Αη Γιωργης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε σχετική αναζήτηση μου για φορητό υπολογιστή σε διάφορα σαιτ έπεσα πάνω σε αυτούς τους δυο όρους (Factory refurbished ή Εκθεσιακό προϊόν) . Για τον δεύτερο όρο- "εκθεσιακό προϊόν" τα πράγαμτα είναι πιο ξεκάθαρα αλλά για τον πρώτο δεν έχω καταλάβει ακόμη πως λειτουργεί. Όσα προϊόντα είδα σε αυτή την κατηγορία του factory refurbished η διαφορά στην τιμή σε σχέση με το ίδιο προϊόν ολοκαίνουργιο ήταν μεγάλη και κοντά στα 300-400 ευρώ. Αν κάποιος γνωρίζει σχετικά με αυτή την κατηγορία λαπτοπ, μπορεί να μου πει για τα + και τα - αυτής της κατηγορίας και αν αξίζει να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά? Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από Αη Γιωργης
Sheogorath Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, Αη Γιωργης είπε Σε σχετική αναζήτηση μου για φορητό υπολογιστή σε διάφορα σαιτ έπεσα πάνω σε αυτούς τους δυο όρους (Factory refurbished ή Εκθεσιακό προϊόν) . Για τον δεύτερο όρο- "εκθεσιακό προϊόν" τα πράγαμτα είναι πιο ξεκάθαρα αλλά για τον πρώτο δεν έχω καταλάβει ακόμη πως λειτουργεί. Όσα προϊόντα είδα σε αυτή την κατηγορία του factory refurbished η διαφορά στην τιμή σε σχέση με το ίδιο προϊόν ολοκαίνουργιο ήταν μεγάλη και κοντά στα 300-400 ευρώ. Αν κάποιος γνωρίζει σχετικά με αυτή την κατηγορία λαπτοπ, μπορεί να μου πει για τα + και τα - αυτής της κατηγορίας και αν αξίζει να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά? Καλησπέρα, είναι αυτά που γυρίσανε στον κατασκευαστή μέσα σε εγγύηση, και επιδιορθωθήκανε (λογικά ανταλλακτικό, πχ οθόνη, δίσκος κτλ). Αν έχεις 2 χρόνια εγγύηση, πας άφοβα.
Αη Γιωργης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Στο συγκεκριμένο που βρήκα έχει εγγύηση 1ετους. Υπάρχει θέμα σε εξαρτήματα του υπολογιστή που έχουν ημερομηνία λήξης και έχει γίνει σε αυτά π.χ το 80% της χρήσης τους, να πάρω στην ουσία ένα λαπτοπ που μπορώ να κάνω χρήση μόνο του 20% του συγκεκριμενου εξαρτήματος? παιζει ενα τετοιο ενδεχομενο ?
Sheogorath Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Ναι, και 99% να ξέρεις η ελάχιστη εγγύηση που μπορεί να σου δώσει νόμιμα ένα κατάστημα είναι 2 χρόνια. Για τι μηχανήματα μιλάμε;
stoneao98 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Η απορία μου είναι γιατί ενώ η ελάχιστη εγγύηση είναι 2 χρόνια η apple δίνει 1 ;
Tsamjunior Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Καλημέρα! Εγώ πάλι θα πρότεινα να αποφύγεις αγορά factory refurbished, πρώτον γιατί είναι χρησιμοποιημένο και ανακατασκευασμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ποτέ δεν ξέρεις τι εξάρτημα είχε πρόβλημα και πως το επιδιόρθωσαν), και δεύτερον γιατί δεν ξέρεις αν η επισκευή έχει γίνει όντως από το εργοστάσιο και όχι από το μάστορα της γειτονιάς, επίσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μην γελάτε, συμβαίνουν και αυτά στην Ελλαδάρα. Η εγγύηση τους επίσης είναι στον 1 χρόνο απ'όσο ξέρω, που και αυτό είναι ένα ακόμα μείον. Τέλος, πες μας για ποια μοντέλα λες για να το δούμε λίγο πιο ξεκάθαρα. Επειδή συνήθως, τα περισσότερα μοντέλα είναι 5ετίας ίσως και παραπάνω, οπότε το να διαθέσεις ένα σεβαστό ποσό (πχ.500,700 ευρώ) για κάτι που έχει δουλέψει 5 χρόνια, έχει μια Χ φθορά και δεν ξέρεις και πως επισκευάστηκε, το θεωρώ κρίμα όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις μηχάνημα του κουτιού και με 2 χρόνια εγγύηση. Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα, αλλά ξαναλέω καλύτερα πες μας τι έχεις δει μήπως υπάρξει και κάποια αντιπρόταση για κάτι καινούριο.
Αη Γιωργης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 1-APPLE MC723 Laptop 15.4" I7-2720QM 4 GB 500 GB MD Radeon HD 6750M MacOS Silver 2-DELL Latitude E7440 Ultrabook Laptop 14" i7-4600U 8 GB 512 GB Intel HD Graphics 4400 Windows Black 3-LENOVO Ideapad 310 Laptop 15.6" i7-7500U 12 GB 1 TB Intel HD Graphics 620 Windows Black Αυτά τα 3 μοντέλα ανήκουν στην κατηγορία Factory refurbished με εγγύηση ενός έτους από το κατάστημα Electroholic.
Tsamjunior Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Για το Mac δεν γνωρίζω να σου απαντήσω, αλλα σχετικά με τα άλλα 2. Λοιπόν, το Dell φοράει επεξεργαστή 5ετίας περίπου, 4 γενιές πίσω από αυτήν που τρέχει τώρα. Δεν θεωρώ πως αξίζει τα χρήματα του για κανένα απολύτως λόγω. Το Lenovo, πιο καινούριο σίγουρα αλλά το βρίσκεις με μόλις 40 ευρώ πάνω ολοκαίνουριο και με καλύτερη κάρτα γραφικών. Και πιο καινούριο μοντέλο. Για του λόγου το αληθές: https://www.skroutz.gr/s/13124625/Lenovo-IdeaPad-320-15IKB-i7-7500U-8GB-1TB-GeForce-940MX-FHD-No-OS.html, οπότε γιατί να πας σε ανακατασκευασμένο; Συνοψίζοντας, για το εύρος τιμών που κοιτάς, πιστεύω overall καλύτερη επιλογή θα ήταν πχ το: https://www.skroutz.gr/s/13987262/Acer-Aspire-A515-51G-59QF-i5-8250U-4GB-1TB-GeForce-MX150-FHD-W10.html, με πολύ δυνατότερο επεξεργαστή, καλύτερη κάρτα γραφικών, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και φυσικά ολοκαίνουριο! Δες και μόνος σου την διαφορά στους επεξεργαστές: https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2033&cmp[]=3042&cmp[]=2863 Και στις κάρτες γραφικών: https://www.videocardbenchmark.net/compare.php?cmp[]=2643&cmp[]=3592&cmp[]=3789 Για το Apple, όπως είπα δεν έχω άποψη, αλλα εγώ προσωπικά δεν θα το προτιμούσα, άσε που τρέχει και επεξεργαστή 6 γενιές πίσω. Έχει 2ης γενιάς και τώρα διανύουμε την 8η. Ζύγισε τα και αποφάσισε, αν και ξαναλέω προσωπική μου άποψη εφόσον με τα ίδια χρήματα παίρνεις κάτι πιο ισχυρό, πιο γρήγορο, πιο καινούριο και φυσικά ολοκαίνουριο και όχι μεταχειρισμένο, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς για ανακατασκευασμένο. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από Tsamjunior 2
Αη Γιωργης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Θα κοιτάξω το μοντέλο που μου έστειλες. 1
Tsamjunior Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Το μοντέλο στο έστειλα ενδεικτικά για να δεις που κυμαίνονται οι τιμές και σε τι χαρακτηριστικά! Άν χρειαστείς άλλη βοήθεια για αγορά υπολογιστή, κάνε και ένα ερώτημα στο κατάλληλο thread: Τα παιδιά μπορούν να σου δώσουν και άλλες προτάσεις αν θέλεις, αρκεί να αναφέρεις το budget και τη χρήση που κάνεις! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα