Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάση του νέου ΚΟΚ έχουμε τη παρακάτω παράγραφο. Την αντιγράφω οπως την ειδα, δεν έχω τσεκάρει ακομα στον ΚΟΚ.

Θα αφαιρουνται λέει διπλώματα εαν:

"Παράβαση των διατάξεων για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών"

Ποιες ειναι οι διατάξεις για τα ειδικά μέσα συγκράτησης και προστασίας των παιδιων? Πχ σε ένα σκουτερ η σε ένα παπάκι, τι πρέπει να βάλεις στο 6χρονο-8χρονο-10χρονο-12χρονο?

Δεν αρκει το κράνος; 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η φράση εν τω μεταξύ είναι copy paste από το κομμάτι του ΚΟΚ που αφορά στα αυτοκίνητα :D

Φυσικά εκεί υπάρχει η έννοια του παιδικού καθίσματος

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fisherman95 είπε

Και όμως υπάρχει εξοπλισμός, που συγκρατεί το παιδί στην μοτοσυκλέτα/ γονιό/ αναβάτη.

children-as-motorbike-passengers.jpg            2.jpg

Πως φαινετε το επιπεδο των λαων. Η πρωτη φωτο ειναι με μεγαλο παιδι πανω απο 12 ετων απο ευρωπη η' βορεια αμερικη. Η δευτερη ειναι απο κινα η ταιβαν.  Μην δειχνετε λαθος παραδειγματα οπως στην δευτερη. Ειναι παραδειγμα προς αποφυγη. Για πολλες κλωτσιες η κινεζα. Εγω το παιδι ουτε μου εχει περασει απο το μυαλο να το βαλω στην μηχανη. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Πως φαινετε το επιπεδο των λαων. Η πρωτη φωτο ειναι με μεγαλο παιδι πανω απο 12 ετων απο ευρωπη η' βορεια αμερικη. Η δευτερη ειναι απο κινα η ταιβαν.  Μην δειχνετε λαθος παραδειγματα οπως στην δευτερη. Ειναι παραδειγμα προς αποφυγη. Για πολλες κλωτσιες η κινεζα. Εγω το παιδι ουτε μου εχει περασει απο το μυαλο να το βαλω στην μηχανη. 

Ναι, το εξάρτημα έδειξα.
Πάντως, από το τίποτα, ας είναι και όπως στην 2.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fisherman95 είπε

Ναι, το εξάρτημα έδειξα.
Πάντως, από το τίποτα, ας είναι και όπως στην 2.

Θα διαφωνισω. Η κινεζια σε ολο της το μεγαλειο. Το παιδι μπροστα απο τον οδηγο. Και στις δυο περιπτωσεις το παιδακι λειτουργει σαν προστατευτικο του μεγαλου. 6 χρονων παιδακι το βαζει στην μηχανη. Δεν το λυπατε. Αλλα τι να πεις. Το μεσημερι ειδα παλι ενα παπακι που ειχε βαλει ενας το παιδακι μπροστα στο τιμονι. Ουτε κρανος ουτε τιποτα. Αυτοι θελουν να τους κυνηγηση  η τροχαια. Εγκληματιες με τα παιδια στην μηχανη. Κανε εστω ενα οριο ηλικιας πανω απο 12 ετων. Αυτον που ειδα το πρωη ηθελε αφαιρεση διπλωμα, κατασχεση μηχανακη και 1000 ευρω προστιμο. Τι σου φταιει το παιδακι. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Θα διαφωνισω. Η κινεζια σε ολο της το μεγαλειο. Το παιδι μπροστα απο τον οδηγο. Και στις δυο περιπτωσεις το παιδακι λειτουργει σαν προστατευτικο του μεγαλου. 6 χρονων παιδακι το βαζει στην μηχανη. Δεν το λυπατε. Αλλα τι να πεις. Το μεσημερι ειδα παλι ενα παπακι που ειχε βαλει ενας το παιδακι μπροστα στο τιμονι. Ουτε κρανος ουτε τιποτα. Αυτοι θελουν να τους κυνηγηση  η τροχαια. Εγκληματιες με τα παιδια στην μηχανη. Κανε εστω ενα οριο ηλικιας πανω απο 12 ετων. Αυτον που ειδα το πρωη ηθελε αφαιρεση διπλωμα, κατασχεση μηχανακη και 1000 ευρω προστιμο. Τι σου φταιει το παιδακι. 

Καλά ναι, σίγουρα.

Εγώ βασικά,πλέον δεν ανεβαίνω σε μηχανές, μετά από τροχαίο που είχε ο πατέρας μου. Είτε σαν οδηγός, είτε σαν επιβάτης. Πλέον μόνο αυτοκίνητο, και πάντα ζώνη. Και εγώ και οι όποιοι επιβάτες.

Αλλά καθημερινά βλέπω πατεράδες, να έχουν επιβάτη παιδί, χωρίς κράνος, ή προστατευτικά, και οι ίδιοι, με φραπέ/ τσιγάρο/ κινητό στο χέρι. Τί άλλο να πεις.

• Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, fisherman95 είπε

Και όμως υπάρχει εξοπλισμός, που συγκρατεί το παιδί στην μοτοσυκλέτα/ γονιό/ αναβάτη.

children-as-motorbike-passengers.jpg            2.jpg

για γέλια ή για κλάματα.

στο μηχανάκι με το σορτσάκι το μικρό και μου έχει την κατσαρόλα στο κεφάλι. αυτό τους μάρανε

• Like 1
Δημοσ.

Τα μικρα παιδια δεν εχουν θεση σε μηχανακια.
Το ποσο καλα θα το "ντυσετε" ειναι ασχετο.
Καιρος ηταν να εμφανιστει ενας νομος που να ξεσκιζει τους ηλιθιους που ανεβαζουν 2 παιδια πανω στο μηχανακι για να τα μεταφερουν απο και προς το σχολειο,με λιγα λογια καθημερινα.

Το λυπηρο ειναι οτι δε τους ενοιαζε που  εβαζαν σε κινδυνο το παιδι τους,αλλα τωρα με το νεο νομο θα προσπαθησουν να τα "ντυσουν" για να γλυτωσουν τα προστιμα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά και το πρώτο που φαίνεται πιο "προβλεπόμενο", δε νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο σε περίπτωση πτώσης 

ΟΚ, όσο το μηχανάκι είναι όρθιο όλα καλά, αν γίνει η στραβή εγώ δε θα ήθελα να έχω πάνω μου κάποιον, και μάλιστα δεμένο 

Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι αν τα εξαρτήματα που υπάρχουν στις παραπάνω εικόνες ειναι υποχρεωτικά για μοτοποδήλατο.

Πολλοι ανεβάζουν τα παιδιά τους σε μηχανές ή παπιά. Κάποιοι φροντίζουν και αγοράζουν κράνοι. Σε πρόσφατο ερώτημα που έκανα σε αστυνομικό της τροχαίας μου ειπαν οτι κατα βάση κάτω απο μια συγκεκριμένη ηλικία (δε μου διευκρίνησε ποια), τα παιδιά δεν ανεβαίνουν σε μηχανές-μοτοποδήλατα. Ομως εαν το παιδί φοράει παιδικό κράνος, δυσκολα θα σε γράψουν.

Ουσιαστικά δεν ξέρουμε τι ειναι νομιμο και με ποιο τροπο μπορει να νομιμοποιηθεί κάτι, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.

Αρκει το κράνος για να ανέβει το παιδί στο παπί? Τι έχουν προβλέψει?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που προβληματιζόμαστε για τον ΚΟΚ αφού κατά γενική ομολογία (ή τουλάχιστον από καθημερινή παρατήρηση) δεν εφαρμόζεται ούτε καν ελέγχεται/αστυνομεύεται.

Δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά για να το δει αυτό. Ειδικά για το σκέλος με τα παιδιά που συζητάμε, ας περάσει από το κοντινότερό του σχολείο το πρωί και θα δει τα εξής με δίκυκλα (με οδηγό ενήλικο και το παιδί σαν επιβάτη):

Παιδί πάνω σε δίκυκλο (απλά).

Παιδί πάνω σε δίκυκλο με κράνος (αλλά ενηλίκου, που σημαίνει ότι μόλις το παιδί "φύγει" από το μηχανάκι, έφυγε και το κράνος)

Παιδιά πάνω σε δίκυκλο (3κάβαλο).

Δίκυκλο με παιδί (ή παιδιά) ανάποδα στο μόνοδρομο, γιατί έτσι βολεύει.

Και βέβαια τα παραπάνω είναι τόσο συγκεκριμένα σαν ώρα και τόπο που θα ήταν πανεύκολο να ελεγχθούν (αν υπήρχε η θέληση για κάτι τέτοιο).

Αλλά.........

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδί πάνω σε δικυκλο με προβλεπόμενο παιδικό κράνος. Νόμιμο ή παράνομο? Αυτή ειναι η βασικη ερώτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...