mypagio Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Καλημέρα σας, Ξεκινάω αυτό το thread γιατί έχω φτάσει στα όριά μου. Έχω αγοράσει ένα Router της TP Link στα 60€ περίπου πριν δύο χρόνια για καλύτερο σήμα στο σπίτι. Υπ' όψιν έχω DSL σύνδεση 24άρα (θεωρητικά, 16 πραγματικά). Επειδή τα 2 pc μου τα έχω σε ένα δωμάτιο στη μία άκρη του σπιτιού είχα ένα θέμα με το σήμα στο σαλόνι. Έχω συνδέσει ενσύρματα τα pc μια και δεν θέλω απώλειες δεδομένων εκεί. Έχω αγοράσει μέχρι τώρα 4 διαφορετικά Repeaters διαφόρων εταιρειών, από τα οποία είμαι απογοητευμένος. Πότε κολλάνε και πρέπει να τα βγάλεις από τη μπρίζα και να τα ξαναβάλεις, πότε δεν δίνουν ip στις συσκευές κλπ. Σκεφτόμουν εάν θα μπορούσα να βάλω ένα Access Point σε άλλη τηλεφωνική μπρίζα στο σαλόνι για να έχω σήμα και εκεί. Γίνεται; Προσοχή: Δεν ρωτάω να το συνδέσω ενσύρματα με το Router γιατί δεν μπορώ να απλώσω καλώδια σε όλο το σπίτι, ρωτάω μιας και είναι η ίδια τηλεφωνική γραμμή, αν μπορώ να βάλω ένα AP απλά σε άλλη τηλεφωνική μπρίζα και να έχω καλό Internet στο σαλόνι που έχω και την Smart TV. Επόμενη λύση που έχω σκεφτεί είναι να αγοράσω ένα ζευγάρι από Repeaters που τα βάζεις στην μπριζα, το ένα το συνδέεις ενσύρματα με τον Router, και δίνουν σήμα μέσω ηλεκτρικού δικτύου με δυνατότητα στο άλλο άκρο να βάλεις και καλώδιο για να το συνδέσω με την τηλεόραση (δεν έχω καταλάβει βέβαια πως θα περάσουν τα δεδομένα μέσω του ρεύματος αλλά δεν είναι της παρούσης) Αυτή τη στιγμή έχω 2 Repeaters ένα στο δωμάτιο του Router ψηλά (σε πρίζα που είναι για air condition) για να δίνει σήμα καλύτερα (νομίζω) και ένα στο σαλόνι. Όπως είπα όμως δεν είμαι ευχαριστημένος. Βγάζουν προβλήματα μετά από λίγο. Παρακαλώ για τις απόψεις και τις προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το repeater κάνει αυτό που λέει η ονομασία, δηλαδή αναμετάδοση του σήματος, ώστε να επεκτείνει την περιοχή κάλυψης. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι το βάζεις σε ενδιάμεσο σημείο μεταξύ του router και του σαλονιού, έτσι ώστε να έχεις ικανοποιητική λήψη για να προωθήσει μακρύτερα το σήμα. Εσύ το βάζεις στον χώρο του router και το άλλο στον χώρο που θέλεις να φθάσει το σήμα, οπότε δεν κερδίζεις τίποτα παραπάνω με το να είχες μόνο τον router (μην πω ότι χάνεις κιόλας ταχύτητα). Από την στιγμή που δεν θέλεις την καλύτερη και πλέον αξιόπιστη λύση (το καλώδιο) και δεν βρεις άκρη με το ασύρματο, η επόμενη και τελευταία επιλογή είναι το PLC. Δηλαδή μεταφορά του δικτύου μέσω της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Στην τηλεφωνική γραμμή μπορούν να συνδεθούν μόνο τηλεφωνικές συσκευές, φαξ και modem. Καμία άλλη συσκευή. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από jkoukos 1
mypagio Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Έχω βάλει ενδιάμεσα, αλλά έβαλα το πρώτο στο δωμάτιο για να δυναμώσω το σήμα που φεύγει από το δωμάτιο, πιστεύοντας ότι το repeater στο σαλόνι θα πάρει σήμα από το repeater του δωματίου. Δηλαδή σύνδεση μεταξύ των repeater. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι τα repeater δεν είναι αξιόπιστα όπως είπα καθώς μου βγάζουνε πολλά προβλήματα μετά από λίγο καιρό που τα έχω σε λειτουργία. Επίσης χωρίς να γνωρίζω από το τρόπο λειτουργίας και επειδή είναι η ίδια τηλεφωνική γραμμή σε όλο το σπίτι, σκεφτόμουν μήπως μπορουσα να βάλω στην τηλεφωνική πρίζα στο σαλόνι και να access point. όπως είπες όμως και εσύ ή καλύτερη λύση είναι το powerline που είναι και WiFi. Γνωρίζεις μήπως τι λένε από πλευράς ταχύτητας; αν θα έχω μεγάλες απωλειες δηλαδή; Αξίζει τον κόπο;
jkoukos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Εξαρτάται την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού και τον φόρτο που έχει η γραμμή στην οποία θα συνδεθούν. Όπως και στο ασύρματο κι εδώ κάθε εγκατάσταση είναι μοναδική με τι δικά της πιθανά προβλήματα και χαρακτηριστικά. Σαν την ενσύρματη σύνδεση δεν υπάρχει τίποτα άλλο. 1
astrea966 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 ασε που οταν συνδεεις repeater πανω σε repeater γονατιζει την ταχυτητα συνδεσης.repeater συνδεση πανω σε ρουτερ η σε access point μονο 1
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 a.repeater πανω σε Repeater απλα δεν υπαρχει. β.αν πισω απο τον τοιχο τα καλωδια του τηλεφωνου ειναι Utp μπορεις στο ενα ζευγαρι να περασεις τηλεφωνια και σε 2 αλλα το ιντερνετ.αυτο μπορει να γινει μονο σε μια πριζα βεβαια. powerlines συνηθως ειναι πολυ καλυτερη λυση απο τα Repeaters. On 11/3/2018 at 9:20 AM, mypagio said: Καλημέρα σας, Ξεκινάω αυτό το thread γιατί έχω φτάσει στα όριά μου. Έχω αγοράσει ένα Router της TP Link στα 60€ περίπου πριν δύο χρόνια για καλύτερο σήμα στο σπίτι. Υπ' όψιν έχω DSL σύνδεση 24άρα (θεωρητικά, 16 πραγματικά). Επειδή τα 2 pc μου τα έχω σε ένα δωμάτιο στη μία άκρη του σπιτιού είχα ένα θέμα με το σήμα στο σαλόνι. Έχω συνδέσει ενσύρματα τα pc μια και δεν θέλω απώλειες δεδομένων εκεί. Έχω αγοράσει μέχρι τώρα 4 διαφορετικά Repeaters διαφόρων εταιρειών, από τα οποία είμαι απογοητευμένος. Πότε κολλάνε και πρέπει να τα βγάλεις από τη μπρίζα και να τα ξαναβάλεις, πότε δεν δίνουν ip στις συσκευές κλπ. Σκεφτόμουν εάν θα μπορούσα να βάλω ένα Access Point σε άλλη τηλεφωνική μπρίζα στο σαλόνι για να έχω σήμα και εκεί. Γίνεται; Προσοχή: Δεν ρωτάω να το συνδέσω ενσύρματα με το Router γιατί δεν μπορώ να απλώσω καλώδια σε όλο το σπίτι, ρωτάω μιας και είναι η ίδια τηλεφωνική γραμμή, αν μπορώ να βάλω ένα AP απλά σε άλλη τηλεφωνική μπρίζα και να έχω καλό Internet στο σαλόνι που έχω και την Smart TV. Επόμενη λύση που έχω σκεφτεί είναι να αγοράσω ένα ζευγάρι από Repeaters που τα βάζεις στην μπριζα, το ένα το συνδέεις ενσύρματα με τον Router, και δίνουν σήμα μέσω ηλεκτρικού δικτύου με δυνατότητα στο άλλο άκρο να βάλεις και καλώδιο για να το συνδέσω με την τηλεόραση (δεν έχω καταλάβει βέβαια πως θα περάσουν τα δεδομένα μέσω του ρεύματος αλλά δεν είναι της παρούσης) Αυτή τη στιγμή έχω 2 Repeaters ένα στο δωμάτιο του Router ψηλά (σε πρίζα που είναι για air condition) για να δίνει σήμα καλύτερα (νομίζω) και ένα στο σαλόνι. Όπως είπα όμως δεν είμαι ευχαριστημένος. Βγάζουν προβλήματα μετά από λίγο. Παρακαλώ για τις απόψεις και τις προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ 1
fysikos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Αν το μοντεμ ειναι στο δωματιο 1 και ο η/υ στο δωματιο 3 τοτε το repeater θα μπει στο δωματιο 2.
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 On 8/4/2018 at 10:06 AM, fysikos said: Αν το μοντεμ ειναι στο δωματιο 1 και ο η/υ στο δωματιο 3 τοτε το repeater θα μπει στο δωματιο 2. Μην το πηγαινεις παντα με τα δωματια.αν απο το πρωτο στο δευτερο ειναι ενας τοιχος και αποτο δευτερο στο τριτο ειναι 3 τοιχοι τοτε ναι ισως να μην ειναι οτι καλυτερο να μπει στο 2ο δωματιο.σκοπος ειναι να μπει το Repeater εκει που εχει καλο σημα ειδικα αν καποιος θελει να παρει το μεγιστο της ταχυτητας οσο γινεται.αν το Link πιανει χαμηλο σημα τοτε θα εχει παραπανω απωλειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα