Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ψάχνω για ενα modem ή repeater που να παίρνει το ιντερνετ μέσω usb και όχι μέσω καλωδίου. Επίσης ζητούμενο είναι να έχει 2 usb θύρες γτ η κεραία που εχω έχει 2 usb. Βλέπω διάφορα modem ή repeater στο ιντερνετ που έχουν κ usb αλλα δεν λένε πουθενα ξεκάθαρα ότι το usb είναι για το ιντερνετ. Θα εκτιμούσα όποια βοήθεια. Ευχαριστώ

Επεξ/σία από bizbiki
Δημοσ.

Τι ακριβώς προσπαθείς να επιτεύξεις; Εξήγησέ μας λίγο καλύτερα... :P 

Θες να βάλεις κεραία που έχει usb και είναι καθαρά σχεδιασμένη για να ακουμπάει-συνδέεται πάνω σε τερματικά-υπολογιστές πάνω σε modem ή repeater; Αυτό είναι απίθανο που ζητάς...

Όλα τα modem-routers-reapeaters κλπ είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν-διαμοιράζουν ίντερνετ μέσω καλωδίου ethernet....

Το usb πρότυπο που υπάρχει πάνω σε αυτά , σε όσα υπάρχει , είναι για να δουλεύει ως "storage server" ή "printer server" , για να μπορεί να συνδέει ο χρήστης σκληρούς δίσκους-flash drives ή εκτυπωτή  και να τα τους κάνει "εύκολη" κοινή χρήση στο δίκτυο...

Δημοσ.

ναι αυτό θέλω να κάνω, αλλά δεν ήξερα ότι ειναι θέμα σχεδιασμού όπως ανέφερες.

Μένω στον 1ο κ οι γονείς μ στον 5ο, κόψαμε το ένα ιντερνετ κ με μια κεραία usb έχω ιντερνετ σε εναν υπολογιστή, αλλά θα΄ήθελα να έχω σε όλο το σπίτι κ σκεφτηκά την λύση που είπα στην αρχή. Μπορώ να έχω νετ σε όλο το σπίτι με ανοιχτό τον υπολογιστή που έχει την κεραία επάνω αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Σκέφτομαι διάφορες λύσεις αλλά ο περιορισμός μ είναι ότι χρείαζομαι μια long range κεραία γτ αλλιώς δεν πιάνει.

Πιστεύεις οτι θα μπορούσα να πάρω μια long range κεραια με ethernet συνδεση κ να την ρίξω σε κάποιο μοντεμ κ ετσι να κανω την δουλειά μ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμ, δεν γίνεται κι αυτό που λες τόσο εύκολα....θέλει λίγη δουλίτσα και κοστίζει ο εξοπλισμός κάπως και δεν μπορώ να εγγυηθώ για το άμα θα υπάρχει ενδεχόμενο απώλειας ταχύτητας, αλλά σίγουρα θα δουλέψει... (σαν wireless connectivity)

Ωστόσο η πιο "οικονομική"-νορμάλ δυνατότητα πιστεύω που θα μπορούσες να κάνεις για να μην υπάρχουν απώλειες ταχύτητας και για να είναι εύκολη η συνδεσμολογία , εφόσον δεν υπάρχει θέμα με την πολυκατοικία (είτε από μέσα , είτε από έξω) είναι να πάρεις αρκετά μέτρα stp ethernet cable "τοίχο-τοίχο" και στην ουσία να έχεις ένα παθητικό router στον 1ο να κάνει την επανεκπομπή του σήματος! (σαν wired connectivity)

Διαφορετικά πας για το πιο κουλό - τραγικό που δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θεωρητικά πρέπει να παίζει, να πάρεις καλώδιο ρεύματος αρκετά μέτρα...να συνδεθεί σε μια πρίζα στο πάνω σπίτι και να κατέβει κάτω...έπειτα παίρνεις μια συσκευή PowerLine, συνδέεις την μια επάνω στην πρίζα του βασικού router και την 2η στο καλώδιο που έρχεται από πάνω και έτσι πρέπει να έχεις ίντερνετ... (φυσικά για να παίξει όμορφα και χωρίς απώλειες το powerline μέσω ρεύματος, θα πρέπει να μην είναι και παλαιές οι εγκαταστάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος-πίνακα)

Επεξ/σία από vAg0s97
Δημοσ.

Με αποσταση 4 ορόφων, το powerline ειναι πάρα πολύ ασταθές και αν παιζει θα εχει χαμηλες ταχυτητες. Μην το δοκιμάσει καν.

@bizbiki

Η μονη λύση που θα παιξει ειναι η λύση του καλωδιου ethernet που εγραψε ο vagos. Ετσι θα φερεις καλο internet και εκει μπορεις να βαλεις ενα access point ώστε πλεον να εχεις ενσυρματα και ασυρματα internet στο σπιτι. Αν μάλιστα εχεις και κάποιο παλιο router μπορεις να το χρησιμοποιήσεις σαν access point αν απενεργοποιήσεις (στο router) το dhcp και βάλεις διαφορετικό gateway.

Δημοσ.

Δυστυχώς το σενάριο του καλωδίου (είτε ethernet, είτε ρεύματος) δεν παίζει (υπάρχει θέμα με την πολυκατοικία), οπότε ότι κάνω θα το κάνω ασύρματα. Το σπίτι που θα πάρει ασύρματα δεν είναι ιδαίτερα υψηλών απαιτήσεων κ με την κεραία που έχω τώρα δίνει 6-7 Mbps, το οποίο είναι ικανοποιητικό. Έτσι κ αλλιως οι γονεις μ θα έχουν το ασύρματο κ το μόνο που κάνουν είναι να χαζέυουν σελίδες κ κανά utube το πολύ.

Έχω καταλήξει σε 2 λύσεις κ πείτε μ αν κάποια από αυτες δεν μπορεί να δουλεψει σχεδιαστικά όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

1) Με την usb κεραία που έχω παίρνω ένα rasberry, ρίχνω πάνω την κεραία για να παίρνει ιντερνετ, βάζω κ μια ακομα κεραία για να μεταδίδει ασυρματα κ το δουλεύω σαν ρούτερ. 50€ μαξ rasberry κ κεραια

2) Αγοράζω καινούργια κεράια long range με ethernet συνδεση κ ένα απλό ασυρματο ρούτερ, ρίχνω την κεραία στο ρουτερ κ έτοιμο. 80€ κεραια κ κανα 20€ ρουτερ

Παίζει τπτ από τα 2 η λέω ότι ναναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...