stakas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω κάπποια προβλήματα με έναν δίσκο και γενικά με το θέμα του backup. Έχω στο pc μου 3 δίσκους NAS 2TB ο καθένας, δεν είναι raid. Εχθές έσκασε ο C:, ανοίγω τα windows φορτώνει τα bios γράφει καλως ορίσατε στα windows αλλά δεν μπαίνει ποτέ και ακούω τον δίσκο να πηγαίνει να φορτώσει και να κάνει έναν ήχο "τακ" και να μην μπαίνει. Μου κάνει εντύπωση που χάλασε έτσι ο red, απο την άλλη κοτνεύω να σκάσω γιατι έχω αρχεία μέσα. Τον έβγαλα τον έβαλα σε θήκη για να τον βάλω σε άλλο pc να τον διαβάσω σαν εξωτερικό, οταν τον συνδεώ μου φέρνει 2 partitions το ένα είναι το boot μέσα, το οποίο και με αφήνει να το ανοίξω και ενα partition που δεν μου ανοίγει πατάω να μπω και δεν μπαίνει ποτε, ούτε και μου έχει την μπάρα με την χωρητικότητα απο κάτω. Τον σύνδεσα μέχρι και σε tv και μου άνοιξε κανονικά και τα 2 partition! Βέβαια επειδή στην tv έχει δυνατότητα για Βίντεο ή Φώτο, μου άνοιξε κναονικά τους φακέλους αλλά αφού δεν είχε κάποιο βίντεο ή φώτο ηταν άδειος, αυτό που ανοίγει στην tv και οχι στο pc ! Εαν σβήσω το ένα partition που έχει το boot μέσα θα γίνει τίποτα? Εαν πάω στην επιλογή οτι πάει τον έχασα, θελώ να ρωτήσω ποιά είναι η καλύτερη λύση για να μην χάσω ή τουλάχιστον να διασφαλίσω οτι δεν θα χάσω τα αρχεία μου. Μια σκέψη είναι να το κάνω σε raid στο ίδιο το pc μου, έχω όμως 3 δίσκους των 2tb, εαν το κάνω mirroring θέλω άλλους 3 ακόμα, για να το κάνω raid θέλω συγκεκριμένους δίσκους? Πρέπει να είναι όλοι ίδια μάρκα ή μόνο ίδια χωρητικότητα και τέλος πρέπει να το υποστηρίζει και η μητρική ( AUS BB5M-E )? Να φτιάξω εναν file server με δίσκους, δεν ξέρω τι να κάνω! Ευχαριστώ πολυ! Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από stakas
heros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) αρχικα δες την υγεία του δισκου και πες μας συνδεσε τον δισκο σαν εσωτερικο οχι εξωτερικο ο δισκος με το λειτουργικο σε raid1 Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από heros
webparts Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 8 ώρες πριν, stakas είπε Πρέπει να είναι όλοι ίδια μάρκα ή μόνο ίδια χωρητικότητα Ουτε το ενα ουτε το αλλο,αλλα το raid καθοριζεται απο τον μικροτερο και πιο αργο δισκο. Εαν βαλεις πχ 2 δισκους ο ενας 1Τ και ο αλλος 2Τ τοτε το raid θα ειναι 2Τ και οχι 3.
stakas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Οι δίσκοι δεν είναι Raid, απλά επειδή ο ένας μου κάνει τα νερά λέω απο εδώ και πέρα να το κάνω Raid. Τώρα εαν τον συνδέσω θα προσπαθήσω να δω εαν μπορώ να τρέξω κάποια εφαρμογή για να δούμε την υγεία του δίσκου. Το Raid που θέλω να κάνω είναι mirroring πάντως.
stakas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από stakas
stakas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Συνδέω εναν εξωτερικό δίσκο στην θύρα usb 3 της μητρικής και οταν κάνω μεταφορά τα αρχεία απο τον εξωτερικό στον δίσκο του pc μετά απο λίγο σταματάει να μεταφέρει αρχεία, παγώνει, ενώ σε usb 2 θύρες της μητρικής παίζει κανονικά απλά θέλω την 3πλάσια ώρα να μεταφέρω 2ΤΒ.
Diskimpex Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δες αν εχει το βιος ρυθμιση ταχυτητας .Δοκιμασε και αλλη θυρα και καλωδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα