμα σου και θα σου αλλάζει και η ψυχολογία. Θα θές και απο μόνος σου να πάς. Εάν μπορείς αγόρασε και 1 μετρητή καρδιακών παλμών δέν είναι ανάγκη τύπου Garmin, με 50-60 ευρω κάνεις δουλειά. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από meletis_m 2
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 ούτε taste n diet, ούτε διαιτολόγοι, ούτε διατροφολόγοι, ούτε τίποτα. πεταμένα λεφτά και φθηνές δικαιολογίες για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου ότι κάνεις "διατροφή" και "δίαιτα". αν δε το πάρεις απόφαση να κόψεις τη μάσα τσάμπα τα λεφτά και ο χρόνος. "γάιδαρος" θα πας "γάιδαρος" θα γυρίσεις που λένε και στο χωρίο μου.
McNerd Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Πάντως Anorymous μπράβο που σκέφτεσαι να αλλάξεις την κατάσταση, αυτό είναι ήδη ένα βήμα. Πολλοί δεν φτάνουν ούτε εκεί. Ελπίζω να βρεις τον σωστό τρόπο και τη θέληση. 2
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 57 λεπτά πριν, zeibei είπε ούτε taste n diet, ούτε διαιτολόγοι, ούτε διατροφολόγοι, ούτε τίποτα. πεταμένα λεφτά και φθηνές δικαιολογίες για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου ότι κάνεις "διατροφή" και "δίαιτα". αν δε το πάρεις απόφαση να κόψεις τη μάσα τσάμπα τα λεφτά και ο χρόνος. "γάιδαρος" θα πας "γάιδαρος" θα γυρίσεις που λένε και στο χωρίο μου. Αυτής της άποψης είναι κι εγώ, μαζί με τους ψυχολόγους τους έχω κι αυτούς Αλλά οκ μπορεί να χρειάζονται σε κάποιες περιπτώσεις!
opcorsa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, zeibei είπε ούτε taste n diet, ούτε διαιτολόγοι, ούτε διατροφολόγοι, ούτε τίποτα. πεταμένα λεφτά και φθηνές δικαιολογίες για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου ότι κάνεις "διατροφή" και "δίαιτα". αν δε το πάρεις απόφαση να κόψεις τη μάσα τσάμπα τα λεφτά και ο χρόνος. "γάιδαρος" θα πας "γάιδαρος" θα γυρίσεις που λένε και στο χωρίο μου. το αυτο
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 2 minutes ago, zio10 said: Αυτής της άποψης είναι κι εγώ, μαζί με τους ψυχολόγους τους έχω κι αυτούς Αλλά οκ μπορεί να χρειάζονται σε κάποιες περιπτώσεις! σίγουρα χρειάζονται κάποιες φορές αλλά αν δε το πάρουμε εμείς απόφαση από την αρχή να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας απλά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. είναι σαν αυτούς που λένε "θα κόψω το τσιγάρο" και ξεκινάνε ηλεκτρονικό με πίσσα πάνω από 7. τι αλλαγή έκανες; μια ή άλλη είναι έτσι. ή το κόβεις μαχαίρι μια και καλή ή απλά ξεγελάς τον εαυτό σου ότι προσπαθείς να το κόψεις. έχω γνωστούς που το κόβουν με ηλεκτρονικό από το 2009.. δέκα χρόνια μετά ακόμα το κόβουν. και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες του τύπου "δεν κόβεται εύκολα" και "είναι δύσκολο" κλπ αυτά είναι μ....ίες. απλά όλοι όσοι λένε αυτά στον εαυτό τους για να τον απενοχοποιήσουν είναι αδύναμοι χαρακτήρες. το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό και το λέω από προσωπική εμπειρία. το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ξεκινάνε να αλλάξουν κάτι δραστικά στη ζωή τους όπως το να χάσουν κιλά ή να κόψουν το τσιγάρο ή οτιδήποτε άλλο είναι ότι αρχικά δεν ψάχνουν να βρουν ένα κίνητρο. σε αυτή την περίπτωση του βάρους αν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία με σκοπό απλά να χάσεις κιλά σε 2 μήνες το πολύ θα τα έχεις παρατήσει γιατί δεν θα έχεις ουσιαστικό σκοπό. βρες ένα κίνητρο που να αξίζει πραγματικά να το κάνεις έτσι ώστε να συνεχίσεις να το κάνεις. όπως το να ασχοληθείς πιο σοβαρά με ένα άθλημα που μπορεί να σου αρέσει ή το να μπορέσει να σε κοιτάξει με άλλο μάτι η γκόμενα που γουστάρεις και σου ρίχνει άκυρο ή το οτιδήποτε. απλά παραδείγματα δίνω και όσο χαζά μπορεί να φανούν σε κάποιους για κάποιους άλλους είναι πραγματικά κίνητρα που στο τέλος θα φέρουν και πραγματικά αποτελέσματα.
McNerd Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Το κίνητρο είναι το σημαντικότερο, και ο καθένας οφείλει να το βρει για τον εαυτό του. Πχ δεν έχει νόημα νασε κράζει κάποιος "αδυνάτισε γιατί δε θα βλέπεσαι στην παραλία" ή "γιατί θα πεθάνεις στα 45 σου", αν εσύ δεν έχεις κατασταλάξει για ποιους λόγους θέλεις να κάνεις αυτή την αλλαγή. Πιστεύω πως άλλο ένα πρόβλημα σε τέτοιες προσπάθειες, είτε τσιγάρο είτε κιλά, είναι α) η απογοήτευση και β) οι πειρασμοί. Το πρώτο: "Δε χάνω όσα νόμιζα, τίποτα δεν έχει νόημα, άρα πάω να φάω". Και το δεύτερο, ότι μπορεί να ξανακυλήσεις κάποια στιγμή επειδή παρασύρθηκες βλέποντας ταινίες όλο το Σ/Κ, ή κάτι έγινε και στεναχωρέθηκες ξερωγώ, και μετά να μπεις σε mode "ή όλα ή τίποτα" και να αρχίσεις να τρως σα να μην υπάρχει αύριο. Φυσικά και οι δύο περιπτώσεις οφείλονται στο ότι η κακή συνήθεια έχει εδραιωθεί ψυχολογικά και σου κάνει κουμάντο από το background. Γι' αυτό έχει σημασία να υπάρχει και ένα constant υποστήριξης. Δεν είναι τυχαίο που τόσος κόσμος στα σόσιαλ μίντια δίνουν λογαριασμό στους φόλλοουερς πόσα κιλά έχουν χάσει, ανεβάζουν φωτός κλπ και όλοι γράφουν από κάτω μπράβο κλπ. Ακόμα και πράματα που μας φαίνονται χαζά εμάς όσων είμαστε έξω από το χορό, είναι ένας τρόπος έμμεσου ελέγχου ότι δε θα κυλήσεις στις παλιές συνήθειες. Ό,τι λειτουργεί στον καθένα είναι θεμιτό. Anorymous αν ξεκινήσεις θρεντ για το χάσιμο βάρους σου, σου εγγυώμαι θα λαμβάνεις περισσότερα συγχαρητήρια από όσα παίρνεις ποστάροντας junkfood στο anti-fitness 3
ougxar Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Από 110 πήγα στα 70 μόνος μου με θερμίδες και περπατημα. Έχω σταθεροποιηθεί στα 75. Καλή επιτυχία αν το βάλεις σκοπό σοβαρά μπορείς και μόνος σου 2
xgol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 5 ώρες πριν, zeibei είπε σίγουρα χρειάζονται κάποιες φορές αλλά αν δε το πάρουμε εμείς απόφαση από την αρχή να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας απλά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. είναι σαν αυτούς που λένε "θα κόψω το τσιγάρο" και ξεκινάνε ηλεκτρονικό με πίσσα πάνω από 7. τι αλλαγή έκανες; μια ή άλλη είναι έτσι. ή το κόβεις μαχαίρι μια και καλή ή απλά ξεγελάς τον εαυτό σου ότι προσπαθείς να το κόψεις. έχω γνωστούς που το κόβουν με ηλεκτρονικό από το 2009.. δέκα χρόνια μετά ακόμα το κόβουν. και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες του τύπου "δεν κόβεται εύκολα" και "είναι δύσκολο" κλπ αυτά είναι μ....ίες. απλά όλοι όσοι λένε αυτά στον εαυτό τους για να τον απενοχοποιήσουν είναι αδύναμοι χαρακτήρες. το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό και το λέω από προσωπική εμπειρία. το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ξεκινάνε να αλλάξουν κάτι δραστικά στη ζωή τους όπως το να χάσουν κιλά ή να κόψουν το τσιγάρο ή οτιδήποτε άλλο είναι ότι αρχικά δεν ψάχνουν να βρουν ένα κίνητρο. σε αυτή την περίπτωση του βάρους αν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία με σκοπό απλά να χάσεις κιλά σε 2 μήνες το πολύ θα τα έχεις παρατήσει γιατί δεν θα έχεις ουσιαστικό σκοπό. βρες ένα κίνητρο που να αξίζει πραγματικά να το κάνεις έτσι ώστε να συνεχίσεις να το κάνεις. όπως το να ασχοληθείς πιο σοβαρά με ένα άθλημα που μπορεί να σου αρέσει ή το να μπορέσει να σε κοιτάξει με άλλο μάτι η γκόμενα που γουστάρεις και σου ρίχνει άκυρο ή το οτιδήποτε. απλά παραδείγματα δίνω και όσο χαζά μπορεί να φανούν σε κάποιους για κάποιους άλλους είναι πραγματικά κίνητρα που στο τέλος θα φέρουν και πραγματικά αποτελέσματα. Λυπάμαι αλλά μ..ιες είναι τα τελευταία 4-5 ποστς, μαζί με το δικό σου. Το οτι εσυ το έκοψες και ο άλλος δε μπορεί (και εγώ το έκοψα) νομίζεις πως μας κάνει "δυνατους" και όσοι δε μπορούν είναι "αδύναμοι"? Μάθε λοιπόν δυνατέ, πως οι νικοτινικοί υποδοχείς βασει καποιων θεωριών διαφέρουν γενετικά απο άτομο σε άτομο, καθιστώντας πιο έντονο τον εθισμό του τσιγάρου σε μερικούς. Το φαγητό σε στάδιο υπερφαγίας και η νοσογόνος παχυσαρκία που προκύπτει μπορεί να κρύβει απο πίσω πάρα πολλά αίτια, απο ψυχογενή (άγχος, πίεση, κατάθλιψη), ενδοκρινικά, γενετικά και άλλα. Σίγουρα πάντως δεν αποτελεί θέμα "έλλειψης κινήτρου" ούτε διορθώνεται μια τόσο προχωρημένη κατάσταση χωρις συντονισμένη προσπάθεια απο μια επιστημονική ομάδα. Οπότε καλο είναι τετοιες αποψεις να τις κρατάτε για τον εαυτό σας είδικά όταν είναι τοσο υποτιμητικές για επιστημονικούς κλάδους που προσφέρουν σημαντικό έργο και ωθείτε συνανθρώπους μας σε λάθος επιλογές. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, xgol said: Λυπάμαι αλλά μ..ιες είναι τα τελευταία 4-5 ποστς, μαζί με το δικό σου. Το οτι εσυ το έκοψες και ο άλλος δε μπορεί (και εγώ το έκοψα) νομίζεις πως μας κάνει "δυνατους" και όσοι δε μπορούν είναι "αδύναμοι"? Μάθε λοιπόν δυνατέ, πως οι νικοτινικοί υποδοχείς βασει καποιων θεωριών διαφέρουν γενετικά απο άτομο σε άτομο, καθιστώντας πιο έντονο τον εθισμό του τσιγάρου σε μερικούς. Το φαγητό σε στάδιο υπερφαγίας και η νοσογόνος παχυσαρκία που προκύπτει μπορεί να κρύβει απο πίσω πάρα πολλά αίτια, απο ψυχογενή (άγχος, πίεση, κατάθλιψη), ενδοκρινικά, γενετικά και άλλα. Σίγουρα πάντως δεν αποτελεί θέμα "έλλειψης κινήτρου" ούτε διορθώνεται μια τόσο προχωρημένη κατάσταση χωρις συντονισμένη προσπάθεια απο μια επιστημονική ομάδα. Οπότε καλο είναι τετοιες αποψεις να τις κρατάτε για τον εαυτό σας είδικά όταν είναι τοσο υποτιμητικές για επιστημονικούς κλάδους που προσφέρουν σημαντικό έργο και ωθείτε συνανθρώπους μας σε λάθος επιλογές. αν εσύ δε μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου από το να καπνίσει να φάει να πάρει ναρκωτικά η οτιδήποτε άλλο το οποίο "εθίζει" σε κάνει δυνατό; όταν δηλαδή ξεκινούσες το κάπνισμα το πολύ φαγητό τα ναρκωτικά είχες τη δύναμη να το κάνεις; όπως πολλοί άλλοι έτσι και εσύ έχοντας τη λέξη "εθισμός" σα δικαιολογία προσπαθείς να απενοχοποιήσεις τον εαυτό σου για να δικαιολογήσεις την πράξη σου. ποτέ δε φταίμε οι ίδιοι για ότι κάνουμε. πάντα οι άλλοι. λυπάμαι που βλέπω κόσμο με αυταπάτες να προσπαθεί να το παίξει θύμα ακόμα και στον εαυτό του με σκοπό να συνεχίσει να κάνει ότι τον καταστρέφει. και αυτό είναι το κίνητρό του για κάτι κακό όμως δυστυχώς. ναι αγαπητέ αυτός ο κόσμος είναι ΑΔΎΝΑΜΟΣ τη στιγμή που μπόρεσε να αρχίσει κάτι και μετά επαναλαμβάνει ότι είναι δύσκολο και δε μπορεί να σταματήσει. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από zeibei
Anorymous Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, Shadows είπε τελικα τι τιμες σου ειπαν? Μόλις γύρισα από το ραντεβού η τιμή για ένα μήνα είναι 380 αν κάνεις δύο ή τρεις αλλάζει πάει ποίο χαμηλά, Η τιμή αφορά 20 ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα