avenger Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Ξέρω απο προηγούμενες μεταφράσεις ταινιών επιστημονικής φαντασίας πως οι περισσότεροι όροι αποδίδονται τελείως λάθος.Όμως όπως ειπώθηκε, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο στα extras των "ελληνικών" dvd να μην υπάρχουν υπότιτλοι,μερικές φορές δεν υπάρχουν καν τα extras!.Επίσης αν δεν κάνω λάθος τα extras είναι γύρω στις 4 ώρες οπότε δύσκολα η εταιρία θα αναλάμβανε μια τέτοιου μεγέθους μετάφραση,αφού σύμφωνα με τη λογική τους δεν αξίζει ο υποτιτλισμός τους..
pseira Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Sto indiana jones tis idias etairias yparxoun omws ellinika
konnak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Αν δεν κάνω λάθος, και στις extended versions του Lord of the Rings υπήρχαν υπότιτλοι στα extras. Και θεωρώ ότι άλλο να μιλάς για τα "κοινά" DVD των 20-30 ευρώ, και άλλο για μια έκδοση τριών ταινιών, highly collectible και πολυαναμενόμενη, ύψους 50 ευρώ. Δεν είναι το ίδιο μέγεθος παραγωγής. Απλά, ήθελαν να γλιτώσουν τα έξοδα του υποτιτλισμού. Και όλοι ξέρουμε πόσο κέρδος θα έχουν από το πακέτο. Οπότε, I'm with aragorn on this one...
Dyolf Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Βασικά πάλι καλά έχει Αγγλικούς υπότιτλους στα extras
_Darkness Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Ευτυχώς να λές.. Αν δεν είχε και τους αγγλικούς...!!
aragorn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Avenger, σε αυτά που λες με κάλυψε ο Konnak, με μια ακόμα επισημείωση. Μιλάμε για μεταφράσεις των extras, εσύ λες για μεταφράσεις "ταινιών επιστημονικής φαντασίας" ότι οι όροι αποδίδονται λάθος. Μα εδώ έχουμε ήδη μετάφραση των ταινιών, και αναφερόμαστε στα extras, στα οποία υπάρχουν συνεντεύξεις κλπ. Έτσι, δε νομίζω ότι οι λάθος όροι στα ελληνικά που όντως καμιά φορά χρησιμοποιούνται έχουν κάποια ανάμειξη σε αυτό που λέμε.
avenger Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Ναι αλλά και στις συνεντεύξεις δεν θα είχαν "περίεργους" όρους?Τέλος πάντων όπως είπα εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι.Και αν όντως γλιτώνουν λεφτά(μειώνοντας την τιμή) από την ελλιπή μετάφραση,τότε υπέρ μου και όσων δεν έχουν ανάγκη τους υπότιτλους είναι.Αλλά αμφιβάλλω πως το κάνουν λόγω κόστους,απλώς αδιαφορούν πιστεύω,κολλημένοι στη νοοτροπία της βιντεοκασέτας(δηλ.υπότιτλοι στην ταινία και καθαρίσαμε).Επίσης δεν είδα στο κουτί που αγόρασα εγώ να γράφει απ'έξω καν για υπότιτλους,πόσο μάλλον για τα extras.Και δεν ξέρω τι είδους υποχρέωση έχουν,δηλ αν υπάρχει κάποια νομοθεσία που κάνει υποχρεωτικούς τους υπότιτλους σε όλο το υλικό.Και να μην μιλήσω για τα τελείως "ελληνοποιήμενα" dvd όπου συνήθως πετσοκόβουν τελείως τα extras....
aragorn Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Ασφαλώς και ο καθένας έχει την άποψή του για τους υπότιτλους. Προσωπικά ποσώς με απασχολούν από πλευράς γλώσσας, αλλά πες ότι θέλω να δω με φίλους ή με οικογένεια. Τώρα αν τα πράγματα είναι όπως λες, δηλαδή το κάνουν από αδιαφορία -που και εγώ αυτό πιστεύω-, τότε είναι δυο φορές για μούτζες. Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δούμε από κάποια πηγή ορισμένα νούμερα που αφορούν τις πωλήσεις τίτλων που έχουν πλήρως υποτίτλους και άλλων που δεν έχουν. Όχι ότι θα μπορούσαμε να βγάλουμε και τρελά συμπεράσματα, αλλά θα ήταν ενδεικτικά. Τέλως πάντων, κουβέντα να γίνεται.
konnak Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Κοίτα, δεν νομίζω να αναγράφεται στην συσκευασία αν η εν λόγω ταινία έχει υποτίτλους και στα extras ή όχι. Απλά πίσω, δίπλα στα DD, 16:9, κτλ, κάπου θα έχει και λίστα υποτίτλων για την ταινία (όχι για τα extras). Οπότε αν υπάρχουν τέτοια νούμερα, δεν θα μπορούσες να βγάλεις συμπεράσματα μέσω της στατιστικής οδού αφού το αν είναι ή όχι πλήρως υποτιτλισμένο το DVD το μαθαίνεις μετά την αγορά του. ΥΓ: εκτός και αν το έχεις διαβάσει στο φόρουμ του insomnia
pseira Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Sygnwmi re paidia alla kai to Indy stin idia timi pwleitai twra kai exei gr subs. Mallon den prolaban pistuew, epeidi olo to kalokairi tin epaizan kai den eixe bgei kamia tainia sta vid club, twra tous ir8e to aygo kai den prolabainoun na metafrazoun.
KaizerSoze Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Se synenteuxi tou sto Empire Noemvriou o Lucas leei RHTA oti DEN YPARXEI kanenos eidous sxedio,diathesi,prooptikh apo merous tou gia Starwars 7,8,9.Tonizei malista oti arxika tha gyrnage MONO 4,5,6 kai oti kai kala tou arese to background kai apofasise gia 1,2,3(nai,kala,se pistepsame.Anyway,auto dilwse.Kai an peite "Kai an thelei i etairia tha parei allo skinotheti", o Lucas-oxi kai o pleon paragwgikos tou Hollywood,etsi?- ofeilei megalo meros twn 3 disekkatomyriwn dollariwn pou exei sto oti apo to Episode IV eixe prolavei prin tin Fox na kleisei ta dikaiwmata tou merchandise kai twn sequel gia ta StarWars opote o logos tou einai nomos
georgeadams Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 http://www.dvdanswers.com/index.php?r=0&s=8&c=28 Όλες οι διαφορές (και με εικόνες και ηχητικά κλιπ) μεταξύ των 3 εκδόσεων (original, special edition & DVD) του "Episode IV: A New Hope"
Triton Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 προσκύνησα (αν και με χάλασαν κάποιες αλλαγές...) Παιδιά αξίζει να την αγοράσει κάποιος, αλλά παλέψτε το απο έξω
pseira Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Giati apo eksw ? 42euro sto Patsis Music World kai 45-46 se merika alla magazia den nomizw oti einai yperbolika!
KaizerSoze Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 42 eurw sto Metropolis kai exei plithora kommatiwn,xtes pou piga eixe kamia 25aria-30aria sta 42 eurw tsekarismeno
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.