Προς το περιεχόμενο

Silvercrest Bluetooth Headphones LIDL mini review (24.99€)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα εχθές από τα lidl (24.99€) τα παρακάτω ακουστικά για χρήση στον η/υ ή άλλο μέσο (tv) ως ασύρματα. Δεν έχω εμπειρία από άλλη αντίστοιχη/επώνυμη λύση bt audio headphones οπότε η άποψή μου περιορίζεται σε αυτό που είδα (αν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες μου).

2536447_1.jpg

Διάβασα "καλές" κριτικές με κάποιους περιορισμούς που και εγώ διαπίστωσα. Καθώς δεν βρήκα κάποιο ελληνικό review θα ήθελα να αποτυπώσω την δικιά μου άποψη έχοντας τα δουλέψει σε η/υ (laptop με bt) για μερικές ώρες. Αγοράστηκαν για γενική χρήση  (laptop, tv με bt transmitter) και όχι για χρήση σε κινητό (αποκλειστικά) καθώς δεν συνηθίζω να έχω ακουστικά στο κινητό. 

Θετικά

• Καλή ποιότητα ήχου (και δεν είμαι εύκολος κριτής). Ισορροπημένος ήχος με καλά/δυνατά/καθαρά μπάσα. Λέγοντας "ισορροπημένος" για να είμαι ακριβοδίκαιος έχουν μία τάση να κολακεύουν τα μπασα (εις βάρος λίγο των μεσαίων, πρίμων) αλλά γενικά είναι πολύ ευχάριστο το αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλά νομίζω για ακρόαση μουσικής όσον αφορά την απόκρισή τους σε συχνότητες και ένταση.
  • μπορούν να είναι ενσύρματα αν χρειαστεί. Συνδέονται και με καλώδιο 3.5mm (μόνο ακουστικά, όχι μικρόφωνο)
  • έχουν μικρόφωνο πλήκτρα αλλαγής έντασης και απάντησης/απόρηψης κλήσης.
  • το "ζευγάρωμα" είναι πανεύκολο.
  • Μπορεί να συνδεθεί με δύο και ταυτόχρονα συσκευές (ακούω λαπτοπ και όταν έχω κλήση βγαίνει το τηλέφωνο). 

Αρνητικά

• Σχετικά μεγάλη καθυστέρηση (lag, delay) στη απόδοση του ήχου (σε χρήση BT). Για μουσική δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλά για ταινίες και παιχνίδια είναι παντελώς ακατάλληλα (για παιχνίδια τουλάχιστον). Μιλάνε και τα χείλια κουνιούνται πρώτα και μετά ακούγονται οι διάλογοι. Κάνοντας δοκιμές στο VLC διαπίστωσα πως η καθυστέρηση είναι 0,4 sec  (400 milliseconds) το οποίο είναι πάρα πολύ. Και καλά στο vlc το ρυθμίζεις αλλά σε άλλα όπως youtube ή gamming δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Γενικά έχω ακούσει για προβλήματα lag που έχουν τεχνολογίες ΒΤ αλλά περίμενα κάτι καλύτερο. Δε γνωρίζω άλλες λύσεις τι κάνουν στο θέμα και εξαρτάται και από τον encoder/transmitter.  (EDIT 12/3/2018) Στο κινητό P9 huawei στο ίδιο θέμα εντόπισα ίδια καθυστέρηση πχ 0.4 sec. (την μέτρησα με audacity). Στο ίδιο κινητό συνέδεσα σήμερα και jbl bt ηχεία και είχαν πρακτικά 0 sec καθυστέρηση άρα δεν ήταν θέμα "κακού" πομπού σε μία από τις δύο συσκευές. Είναι καθυστέρηση των ακουστικών νομίζω.
  • Μέτρια προς κακή άνεση. Είναι πολύ σφιχτά το οποίο προσφέρει "απομόνωση" αλλά είναι και κουραστικό νομίζω. Είναι και λίγο βαριά (264gr) για πολύωρη χρήση. Δεν νομίζω μπορώ να τα έχω πάνω μου για πολύ ώρα. To πάνω στεφάνι το μαξιλαράκι είναι κάπως σκληρό (κακό cushioning)
  • Το μικρόφωνο το δοκίμασα σε audacity. Να πως την αλήθεια κάτι πρέπει να γίνεται κι δεν μου άρεσε καθόλου (χαμηλή ένταση και κακή ποιότητα ήχου με.. μπουρμπουλίθρες). Ισως γίνεται κάτι με τον driver μου. Θα κάνω και άλλες δοκιμές και βασικά με το τηλέφωνο. Θα επανέλθω με edit. (EDIT 3.04μμ) έγινε δοκιμή σε κλήση bt από κινητό ο ήχος δεν είναι πολύ δυνατός (ο άλλος το ακούει μπουκωμένο) και σημαντικά χειρότερος από του μικρόφωνο του κινητού (βαθμολογία ας πούμε 10 κινητό 6 ακουστικό). 

Manual

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 2
Δημοσ.

Ηθελε να τα παρει η φιλη μου, αλλα τελικα της ειπα οχι, για να κοιταξω τπτ παρομοιο...

Παρ' ολα αυτα θα θελα να σε ρωτησω, μιας και τα χεις: Γραφεις οτι συνδεονται με 3,5mm, αλλα οχι μικροφωνο. Δηλ. με καλωδιο δεν μπορεις να μιλησεις;

Επισης αναφερεις για καθυστερηση στον ηχο. Αυτο συμβαινει μονο σε bluetooth κατασταση ή και με το καλωδιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το καλώδιο είναι με τρεις πόλους (L R ground) δλδ και να θες δεν έχει μικρόφωνο. 

Με καλώδιο δεν έχεις latency προφανώς. Δεν χρειάζεται να είναι ανοικτά (on) τα ακουστικά για λειτουργία με καλώδιο. Λειτουργούν "σβηστά" (τροφοδοτούνται) από το καλώδιο με ρεύμα που φέρει τον ήχο (αναλογική μετάδοση μηδέν καθυστέρηση). Το lag/latency το έχεις με BT όπου απαιτείται "κωδικοποίηση" που δεν δεν είναι realtime και είναι έντονο. Σε 0,4'' μετρήθηκε από μένα στο laptop και στο κινητό το ίδιο κάνει πρώτα κουνιούνται τα χείλη και μετά ακούς φωνή. Δεν είναι τραγικό αλλά φαίνεται. Θυμίζει μεταγλωτισμένες βραζιλιάνικες σαπουνόπερες η όλη φάση.. (αλλού χίλια αλλού φωνή :rolleyes:).

Πιθανών σε άλλες συσκευές να είναι εντονότερο (έτσι λένε στο ιντερνετ εξαρτάται και από τον transmitter πόσο γρήγορα κάνει την κωδικοποίηση). Μια στο ιντερνετ που έχει τα ίδια αναφέρει την καθυστέρηση σε 1 sec στο κινητό της.

Επεξ/σία από keysmith

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...