Προς το περιεχόμενο

Moτοσυκλέτα και παιδί

pontez2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/3/2018 στις 8:23 ΜΜ, nik0laus είπε

Να δω τον ενδεκάχρονο ύψους 1,60  ανηψιό μου σε καρεκλάκι στο πίσω κάθισμα και τίποτε άλλο σ'αυτή τη ζωή :D:D:D

Κοίταξα τον ΚΟΚ και βάζει όντως ηλικιακό όριο(αντί να έχει και όριο ύψους όπως σε άλλες χώρες), που είναι λίγο βλακεία.

Όταν όμως οι ίδιοι οι κατασκευαστές λένε ότι για να παρέχει ασφάλεια η σκέτη ζώνη πρέπει να έχεις ύψος πάνω από 135, ναι, αν δεν είναι τουλάχιστον τόσο ψηλό το παιδί και 12 να είναι πρέπει να είναι σε κάθισμα.

Είχα δει κάποτε μια διαφωτιστική φωτογραφία με ένα κορίτσι 9-10 χρονών, όπου η ζώνη φυσικά καθόταν πολύ ψηλά και σε ατύχημα έκοψε την κοιλιά και ήρθαν τα μέσα έξω. Έγινε καλά τελικά, αλλά δεν ήταν και ότι καλύτερο, φαντάζεστε.

Στο δια ταύτα, ο τρέχον ΚΟΚ λέει για τους επιβάτες δικύκλων ότι πρέπει να φοράνε κράνος, να κάθονται πίσω από τον οδηγό (ή δίπλα αν έχει αμαξίδιο :D), και αν είναι μέχρι 5 χρονών να έχουν σύστημα συγκράτησης. Λογικά το απαιτεί γιατί δεν μπορείς να περιμένεις από τόσο μικρό παιδί να κρατιέται μόνο του συνεχώς και αξιόπιστα, και να κάτσει μπροστά από τον οδηγό προφανώς απαγορεύεται.

Επεξ/σία από mezger
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά το έχεις κάνει ποτέ αυτό που προτείνεις; Έχεις ανέβει ποτέ σε ποδήλατο άνοιξη όπως η εποχή που είμαστε τώρα και έφτασες στεγνός και όχι μούσκεμα στον ιδρώτα; Το ποδήλατο είναι μια κοπιαστική δραστηριότητα και ζεστενεσαι πολυ.

καλησπερα . ειμαι απο τους ηλιθιους που βαζουν τα παιδια του στο μηχανακι με κρανος.

δεν ειμαι απο τους μη ηλιθιους οδηγους που βριζουνε μεσα στο αμαξι.

παρκαρουν οπου ναναι.

πετανε τσιγαρα και σκουπιδια απο το παραθυρο του αυτοκινητου.

οδηγανε ανασφαλιστοι.

χτυπανε κοσμο με το αμαξι και βγαινουν να δουν τι ζημια επαθε το αυτοκινητο τους... και αλλα πολλα.

μετα την εισαγωγη :)

εχω να πω οτι .

το σωστο ειναι ασχετα απο τι λεει ο νομος( γιατι εχουμε δει νομους και νομους)  να παταει το παιδι στα πατακια.

μονο τοτε μπορει να στηριξει το σωμα του επανω στην μηχανη και να ακολουθει τις κλισεις της μηχανης.

φυσικα οχι σε μικρες ηλικιες.

η κορη μου ας πουμε δεν παταει στα πατακια σε ενα tmax Που εχω αλλα παταει σε ενα harley vrod.

και στα δυο υπαρχει πλατη στον συνοδηγο που τον συγκρατει.

4 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ο λόγος ειναι η επικινδυνότητα της μοτοσυκλέτας απο μονη της ή το γεγονος πως στην Ελλάδα οδηγουμε κάπως γενικά?

Γιατι το να ανεβάσεις ένα μωρο σε ένα ποδήλατο δεν ειναι εγκληματικο ας πουμε? Το κάνουν σε πολλές επαρχιακές πολεις πλέον  

εχω δει στην γερμανια ποδηλατο και πισω να σερνει καροτσακι με μαξιμουμ 60 ποντους υψος με κουκουλα και να εχει μωρο μεσα.

ειδικο καροτσακι για μωρα .

αμα το χτυπησει αμαξι το περναει απο πανω για πλακα.

και ειναι νομιμο και σωστο.

• Like 2

Ναι υπάρχει τέτοιο καροτσάκι με διχτακι που μπαίνουν μέσα παιδιά. Το έχω δει σε ποδήλατοβόλτες και φοβόμουν για τα παιδιά. Δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι γονείς. Δέχομαι την βόλτα σε πεζοδρομο όπως στο παλαιό Φάληρο, παραλία Θεσσαλονίκης η Λουτράκι (σε τετοιο στυλ) αλλά στον δρόμο δεν θα πήγαινα με παιδί είτε το επιτρέπει είτε όχι ο νόμος.

• Like 4

4 ώρες πριν, orck είπε

Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά το έχεις κάνει ποτέ αυτό που προτείνεις; Έχεις ανέβει ποτέ σε ποδήλατο άνοιξη όπως η εποχή που είμαστε τώρα και έφτασες στεγνός και όχι μούσκεμα στον ιδρώτα; Το ποδήλατο είναι μια κοπιαστική δραστηριότητα και ζεστενεσαι πολυ.

Για μια εποχή χρησιμοποιούσα συνέχεια ποδήλατο για τη δουλειά μου. Μπάνιο πριν φύγω και αλλαγή φανέλας όταν έφθανα στη δουλειά. 

Οι μόνοι μήνες που απέφευγα το ποδήλατο ηταν οι καλοκαιρινοί. Ιουνιος Ιουλίος Αύγουστος και φυσικά ημέρες με πάνω απο 25-26 βαθμούς.

Ο λόγος που χρησιμοποιώ πλέον μηχανή είναι επειδή πλέον εργάζομαι πιο μακρυά.

Επι της ουσίας η αληθεια ειναι οτι στην Ελλάδα δε κάνουμε για ποδήλατο. Τα έγραψα και παραπάνω.

Εγω το παιδι μου, θα το ανεβάσω στη μηχανη με το κράνος του. Δε θα το βάλω μπροστά, αλλά πισω να πατάει στα πατάκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Για μια εποχή χρησιμοποιούσα συνέχεια ποδήλατο για τη δουλειά μου. Μπάνιο πριν φύγω και αλλαγή φανέλας όταν έφθανα στη δουλειά. 

Οι μόνοι μήνες που απέφευγα το ποδήλατο ηταν οι καλοκαιρινοί. Ιουνιος Ιουλίος Αύγουστος και φυσικά ημέρες με πάνω απο 25-26 βαθμούς.

Ο λόγος που χρησιμοποιώ πλέον μηχανή είναι επειδή πλέον εργάζομαι πιο μακρυά.

Επι της ουσίας η αληθεια ειναι οτι στην Ελλάδα δε κάνουμε για ποδήλατο. Τα έγραψα και παραπάνω.

Εγω το παιδι μου, θα το ανεβάσω στη μηχανη με το κράνος του. Δε θα το βάλω μπροστά, αλλά πισω να πατάει στα πατάκια.

οσον αφορα τα πατακια στην μηχανη ενας ελληνας (στην γερμανια ) ειχε βγαλει ενα ειδικο καθισμα για μηχανη για παιδια που μπαινει στην μηχανη και εχει δικα του πατακια ωστε να παταει το παιδι. και ειχε και εγκριση απο γερμανια κτλ.

φιλε δυστηχως εχω δει ποδηλατες να αγνοουν παντελως τον κοκ . μπροστα τους οι οδηγοι μηχανων ειναι αγιες παρθενες.

και δεν το συζηταω για τις ποδηλατο βολτες που κλεινουμε ρευματα κυκλοφοριας και παμε με 5 χλμ και κραταμε πισω ουρα 40 αμαξια.

κοκκινα φαναρια κτλ απλα δεν υπαρχουν γιατι ειμαι με ποδηλατο.

αυτα πρεπει να μαθαινουμε στα παιδια μας ωστε οταν γινουν οδηγοι να ειναι σωστοι. για να μην διαιωνιζετε αυτο που γινεται στους δρομους.

Επεξ/σία από tyf

16 ώρες πριν, tyf είπε

οσον αφορα τα πατακια στην μηχανη ενας ελληνας (στην γερμανια ) ειχε βγαλει ενα ειδικο καθισμα για μηχανη για παιδια που μπαινει στην μηχανη και εχει δικα του πατακια ωστε να παταει το παιδι. και ειχε και εγκριση απο γερμανια κτλ.

Stamatakis kindersitz είναι η εταιρεία του και έχει πολύ καλά τεστ.

• Like 1

Να μοιραστώ μαζί σας το θεϊκό.

Πρόπερσι στην Ηρακλείου στο ύψος σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού έξω από το μέγαρο ΚΚΕ. Μηχανάκι τετρακάβαλο!! Το ένα παιδί σάντουιτς ανάμεσα σε μάνα και πατέρα (ο Θεός να τους κάνει γονείς) και το μωρό παραμάσχαλα (δεν το πιστεύει άνθρωπος αν δεν το είδε με τα ματάκια του....)

Να έχουμε μείνει ξεροί με τη γυναίκα μου που φωνάζει αποσβολωμένη: "Που πάτε τα παιδιά ρε σεις"

Αυτά συμβαίνουν στο Καφριστάν και Ελλαδιστάν (δεν ΄ξέρω ποιό είναι χειρότερο). Πείτε μου πόσα μέτρα θα είχαν κάνει οι γονείς στο δρόμο σε οποιαδήποτε μη αφρικανική χώρα και δεν θα τους είχαν μαζέψει.

• Like 1

Στις 20/3/2018 στις 9:37 ΠΜ, palawiaris είπε

Stamatakis kindersitz είναι η εταιρεία του και έχει πολύ καλά τεστ.

Το οποιο δε ξέρουμε κατά πόσο νομιμο ειναι και απ όσο γνωριζω η τιμη ειναι στα 200 ευρω? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο γερμανισταν πάντως είναι νόμιμο.

Τιμές στα 140 αν δεν κάνω λάθος.

Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα αν ψαχτείς 

Επεξ/σία από palawiaris

9 ώρες πριν, palawiaris είπε

Στο γερμανισταν πάντως είναι νόμιμο.

Τιμές στα 140 αν δεν κάνω λάθος.

Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα αν ψαχτείς 

Καινουργιο; Αστειο να λεει ο Ελληνας Γερμανισταν τη Γερμανια :P

Πάντως εν προκειμένω νομίζω ότι το χάνουμε το δάσος

Νόμιμο ή όχι, σε κάθε περίπτωση οι συνέπειες μιας τούμπας με ένα 5χρονο επάνω στο δίκυκλο θα είναι κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα πολύ οδυνηρές 

Νομίζω ότι κατάλληλη ηλικία είναι τα 12-13 και πάνω, πάντα φυσικά με κράνος και ει δυνατόν μπουφάν, γάντια κλπ...

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Νομίζω ότι κατάλληλη ηλικία είναι τα 12-13 και πάνω, πάντα φυσικά με κράνος και ει δυνατόν μπουφάν, γάντια κλπ...

Όχι "ει δυνατόν". Πάντα μπουφάν, γάντια και κατάλληλα παπούτσια για να μην πω και για παντελόνι με προστασίες. Αλλιώς με το αυτοκίνητο.

Το ίδιο φυσικά εφαρμόζεται και για τους γονείς. Δεν μπορείς κε. γονέα από δική σου ανευθυνότητα να μπαίνεις στο νοσ/μειο και να σε στερήται η οικογένεια σου. Για αυτό πάντα φοράμε τα πάντα όλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...