Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν με το 3.5mm έχει χαμηλότερη ένταση και όταν κανω αλλαγές, πχ αυξάνω απότομα ένταση κτλ μπορεί να ακουστεί και κανένα τσακ. Στις υψηλές εντάσεις προς τέρμα, ακούγεται και ένα βουητό.  Με την οπτική έχει σχεδόν διπλάσια ένταση ο ήχος είναι πιο καθαρός, στα τέρμα υψηλά έχει μόνο την παραμόρφωση, χωρίς βουητό. Από ποιότητα δεν έχε τρελές διαφορές, αλλά η γενικότερη αίσθηση είναι πολύ καλύτερη με την οπτική καθώς μπορεί να πάει σε πιο υψηλές εντάσεις χωρίς παραμόρφωση. Αναφορικά με placebo, ξεκίνησα όλη τη διαδικασία με στόχο και ισχυρή πεποίθηση ότι το 3,5mm θα έδινε καθαρότερο ήχο λόγω καλύτερου SNR αλλά τελικά φάνηκε πως η οπτική wins με τρελή διαφορά. Καμία Σχέση!

Επεξ/σία από jimarass26
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2018 στις 7:23 ΜΜ, EuphangeL είπε

Εκεί που το σήμα γίνεται αναλογικό, εκεί τίθεται και το θέμα του component/converter quality και φυσικά στο τελικό μέσο, είτε είναι ηχεία, είτε ακουστικά και μετά κατ'επέκταση στον χώρο που γίνεται η αναπαραγωγή

Τα 3 τελευταία δυστυχώς είναι και τα πιο ακριβά του σπορ

Εν κατακλείδι, αφού το Digital to Analog conversion στο σύστημα σου δεν γίνεται στην μητρική, μη σε καίει καν τι codec έχει

Επαναφέρω το νήμα..

Επομένως, επειδή είμαι άσχετος, εμένα που η μητρική μου έχει codec ALC1220 και ακούω σε 2.0 ηχεία, δεν λέει κάτι (δηλαδή ότι έχω καλύτερη ποιότητα ήχου συγκριτικά με την alc892). Σωστά?

Άρα, εγώ που δεν κάνω χρήση ακουστικών,  ποιοτικό ήχο θα ακούσω με καλύτερα ποιοτικά 2.0 ηχεία. Σωστά?

Θα χρειαστεί να παρεμβληθεί μεταξύ μητρικής και ηχείων κάποιο DAC?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από Lousy Offcomer
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lousy Offcomer είπε

Επαναφέρω το νήμα..

Επομένως, επειδή είμαι άσχετος, εμένα που η μητρική μου έχει codec ALC1220 και ακούω σε 2.0 ηχεία, δεν λέει κάτι (δηλαδή ότι έχω καλύτερη ποιότητα ήχου συγκριτικά με την alc892). Σωστά?

Άρα, εγώ που δεν κάνω χρήση ακουστικών,  ποιοτικό ήχο θα ακούσω με καλύτερα ποιοτικά 2.0 ηχεία. Σωστά?

Θα χρειαστεί να παρεμβληθεί μεταξύ μητρικής και ηχείων κάποιο DAC?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Αν το chipset (ALC1220) έχει καλύτερο DAC (που έχει), υπάρχει μια σχετικά καλύτερη ποιότητα ήχου, ωστόσο ανάλογα την ποιότητα των 2.0 ηχείων σου και την ακουστική του χώρου σου, η διαφορά είναι πάρα πολύ μακριά από το να γίνει αντιληπτή

Καλύτερο ήχο θα ακούσεις και με καλύτερα ηχεία και με καλύτερο DAC. Αυτά πάνε συνδυαστικά και στις περισσότερες φορές, ποιοτικά ηχεία σημαίνει και external audio interface / DAC για να μπορείς να αξιοποιήσεις το fidelity τους 100% 

• Thanks 2
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Επειδή βλέπω πολύ υψηλό επίπεδο στην κουβέντα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω μητρική με Realtek ALC892 από εκεί με toslink καλώδιο 1m (κόστους 35 ευρώ-δεν ξέρω αν παίζει  ρόλο) ο ήχος πηγαίνει σε DAC της Audioengine D1 https://audioengineusa.com/shop/components/d1-24-bit-dacheadphone-amp/

και από εκεί σε ενισχυτή PM7200 - Marantz

με ένα ζεύγος ηχείων της Cambridge Audio  SX-50 . Αν βάλω μία κάρτα ήχου στη μητρική μου τύπου Sound BlasterX AE-5 ή Sound BlasterX G6 θα κερδίσω κάτι όσον αφορά την ποιότητα του ήχου;

Με ενδιαφέρει η κυρίως μουσική .

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...