d_gkal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Καλημερα Θα αγοραζατε καποιο αυτοκινητο εισαγωγης? Απο εμπορο? Με book service, και λοιπα? Πχ toyota yaris απο γερμανια Επισης μπορω να παω το αυτοκινητο για ελεγχο στην toyota ελλαδος? Κοστος γνωριζει καποιος?
nik0laus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Να υποθέσω diesel ? Αν ναι .... No way Jose Εκτός αν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος γνωρίζοντας ότι το "τεφαρίκι" έχει διπλάσια τουλάχιστον χιλιόμετρα από αυτά που γράφει ο δείκτης κλπ κλπ κλπ που έχουν αναλυθεί πολλάκις κι εδώ αλλά καισε πιο εξειδικευμένα φόρα... Όσον αφορά τον έλεγχο αυτό εξαρτάται από τον εκάστοτε πωλητή αν επιτρέπει τη μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο για τέτοιο σκοπό , συνήθως δεν .... 1
d_gkal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Οχι, για βενζινη ενδιαφερομαι Ο πωλητης ισχυρίζεται οτι μπορεί να γινει έλεγχος σε συνεργείο της επιλογης του αγοραστη
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, d_gkal είπε Οχι, για βενζινη ενδιαφερομαι Ο πωλητης ισχυρίζεται οτι μπορεί να γινει έλεγχος σε συνεργείο της επιλογης του αγοραστη Σε αυτη την περιπτωση γιατι οχι ? Εχω αγρασει 3 εισαγωγης κατοπιν ελεγχου χωρις προβλημα . Τα χιλιομετρα και εσαγωγης να μην ειναι δεν λεει κατι .Κι εδω με 50 ευρω τα γυρισζουν και απο τι ξερω ειναι αδυνατον να το καταλαβουμε . Η συνολικη εικονα ομως του αμαξιου απο ενα εμπειρο ματι μπορεις να τους προδωσει. Οσο για τα book service κι αυτα δεν ειναι παντα αληθινα .Σε εισαγωγης παντως δυσκολο να εχει book service. 1
d_gkal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Βλεπω στις αγγελιες (γενικα, οχι συγκεκριμένα στο yaris που ενδιαφερομαι) book service με υπογραφες και σφραγιδες σε αντιπροωπιες του εξωτερικου. ΑΣ πουμε οτι όντως ειναι αληθεια, θα το εμπιστευοσασταν?
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, d_gkal είπε Βλεπω στις αγγελιες (γενικα, οχι συγκεκριμένα στο yaris που ενδιαφερομαι) book service με υπογραφες και σφραγιδες σε αντιπροωπιες του εξωτερικου. ΑΣ πουμε οτι όντως ειναι αληθεια, θα το εμπιστευοσασταν? Εγω θα εμπιστευομουν πιο πολυ ενα δικο μου μαστορα που ελεγξε το αμαξι . Ολα τα αλλα μπορει να ειναι αληθινα αλλα μπορει και παραποιημενα . Παντα βεβαια ο κινδυνος ενα αμαξι να εχει μια κρυφη ζημια που δεν μπορει ο μαστορας με οπτικο ελεγχο να καταλαβει ή με οδηγηση μπορει να υπαρχει .Αν το αμαξι που θα αρεις εχει ιμαντα και οχι καδενα και δεν εισαι 100% σιγουρος οτι εχει αλλαχτει να τον αλλαξεις αμεσως . Εναι ενα απο αυτα που δεν μπορει να καταλαβει ο μαστορας . 2
nik0laus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Αν ο έλεγχος από μηχανικό της προκοπής είναι καθαρός γιατί όχι ; Από την άλλη μεριά μεταχειρισμένα βενζίνης βρίσκεις πάρα πολλά "ελληνικά" που δεν έχουν και την επιβάρυνση από το αλάτι των δρόμων της βόρειας Ευρώπης για παράδειγμα ... Αν πρόκειται για αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα θα κοίταγα για κάτι από την εγχώρια αγορά κατά κύριο λόγο Εκτός εάν η τιμή είναι δελεαστικότατη για την κατάσταση του εν λόγω οχήματος ... 3
d_gkal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Αυτό με το αλατι ισχύει ακόμη? Θυμάμαι πριν 15 χρονια το λέγαμε... Δυστυχως τα ελληνικά απ οσο βλεπω τσιμπανε σε τιμες (ίδιος/ισως και φτωχότερος εξοπλισμος με τα ξενα) Και θα αναγκαστω να αγορασω από έμπορο για να δωσω το τωρινο μου (astra 2003 1.4 αεριο), όχι τζαμπα φυσικα (2-3 το ειδανε και το παίρνουν ~1500€) Γενικά οι αντιπροσωπείες μπορουν να ελεγξουν οχηματα? Δεν εχω δικο μου μαστορα
moure Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Εγώ θα εμπιστευόμουν αυτοκίνητο εισαγωγής μετά από έλεγχο και μόνο αν είχε επιβεβαιωμένο ιστορικό. Επιβεβαιωμενο ιστορικο δεν εννοώ απλά ένα book service με σφραγίδες στα Γερμανικά που δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα αλλά να πάς στην αντιπροσωπεία και βρούμε εκει με το vin τα service που έχει κάνει το αυτοκίνητο στο παρελθόν σε εξουσιοδοτημενους επισκευαστές στην Ευρώπη.Δεν γνωριζω αν αυτό γίνεται σε όλες τις εταιρίες αλλά ειναι καποιες που μπορείς να το κανείς. Το αν είναι βενζίνη η diesel δεν έχει καμία σημασία σε όλα τα οχήματα γυρίζουν τα χιλιόμετρα. 1
cambo99 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 1 hour ago, moure said: Εγώ θα εμπιστευόμουν αυτοκίνητο εισαγωγής μετά από έλεγχο και μόνο αν είχε επιβεβαιωμένο ιστορικό. Επιβεβαιωμενο ιστορικο δεν εννοώ απλά ένα book service με σφραγίδες στα Γερμανικά που δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα αλλά να πάς στην αντιπροσωπεία και βρούμε εκει με το vin τα service που έχει κάνει το αυτοκίνητο στο παρελθόν σε εξουσιοδοτημενους επισκευαστές στην Ευρώπη.Δεν γνωριζω αν αυτό γίνεται σε όλες τις εταιρίες αλλά ειναι καποιες που μπορείς να το κανείς. Το αν είναι βενζίνη η diesel δεν έχει καμία σημασία σε όλα τα οχήματα γυρίζουν τα χιλιόμετρα. Σε Mercedes γίνεται 100% . Γνωστός μου ξετρύπωσε έναν σε ένα Smart εισαγωγής . Από 270.000 χλμ τα είχε γυρίσει σε 65.000! 1
GeorgeSmirlis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Για τα χιλιόμετρα που λετε, προσοχή γιατί σε ορισμένα αυτοκίνητα, κρατάνε τα χιλιόμετρα του αυτοκινητου ανά εκατοντάδες ακόμα και στους εγκεφάλους στις πόρτες και σε κιβώτιο αν είναι αυτόματο. Σε mercedes γίνεται σίγουρα και τα χιλιόμετρα γυρίζουν με ειδικό μηχάνημα ακόμα και από όλους τους εγκεφάλους. Οπότε εκεί δεν ξέρεις τι έχει και τι δεν έχει. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από GeorgeSmirlis
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Με τον νεο ΚΟΚ παντως αλλαζουν πολλα για τα εισαγωμενα αυτοκινητα ... https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/198010/pote-tha-afairoyntai-pinakides-kai-diploma-me-ton-neo-kok?m=1 Απαγορευτικές αναμένεται να γίνουν οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σύμφωνα με τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του ΥΜΕ και ειδικότερα το άρθρο 46. Ειδικότερα αν κάποιος ιδιώτης καταναλωτής ή έμπορος αυτοκινήτων θέλει να εισάγει κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από άλλο κράτος-μέλος θα πρέπει να έχει συλλέξει τα εξής έγγραφα: Βεβαίωση Τεχνικής Επικαιροποίησης από τους Εθνικούς Εισαγωγείς που θα πιστοποιούν: Τον Αριθμό Πλαισίου, το έτος κατασκευής και πρώτης κυκλοφορίας, τον Εξοπλισμό, τις εκπομπές CO2, τις Ανακλήσεις, τα Χιλιόμετρα. Βεβαίωση ΚΤΕΟ από την άλλη χώρα που εισάγεται το όχημα με τα αποτελέσματα και τα χιλιόμετρα όλων των ελέγχων. Μάλιστα οι βεβαιώσεις των ΚΤΕΟ θα πρέπει να είναι μεταφρασμένες στα ελληνικά! Οι βεβαιώσεις από τους Εθνικούς Εισαγωγείς θα πρέπει να έχουν παραδοθεί εντός 15 ημερών από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ! 2 ώρες πριν, cambo99 είπε Σε Mercedes γίνεται 100% . Γνωστός μου ξετρύπωσε έναν σε ένα Smart εισαγωγής . Από 270.000 χλμ τα είχε γυρίσει σε 65.000! Με ποιο τροπο το εκανε αυτο ? Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano
nik0laus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Όλες οι αντιπροσωπείες έχουν προσβαση σε online βάση δεδομένων που αφορά την χώρα πρώτης κυκλοφορίας και τις επισκευές που έχουν γίνει σε καθεστώς εγγύησης . Επίσης σε πολλές φίρμες υπάρχει και δυνατότητα πρόσβασης σε βάση δεδομένων που αναφέρει όλες τις επισκέψεις ενός οχήματος σε όλα τα συνεργεία του δικτύου και τις εργασίες-επισκευές που έγιναν σε αυτό κατά τις αντίστοιχες διελεύσεις. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από nik0laus
panos2171 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Κάποια αυτοκίνητα κρατάνε τα χιλιόμετρα σε περισσότερα από ένα σημεία, δηλαδή κιβώτιο, ABS, immobilizer. Εκεί βέβαια δεν κρατάνε τα ακριβή χιλιόμετρα αλλά χιλιάδες, δηλαδή 1000,2000,3000 κλπ. Εκεί πέρα νομίζω δε γίνεται επέμβαση, ή τουλάχιστον δε γίνεται με απλό, γρήγορο και οικονομικό τρόπο οπότε ένα διαγνωστικό επίσημου ή εξουσιοδοτημένου συνεργείου τα βλέπει.
mp123 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Καλησπερα. Αμα θες να παιξεις με την τυχη σου παρτο. Μτχ μονο απο καποιον γνωστο και αυτο πολυ δυσκολα επειτα απο ελεγχο του αυτοκινητου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα